8.12.2012 Świąteczne Fan Party

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

8.12.2012 Świąteczne Fan Party

Post autor: 33ccd »

Witajcie.
Tak jak pisalem wcześniej Thomas zaskoczy nas wszsystkich jeszcze w tym roku.
I stało się. Oficialnie zostało potwierdzone.
W związku z nowym świątecznym albumemThomas postanowił zorganizować Fan Party 2013 o wiele wcześniej bo 8 grudnia 2012.

Liebe Fans,

wir gehen mit großen Schritten in den Sommer und ich freue mich auf ein paar freie Wochen mit meiner Familie. Wie schnell doch die Zeit vergeht. Gerade sehe ich mich noch beim IFD im März mit Uwe zusammen auf der Bühne und heute haben wir schon Mitte Juni.

In der Zwischenzeit ist wieder einiges passiert. Das Traurigste war wohl die Absage der ANDERS I FAHRENKROG - Konzerte. Leider musste ich die Shows absagen, da ich mir einen Nerv eingeklemmt hatte. Ich konnte mich einfach nicht mehr bewegen. Es tut mir sehr Leid, aber da kann man nichts machen. Wenn ich auf meine Karriere der vergangenen 30 Jahre zurückblicke, musste ich noch nie eine Show aus gesundheitlichen Gründen absagen. Aber, man wird ja nicht jünger! :-)

Was die ausgefallenen Shows betrifft, sehe ich momentan geringe Möglichkeiten, diese in diesem Jahr nach zu holen. Ich glaube, für Uwe und mich ist es auch wichtiger, an einem neuen Album intensiv zu arbeiten, damit wir 2013 wieder zusammen Shows geben können.

Wie ihr wisst, arbeite ich zur Zeit an meinem ersten Weihnachtsalbum, dass Mitte November erscheint. Es wird ein tolles Album mit neuen Songs und natürlich den Weihnachtsklassikern, die jeder gerne in diese Zeit hört. Es ist schon komisch bei strahlendem Sonnenschein und 26 °C „I'll be home for Christmas" zu singen.

Heute habe ich auch eine besondere Überraschung für Euch.
Ich habe mich entschieden in diesem Jahr einen zweiten IFD zu veranstalten.
In den vergangenen 23 Jahren gab es noch nie eine Party in der Weihnachtszeit.

Am 08. Dezember 2012 lade ich nun alle Fans gerne zu einem weihnachtlichen International Fanday ein, mit einem anschließenden großen Weihnachtskonzert.

Ich habe mich auch entschieden, dass dieser Tag wieder in der Stadthalle Ransbach-Baumbach stattfindet.Die Stadthalle bietet optimale Voraussetzungen für diesen Tag und nach den Fanberichten vom März war die große Mehrheit mit der Location sehr zufrieden.

Der Vorverkauf wird nach den Sommerferien starten. Vorher werde ich mich aber nochmals mit einem Newsletter bei Euch melden, um alle Einzelheiten bekannt zu geben. Fest steht, dass wir gegen 12:00 Uhr Einlass haben werden und wieder viele Überraschungen für Euch planen.
Liebe Fans, ich freue mich sehr auf diesen Fantag und natürlich auf Euch alle, dass wir danach mit weihnachtlicher Stimmung nach Hause fahren.

Ich wünsche Euch einen tollen Sommer und sende

liebe Grüße THOMAS ANDERS
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
thomas1100
Członek TAFC Polska

Re: 8.12.2012 Świąteczne Fan Party

Post autor: thomas1100 »

Nie wierze- niesamowite.
Już nie mogę się doczekać :-)
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Ja tez sie ta wiadomoscia zdziwilam i zarazem bardzo ucieszylam. Zamierzam brac udzial w tym fandayu. Czy mi sie to uda jeszcze nie wiem.
Mam nadzieje ze minie zmow te dwie mile kobiety z Mnönchengladbach z ktorymi wracalam do domu mnie ze saba zabiora. Cale spotkanie pilnowalam zeby ich nie zgubic.Pozwolily mi swoje bagarze do ich auta wlorzyc.Pierwszy raz bylam na fandayu bez mojego placaka. moze po dwoch latach nie widzenia spotkam ponoiwnie moje zaufane kolezanki Daniele i Katje. W wypadku gdy one z przodu stac benda napewno wybiore sie do fanclubu polekiego na pogawendke.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

O rany coś takiego myślałam, że będzie dopiero w 2013 będzie ten Fan Party a tu proszę jednak postanowił wcześniej to zorganizować :o :o :o :o :o :o :o .
Chociaż z drugiej strony dla niektórych fanów może to być nie wykonalne żeby tam być.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

polaczek892 pisze:O rany coś takiego myślałam, że będzie dopiero w 2013 będzie ten Fan Party a tu proszę jednak postanowił wcześniej to zorganizować :o :o :o :o :o :o :o .
Chociaż z drugiej strony dla niektórych fanów może to być nie wykonalne żeby tam być.
No właśnie... :( Za Boga nie dam rady. Jakby w przyszłym roku, normalnie, to może..Nastawiałam się na to. Ale w grudniu.....? Po tych wszystkich koncertach w Polsce, które raczej darmowe nie są...? Ehhhhhhhh... Ale wszystkim, którzy się wybierają - życzę już teraz suuuuper zabawy i wspaniale spędzonego czasu!!! :)
Awatar użytkownika
Evaalex

JoannaIzabella pisze: Za Boga nie dam rady. Jakby w przyszłym roku, normalnie, to może..Nastawiałam się na to. Ale w grudniu.....? Po tych wszystkich koncertach w Polsce, które raczej darmowe nie są...? Ehhhhhhhh... Ale wszystkim, którzy się wybierają - życzę już teraz suuuuper zabawy i wspaniale spędzonego czasu!!! :)
Szkoda Asiu z wieka chccia bym sie z Toba na Fandayu spotkala. Mialybysmy mozlisci sobie porozmawiac.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

33ccd pisze:Tak jak pisalem wcześniej Thomas zaskoczy nas wszsystkich jeszcze w tym roku.
I stało się. Oficialnie zostało potwierdzone.
Tak, zaskoczył nas to prawda.Rozpieszcza nas niemożliwie,więc nie narzekajmy.Mieliśmy mało,chcieliśmy więcej to mamy.Rzeczywiście odstępy czasowe są bardzo krótkie i okres świąteczny.Pewnie wielu z nas tego nie ogarnie.Oby tylko było z kim fan-akcję przeprowadzić!Cóż,trzeba będzie się zmobilizować.Pozdrawiam fanów :D :D :D
ilciaB

Post autor: ilciaB »

naprawde jestem w szoku! planowałam się wybrać w przyszłym roku, a tu okazuję się, że będzie wcześniej... nigdy niestety jeszcze nie byłam, a od czterech lat staram się wybrać - wobec tego zrobię wszystko by pojechać. mam pytanko - gdzie się kupuje bilety? u nas w fanclubie, czy przez jakąś stronkę? oczywiście pewnie nie ma ich jeszcze w sprzedaży, ale chciałabym wiedzieć wcześniej. No i czy tam są jakieś wyznaczone miejsca, czy wszystkie bilety takie same i każdy wchodzi i stoi gdzie się da. pewnie powiecie, że zbyt wcześnie na te pytania - ale lepiej wcześniej niż później :D
myślę, że rok 2012 jest w polsce rokiem THOMASOWYM :D
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Witam wszystkich fanów ! Mam do Was ogromną prośbę,byłaby taka możliwość by ktoś zakupił dla mnie na Fan Party w Koblenz gadżety związane z Thomasem Andersem typu naszyjnik,zegarek czy kalendarz lub inne tańsze gadżety... Bardzo mi zależy na tych gadżetach bo są niesamowite.Bo u mnie jest to nie możliwe żebym się pojawiła na Fan Party w Koblenz :( Najlepiej jak by ta osoba była z Częstochowy,pieniążki bym oczywiście zwróciła :wink: Czekam z niecierpliwością na wiadomość... :wink:
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Informacja ze strony hali w Ransbach:
http://www.ticketstadthalle.de/programm ... gesucht=55
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Tłumaczenie listu Thomasa już na stronie: http://thomas-anders.com.pl/akt/?p=26198
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

ciekawe ilu fanów z Polski przyjedzie,na pewno nie tyle ile było w Szczecinie, :) :)
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

aragorn pisze:ciekawe ilu fanów z Polski przyjedzie,na pewno nie tyle ile było w Szczecinie
Masz rację.Jest nas niewielu.Ale za to atmosfera sympatyczna,i żaden koncert nie jest wstanie oddać klimatu na Fan-Day.Sama możliwość obcowania z Thomasem jest wielkim wydarzeniem.Zawieranie znajomości z innymi fanami to też wspaniała sprawa.Wybierz się kiedyś i sprawdż-polecam. :D :D :D
Ania(Aneta)
Członek TAFC Polska

Post autor: Ania(Aneta) »

Witam i też się bardzo cieszę z FanDay drugiego w tym roku. Zgadzam się z michal.czeslaw bycie na Fan-Day jest to niesamowite przeżycie coś o tym wiem :) Zawsze chciał jechać na Fan-Day ale jakoś nigdy nie dotarłam, ale w tym roku w marcu już mi się udało i pojechałam i byłam na FanDay. Było SUPER. Fotka z Thomasem, koncert i nowe znajomości z fanami :) To jest naprawdę bardzo miłe i piękne. Polecam :)
Awatar użytkownika
Evaalex

Ania(Aneta) pisze:Witam i też się bardzo cieszę z FanDay drugiego w tym roku. Zgadzam się z michal.czeslaw bycie na Fan-Day jest to niesamowite przeżycie coś o tym wiem :) Zawsze chciał jechać na Fan-Day ale jakoś nigdy nie dotarłam, ale w tym roku w marcu już mi się udało i pojechałam i byłam na FanDay. Było SUPER. Fotka z Thomasem, koncert i nowe znajomości z fanami :) To jest naprawdę bardzo miłe i piękne. Polecam :)
Aneto, pamietam nasze spozkanie w Bytomiu przed 7 laty i jak Tobie o fanday opowiadalam. Bylas zachwycona. W tym dniu powiedzialam Tobie ze ty tez tam kiedysw sie znajdziesz.
Awatar użytkownika
Evaalex

Dla wszystkich ,ktorzy sie po raz pierwszy do Koblenz udaja
Jak sie panstwo jezykami niemieckim, angielskim albo frenzuskim posluguja dadza sobie panstwo w tym miescie bez problemu rade.

Ja wszystkim ktorzy jeszcze w Koblenz nie byli chetnie pomoge w znalezieniu Hotelu.
Najwiecej znanym w posrod fanow jest Hotel Jahn von Werth. W tym hotelu trzeba bardzo wczesnie pokoje na dzien Fandayu zamawiac .Ja juz tam dwa razy nocowalam.Dla mnie nie drogo i w porzodku.Mialam pokoik 1 osobowy z natryskiem

Pokoje jedno osobowe sa w cenach 24, - bis 43 EUR .
To zalezy od tego jak sa wyposazone. Sa pokoje z natryskiem i bez jeno osobowe natrysku 24€ za noc

Pokoje dwuosobowe w cenie 50, - 64 EUR

Pokoje 3 osobowe 60 - 80 EUR w tej cenie tez jest wysmienite sniadanie.

Hotel jest niedaleko dworca. Jak ktos tam chce nocowac to ja dokladnie mu napisze jak do hotelu dojdzie.
http://www.hoteljanvanwerth.de/index.ph ... &id=48&Ite
Hotel Jahn von werth
von Werth Str. 9
56068 Koblenz a. Rhein
Znajduje sie jakies 5 minut piechata od dworca.

Telefon: + 49 (02 61) 3 65 00
Fax: + 49 (02 61) 3 65 06

Tu wiadomosci dotyczace Hotelu Hömann
http://www.hotel-hoehmann-koblenz.com/
http://www.germany.hotel-hoehmann-koblenz.com

Pokoje jedno osobowe 50€
Pokoje dwuosobowe 72 EUR
pokoje 3 osobowe 97 EUR to 113 EUR
W cenie jest tez zawarte sniadanie.

Pokoje sa wyposarzone w telefon, televizje kablowa, toalete i lazienke albo natrysk
Hotel Höhmann
Inh. Family Ballerstaedt
Bahnhofsplatz 5
D-56068 Koblenz on the Rhine river
Germany
Tel. +49 (0) 261 30378-0
Fax +49 (0) 261 303781

HOTEL HOEGG

HOFSTR. 281,
56077 KOBLENZ, RHEINLAND-PFALZ
w dzielnicy Ehrenbreitstein
Telefon: 0261/9730916
Fax: 0261/9730917
http://www.hotel-hoegg.de/zimmer.html

http://www.hotel-hoegg.de/preise.html
W tym miejscu prosila bym osoby ktore w tym hotelu nocowaly po ostatnim spotkaniu o ocene obiektu.
Dla jadacych pociagiem. Jak wysiadiecie na dworcu Koblenz Ehrenbreitstein najdziecie sie nidaleko od tego Hotelu.

B&B Hotel Koblenz
http://www.hotelbb.de/de/koblenz
Dobrze by bylo jak by ktos ocenil jakosc tego hotelu

Hotel National
Roonstrasse 47
D-56068 Koblenz - Tel. +49 (0) 261 14194
info@nationalhotel.de
ttp://www.nationalhotel.de/de/zimmer.html
http://www.nationalhotel.de/en/zimmer.html
Hotel nie za fajny bez portiera nocnego. Jak gdzie indziej noclegu nie znajdziecie z kozystajcie z tego htelu. Ktory znajduje sie jakies 3 miuty piegoty od dworca.

Hotel Ibis
http://www.accorhotels.com/de/booking/r ... 8453360317#
Rizzastrasse 42
56068 KOBLENZ
GERMANY
ODPOWIEDZ