Plakietkowa kontestacja Modern Talking / Lata 80!

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

Plakietkowa kontestacja Modern Talking / Lata 80!

Post autor: Krisstoff74 »

Modern Talking
Plakietki, breloczki, emblematy...
Czyli całkiem oficjalna kontestacja swoich idoli :)

Rzeczy które były mi kiedyś cenne, zawsze starannie przechowuję. Jakiś czas temu pogrzebałem w tym swoim lamusie z dalekiej przeszłości i z lubością, a nawet nie małym biciem serca pochyliłem się nad moimi prawdziwymi reliktami made by Modern Talking. Plakietki, zwane też przypinkami. Absolutne oryginały z lat 80. Niemal każdą z nich nosiłem w klapie kurtki czy szkolnego chałatu. Z wyjątkiem tych, gdzie napis ozdobiono serduszkiem. To byłoby już przegięcie! Ale do kolekcji chętnie kupowałem każdy nowy wzór tych nierzadko tandetnych plakietek. Niemal z każdej odpadała "agrafka" i łatwo było zgubić cenny nabytek. To też i kilka zgubiłem, a pozostałe zabezpieczałem od razu przed premierowym przypięciem.
W formie sentymentalnej ciekawostki i wspomnienia lat 80, załączam dla Was skanik wszystkiego co mi z tych plakietek pozostało. Na samej górze można zauważyć trylogię: Modern Talking, Bad Boys Blue & Pet Shop Boys. Ten zestaw honorowałem najdłużej i najczęściej. Czyli jak mnie ktoś w tamtych czasach widział, to widział, że mam na sobie te trzy plakiety. Nie było lekko! Dla ejtisowych weteranów temat zapewne bliski i znajomy, a dla młodszych fanów niech posłuży za ciekawostkę z czasów kiedy Modern Talking święcili swoje premierowe triumfy.

Pozdrawiam! :wink:
Krisstoff

Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Plakietkowa kontestacja Modern Talking / Lata 80!

Post autor: Gasolina91 »

Wow, co za kolekcja.
Mnie najbardziej podobają się breloczki do kluczy :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

Gasolina91 pisze:Wow, co za kolekcja.
Wyobraź sobie, że w tamtym czasie zwykło się je zapinać do szlufek od spodni. Ja zapewne z powodu braku jakichkolwiek kluczy w tamtym pułapie wiekowym. Mówię tu o przedziale od 5 do 7 klasy szkoły podstawowej. Tak jakoś to było... :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Piękna kolekcja - tylko pozazdrościć ;) Ile ja bym dała choćby za jedną taką plakietkę... ;)
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Cudo, miodzik :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Też mam kolekcję przypinek :). Było ich więcej ale gdzieś przepadły.Te,które nie zginęły mam przypięte do foliowej koszulki i jest przyczepiona do antyramy z plakatem MT :).

Obrazek
Awatar użytkownika
ludka5
Członek TAFC Polska

Post autor: ludka5 »

I-love-M-T pisze: Ile ja bym dała choćby za jedną taką plakietkę
No własnie a czy w dzisiejszych czasach mozna kupić takie cuda z naszym idolem?Pozdrawiam życząc miłej niedzieli :) :)
Jeśli nigdy nie zobaczę słońca
Jeśli nigdy nie podasz mi pomocnej dłoni
Jeśli nigdy nie zobaczę jak śmieją się dzieci
Mój świat jest skończony, jeśli nie spróbujemy
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Jak byłam w latach 90-tych na wczasach w Mrzeżynie to była tam taka budka gdzie sprzedawali plakietki z wizerunkami różnych gwiazd.Niestety MT tam nie było :(
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

ludka5 pisze:
I-love-M-T pisze: Ile ja bym dała choćby za jedną taką plakietkę
No własnie a czy w dzisiejszych czasach mozna kupić takie cuda z naszym idolem?Pozdrawiam życząc miłej niedzieli :) :)
Plakietki którym poświęciłem swój wpis, to wybitny relikt szarej polskiej rzeczywistości z lat 80. Wyrób pod każdym względem amatorski, stworzony nie przez fachowców, tylko przez chałturników, rządnych zarobienia każdego grosza na fali popularności MT. Kupowało się to na bazarach, festynach, strzelnicach lub we wszelakiego rodzaju sklepikach z pamiątkami i tym podobnymi gadżetami, ponieważ nic innego nie było. Większość tych plakietek nie grzeszy profesjonalnym wizerunkiem. Ukradzione z zachodniej prasy fotki, byle jak okraszone napisem MT albo TA. Masówka robiona na kilogramy jak sądzę. Wyjątek stanowią buttonsy, czyli te trzy mniejsze u góry na mojej fotce (MT, BBB, PSB) które kolega przywiózł mi wówczas z Węgier. Fachowa robota i do dzisiaj dość dobrze się prezentują. Takie też buttonsy przetrwały do dnia obecnego jako dość popularny, plakietkowy standard. Można sobie samemu zaprojektować, co ma tam być zafoliowane i zlecić wykonanie w punkcie świadczącym tego typu usługi. Innego rozwiązania w obecnym czasie, raczej nie widzę...
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Gasolina91 pisze:Mnie najbardziej podobają się breloczki do kluczy :wink:
Żaden problem takie breloczki zrobić ostatnio na ebay się pojawiły ;)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Gasolina91 pisze:Wow, co za kolekcja.
Mnie też się najbardziej te breloczki podobają, ale cały zbiór jest naprawdę fantastyczny. Zarąbiste są te plakietki. :wink: Piękna pamiątka na zawsze. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Krisstoff74, pełne szacunku ukłony w Twoją stronę :!: Kiedyś to, co prezentujesz było na wyciągnięcie ręki, a teraz - nieosiągane, choć nie do końca jak się okazuje :mrgreen: :!: Mi z tamtych lat pozostały dwie plakietki z Modern Talking oraz Sabrina i Shakin Stevens. Nabyłem je na odpuście :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ