Anders | Fahrenkrog - trasa koncertowa marzec 2012

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Re: Anders | Fahrenkrog - trasa koncertowa marzec 2012

Post autor: sebciu1974 »

Normalna sprawa ze wszystko jest dla kasy, ja to rozumiem i wcale sie nie denerwuje. Jedyne co mnie czasami irytuje to taka slepa wiara we wszystko co nasz idol/idole powiedza lub oglosza.
A tak przy okazji, jakby te trase zaplanowali w Polsce i Rosji to wiecej by sie biletow sprzedalo, po co sie pchac z motyka na ksiezyc, rynek niemiecki jest chyba juz nie do osagniecia przez A/F.
A i jeszcze jedna taka mysl co mi wlasnie do glowy przyszla. Wyglada na to ze Thomas (jesli to bajer z ta choroba) z gory zalozyl ze wszyscy sie domysla o co chodzi, bo gdyby to byla prawda moze oglosil by ze juz sie lepiej czuje, tak po prostu zebysmy sie nie martwili. I dlaczego czekali do ostatnich dni, na co liczyli ze sie bilety rozejda dzien przed koncertem, to czysta naiwnosc z ich strony, powinni to oglosic troche wczesniej tak aby ludzie mieli czas na zmiane swoich planow. A moze na prawde zachorowal.... Sam nie wiem co mam o tym myslec.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Agata pisze:
jedyna pisze: Choć z drugiej strony nie wiem co lepsze,oszukać fanów czy powiedzieć prawdę
I piszą tak członkowie fanclubu Thomasa... :shock:
Agata!!!
Nie jesteśmy FANATYKAMI. Ja osobiście nie patrzę na Tomka jak w święty obrazek. Pracuję w tej branży i jest mi takie zachowanie artystów znane. Lepiej odwołać koncert i stracić 10000 niż 100000. Szkoda że dzień przed koncertem. Napewno nie wszyscy dowiedzieli się o tym i pocałowali klamkę w Berlinie.
Inna sprawa to taka że w dzisiejszych czasach poza MEGA GWIAZDAMI bilety kupuje się w ostatniej chwili. W spodku dwa tygodnie przed koncertem były decydujące czy on będzie czy nie. Mało kto kupuje bilety z wyprzedzeniem.

Sebastian jest wściekły / troszeczkę / bo leciał ze Szwecji. Zaplanował urlop, wydał kasę, choć i tak jego pomysłowośc z Hamburgiem jest godna nazwy prawdziwego fana MT. Podobnie znajomi z Hiszpani co zaplanowali jesienny koncert A/F w Koblenz. Samolot i hotel zapłacony - i co? Polecieli na wycieczkę krajoznawczo-wekendową poirytowani.
Jest to też wściekłość innego typu: mianowicie prawdopodobnie nie zobaczymy pełnego koncertu A/F nigdzie i ten pierwszy może być ostatnim. Ten zaplanowany w czerwcu trwać będzie 60 minut. Na Fan Day trwał 1:30h.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

33ccd pisze:Nie jesteśmy FANATYKAMI. Ja osobiście nie patrzę na Tomka jak w święty obrazek.
Patryku,
Nic podobnego o Was nie napisałam. Tyle że myślałam, że jako fanclubowi Thomasa zależy Wam na jego dobrym imieniu, a tutaj sugeruje się, że oszukał fanów.
Skoro już tak sobie tu wyliczamy, to ja:
1. Straciłam około 200 zł na bilety kolejowe, których nie mogłam już zwrócić.
2. Dwa dni urlopu, którego nie mogłam już odwołać o godzinie 20 dnia poprzedzającego wyjazd.
3. Możliwość zobaczenia na żywo A|F, ponieważ m. in. ze względu na Berlin zrezygnowałam z wyjazdu do Koblencji.
4. A co najbardziej boli to zawód, gdy się na coś liczyło, a to się nie odbyło.

Mimo to nie posunęłabym się do tego, by oskarżać publicznie Thomasa o to, że oszukał fanów. Widać wyraźnie, że projekt A|F nie spełnił do końca oczekiwań komercyjnych, jakie w nim pokładano. Jednym słowem Thomasowi powinęła się noga z tymi koncertami. Ale czy to już powód by w niego wątpić? To mnie zastanawia. Czy kiedyś jeszcze Was zawiódł?

Widzę, że rzeczywiście oczekujecie dowodów na to, że Thomas był naprawdę chory. Niestety historii choroby nie jestem Wam w stanie przedstawić, ale jest wiele osób z otoczenia Thomasa, które są w miarę dostępne, które można o to zapytać, co się z nim działo. No chyba że one też są wciągnięte w to "oszustwo na szeroką skalę".
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Czytając Wasze posty pełne zrozumiałego żalu,jest mi bardzo przykro,że być może nie będziecie mieli okazji być na tym wspaniałym koncercie.Jednocześnie cieszę się,że było mi dane byś na tym pierwszym,do tego w doborowym towarzystwie.Wiele tracą Ci co nie chcą oglądać Thoma i Uwe.Są fantastyczni :!: :!: :!: Dawno żaden koncert nie zrobił na mnie takiego wrażenia.Nawet mój mąż,który podobno nie jest fanem był pod wielkim wrażeniem tego koncertu.Pozdrawiam serdecznie tych co widzieli i tych co nie mieli okazji!
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Agato!

Pewnie że zależy mi na jego dobrym wizerunku i ja osobiscie nie mam pretensji o te koncerty. Byłem w Koblenz i cieszę sie z tego powodu, choć chciałem do berlina też jechać. Nie stwierdziłem nigdzie że Tomek oszukał fanów. Wręcz poprzednim postem chciałem innym zwrócić uwagę że organizacja koncertu to wielka finansowa inwestycja stając w jego obronie.

Sebastian jest rozgoryczony bo przyleciał ze Szwecji i podobnie jak Ty i inne osoby pobrł urlop.
Słowem FANATYK chciałem podkreślić że jak mi się coś nie podoba w działalności TA to o tym powiem a nie będę go czcił ponad wszystko. DVD z Fan Day jest dla mnie technicznie beznadziejne i o tym wielkrotnie pisałem.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Agata pisze:nie posunęłabym się do tego, by oskarżać publicznie Thomasa o to, że oszukał fanów
Dokładnie.
Uważam,że Thomasa mamy i tak za nad to . Rozumiem wściekłość osób,które straciły sporo kasy czy czasu,by zobaczyć A/F ,ale bądźcie ludźmi ! Czy to choroba czy inny powód - tak bywa.Thomas robi ile może by się spotkać z fanami,byśmy byli zadowoleni.Jak sam Patryku wspomniałeś często Thomas na zorganizowanie Fan Day dokładał z własnej kieszeni. Bilety na jego koncerty nie są drogie ,występuje w naszym kraju na prawdę często. Kiedy tak było ?! Też chciałabym zobaczyć koncert A/F ,ale jest jak jest czasami trzeba sobie coś odpuścić. A kupowanie biletów i rezerwacja biletów lotniczych czy pokoju w Hotelu na kilka miesięcy przed planowanym koncertem jest samobójstwem ! Przecież równie dobrze Sebastian czy Mirek mogliście Wy zachorować i nie wyjechać. Więc takie pretensje są dla mnie na prawdę co najmniej niedojrzałe.
Sama mam problemy zdrowotne.Mam w planach zaliczyć wszystkie 4 koncerty Andrzejkowe.Posprawdzałam już dojazdy ich koszty oraz noclegi z rezerwacja jednak wstrzymam się co najmniej do tygodnia przed planowanymi koncertami. Trochę wyrozumiałości Panowie ;).
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

atlantyda ;o) pisze:Mam w planach zaliczyć wszystkie 4 koncerty Andrzejkowe
Kuruj się Agnieszka i zbieraj kasę, bo w tym roku padnie MEGA rekord w koncertowaniu Tomcia w Polsce!!! :) :) :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

33ccd pisze:bo w tym roku padnie MEGA rekord w koncertowaniu Tomcia w Polsce!!!
Czy jeszcze o czymś nie wiemy Patryku?Wiadomo mi o pięciu koncertach Thoma.Coś jeszcze masz w zanadrzu?Mam nadzieję,że nie w wakacje,bo już mam plany i w ostatniej chwili trudno będzie zmienić.A tak swoją drogą to dla mnie koncertów Thoma nigdy nie za wiele.Ale bywam też na koncertach innych wykonawców np:Stana Borysa,teraz będzie u nas Maryla Rodowicz,a przed koncertem Thoma w Szczecinie będzie Bajm.Jednak to nie to co Thomas :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

michal.czeslaw pisze:Mam nadzieję,że nie w wakacje,bo już mam plany i w ostatniej chwili trudno będzie zmienić.
Gosiu! Jak znam Ciebie, to dasz radę zmienić każdy plan, aby ma koncercie się pojawić :* [zresztą nie Ty jedna hehe]
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

michal.czeslaw pisze:...Wiadomo mi o pięciu koncertach Thoma.
Mnie wiadomo o aż 6 koncertach Thomasa od początku roku w naszym kraju:

1) 11.02.2012 - Katowice
2) 26.05.2012 - Szczecin
3) 29.22.2012 - Kraków
4) 30.11.2012 - Wrocław
5) 01.12.2012 - Poznań
6) 02.12.2012 - Warszawa

Pewnie miałaś na myśli te koncerty, które jeszcze przed nami - w takim wypadku rzeczywiście odbędą się w Polsce jeszcze 5 koncertów... lub więcej, jeśli o jakichś jeszcze nie wiemy ;-)

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

edmund1974 pisze:Pewnie miałaś na myśli te koncerty, które jeszcze przed nami
Zgadza się,tak właśnie pomyślałam.Chyba,że nasz tajemniczy Patryk coś kombinuje?Czas pokarze.I tak wspaniale się zapowiada,ale Rosjan pewnie nie dogonimy :?:
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Agata pisze:I piszą tak członkowie fanclubu Thomasa... :shock:
Tak,piszą tak członkowie fanclubu Thomasa,jego fani,nie fanatycy.Tacy fani jak ja,Sebastian i kilku innych,potrafimy trzeźwo spojrzeć na zaistniały problem i uważamy że nam fanom należy się chociażby krótka informacja o tym czy bilety na odwołane koncerty mamy zachować na następny termin,czy mamy zwrócić bo takowe już się nie odbędą ze względu na...zły stan zdrowia Thomasa.

Agata pisze:Niestety historii choroby nie jestem Wam w stanie przedstawić, ale jest wiele osób z otoczenia Thomasa, które są w miarę dostępne, które można o to zapytać, co się z nim działo. No chyba że one też są wciągnięte w to "oszustwo na szeroką skalę".
Wystarczy jak dowiesz się co z odwołanymi koncertami,odbędą się czy raczej nie?
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Na razie nie ma oficjalnych informacji na ten temat, jak będą, to na pewno się o tym dowiecie. Też jestem tym zainteresowana i co jakiś czas pytam tu i ówdzie.
jedyna pisze:A zostały oficjalnie podane nowe terminy? Kiedy pierwszym razem odwołano część koncertów,to niemal odrazu podano nowe daty.
Tyle że wtedy odwołano/ przełożono koncerty na ponad 2 miesiące przed planowanym terminem. Było więc sporo czasu, by coś zorganizować. Tym razem odwołano je dosłownie na ostatnią chwilę.
jedyna pisze:Tak,piszą tak członkowie fanclubu Thomasa,jego fani,nie fanatycy.
Całe szczęście, że nie jesteście fanatykami, bo to nie byłoby raczej dobre ani dla fanclubu, ani dla jakiegokolwiek artysty, jak i w ogóle. Mimo to uważam, że nie jest fajnie kiedy fani sugerują, że ich idol ich oszukał, bez względu czy dotyczyłoby to Thomasa, Michaela Jacksona czy Dody.

Może warto podczas kolejnego spotkania z Thomasem (w Szczecinie?) poprosić go, by tego typu informacje rzeczywiście były podawane w miarę szybko w podobnych sytuacjach, bo w przeciwnym razie rodzi to takie a nie inne domysły?
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Natknąłem się dzisiaj na coś takiego:
http://www.ticketmaster.de/event/anders ... kets/43695
Awatar użytkownika
Pkmodern

Post autor: Pkmodern »

jedyna pisze:Natknąłem się dzisiaj na coś takiego:
http://www.ticketmaster.de/event/anders ... kets/43695
O tym koncercie informujemy od dawna (wystarczy zaglądać) - http://www.moderntalking.pl/index.php?s ... erminy.htm
oraz http://thomas-anders.com.pl/akt/?page_id=17
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Ciekawe o co chodzi. Jeden koncert i to w takiej dziurze. Na pewno odwołają.
ODPOWIEDZ