C.C.Catch - Like a Hurricane
-
fan09
C.C.Catch - Like a Hurricane
Zauwarzyłem że nie ma jeszcze wątku dotyczącego 3 albumu c.c.catch Like a Hurricane więc go założyłem. Chciałem wiedzieć jakie wy macie zdanie na temat tego albumu, czy się wam podoba czy nie.
Moim zdaniem album bardzo udany, zawiera świetne piosenki.
Moje ulubione to:
Good Guys Only Win In Movies najlepsza na płycie, wspaniały początek
Like a Hurricane tytułowa piosenka bardzo udana
Are You Man Enough
tak samo jak z pierwszą najlepsze na płycie i jeszcze Soul Survivor
Don't Be a Hero od samego początku mi się podobała
Midnight Gambler na początku nie mogłem się do niej przekonać teraz bardzo mi się podoba a najbardziej long version.
Don't Wait Too Long, Dancing In Shadows
też są fajne jedynie Smoky Joe Cafe mi się nie podoba.
Więc cały album oceniam na 5+
Moim zdaniem album bardzo udany, zawiera świetne piosenki.
Moje ulubione to:
Good Guys Only Win In Movies najlepsza na płycie, wspaniały początek
Like a Hurricane tytułowa piosenka bardzo udana
Are You Man Enough
tak samo jak z pierwszą najlepsze na płycie i jeszcze Soul Survivor
Don't Be a Hero od samego początku mi się podobała
Midnight Gambler na początku nie mogłem się do niej przekonać teraz bardzo mi się podoba a najbardziej long version.
Don't Wait Too Long, Dancing In Shadows
też są fajne jedynie Smoky Joe Cafe mi się nie podoba.
Więc cały album oceniam na 5+
- antonn
Re: C.C.Catch - Like a Hurricane
Moim zdaniem jedna z najlepszych płyt Bohlena. Trzy utwory to single a mogło by ich być co najmniej pięć. Świetnie na singiel nadawała by się piosenka tytułowa oraz Midnight Gambler. Całość bardzo przebojowa. Wśród albumów Dietera ten krążek uplasował bym na pewno w pierwszej piątce.
- Gasolina91
Midnight Gambler - to jedna z moich ulubionych piosenek CC i moim zdaniem najlepsza na albumie. Z chęcią zobaczyłabym jakiś dobry teledysk do tej piosenki.
A sam album również przypadł mi do gustu. (Soul Survivor oraz Like A Hurricane).
A sam album również przypadł mi do gustu. (Soul Survivor oraz Like A Hurricane).
Point Of No Return
- Karolek78
1. Good Guys Only win in movies - świetna piosenka. Ma dobrą aranżację, fajną melodię jedyne co mi się nie podoba się w tej piosence to trochę przy wolne clapy w intro i jak Caro śpiewa "my heart, my heart, my heart". Wibrato rodem starszych pań które śpiewają w kościele. Trochę się też krztusi w zwrotkach ale ok... Moja ocena: 5+/6.
2. Like a Hurricane - najbardziej podobają mi się tu perkusja simmons (chodzi mi o te przejścia). Piosenka dynamiczna posiadająca fajne solo.
Moja ocena: 5/6.
3. Smoky Joe's Cafe - fajna piosenka która ma dobrą aranżację. Może nie jakieś cudo ale przyjemnie się słucha. Moja ocena 5-/6.
4. Are you man enough - słynny odrzut który pierwotnie miał być piosenką dla pani Rambo. Bardzo dobra piosenka lecz zastanawia mnie jedna rzecz. Piosenka na liście niemieckiej była najwyżej 20. W takim razie jeśli na rodzimym rynku nie odniosła dużego sukcesu to w jaki sposób miała osiągnąć w Ameryce? Moja ocena 5/6.
5. Don't be a hero - jakoś polubiłem tę pioseneczkę. Podobają mi się w niej te przygrywki. Melodia też niczego sobie. Moja ocena 5-/6.
6. Soul Survivor -bardzo dobry numer. Dobry aranż i melodia. Bardzo taneczna pozycja. Dałbym trochę trochę więcej przestrzeni wokalowi ale jest ok. Moja ocena 5+/6.
7. Midnight Gambler - delikatnie refren podobny do Like Hurricane. Już nie jest to tak dobra jak poprzednia. Podobają mi się też te przygrywki. Moja ocena: 4+/6.
8. Don't Wait to Long - takie trochę bez jaj (sorry za określenie). Trochę kojarzy mi się z dzisiejszą muzyką ta aranżacja miejscami. Najsłabsza pozycja na tym albumie. Czy zwróciliście uwagę że ta piosenka ma tempo 130? Moja ocena: 4/6.
9. Dancing in Shadows - ta melodia jest taka smutnawa ta melodia. Ten smutek jest chyba najładniejszy. Moja ocena: 5=/6.
Podsumowując wyszło że lubię ten album. Ogólna ocena: 5=/6.
2. Like a Hurricane - najbardziej podobają mi się tu perkusja simmons (chodzi mi o te przejścia). Piosenka dynamiczna posiadająca fajne solo.
Moja ocena: 5/6.
3. Smoky Joe's Cafe - fajna piosenka która ma dobrą aranżację. Może nie jakieś cudo ale przyjemnie się słucha. Moja ocena 5-/6.
4. Are you man enough - słynny odrzut który pierwotnie miał być piosenką dla pani Rambo. Bardzo dobra piosenka lecz zastanawia mnie jedna rzecz. Piosenka na liście niemieckiej była najwyżej 20. W takim razie jeśli na rodzimym rynku nie odniosła dużego sukcesu to w jaki sposób miała osiągnąć w Ameryce? Moja ocena 5/6.
5. Don't be a hero - jakoś polubiłem tę pioseneczkę. Podobają mi się w niej te przygrywki. Melodia też niczego sobie. Moja ocena 5-/6.
6. Soul Survivor -bardzo dobry numer. Dobry aranż i melodia. Bardzo taneczna pozycja. Dałbym trochę trochę więcej przestrzeni wokalowi ale jest ok. Moja ocena 5+/6.
7. Midnight Gambler - delikatnie refren podobny do Like Hurricane. Już nie jest to tak dobra jak poprzednia. Podobają mi się też te przygrywki. Moja ocena: 4+/6.
8. Don't Wait to Long - takie trochę bez jaj (sorry za określenie). Trochę kojarzy mi się z dzisiejszą muzyką ta aranżacja miejscami. Najsłabsza pozycja na tym albumie. Czy zwróciliście uwagę że ta piosenka ma tempo 130? Moja ocena: 4/6.
9. Dancing in Shadows - ta melodia jest taka smutnawa ta melodia. Ten smutek jest chyba najładniejszy. Moja ocena: 5=/6.
Podsumowując wyszło że lubię ten album. Ogólna ocena: 5=/6.
Karolek78
- graaace
Cały album rewelacyjny. Najlepsze wg mnie to : Good guys only win in movies , Soul Survivor, Like a hurricane , Midnight Gambler , Are you man enough i Don't be a hero
Chociaż naczęściej to słucham Soul Survivor ... no uwielbiam poprostu <33
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
- Robert73
Dla mnie drugi najlepszy album po rewelacyjnym " Catch The Catch". Przy okazji pochwalę się nowo nabytym maxi CD mojego ulubionego kawałka " Good Guys Only Win In Movie". Przy okazji dodam, że jest on bardzo trudny do kupienia. Dlatego tym bardziej jestem dumny, że jest już w moich zbiorach.

- skoti2003
- Członek TAFC Polska
A mozna wiedzieć za ile go nabyłeś
- Robert73
Niewiele ponad 200 zł.