Pytania do Thomasa / Dietera

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Pytania do Thomasa / Dietera

Post autor: atlantyda ;o) »

Prophet5 pisze:Chciałbym się dowiedzieć, jak z perspektywy Thomasa zmienił się Dieter pod wpływem sławy.
Co tu tłumaczyć,przecież chyba każdy widzi jaki Dieter zrobił się pyszałkowaty.Widać to gołym okiem jak zachowywał się kiedyś w studiach TV a jak zachowuje się teraz.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Witam.
Pnownie przypominam o możliwości przygotowania pytań do Thomasa. Najlepiej by dotyczyły one książki. Czekamy do czwartku.
Info kilka postów wyżej.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

To może ja, chciałbym wiedzieć kiedy książka zostanie przełożona i wydana po angielsku, bo wiem że takie plany były.
A tak nie w związku z książką - Czy nowy album z Fahrenkrogiem, będzie miał większą promocję niż "Two"?
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Patryk nie licz na dużo pytań związanych z tym co w książce bo większość z nas nigdy jej nie przeczyta - z powodu nie znajomości j.niemieckiego.
Można by jednak zadać pytanie Thomasowi czy jest zaskoczony pozwem Nory.
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Post autor: Paradise »

a trzeba się było uczyć,4 lata rozszeżonego niemca w LO i co? właśnie NIC !!!! haha
"You can win if You want..."
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Prophet5 pisze:
33ccd pisze:Witam.
Jak pewne wiecie za kilka dni spotykam się z Thomasem na promocj jego książki.
Proszę o pytania związane z książką i tym co tam opisuje o które moglibyśmy zapytać.
Proszę powoływać sie na konkretny ROZDZIAŁ.
Chciałbym, żeby Thomas wytłumaczył pewną rozbieżność o początkach Modern Talking, jaką głosi on, a jaką Dieter.

(...)

Dziękuję!
Chciałem bardzo podziękować za uwzględnienie w tym wywiadzie moich pytań! Robicie kawał dobrej roboty!

Hm, wychodzi na to, że Dieter coś tam w swojej książce i wywiadach kręcił, skoro Thomas tak przekonująco teraz twierdzi, że to jego wersja jest prawdziwa, i że to przede wszystkim jemu zależało na angielskich utworach. Z jego wypowiedzi wręcz wynika, że gdyby nie Thomas, to nigdy nie usłyszelibyśmy YMHYMS i być może nie powstałby nawet Modern Talking. :?: "Szczerze mówiąc, to ja rozmawiałem z nim jako pierwszy na temat śpiewania po angielsku. Mówiłem, że chciałem śpiewać w tym języku i to był mój pomysł aby to zrobić". Dziwne, bardzo dziwne. :roll:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Mam takie pytanie do Thomasa,może uda się zadać przy okazji koncertu w Szczecinie.
Czy podczas kiedy nagrywał "You're My Heart,You're My Soul" w 1984 roku znał j. angielski? Pytanie moje stąd,bo istnieje filmik ,właściwie wywiad chyba z 86 czy 87 roku podczas którego udział bierze tłumacz z języka niemieckiego na angielski i odwrotnie. Nie pamiętam tytułu programu,ani z jakiego kraju jest,ale obok Thomasa siedziała tez Nora.
Dziwna sytuacja moim zdaniem,bo skoro Thomas nagrywał w j.angielskim to po co ta parodia z tłumaczem?
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Dziewczyno kochana Thomas sie od 5-12 klasy jezyka angielskiego uczyl. I na studiach napewno tez mial angielski. Nie powiedzialamy zeby nie umial wtedy angielskiego. Moze nie byl pewny siebie i mial treme przed wieloma 1000 widzow dac wywiad w jezyku angielskim. Napewno nie mial problemow pojsc na wczasach i zakopy w jezyku angielskim zrobic. Nora juz wtedy poslogiwala sie biegle jezykiem angielskim bo mieszkala w Usa
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Tym bardziej dziwi mnie,że kiedy Thomas miał ponad 20 lat w programie potrzebował tłumacza.Może uda mi się znaleźć na YT ten program to Wam pokażę.
Awatar użytkownika
Evaalex

Ja bym powiedziala ze niebyl pewny siebie bo nie mial doswiadczénia w rozmowach. Bal sie moze bledow . O jakie wywiady tobie chodzi? W wywiadach z RPA byla z nim Nora i jego najlepszy przyjaciel Guido. Nora i Goudo obydwoje zyli w USa w tym czasie i mieli na codzien lacznosc z jezykiem angielskim. Wolal to zostwilc doswiadczonym znajomym.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Awatar użytkownika
Evaalex

Tak to byl ten czas oktrym ja myslam. Nora zyla w USA i poslogiwala sie biegle angielskim. Pomysl sobie ze jak Nora by cos blednie powiedziala to by nie bylo takiego wstydu jak byl ale Thomas ten blad zrobil to w niemczech ludzie sie smiali ,a mial w tedy wielu ktory z zazdrosci by sie smiali.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Jednak chciała bym to usłyszeć bezpośrednio od Thomasa.Jak w tamtym czasie posługiwał się j.angielskim.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Thomas odpowiedział już kiedyś na pytanie dotyczące swej znajomości angielskiego, jak to wyglądało. Tu można usłyszeć to od niego samego (strona jest po rosyjsku, ale wywiad audio już po angielsku, około 13.40 min. mówi o tym):
http://www.bbc.co.uk/russian/learning_e ... view.shtml

Thomas mówi, że w szkole nie miał szczęścia do nauczyciela angielskiego i tak naprawdę nauczył się posługiwać tym językiem (nie chodzi tu o gramatykę i podstawowe zwroty, tylko żywy język) podczas pobytu w Los Angeles. Wg niego bazę do nauki języka warto zdobyć w szkole, ale mówionego języka naprawdę można nauczyć się dopiero w kraju, w którym się nim posługują.

W szkole uczył się też francuskiego. Był taki wywiad z Thomasem i Norą z francuskiej TV, w którym Thomas odpowiada na pytania prowadzącego tylko po francusku.W tym wywiadzie z BBC mówi też "I used to speak French better than English". W pewnym sensie wkradło się to na przykład do piosenki "One In A Million" :wink:
kinga120

Post autor: kinga120 »

Do Dietera
Dlaczego już nie występujesz w zespole.
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Post autor: aldona »

Mam jedno pytanie do Thomasa. Dlaczego zdecydował się na kolejny duet ,skoro albumy solowe są świetne np.STRONG jest rewelacyjny.Dlaczego wkręca się w to samo co z Dieterem.
ODPOWIEDZ