Locomotion Tango

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Locomotion Tango Extended Version

Post autor: Pkmodern »

tanathos pisze:podajcie proszę argumenty przeciw. jeślii moja teoria jest błędna to jestem ciekaw, skąd autor tego remiksu wziął gitarowe riffy pojawiające się w instrumentalnej wstawce po 2gim refrenie
Proszę bardzo:

Obrazek

Mam nadzieję, że wiesz dlaczego ta fotka, a jak nie, to porównaj z innymi płytami... 8)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

dobre! ale ten skan który Pkmodern wkleiłeś chyba nie dotyczy tej wersji z wrzuty, tylko
innej wersji, do której link na Youtubie Ty Pkmodern podesłałeś wcześniej (a za którą bardzo dziękuję :-) )

teraz pisałem o takiej wersji "LT:"
http://w404.wrzuta.pl/audio/0X6rRBpu20U ... rsion_1987
to w niej pojawiają się gitarowe riffy i dosc ciekawa wstawka instrumentalna
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

tanathos pisze:dobre! ale ten skan który Pkmodern wkleiłeś chyba nie dotyczy tej wersji z wrzuty, tylko
innej wersji, do której link na Youtubie Ty Pkmodern podesłałeś wcześniej (a za którą bardzo dziękuję :-) )

teraz pisałem o takiej wersji "LT:"
http://w404.wrzuta.pl/audio/0X6rRBpu20U ... rsion_1987
to w niej pojawiają się gitarowe riffy i dosc ciekawa wstawka instrumentalna
Tu jest właśnie pokazane oszustwo (skan) gdzie gostek twierdzi (YT), że ma oryginalną 12" LT a po kodzie kreskowym widać, że to przeróbka.

Wersji LT jest kilka, jedne lepsze inne gorsze, to ze wrzuty jest jednym z tych lepszych, choć to nie to ze szuflady...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
tanathos

kiedy wertowałem pokrewne tematy na forum ( viewtopic.php?f=8&t=100&hilit=in+the+garden+of+venus _ znalazłem post użytkownika Maro_D:

A propos 12" maxi-singla "Locomotion Tango", zerknijcie pod ten link: http://www.discogs.com/Modern-Talking-L ... se/2893796 i odpowiedzcie, co to? :shock: Autor twierdzi (zresztą zdjęcie okładki raczej też daje wiele informacji), że wydano kilka kopii takiego krążka, i to w Niemczech, w celach promocyjnych (podobno w normalnym handlu nie wydano z powodu rozpadu M.T.). Na okładce jest wzmianka o wydłużonej wersji utworu, ale w rzeczywistości nie ukazała się. Jej nieoficjalne demo ma rzekomo posiadać Luis Rodriguez.

ta wersja z wrzuty o której pisałem wyżej naprawdę ma coś w sobie ( http://w404.wrzuta.pl/audio/0X6rRBpu20U ... rsion_1987 ) i jest zawsze 1% prawdopodobieństwa, że to właśnie owo demo Rodrigueza, które nie miało szansy ukazać się na singlu.
Złudzeń w tej kwestii może mnie pozbawić jedynie analiza instrumentalnych partii tego remiksu, bo jeśli gitarowe riffy pochodzą z innej piosenki, to na pewno nie zrobił ich nikt z teamu Bohlena.
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Hi Tanathos,
Ciekawy temat, taka zabawa detektywistyczna. Mam jednak zle wiadomosci dla poszukiwaczy zaginionego miksu jak sadze. Posluchalem wlasnie tego miksu z Wrzuty i jako, ze ja produkuje muzyke zawodowo juz od dluzszego czasu, to slysze wyraznie, ze bas i perkusja z intra sa dodane i inne od tych z oryginalnego utworu. Zauwaz jak sie te dzwieki zmieniaja kiedy ten krotki wstep sie konczy po pewnej modulacji. Werbel na przyklad jest zupelnie inny w owym wstepie.

Co do gitary zas po drugim refrenie, no to to sa jakies sample czy loopy, ktorych jest mnostwo dostepnych dla ludzi ktorzy chca muzyke skladac z sampli czy loopow wlasnie. Ta gitara zreszta stylistycznie nie ma nic wspolnego z reszta utworu. Odstaje tez jej dzwiek sporo od reszty aranzacji, jako ze nie poddano jej tym samym procesom i efektom.

Bylo by super gdyby taka dluga wersja rzeczywiscie powstala w 87 roku, ale ta z Wrzuty to po prostu domowa robota jakiegos pasjonata :-)

Pozdrowka,
Jor
Awatar użytkownika
tanathos

Re: Locomotion Tango

takie mi się nasunęło pytanie na myśl:
wiecie może co oznacza zwrot z tej piosenki: "we will kill the dirty heads"?
ODPOWIEDZ