^ArCrack
2004-10-06 20:45:42
Jak dla mnie "Just Dream" jest kolejną dość nudną balladą napisaną przez Thomasa. Kiedyś, w czasach gdy nagrywał solowe płyty po pierwszym rozpadzie Modern Talking zdarzały się przepiękne ballady skomponowane przez niego. Teraz jakby zatracił tą umiejętność. Trochę obawiam się jego nowego albumu - jeśli cały będzie w takich piosenkach jak "Just Dream" może nie być wesoło...
--------------------------------------------------------------------------------
~Ann20
2004-10-06 21:37:53
Jak dla mnie jest to super ballada!
--------------------------------------------------------------------------------
~DominikMT
2004-10-07 17:48:50
Zgadzam się z opinią ArCracka, choć uwarzam że płyta może być wporzo.
MonRon
2004-10-15 01:07:06
Mnie tam się podoba
Ale muszę przyznać, że faktycznie słyszałam lepsze utwoty Andersa...
Pozdrawiam!
Kokos87
2004-10-20 19:29:27
No cóż, mnie balladka sie podoba, ale najlepsze Ballady zawiera album "Souled" i mam nadzieję, że nowy album będzie w nie obfity.
ArCrack
2004-10-25 20:40:40
Jeśli na nowym albumie będą ballady takie jak "Road To Higher Love", "Will You Let Me Know" czy "Look At The Tears" będzie super. Ale ja obawiam sie płyty wypełnionej nagraniami w stylu "In Your Eyes" i "Just Dream". No chyba, że Thomas postara się i napisze ballady na miarę wyżej wymienionych czy "Close Your Eyes To Heaven". Czekam z niecierpliwością!
^DominikMT
2004-10-31 22:37:36
Taki fany singiel a tak słaba pozycja na liście... I jak tu nie wierzyć w powrót Modern Talking...
ArCrack
2004-10-31 22:48:28
Wiesz, w 1989 było też bardzo słabo, a powrót MT nie nastapił. Tzn. nastąpił, ale dopiero po wielu latach.
^DominikMT
2004-10-31 22:59:40
Ja tam mam czas, mi się nigdzie nie śpieszy, mogę czekać
^Yvonne
2004-12-15 14:13:52
Już to pisałam, ale napiszę jeszcze raz: : "Just dream" jest super!!!! Oby więcej takich pięknych ballad na nowym albumie.
~Metaliq
2004-12-18 16:12:15
KTO LUBI MUZYKĂ THOMAS'A
//wymoderowano (ArCrack) - trochę kultury proszę...
^Yvonne
2004-12-18 18:41:39
Ja nie jestem wulgarna, ale jak czytam takie bzdury jak powyżej, to mam ochotę powiedzieć coś bardzo brzydkiego Jak nie lubi Modern Talking to po jaką cholerę się tu wpieprza??? Konia z rzędem dla tego kto zna odpowiedź.
^Yvonne
2004-12-18 18:46:51
Ja się nie wpierdzielam na strony wykonawców, których nie lubię a takich jest bez liku. Bo niby po co miałabym to robić???
~Metaliq
2004-12-18 18:55:03
Uwielbiam Modern Talking - słucham od 1986 roku - Tylko, że Thomas Solo tak cieniutko przędzie, że tak mnie się posunęło... No może trochę przesadziłem, ale zależność godna rozważenia, po ostatnim singlu...
@Yvonne
Proszę, tylko bez nerw...
^Yvonne
2004-12-18 22:02:28
Wcale nie ciągnie cieniutko!!! Jego piosenki są dużo lepsze od piosenek Bohlena, chociaż piosenki Bohlena też lubię.
Metaliq, jak jesteś fanem to OK. Ja nienawidzę intruzów, którzy nie mają nic innego do roboty, tylko wchodzą na strony fanów i obrażają ich. Myślałam, że jesteś jednym z nich.
Przekonaj się do piosenki Just dream. Ona jest naprawdę piękna.
^Malediwy
2004-12-18 22:47:21
Jego piosenki są
> dużo lepsze od piosenek Bohlena...
I jeszcze dodaj, że odniosły dużo większy sukces od piosenek Bohlena...
Rozśmieszyłaś mnie. Masz prawo tak sądzić ale nie poróbuj w ten sposób nikogo przekonywać do swoich sądów.
I witam wszystkich po przerwie. Urodził mi się syn i niestety jeszcze jakiś czas będzie musiał zostać w szpitalu dlatego będę póki co zaglądał tu sporadycznie. Ale może coniektórzy się z tego powodu ucieszą
~Ann20
2004-12-19 20:29:02
Solowe piosenki Thomasa sa super!
ArCrack
2004-12-19 20:31:27
~Ann20 napisał/a:
> Solowe piosenki Thomasa sa super!
Wszystkie?
^Ann
2004-12-19 20:33:30
wszystkie porócz piosenki "South of love".Ta piosenka akurat niebardzo mi sie podoba.
ArCrack
2004-12-19 20:36:44
^Ann napisał/a:
> wszystkie porócz piosenki "South of love".Ta
> piosenka akurat niebardzo mi sie podoba.
W takim razie gratuluję. Nie spodziewałem się, że istnieje ktoś komu z całej dyskografii Thomasa może nie podobać się tylko jedna piosenka
^Ann
2004-12-19 20:39:44
no widzisz
^Yvonne
2004-12-19 20:49:21
Dla mnie piosenki Thomasa są 100 razy lepsze od bohlenowskich!!!!! Nie słuchałabym Modern Talking, gdyby nie Thomas. To dzięki niemu piosenki Dietera nadają się do słuchania i podobają mi się tylko i wyłącznie dlatego, że śpiewał je Thomas. Blue System w ogóle nie słucham.
Wcale nie twierdzę, że Thomas odniósł większy sukces niż Dieter, ale mnie to w ogóle nie przeszkadza. Jakie to ma znaczenie, kto ile płyt sprzedał??? Thomas tworzy muzykę, bo ją kocha, bo muzyka to sens jego życia, a nie tylko duże pieniądze i ilość sprzedanych płyt. A dla Bohlena wręcz na odwrót. Thomas jest artystą i będzie śpiewał choćby nawet ani jedna osoba miała nie kupić jego płyty. A dla Dietera - typowego biznesmena, 64 miejsce na liście jest porażką i woli się wycofać ze sceny. Dlatego, że on wszystko robi dla zysku i wszystko przelicza na pieniądze. Jest typowym biznesmenem!!! Muzyka to dla niego biznes!! Tylko biznes i nic więcej!! On nie ma artystycznej duszy, nie potrafi nawet dobrze grać na gitarze i śpiewać. Taka jest niestety prawda. Ja nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji a mój ostatni post nie był skierowany do ciebie Malediwy, tylko do niejakiego Metaliqa, po co się wtrącasz w nie swoje sprawy.
Sam mnie rozśmiszasz tym swoim bezkrytycznym, ślepym umiłowaniem Bohlena. Wszystko, co napisze Bohlen jest dla ciebie super, najlepsze na świecie, choćby nie wiem jaka to była chała.
ArCrack
2004-12-19 22:11:34
^Yvonne napisał/a:
> On nie ma artystycznej duszy, nie potrafi nawet
> dobrze grać na gitarze i śpiewać. Taka jest
> niestety prawda.
To akurat nie powinno nikogo dziwić, bo Dieter nie jest ani profesjonalnym gitarzystą ani też wokalistą - jest kompozytorem i producentem. Przecież to nie piękny głos jest tym, co czyni z człowieka artystę. Świetnym wokalistą jest Thomas, i to połączenie dało sukces w postaci Modern Talking.
A to czy tworzy się muzykę bo się ją kocha czy też dlatego żeby na niej zarobić jest dla mnie zupełnie nieistotne - ważne żeby mi się podobała. Fajna komercyjna piosenka jest dla mnie o wiele więcej warta od smętów powstałych z miłości do muzyki.
^Yvonne
2004-12-19 23:56:31
Ależ ja nic nie mam do pana Bohlena. Niech sobie dalej pisze te komercyjne pioseneczki i na nich zarabia. Ja wolę te "smęty śpiewane z miłości do muzyki".
Pozdrawiam wszystkich fanów Thomasa!!! I Dietera też
^Yvonne
2004-12-20 11:22:04
Alexsander Klaws - to dopiero są smęty nad smętami. Hmmm... ciekawe, kto to skomponował
^Yvonne
2004-12-20 12:21:49
Tylko te smęty Alexsandra nie powstały z miłości do muzyki tylko z miłości do pieniędzy
ArCrack
2004-12-20 13:48:02
^Yvonne napisał/a:
> Alexsander Klaws - to dopiero są smęty nad
> smętami. Hmmm... ciekawe, kto to skomponował
Pierwszy album zgadzam się (chociaż i tak wolę go niż "Live Concert" Thomasa ), ale drugi już miodzio. Jeśli z miłości do pieniędzy będą powstawały takie płyty jak "Here I Am" to jestem absolutnie za tym. Jednak nie rozpisuję się bardziej i na rozmowy o Alexie zapraszam do odpowiedniego wątku.
~Metaliq
2004-12-20 21:49:58
@ Yvonne
Mam nadzieję, że nie masz mi tego poematu tak bardzo za złe...
Ja też słucham Thomas'a... . I to od dawna. Jednak jak widzę aktualne posunięcia Thomas'a, to obawiam się, że to nie idzie w dobrym kierunku...
Dieter jest komercyjny i to w niemieckim wydaniu, to fakt, ale wcale nie uważam, że Thomas jest taki, że nagrał by płytę nawet dla jednego fana...
Yvonne... Wesołych Świąt - Mam nadzieję, że Thomas nagra coś ciekawego w przyszłym roku...
Metaliq.
^Ann
2004-12-20 22:03:51
Jak Thomas nagra w przyszlym roku album to napewno bedzie on ciekawy
ArCrack
2004-12-20 22:06:21
^Ann napisał/a:
> Jak Thomas nagra w przyszlym roku album to
> napewno bedzie on ciekawy
No właśnie, mam nadzieję że oprócz tego DVD wyda normalny album, chociaż dorównujący "This Time".
^Yvonne
2004-12-20 22:11:10
Napewno Thomas nagra ciekawy album, zobaczycie
Metaliq, ja też tobie życzę wesołych Świąt!!!
^Yvonne
2004-12-21 00:22:19
Metaliq, tak sobie teraz pomyślałam: czy ten twój poemat odnosił się również do dziewczyn? Wiesz, co mam na myśli
Może niepotrzebnie się tak uniosłam. To faceci powinni się obrazić
^Malediwy
2004-12-21 10:45:30
^Yvonne napisał/a:
> Dla mnie piosenki Thomasa są 100 razy lepsze od
> bohlenowskich!!!!!
I masz prawo tak uważać a ja nie zamierzam tego podważać!
Nie słuchałabym Modern
> Talking, gdyby nie Thomas. To dzięki niemu
> piosenki Dietera nadają się do słuchania i
> podobają mi się tylko i wyłącznie dlatego, że
> śpiewał je Thomas. Blue System w ogóle nie
> słucham.
I to też jest Twoja subiektywna opinia i wcale nie znaczy, że wszyscy tak myślą.
> Wcale nie twierdzę, że Thomas odniósł większy
> sukces niż Dieter, ale mnie to w ogóle nie
> przeszkadza.
A właśnie, że tak twierdziłaś w jednym ze swoich wcześniejszych postów.
Thomas tworzy muzykę, bo ją kocha, bo
> muzyka to sens jego życia, a nie tylko duże
> pieniądze i ilość sprzedanych płyt. A dla Bohlena
> wręcz na odwrót.
Czy jesteś pewna, że masz prewo sądzić, że Didi nie kocha tego co robi i robi to tylko i wyłącznie dla pieniędzy?
Thomas jest artystą i będzie
> śpiewał choćby nawet ani jedna osoba miała nie
> kupić jego płyty. A dla Dietera - typowego
> biznesmena, 64 miejsce na liście jest porażką i
> woli się wycofać ze sceny.
A Didi nie jest artystą tylko dlatego, że komponuje a nie śpiewa? Natomista Thomas jest artystą choć śpiewał piosenki Dietera?
A kiedy Didi wycofał się ze sceny? To chyba jakaś nowa wiadomość którą wszystkich zaszokowałaś!!!
A dlaczego Thomas nie kontynuował kariery w Stanach tylko powróćił do Modern Talking? Pewnie dlatego, że się stęsknił za jedną taką Yvonne???
Dlatego, że on
> wszystko robi dla zysku i wszystko przelicza na
> pieniądze. Jest typowym biznesmenem!!! Muzyka to
> dla niego biznes!! Tylko biznes i nic więcej!! On
> nie ma artystycznej duszy, nie potrafi nawet
> dobrze grać na gitarze i śpiewać. Taka jest
> niestety prawda.
To, że Dieter jest niezłym bisnesmenem bierze się choćby i stąd, że skończył studia wyższe na kierunku marketing i zarządzanie. Nie miej mu za złe tego, że się na tym zna. Ale czy na pewno masz rację pisząc, że nie ma duszy artystycznej??? Trzeba grać na gitarze i śiewać, żeby ją mieć? Komponowanie piosenek to tylko bisnes? To jakaś nowa teoria.
Ja nie zamierzam nikogo
> przekonywać do swoich racji a mój ostatni post
> nie był skierowany do ciebie Malediwy, tylko do
> niejakiego Metaliqa, po co się wtrącasz w nie
> swoje sprawy.
Trzeba było wysłać do niego maila albo wiadomość prywatną a nie wypowiadać się na forum. Pisząc tutaj poddajesz krytyce swoje posty każdemu kto tu zagląda. Nie zapominaj się. takie są zasady forum.
> Sam mnie rozśmiszasz tym swoim bezkrytycznym,
> ślepym umiłowaniem Bohlena. Wszystko, co napisze
> Bohlen jest dla ciebie super, najlepsze na
> świecie, choćby nie wiem jaka to była chała.
Czy kidykolwiek pisałem, że wszystko co napisze Didi jest super? Czy kiedykolwiek przekonywałem Cię, że to jego powinnaś uwielbiać tak jak ja? Ja po prostu krytykuję bzdury w stylu: Thomas jest artystą bo śpiewa a Didi jest tylko bisnesmenem bo komponuje... Patrz wyżej. Jak się dobrze przyjrzysz moim postom to zwykle odnoszą się do tego co ktoś wcześniej napisał. Nie w padam na forum i nie piszę: kurde jaki ten Dieter jest wspaniały, jakie wspaniałe piosenki pisze, a ten czy tamten jest taki a nie inny....
^Yvonne
2004-12-21 11:49:42
@Malediwy
Boże, ale ty się czepiasz
Przypomnij mi, kiedy twierdziłam, że Thomas odniósł większy sukces od Dietera, bo sobie nie przypominam.
Wiem, że Dieter studiował ekonomię, a że na swój biznes wybrał akurat produkcję przebojów na skale przemysłową a nie np. fabrykę czekolady, to ja uwazam, że miał do tego prawo. Tak samo i ja mam prawo go krytykować. Też wcale nie twierdzę, że wszystko, co zrobi Thomas jest git. Jeśli cos mi się u niego nie podoba też go krytykuję, wcale nie jestem tak ślepo w nim zakochana, zawsze do wszystkiego podchodzę z dystansem. A że bardziej odpowiada mi Thomas niż Dieter? No cóż nic na to nie poradzę. Po prostu Thomas bardziej podoba się kobietomNie mam zamiaru nikogo nawracać, ale uważam, że mam prawo pisac, co mi się podoba.
Widzisz, tobie wolno krytykować Thomasa, a jak ja napiszę parę niemiłych słów pod adresem ważnego, nietykalnego Dietera, to zaraz wszyscy robią na mnie najazd. Wiem, że na tym forum jest kilku fanatycznych zwolenników Bohlena, którym nie podoba się, że ktos go krytykuje, ale Thomas tez ma kilku fanów. Ja zawsze będę broniła Thomasa przed najazdami takich bohlenomaniaków, jak ty Malediwy. Oczywiście, masz prawo go nie lubić, tak samo, jak ja mam prawo nie lubić Dietera. Mnie się też piosenki Dietera podobają, ale pomyśl: czy lubiłbyś MT tak bardzo, gdyby zamiast Thomasa śpiewał np. Nino de Angelo?? Moim zdaniem te piosenki bardzo straciłyby wtedy na wartości. Nie dziw sie, że tak lubię Thomasa. Dieter miał łeb do interesów a Thomas artystyczną duszę oraz wspaniały głos i dzięki temu MT odniósł taki sukces.
A właśnie, że nie mogłam wysłać do Metaliqa prywatnej wiadomości, bo nie mam jego namiarów
ArCrack
2004-12-21 13:51:13
^Yvonne napisał/a:
> Widzisz, tobie wolno krytykować Thomasa, a jak ja
> napiszę parę niemiłych słów pod adresem ważnego,
> nietykalnego Dietera, to zaraz wszyscy robią na
> mnie najazd.
Pozwolę sobie zauważyć, że Thomas też ma na tym forum zwolenników, którzy bronią go gdy się go zaatakuje .
> czy lubiłbyś MT tak bardzo, gdyby zamiast
> Thomasa śpiewał np. Nino de Angelo?? Moim zdaniem
> te piosenki bardzo straciłyby wtedy na wartości.
A w tym miejscu pozwolę się z Tobą nie zgodzić . Dlaczego? Myślę, że cytat poniżej sporo wyjaśnia . Ale to tylko moja prywatna opinia.
~Metaliq
2004-12-21 20:15:15
@ Yvonne
Nawiązując do poematu - masz rację, co niektórzy mogliby się obrazić, ale to już zależy od nastawienia - to fakt, bywają tacy, co sztywni są jak po połknięciu kija...
A czy było to kierowane do kobiet? No niby nie, ale wiesz, w dzisiejszych czasach nic nie wiadomo...
Yvonne, musimy kiedyś dokładniej porozmawiać na temat muzyki Thomas'a.
Pozdrowienia.
^Yvonne
2004-12-21 23:26:46
A ja nie słuchałabym tak chetnie MT, gdyby nie śpiewał Thomas.
@Metaliq
Z przyjemnością. O muzyce Thomasa mogłabym rozmawiać godzinami.
^Malediwy
2004-12-22 17:03:01
Yvonne!!!
A czy Ty czytałaś kiedykolwiek moje posty w których krytykowałbym Thomasa??? W moim wcześniejszym poście nie znajdziesz słów krytyki Thomasa a jedynie słowa obrony w imieniu DB.
Ja jedynie reaguję na tego typu śmieszne porównania których Ty wiele poczyniłaś jak np.:
Thomas tworzy muzykę, bo ją kocha, bo
> muzyka to sens jego życia, a nie tylko duże
> pieniądze i ilość sprzedanych płyt. A dla Bohlena
> wręcz na odwrót.
I w takiej sytuacji krew mnie zalewa jak ktoś sugeruje, że Didi nie może kochać tego co robi bo tylko zarabia.
Albo...
Thomas jest artystą i będzie
> śpiewał choćby nawet ani jedna osoba miała nie
> kupić jego płyty. A dla Dietera - typowego
> biznesmena, 64 miejsce na liście jest porażką i
> woli się wycofać ze sceny.
Jeszcze raz pytam! Kiedy Dieter wycofał się ze sceny???
Czy w końcu zrozumiesz o co mi chodzi??? Chwal Thomasa jak bardzo tylko chcesz tylko nie dokonuj takich beznadziejnych i bezpodstawnych porównań. Ja ani nie krytykuję Thomasa ani nie wychwalam wniebogłosy Dietera. A nie robię już tego na pewno w stylu Didi jest super bo Thomas jest be. Jeśli już chcę wychwalać mojego idola to nie muszę krytykować innych muzyków, żeby podkreślić jego wielkość. Walczę jedynie z takimi beznadziejnymi porównaniami które od czasu do czasu się tu pojawiają.
Wcześniej prowadziłem podobną dyskusję na temat Alexandra. Ale nie dlateego, żeby go skrytykować ale po to aby właśnie stawić czoła takim śmiesznym porównaniom.
Jeśli chcesz naprawde się przekonać kto kogo bardziej krytykuje, to policz ile razy Ty w swoich postach wymieniłaś osobę DB a ile razy ja TA. Ja w swoim długim poemacie do Ciebie imienia Thomasa użyłem zaledwie 3 razy i nie po to żeby go skrytykować.
I jeszcze jedno. Pewnie lepiej, żeby w MT jednak śpiewał Thomas a nie N. De Angelo. Ale tak się składa, że zacząłem słuchać muzyki DB od pierwszej płyty Blue System a nie MT z lat 80 tych. A tylko dlatego, że nie mogłem wcześniej znieść głosu Thomasa. I kiedy nastąpiła reaktywacja duetu wcale nie byłem z tego powodu od razu zadowolony. Na szczęście muzyka jąką tworzy Didi spowodowała, że z czasem przyzwyczaiłem się do Thomasa a nawet głos jego polubiłem.
^Yvonne
2004-12-22 21:41:50
Malediwy!!!!
Coś ty się tak do mnie przyczepił!!!! Co ci to przeszkadza, że lubie bardziej Thomasa niz Dietera i dobrze piszę o tym pierwszym??? No co??? Kiedy ja cię namawiałam, żebyś słuchał Thomasa??? No kiedy??? Nie podoba ci sie Thomas? Dobrze! Nic a nic mnie to nie obchodzi!!! Jak bym napisała, że Thomas jest be i jego nowy singel jest beznadziejny, to byś się nie przypieprzył!!!Wtedy byłoby poprawnie politycznie, tak???? Bo co jak co, ale ważnego Bohlena krytykować nie wolno! Absolutnie, bo zaraz znajdzie się jeden taki Malediwy, któremu przeszkadza każdy kto śmie mieć inne poglady niż on!!! Tylko ty jeden masz jakies wonty, bo jakoś nikomu innemu nie przeszkadza to, co wypisuję.
I wiesz, co ci jeszcze powiem? Nie prowadziłabym tu porównań, kto jest lepszy: Dieter czy Thomas, gdybyś mnie nie sprowokował. To ty pierwszy się przyczepiłeś, więc teraz nie miej pretensji.
A tego, że Dieter myśli o wycofaniu się ze sceny, nie wyssałam sobie z palca. Sam byś się o tym dowiedział, gdybyś czytał wywiady z nim. On być może wycofie się ze sceny, co nie znaczy, że przestanie pisać piosenki!!! Po prostu sam nie bedzie występował. Nie panikuj tak Malediwy!!! Jeszcze nieraz usłyszysz o swiom idolu. Bohlen nie pozwoliłby sobie na emeryturę, bo kto by za niego kase zarabiał???
Pozdrawiam
ArCrack
2004-12-22 23:09:33
Może i ja wtrącę się do tej dyskusji.
Malediwy napisał:
> A czy Ty czytałaś kiedykolwiek moje posty w których krytykowałbym Thomasa??? W moim wcześniejszym poście nie znajdziesz słów krytyki Thomasa a jedynie słowa obrony w imieniu DB.
Muszę się z tym zgodzić, ja nie doszukałem się tam krytyki Thomasa.
Natomiast co do wycofania się Dietera ze sceny - tutaj muszę się zgodzić z Yvonne, oto stosowny cytat Dietera:
> "Ich finde es sehr peinlich, mit 50 noch auf der BĂźhne zu stehen und einen auf jung zu machen. ... Man muss wissen, wann Schluss ist"
Choć prawdę mówiąc cały czas mam nadzieję, że okaże się to jedną, pochopną wypowiedzią.
Mam nadzieję, że żadne z Was nie odbierze tego jako jakiegoś ataku bo mi, osobnie która jednakowo lubi Thomasa i Dietera smutno się robi gdy ich fani kłócą sie między sobą.
^Yvonne
2004-12-23 00:08:07
Krytykuje czy nie - wszystko jedno. Mnie najbardziej wkurzyło to, że robi najazd na mnie tylko dlatego, że podoba mi sie muzyka Thomasa bardziej niż muzyka Dietera. Ja się nie chcę z nim kłócić - to on mnie pierwsze zaatakował, więc napisałam dlaczego bardziej podoba mi sie Thomas. To wszystko. Ja nie lubię Dietera jako człowieka, ale jego muzyka podoba mi się, chociaż jest komercyjna i kiczowata. A tak w ogóle uważam, że Dieter pisał kiedyś lepsze piosenki. To, co tworzy teraz w ogóle mnie nie przekonuje. Według mnie najlepsze piosenki Dieter pisał dla MT. Ale to tylko moje zdanie.
Malediwy - proszę zakończmy już tą bezsensowną kłótnię. Ja już jestem nią zmęczona, mam tego dość. Nie lubię kłótni, a najbardziej takich agresywnych napadów, jak z twojej strony. Proszę cię, nie napadaj więcej na mnie, a ja przestanę czepiać się Dietera. Ja do ciebie nic nie mam, tylko ty nie wiem dlaczego tak mnie nie znosisz. Przecież oboje jesteśmy fanami MT!!! Tak czy nie???
No to jak - rozejm?
^Malediwy
2004-12-23 15:42:50
^Yvonne napisał/a:
> Krytykuje czy nie - wszystko jedno. Mnie
> najbardziej wkurzyło to, że robi najazd na mnie
> tylko dlatego, że podoba mi sie muzyka Thomasa
> bardziej niż muzyka Dietera.
Czy Ty wogóle czytasz moje posty???
Proponuję, żebyś się trochę wyluzowała, zrelaksowała i jeszcze raz przeczytała moje posty powyżej bo chyba nie zrozumiałaś dlaczego podjąłem tą dyskusję. A już na pewno nie dlatego, że jesteś fanką Thomasa.
A tak w ogóle uważam, że
> Dieter pisał kiedyś lepsze piosenki. To, co
> tworzy teraz w ogóle mnie nie przekonuje. Według
> mnie najlepsze piosenki Dieter pisał dla MT. Ale
> to tylko moje zdanie.
I gdybyś tak od razu napisała a nie czyniłą beznadziejnych porównań to wogóle nie byłoby dyskusji.
> Malediwy - proszę zakończmy już tą bezsensowną
> kłótnię. (...) Ja do ciebie nic nie mam,
> tylko ty nie wiem dlaczego tak mnie nie znosisz.
Nie atakuję Ciebie jak i również moje uczucia do Ciebie są obojętne. Dlaczego podjąłem dyskusję przeczytasz w moim poprzednim poście. Tylko go przeczytaj! Najlepiej kilka razy. Aż do zwycięstwa. Aż zrozumiesz o co mi chodzi.
^Yvonne
2004-12-23 23:25:09
Malediwy, daj mi wreszcie święty spokój. Nie chce mi sie czytać po raz x-ty twoich postów. Ja tylko napisałam, dlaczego bardziej lubię Thomasa niż Dietera, wyraziłam tylko swoje zdanie i to wszystko. Na pewno nie chciałam nikogo przekonywac do swoich racji, bo wiem, że to dez sensu. To ty mnie pierwszy zaatakowałeś i to zupełnie bez powodu, więc chyba miałam prawo się zdenerwować. Żałuję, że ośmieliłam się porównywać obu panów, pasuje teraz???
Odczep się wreszcie od tego tematu, bo dla mnie juz jest skończony.
Wesołych Świąt
^Malediwy
2004-12-24 10:46:30
No cóż, jednak jesteś niereformowalna...
Jeśli z takim samym zrozumieniem czytałaś szkolne lektury to musiałaś mieć w szkole niezłe problemy.
To może inaczej. Ta strona to strona FORUM! A fora internetowe mają to do siebie, że pisząc posty poddaje się je ocenie, krytyce i pod dyskusję wszystkim które je czytają. Jeśli zwracasz się do kogoś konkretnie i nie życzysz sobie komentarzy osób trzecich to pisz wiadomości prywatne.
I... A nie chce mi się już pisać bo to jak groch o ścianę. I tak nic nie zrozumiesz a jeszcze serducho Ci ze złości nawali...
^Yvonne
2004-12-24 21:58:46
Tego juz za wiele Malediwy!!!
Nie pozwolę, zebyś mnie tu obrażał!!! Mogę cię zapewnic, ze wszystkie twoje posty czytałam uważnie, tak samo zresztą, jak i szkolne lektury, a z polskiego miałam same piątki i czwórki!!! w tym momencie obrazasz mój intelekt!!! Człowieku, ty się do mnie przyczepiłes jeszcze zanim zaczełam prowadzic te swoje porównania!!!
I to jest już skończony temat!!! Nie chce do niego wracać.
ArCrack
2004-12-24 22:40:43
Dobra, skończmy już to. Jedno drugiego nie przekona, nic nie wskazuje też abyście osiągnęli porozumienie.
Wesołych Świąt!!!
~Metaliq
2004-12-24 23:11:11
Ale się zaczęło dziać... Proponuje założyć po Offtopic'u RING
Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim!
^Yvonne
2004-12-25 13:39:42
Do Malediwy:
Jest mi ogromnie przykro z tego powodu, że się nie zrozumielismy. Moim prawdziwym zamiarem było rozruszanie trochę tego forum, bo było na nim strasznie drętwo i widzę, że mi się to znakomicie udało. Ja nie mam nic przeciwko, że krytykujesz moje posty, możesz pisac co chcesz. Ja nie chcę dalej prowadzić tej bezzsensownej kłótni i proszę cie pogódźmy się! Ja nie będę więcej pisała o Dieterze, bo mnie zbytnio ten facet nie interesuje. Pisze coraz gorsze piosenki i jeszcze lansuje takie bestalencia jak Alexander czy Daniel K. Kiedyś pisał lepsze piosenki a teraz schodzi na psy. I za to coraz mniej lubie Dietera. Dlatego napisałam, że dla niego bardziej liczy się kasa niż poziom artystyczny. No, ale to tylko moje zdanie. Wiem, że inni myslą inaczej i niech sobie myślą, co chcą. Ja zawsze bede bardziej lubiła Thomasa.
Pszepraszam, Malediwy, za to, co napisałam o Dieterze, miałeś prawo się wtrącić.
Wszystkie fora są przeznaczone do dyskusji, no to sobie podyskutowaliśmy
I ludzie czytajacy nasze posty mieli niezły ubaw no i o to chodzi.
Czy teraz już zrozumiałeś? Mam nadzieję, że tak.
I nie chce, żebyś uważał mnie za idiotkę, bo pewnie tak uważasz. No cóż...
ArCrack
2004-12-25 14:51:01
^Yvonne napisał/a:
> Pisze coraz gorsze piosenki i jeszcze lansuje takie bestalencia jak Alexander czy Daniel K.
Niezłe stwierdzenie jak na pojednawczy post
A i jeszcze jedno - ten wątek nazywa się "Just Dream - opinie" - niezły offtopic wam wyszedł
^Malediwy
2004-12-25 15:20:40
Yvonne! Nie mam nic do Ciebie, nie uznaję tej dyskusji za nie wiem jaką kłótnie, nie uważam, że Thomas jest złym wokalistą a Alexander to beztalencie. ( MonRon - gdzie jesteś?)
Ani też moim zamiarem nie było "rozruszanie tego forum".
I jeszcze raz! Masz prawo nie lubić Dieter i nawet zgodze się z Tobą, że pisze on coraz gorsze piosenki. Wszyscy jego fani z utęsknieniem czekają na przeboje na miarę MT. Mnie chodzi o te Twoje beznadziejne porównania!!!
W związku z tym, że już tak bardzo zmęczyłaś się tą dyskusją a nie potrafisz napisać nic o Thomasie nie krytykując innych (zastanów się nad uwagą ArCracka) mam do Ciebie prośbę. Napisz proszę w 10 zdaniach dlaczego lubisz Thomasa Andersa i dlaczego go podziwiasz. Jeśli byłaś tak dobra z polskiego to te 10 zdań powinno być jak poezja.
^Yvonne
2004-12-25 17:05:04
No widzisz Malediwy, jednak doszliśmy do jakiegoś porozumienia! Bardzo się z tego cieszę
Z największą przyjemnością napiszę, dlaczego uwielbiam Thomasa:
1)Bo ma najpiękniejszy na świecie, niepowtarzalny, zmysłowy seksowny głos,
2)Bo śpiewa z niesamowitym wyczuciem, emocjami, z sercem. Nikt nie potrafi tak śpiewać jak on!
3)Bo pisze przepiękne ballady, wcale nie gorsze niż te Dietera! No i dużo lepsze teksty!
4)Bo nie pisze, tak jak Dieter coraz gorszych piosenek, tylko coraz lepsze! (Just dream to naprawdę piekny utwór)
5)Bo ciągle chce się rozwijać artystycznie, doskonalić, czego dowodem ma być to zapowiedziane przez niego DVD z amerykańskimi standardami muzycznymi (już nie mogę się doczekac!)
6)Bo dla niego bardziej liczy sie radość śpiewania i tworzenia muzyki niż pieniądze. Czyli jest przede wszystkim artystą a nie biznesmenem.
7)Nigdy nie zdradziłby przyjaźni dla zysku, tak jak Dieter z nim postąpił, i co jak wiadomo, nie wyszło Diererowi na dobre.
Bo jest dużo milszy i sympatyczniejszy od Dietera, jest przyjemniejszy w obejsciu (nie znam Thomasa osobiście, ale takie odnoszę wrażenie)
9)Bo wolę brać przykład z Thomasa niż z Dietera.
10)Bo Thomas jest od Dietera dużo przystojniejszy.
Chciałeś 10 to masz 10.
Wiem, że nie zaczyna się zdania od "bo", ale tak mi się napisało;
A co do Alexandra, to jego jeszcze mogę znieść, jest mi raczej obojętny. Najgorszy jest ten pajac Kuebelbok (czy jakoś tak). W polskim Idolu nie przeszedłby nawet castingu
ArCrack
2004-12-25 19:06:51
Ja miałbym jednak pytanie: dlaczego w ponad połowie argumentów porównujesz Thomasa z Dieterem? Wydaje mi się, że to właśnie te porównania w poprzednich postach tak zdenerwowały Malediwy (albo Malediwego? Jak to odmieniać?).
^Yvonne
2004-12-25 21:17:00
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać!
Oczywiście nie wolno ich porównywać.
Na przyszłość się poprawię!
^Ann
2004-12-25 23:11:37
Yvonne,agadzam sie z tym co napisalas o Thomasie.
^Malediwy
2004-12-26 10:52:47
Jeśli sądzisz Yvonne, że chciałem się tylko dowiedzieć dlaczego lubisz Thomasa to jesteś w błędzie. Moje pytanie było pewnym eksperymentem. Byłem pewny, że nie będziesz potrafiła napisać 10 zdań o Thoamsie nie krytykując Dietere czy innych artystów. Nie che mi się odnosić do każdego z Twoich 10 zdań a odniosę się dla przykładu jedynie do ostatniego. Jakbyś napisała, że uwielbiasz Thomasa bo jest przystojny to byłoby to zrozumiałe. Ale jeśli uwielbiasz go dlatego, że jest przystojniejszy od Dietera... To tym samym udowodniłaś mi, że jednak jesteś beznadziejnym przypadkiem.
Dlaczego ja uwielbiam muzykę Dietera napisałem w kilku zdaniach na ostatnim spotkaniu na czacie. Chyba nie miałaś okazji tego przeczytać a szkoda... Wiele byś się nauczyła. Drugi raz na pewno tak samo tego nie ujmę jak poprzednio ale nawet gdyby mi się udało to i tak pewnie nie zrozumiałabyś tego tekstu, bo niestety nie użyłem tam ani razu zwrotu w stylu: bo dlatego, że Didi jest taki a Thomas taki....
Nie moge się powstrzymać i przypomnę jeszcze jeden Twój punkt:
9) Bo wolę brać przykład z Thomasa a nie z Dietera.
Generalnie gdyby ktoś czytał Twoje "10 bo" a nie znał ani jednego z tych artysów to niewiele by się od Ciebie dowiedział, a na pewno nie tego, dlaczego uwielbiasz Thomasa.
A poza tym jeszcze musisz się wiele dowiedzieć o Thomasie. Choćby tego, jakie były powody ich pierwszego rozstania. Nigdy możesz się nie dowiedzieć dlaczego np. pokłóciły się Twoje dwie najlepsze przyjaciółki bo każda z nich będzie przedstawiała problem widziany ze swojej perspektywy. Prawda zawsze leży po środku. I myślę, że tak jest w przypadku Dietera i Thomasa który na pewno w tym całym konflikcie aniołkiem nie jest.
Sądzę, że ArCrack od dawna wie co chciałem dać Ci do zrozumienia w moich postach i nawet nie musiał tego pisać więc polecam żebyś potraktowała jego post jak dobrą radę.
Arku! Pisz proszę zawsze Malediwy. Żle jest odmieniać bo jest to właściwie nazwa własna określająca zbiór (konkretnie zbiór wysp na Oceanie Indyjskim) więc jest właściwie w liczbie mnogiej. Gdy dawno temu podpisałem w ten sposób mój nick nie zastanawiałem się wtedy jak się to będzie odmieniać, więc najlepiej nie odmieniać
^Yvonne
2004-12-26 16:27:31
Dziękuję, Malediwy za dobrą radę!
A co do powodów ich pierwszego rozstania, to masz rację - zawinili Thomas i Nora. Ale powodem drugiego rozstania był juz tylko i wyłacznie Dieter.
@Ann
Dzięki za poparcie!
ArCrack
2004-12-26 17:19:39
^Yvonne napisał/a:
> A co do powodów ich pierwszego rozstania, to masz
> rację - zawinili Thomas i Nora. Ale powodem
> drugiego rozstania był juz tylko i wyłacznie
> Dieter.
No proszę, czyli ani jeden ani drugi nie jest święty. Każdy ma na sumieniu jeden rozpad zespołu. Fajnie, że to stwierdzenie pada z ust fanki Thomasa, bo przez ostatni rok coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu, że są fani TA nie widzą żadnych jego negatywnych zachowań.
^Yvonne
2004-12-27 12:31:45
Powiem więcej - niewykluczone, że i w drugim rozpadzie Thomas miał swój mały udział, ale prawde znaja tylko oni, my się jej pewnie nigdy nie dowiemy, bo żadna komisja śledcza sie ta sprawą nie zajmie.
Ja nigdy nie uważałam Andersa za aniołka, który nic nie ma na sumieniu. Tak jak wszyscy ma on swoje plusy i minusy. Uwielbiam go za wspaniały głos, za głębię która niesie i za wiele innych rzeczy. Źle sie wyraziłam w tym punkcie 10, przyznaję. Thomas nie podoba mi sie dlatego, że jest od Dietera przystojniejszy, ale dlatego, że jest najprzystojniejszym facetem, jakiego widziałam. Dietera kiedyś nawet lubiłam, ale obecnie lubie go coraz mniej i nie mogę się nigdy powstrzymać, żeby o nim paru krytycznych słów nie powiedzieć. Bardzo mi podpadł swoja autobiografią i oszczerstawami pod adresem Thomasa. Wtedy zrozumiałam, że dla niego liczy sie tylko zysk. On z pewnością jest wspaniałym kompozytorem, jego piosenki podobają mi się, bo maja w sobie cos co trudno określic... pewien czar, urok, któremu trudno się oprzeć. Uwazam, że utwory Thomasa też maja w sobie to coś, ale być moze to zasługa jego głosu...?
Thomas jeszcze mi tak nie podpadł jak Dieter i dlatego nigdy nie moge się powstrzymać od krytykowania Bohlena. Ja go wręcz znienawidziłam za to, co zrobił Thomasowi! Myślę, że za bardzo przesadził ze swoimi zarzutami. Co nie znaczy, że nie lubie słuchać jego muzyki.
Ja nie wpadam na forum, by pouczać innych czy przeprowadzać na ludziach eksperymenty. W pierwszym poscie wyraziłam swoją opinie na temat Just Dream, ale tobie raczyło się to nie spodobać. Napisałeś, żebym nie próbowała nikogo przekonywac do tego, bo nie kazdy myśli tak samo, czy coś w tym stylu. Zdenerwowałeś mnie tym i to bardzo.
Cóż jeszcze mogę napisać? Jestem pewna, ze cokolwiek bym nie napisała, to ty i tak się przyczepisz, bo taka już masz naturę.
Ja stąd spadam. Znajdź sobie inna ofiarę, która będziesz mógł pouczać, panie Mądralo.
Żegnam
ArCrack
2004-12-27 12:46:51
Moim zdaniem udział Thomasa w drugim rozpadzie był całkiem spory, choć zupełnie niezamierzony i w zasadzie niewiele można było tu poradzić.
Wydaje mi się, że w Modern Talking od zawsze rządził Dieter. Thomas był twarzą i ustami zespołu, ale to Dieter był jego mózgiem. Zresztą z inicjatywa założeia grupy wyszedł właśnie DB i musiał Thomasa do tego długo przekonywać. W latach 80-tych TA tego nie rozumiał i starał się odgrywać wraz z Norą jak największą rolę. Za drugim razem wszystko było już tak jak być powinno. Rola Thomasa ograniczała się do napisania 1-2 piosenek na album i wpadnięcia do studia na jeden dzień żeby nagrać wokale.
I dlatego uważam, że nie mając większego wpływu na to co i jak zespół nagrywa nie miał też wiele do gadania w zakresie tego czy będzie on dalej nagrywał czy nie.
Jednym zdaniem: miał za słabą pozycję w grupie żeby cokolwiek zdziałać.
Elltoja
2005-01-04 21:47:38
Witam wszystkich! Nie znam Thomasa osobiście ale czasami odnoszę wrażenie, że to taki chodzący "ciećmalina" - jednak go uwielbiam od pierwszego momentu kiedy usłyszałam jego głos (oby nigdy nie przestał śpiewać!!!) tzn od powstania MT w 1984 r. i uwielbiać będę za to że jest i śpiewa! I to jak śpiewa!!! I bardzo byłabym zawiedziona gdyby był aniołkiem bo do niego pasuje prędzej charakter(ek) lucyfera.
^Malediwy
2005-01-05 13:17:16
A jednak można napisać w paru zdaniach dlaczego kocha się Thomasa bez niepotrzebnej krytyki DB czy innych wykonawców.
Brawo Elltoja. Bardzo ciekawy komentarz.
Pozdrawiam i wiatm na forum!!!
^Ann
2005-01-05 13:30:23
Thomas aniolkiem nie jest,ale ma lepszy charakter od Dietera.
Elltoja
2005-01-05 19:28:44
Dzięki! A poza tym mam pytanie: Czy ktoś ma dostęp do albumu Live Concert, lub informację czy w ogóle jest gdzieś dostępna? Wprawdzie całkiem niedawno miałam okazję ją nabyć za jedyne 150 euro...niestety było to ponad moje możliwości finansowe
ArCrack
2005-01-05 20:02:40
Oj ciężko będzie, ciężko. Ta płytka była dostępna jedynie dla członków fanklubu, więc można sobie wyobrazić jaki był tego nakład...
^Malediwy
2005-01-05 20:05:25
Ann! No i właśnie tego typu beznadziejnych wpisów nie lubię. Ktoś pisze, że lubi Thomasa bo... A Ty nie wytrzymujesz i dopowiadasz: "bo ma lepszy charakterek od..." A ja uwielbiam DB za jego muzykę i gów... mnie obchodzi kto ma od niego lepszy ub gorszy charakter. (Zresztą ani jednego nie znam osobiście, tak ja i Elltoja)
Do czego miał być właściwie ten komentarz? Czy Ty może chciałaś podkreślić w tym momencie, że akurat głównie dlatego właśnie podziwiasz Thomasa, ze ma lepszy charakterek od kogoś? Jeśli tylko tyle to gratuluję uzasadnienia.
Elltoja! Po komentarzu do którego teraz nawiązuję jeszcze bardziej wzrósł mój szacunek do Ciebie. Ty udowdniłaś (eś), że można napisać dobrze o kimś bez krytyki kogoś innego, a Ann udowdniła, że zdarza się nie umieć uzasadnić swojej pasji nie podpierając się niedoskonałościami innych...
Elltoja
005-01-05 20:22:34
Wiesz Malediwy...nie mnie oceniać kogoś czy krytykować (nie jestem krytykiem ), jak to się mówi są ludzie i parapety... i nikt nie jest doskonały. Ja uwielbiam głos Thomasa i jak słyszę piosenki MT w innym wykonaniu to mnie skręca...ale też bywa, że są wyjątki...Nie trawię np rapu ale nie mogę powiedzieć że w ogóle go nie słucham, bo zdarzają się utwory które bardzo mi się podobają.Tak samo z reguły nie słucham DB ale nie wykluczyłam go całkowicie ze swojej płytoteki( np Magic Symphony jest piękne i nie ma tu znaczenia głos DB), mam kilka nagrań Blue System. Piosenkarz ma przede wszystki śpiewać, a co robi poza tym to jego paczka gwoździ. Thomas i Dieter to dwa przeciwne bieguny, można ich oczywiście porównywać ale na zasadzie przeciwieństw. DB jest otwarty i lubi być w centrum zainteresowania, TA wprost przeciwnie. Didi lubi jak o nim głośno, nieważne czy mówią źle czy dobrze byle mówili(to moje subiektywne odczucie ale chyba trafne?) Thomas jest zamknięty nie lubi eksponować swojego życia prywatnego i chyba nie bardzo potrafi zareklamować siebie. Nie będę Go za to potępiać tak, jak nie będę potępiać Dietera za jego zachowanie, nie jest to przecież wadą ale cechą charakteru.
^Malediwy
2005-01-05 23:32:00
Coraz bardziej mi imponujesz Elltoja! No w końcu jest z kim podyskutować na tym forum...
Zgadzam się w pełni z tym co napisałaś. Ja mimo, że na łamach tego forum toczyłem dyskusje z fankami Thomasa nigdy nie napisałem, że nie słucham czy nie lubię jego piosenek. Mimo, że od roku 89 jestm wiernym fanem talentu DB również posiadam sporą kolekcję albumów solowych Thomasa. Jedne podobają mi się bardziej drugie mniej. I nie ma na to wpływu fakt, że być może wokół niego jest mniej lub więcej skandali w porównaniu do DB.
Poza twórczością DB zebrałem kolekcję ok 200 płyt CD różnych wykonawców i różnej muzyki. Poza tym oczywiście spora kolekcja mp3 Jestem bardzo tolerancyjny jeśli chodzi o muzykę. Nie toleruję jednak stwierdzeń np. typu: "wolę Thomasa bardziej bo jest przystojniejszy od Dietera..." Z życia wzięte! A konkretnie z jednego z postów w tym temacie.
Jeszcze raz chciałbym wyrazić swoją radość z powodu pojawienie się koleżanki Elltoja na tym forum!!! A propo, dlaczego Elltoja?
Elltoja
2005-01-06 18:21:51
Dlaczego Elltoja? To po części zasługa mojego szwagra który mówi do mnie Toja. Potem poszło dalej: siostrzenica mówi do mnie ciocia Toja (najpierw było "To ja" - do domofonu - od tego się zaczęło). Postanowiłam to wykorzystać na innym forum ale Toja było już zajęte, więc dołączyłam pierwsze litery imienia ale Eltoja też było zajęte... No to zostało Elltoja. to tyle...
A jeśli chodzi o muzykę...lubię taką która ma melodię...lubię słyszeć orkiestrę symfoniczną w tle, dlatego w zasadzie nie lubię Rapu, Techno, itp ale jak już wcześniej wspomniałam są wyjątki. A Ty jakiej muzyki słuchasz?
A co do samego Thomasa też mi się szalenie podoba ( to chyba jedyny facet który naprawdę mi się podoba! ) ale to dziecinada mówić, że jest przystojniejszy od DB czy kogokolwiek innego,(chyba, że nie chodzi o słuchanie piosenek tylko podkochiwanie się w swoim idolu - takie odniosłam wrażenie czytając wcześniejsze posty...)! To przecież ani jego wina ani zasługa...w końcu zyjemy z tym co nam Bozia dała Np taki Savage: z wyglądu - straszny ale jak śpiewał! Szkoda, że o nim ucichło.
^Malediwy
2005-01-06 21:51:14
No, ciekawe tobyło. Mało który nick ma taką historię. Mój ostatnio raczej nieprzyjemnie się kojarzy z tragedią jak miała miejsce w Azji ale wybrałem już sobie go dawno temu kiedy poraz pierwszy zainteresowałem się wyspami które były do 26 grudnia minionego roku rajem na ziemi...
Ja również uwielbiam muzykę przede wszystkim melodyjną. Kiedyś DB zapytany o to co jest najważniejsze w piosenkach które tworzy odpowiedział:
Po pierwsze: melodia
po drugie: melodia
i po trzecie melodia...
Stąd też niski poziom tekstów które pisze Didi.
Ja słucham bardzo róznych gatunków. Od muzyki klasycznej, przez muzykę etniczną, rock aż w końcu nawet trochę dawnego heavy metalu. Chcąc wymienić konkretnych wykonawców uzbierałaby się niezła lista
Natomiast nie lubię również gatunków któe wymieniłaś. A ostatnio wyjątkowo drażni mnie Hip Hop.
No i masz rację. Te argumenty pisane wcześniej przez fanki Thomasa to nic więcej tylko dzicinada
^Ann
2005-01-06 21:53:01
Malediwy,ja napisalam,ze Thomas ma lepszy charakter od Dietera,a nie,ze lubie Thomasa,bo ma lepszy charakter od Dietera.
^Yvonne
2005-01-07 00:40:05
Właściwie miałam więcej nic nie pisać, ale widzę, że pojawiała sie na forum nowa osoba, której posty bardzo mnie zainteresowały. Elltoja, zgadzam się z Tobą w zupełności. Moje poprzednie posty były głupiutkie i naiwne. Ja uwielbiam Thomasa przede wszystkim za wspaniały głos, bo ma w sobie coś pociągającego, coś czemu trudno się oprzeć... Wszystko inne jest na drugim planie. Także jego uroda i charakter. To nie jest tak, że ja się w nim podkochuje! Thomas jest dla mnie wspaniałym artystą i będzie nim zawsze! Dietera szanuję za to, że jest wielkim kompozytorem i niewątpliwie artystą, a co się tyczy jego charakteru... to lepiej przemilczeć.
Niedawno w necie znalazłam taki kwestionariusz z Thomasem. Na pytanie: co najbardziej podoba się panu w pańskiej twórczości, Thomas odpowiedział: "To, że wszystkie moje uczucia mogę wyrazić poprzez muzykę. Bez słów." I to u niego podoba mi się najbardziej. A jego uroda? To, że jest przystojny wymieniłam dopiero w 10, ostatnim punkcie a nie na początku. To chyba o czymś świadczy...? Fajnie, że Tom jest taki przystojny, bo oglądając klipy jest na czym oczy zawiesić. A ja jestem estetką i podoba mi się wszystko to, co piękne.
Bardzo bym chciała mieć wszystkie jego albumy, ale są trudno dostępne, a jak już pojawi się możliwość kupna to ich cena przewyższa moje możliwości
I Savage'a też bardzo lubię. Chociaż pięknością nie grzeszył, miał cudowne piosenki. Mnie też podoba się muzyka klasyczna i heavy metal a hip hopu nie cierpię!
No to wsio. Wiem, że nie jestem tu mile widziana, dlatego jeśli chcecie, nie będę więcej nic pisała. Chciałam tylko wyjaśnić kilka spraw.
^Malediwy
2005-01-07 11:23:26
Yvonne!!! Gratuluję cudownej przemiany. Poziom Twojego ostatniego postu zdecydowanie przewyższa poprzednie. No i w końcu wiem dlaczego podziwiasz Thomasa Nie wiem dlaczego sądzisz, że nie jesteś tutaj mile widziana? Czy moja riposta na Twoje wcześniejsze posty by to sugerowała? O co mi chodziło wyraźnie w nich wyjaśniłem i na pewno nie chodziło mi o zmniejszenie liczby człomków tego forum. Na dowód tego nawet zachęcę Cię do dalszej dyskusji pytając jakiego albumu Thomasa poszukujesz?
^Yvonne
2005-01-08 11:20:27
@Malediwy
Twoje posty tego nie sugerowały, ja sama miałam takie odczucia, dlatego, że wypowiadałam herezje o Dieterze. Teraz już wiem, że on jest nietykalny i dlatego obiecuję, że więcej nic podobnego o nim nie napiszę. Cieszę się, że wreszcie zrozumiałeś za co naprawdę lubię Thomasa. Gdybym uwielbiała go tylko za wygląd, to już pewnie nie byłabym jego fanką. Ponieważ uroda przemija (u Thomasa już niestety przemija) a dobre piosenki zawsze pozostaną dobre. Jestem pewna, że będę go słuchała zawsze, nawet, gdy będzie już statecznym panem z brzuszkiem, obwisłym podbródkiem i siwymi włosami. Cenię go za głos i talent. Życzę mu z całego serca, żeby odnosił sukcesy i sprzedawał dużo płyt, ale on jest już po 40 i młodzież ma innych, młodszych idoli. Bardzo trudno będzie mu się przebić na rynku zdominowanym przez hip hop i r'n'b. Jego nowy singiel to dla mnie piękny utwór a tymczasem nie ma go nawet w pierwszej setce najlepiej sprzedających się singli. Szkoda.
Poszukuję jego starszych płyt, szczególnie "Whispers". Teraz, niestety nie mogę sobie pozwolić na kupowanie płyt, bo mam zbyt dużo wydatków zwiazanych ze studiami. Kiedyś jednak chciałabym skompletować jego dyskografię i wierzę, że mi się to uda.
Pozdrawiam wszystkich!
ArCrack
2005-01-08 14:09:34
^Yvonne napisał/a:
> Jego nowy singiel to dla mnie piękny utwór
> a tymczasem nie ma go nawet w pierwszej setce
> najlepiej sprzedających się singli.
Na tydzień tam zagościł, to i tak pewien sukces w porównaniu z panami z Systems In Blue czy CC Catch.
Elltoja
2005-01-08 17:14:48
Yvonne zobacz na www.music-cave.pl
Elltoja
2005-01-08 17:35:52
www.music-cave.pl
Kupiłam od nich parę płyt. te starsze mają używane ale w dobrym stanie.
W wyszukiwarce należy wpisać Modern Talking
^Malediwy
2005-01-08 22:20:19
Yvonne!!! Niestety to co pisałaś o Dieterze to nie była żadna krytyka. Ale były to rzeczywiście herezje. Krytyka to sztuka której na pewno Ty nie opanowałaś nawet w stopniu dostatecznym. To co pisałaś to były żałosne argumenty które miały uzasadnić Twoje głębokie zainteresowanie Thomasem. Całość Twoich wypowiedzi najlepiej określa wyrażenie Elltoji (lub Elltoi - nie wiem jak będzie poprawnie) - DZIECINADA!
ALe zostawmy już to bo zaczęłaś pisać mądrze i rokujesz jeszcze pewne nadzieje na przyszłość.
Jeśli poszukujesz oryginału Whispers to musisz trochę poszperać w sieci. Zaglądaj na Allegro, tam często pojawiają się jakieś starocie.
Jeśli natomiast nie masz jeszcze wogóle piosenek z tego albumu i ucieszysz się choćby z mp3 to zajrzyj na stronę:
http://audiofind.ru/artist.phtml?id=3136
Do ściągania dobrze jest użyć jakiegoś akceleratora pobierania plików. Polecam FlashGet.
^opus-dei
2005-01-09 02:28:46
Malediwy: sądząć po tym co piszesz to mało wiesz o krytyce,twoje wpisy przypominają jakiegoś zakompleksionego Nastolatka, jeszcze jakiś czas i pewnie Dieter będzie dla ciebie Bogiem.A tak serio to ja tesh jestem fanem M.T ale nie lubie jak ktoś poucza.
^Malediwy
2005-01-09 09:41:15
^opus-dei!!! Ja również witam Cię na forum!!! Masz wiele tutaj do poczytania. Na początek proponuję Ci zapoznaj się z całym wątkiem zanim się do kogoś zwrócisz.
Nastolatkiem już dawno nie jestem, nigdy nie pisałem, że znam się na krytyce (toteż i nie znajdziesz żadnego mojego wątku który mieściłby się w tej kategori) a i nigdy nie napisałem, że Didi jest bez wad i jest czy będzie dla mnie Bogiem!A chyba wogóle nie znajdziesz mojego wpisu w którym wychwalałbym go w niebogłosy...
"A tak serio", to jeszcze raz witam Cię na forum i życzę bardziej udanych wpisów!
^opus-dei
2005-01-09 11:44:59
Malediwy raczej spodziewałem się że mnie za to zjedziesz co napisałem,bo gdybyś to zrobił łatwo by było stwierdzić że to dla ciebie sposób na dowartościowanie się zakompleksionego człowieka,Ale na szczęście taki nie jesteś,Ale skoro nijaka Ivonne czy jak jej tam:}pisze że dla niej Thomas jest lepszym i Ambitniejszym piosenkarzem to widocznie coś więcej w nim widzi,No Dieter też jest zakompleksiony lubi obrażać innych takich jak np:Thomas...
Elltoja
2005-01-09 16:02:12
no no...sie narobiło!
Ja mam wrażenie, że oni obaj się wzajemnie obrażają - przy każdej sposobności - jak tylko mogą, ale tak to już jest w "szołbiznesie".
^Yvonne
2005-01-09 17:46:14
@Malediwy
Jesteś tu od oceniania poziomu postów? Bo takie przez cały czas odnoszę wrażenie.
@opus dei
Nie sądzę, żeby Didi był zakompleksiony. Według mnie to człowiek o bardzo wysokim mniemaniu o sobie. No ale miałam go już więcej nie oceniać. Nie słyszałam, żeby Tom obrażał Didiego.
@ArCrack
No fakt, Tom znalazł się co prawda w pierwszej setce, tylko że była to "aż" 64 pozycja. Może z albumem będzie lepiej? Oby. I dowiedziałam się dzisiaj z Twojej strony, że ma on ciekawe plany myzyczne na 2005r., a to oznacza, że nie zamierza się na razie poddawać i będzie nagrywał dalej, co bardzo mnie cieszy.
@Elltoja i Malediwy
Dzięki za linki.
ArCrack
2005-01-09 18:34:00
^Yvonne napisał/a:
> @ArCrack
> No fakt, Tom znalazł się co prawda w pierwszej
> setce, tylko że była to "aż" 64 pozycja.
Moim zdaniem jak na singiel, do którego nie kręcono klipu to jest "aż" 64 pozycja.
^Malediwy
2005-01-10 11:33:10
Zbyt wiele sukcesów osiągnąłem zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym żeby mieć potrzebę dowartościowywać się na stronie tego forum. Obecność tutaj i podejmowane przeze mnie dyskusje to jeden ze sposobów spędzania wolnego czasu przed komputerem no a muzyka DB to moje wieloletnie hobby stąd to a nie inne forum.
Nie zabieram nikomu prawa krytykowania Dietera, Thomasa czy innych muzyków. Ale tak jak pisałem wyżej krytyka to bardzo trudna sztuka. Z uporem maniaka ponownie zwracam Waszą uwagę, że jak do tej pory ja reagowałem negatywnie przede wszystkim na wypowiedzi w stylu: "uwielbiam Thomasa bo jest lepszy, przystojniejszy, mniej zachłanny itp. od Dietera...
Dla bardziej opornych może wytłumaczę to tak, że niebieski kolor podoba mi się nie dlatego, że jest ładniejszy od czerwonego ale dlatego, ze np. jest mi w nim do twarzy.
Nie wiem ile trzeba mieć lat, żeby zrozumieć tą prostą różnicę w sformułowaniu swojej opini na dany temat a w tym wypadku koloru niebieskiego.
^opus-dei
2005-01-10 13:22:28
Malediwy popieram cię i zgadzam się z twoimi opiniami.Didiego też lubie,w tym roku ma nawet wziąść ślub z Estefanią Kuter,jak się zestarzeje to pogoni staruche.
^Yvonne
2005-01-10 14:20:49
Malediwy, ja Cię doskonale rozumiem, ale nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie napiszesz coś ciekawego na temat Thomasa i jego nowego singla na przykład? Bo jak dotąd jeszcze nic nie napisałeś, co myślisz o jego nowej piosence, a ten wątek, jak pewnie zauważyłeś, nazywa się "Just dream - opinie". Zamiast krytykować inne posty... Czekam z niecierpliwością, co masz na ten temat do powiedzenia.
^Malediwy
2005-01-10 21:00:11
Na temat Dietera właściwie tak konkretnie też jeszcze nie pisałem a ponoć z moich postów między innymi wynika, że jest dla mnie Bogiem
Zauważyłem o czym jest ten wątek i na pewno nie o tym, z czym jest Thomas lepszy od Dietera...
Elltoja
2005-01-10 21:09:15
płyta dopiero sierpień/wrzesień
ArCrack
2005-01-10 21:23:35
Elltoja napisał/a:
> płyta dopiero sierpie
Just Dream - opinie
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ewka_si
- Kontakt:
Re: Just Dream - opinie
Just Dream to bardzo miła dla ucha balladka 
A Thomas jak ją śpiewa to bosko wygląda :)Co prawda zawsze bosko wygląda
A Thomas jak ją śpiewa to bosko wygląda :)Co prawda zawsze bosko wygląda
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
- Evaalex
Just a dream jest moja ulubiona ballada. S#Dzu#iala namnie uspakajajaco
Ostatnio zmieniony ndz mar 25, 2012 19:00 przez Evaalex, łącznie zmieniany 1 raz.
- MTalkingusia28
Just Dream to śliczna balladka. Bardzo mi się podoba, bo Thomas tak emocjonalnie śpiewa nie tylko tę balladę ale i wszystkie inne, które uwielbiam.
Żal, że nie ma jej na żadnym albumie Thomasa, ale za to jest na Balladen w wersji Ballad Version co bardzo mnie cieszy, bo mam w oryginale ten utwór a nie w mp3 co jest dla mnie bardzo ważne. 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28