Mój ulubiony teledysk zespołu Modern Talking ;)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.

Mój ulubiony teledysk zespołu Modern Talking ;)

1. You're my heart, you're my soul '84
8
6%
2. You can win if you want
5
3%
3. Cheri Cheri Lady
28
19%
4. Brother Louie '86
2
1%
5. Atlantis is calling (S.O.S. for love)
14
10%
6. Geronimo's cadillac
5
3%
7. Give me peace on Earth
5
3%
8. Jet airliner
6
4%
9. In 100 years
14
10%
10. You're my heart, you're my soul '98
6
4%
11. Brother Louie '98
7
5%
12. You are not alone
6
4%
13. Sexy sexy lover
3
2%
14. China in her eyes
6
4%
15. Don't take away my heart
6
4%
16. Win the race
1
1%
17. Last exit to Brooklyn
5
3%
18. Ready for the Victory
11
8%
19. Juliet
4
3%
20. TV makes the Superstar
2
1%

Liczba głosów: 144

Marcin87

Re: Mój ulubiony teledysk zespołu Modern Talking ;)

Post autor: Marcin87 »

Stawiam na Cheri, Cheri Lady :wink: Jest najciekawszy z nich wszystkich. Ale ogólnie jakoś niespecjalnie teledyski MT podobają mi się. Bardziej wolę pierwsze klipy BS :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

Witajcie ;) Wspaniale jest powrócić do "rzeczywistości" po tak długiej przerwie ... Moje typy to
1) Cheri Cheri Lady - z tą piosenką wiąże się wiele wspaniałych wspomnień ... Z resztą zawsze ten teledysk strasznie mi się podobał
2) Ready for the Victory - dokładnie przemyślany videoclip. Jedyne co mi się nie podobała to mała dawka przemocy nie pasuje mi ona bowiem do MT
3) Sexy Sexy Lover - Był to pierwszy filmik, w którym zobaczyłam Thomasa ;)
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Mój typ to "In 100 Years", za sceny opuszczonego miasta i ponurą wizję świata.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mnie podoba się również ten teledysk You're My Heart, You're My Soul - http://www.youtube.com/watch?v=vKPkIiTC ... re=related
Zwróćcie uwagę na to, że Thomas tu był ubrany bardzo podobnie do Dietera, nie było żadnej długiej marynary, koszuli włożonej w spodnie i...naszyjnika NORA.

Wszystko fajnie i pięknie tylko Thomas mógłby siedzieć bo trochę komicznie to wygląda jak stoi przy tym fortepianie :mrgreen:
Point Of No Return
mpw

Post autor: mpw »

Głosowałem na "In 100 Years". Jak dla mnie to jeden z poważniejszych utworów MT mimo swego tempa.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Ciężko jest wybrać teledysk, który najbardziej mi sie podoba. Do ulubionych mogę zaliczyć "Cheri Cheri Lady", "Brother Louie", "Brother Louie '98", "Ready For The Victory", "China In Her Eyes"... tak w ogóle dziś oglądając teledysk do "Brother Louie" zauważyłam, że pojawia się w nim Nora. Widziałam ten teledysk już tyle razy, a dopiero dziś ją zauważyłam :P no cóż, wcześniej byłam chyba za bardzo zapatrzona w zniewalające spojrzenie Thomasa, które przysłaniało mi takie szczegóły ;)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Moim ulubionym teledyskiem jest "Jet Airliner", charakterystyczny początek z kula plazmową, hangar, klimatyczne oświetlenie, świetne ujęcia, cienie, prochowiec Dietera i efekt przenikania jego twarzy gdy wypowiada swoje kwestie, dodać do tego wszystkiego charakterystyczną gestykulację chłopaków i mamy istną magię, poza tym sam kawałek jest jednym z najlepszych.

P.S. Oceniając bardziej obiektywnie, zdecydowanie najlepszym klipem zespołu jest ten od "Cheri Cheri Lady".
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No cóż, zakładając ten wątek spodziewałam się, że czołowe miejsce zajmie jakiś teledysk z rodowodem z lat osiemdziesiątych i to, że pojawiły się triumfy dla "Cheri Cheri Lady" zbytnio mnie nie dziwi, ale fakt, że drugie miejsce zajmuje "In 100 years" już nieco bardziej ;) Myślałam, że będzie się toczyć "walka" pomiędzy pierwszymi singlami Modern Talking, a tu taka niespodzianka ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Fanka MT pisze:No cóż, zakładając ten wątek spodziewałam się, że czołowe miejsce zajmie jakiś teledysk z rodowodem z lat osiemdziesiątych i to, że pojawiły się triumfy dla "Cheri Cheri Lady" zbytnio mnie nie dziwi, ale fakt, że drugie miejsce zajmuje "In 100 years" już nieco bardziej ;) Myślałam, że będzie się toczyć "walka" pomiędzy pierwszymi singlami Modern Talking, a tu taka niespodzianka ;)

Powiem Ci Fanko, że mnie wcale nie dziwi "In 100 Years..." na drugim miejscu; jest to na prawdę jeden z najlepszych teledysków Modern Talking. Ty zapewne myślałaś, że najlepszym zostanie "You're My Heart, You're My Soul", ale szczerze mówiąc w tym teledysku nic ciekawego się nie dzieje.
Obrazek
TAZ

Post autor: TAZ »

ja wybrałem Atlantis is Calling - mój pierwszy teledysk MT, Cheri Lady - za magię i oczywiscie Don't take away my heart - superklip. Ale lubie tez Ready for the victory, You are not alone, i YMH-YMS 84
Awatar użytkownika
piotreczek27

Post autor: piotreczek27 »

Witam dla mnie Atlantis is Calling jest najlepszy jest w nim wszystko co w MT najlepsze ciary przechodza jak sie go slucha to jest to czego juz nigdy nie bedzie chcialo by sie takiego Modernu w tych czasach taka jedna plyte jak oni to zrobili to nie wiem taki pomysl na muzyke super sprawa . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewka_si
Kontakt:

Post autor: ewka_si »

A moim najlepszym teledyskiem jest wydanie MT w nowszych barwach czyli ,, Win the Race ''
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
ODPOWIEDZ