Hey You
- tanathos
Hey You
piękno piosenki "Hey You" zachwyciło mnie dopiero po zapoznaniu się z jej wersją instrumentalną, wydaną na singlu pod szyldem Joe Lockwood:
uważam że aranżacja "Hey you" z singla Joe Lockwooda wydobywa więcej potencjału z tej piosenki niż jej aranżacja z albumu "ready for romance".
W wersji Modern Talking czegoś mi brakuje, mam nawet mały żal do Bohlena/Rodrigueza za to że "hey you" w wersji Modern Talking brzmi trochę mało oryginalnie- nie dostatecznie wyróżnia się od innych piosenek na albumie. Gdyby wersja MT była zaaranżowana tak samo jak wersja Joe Lockwooda to piosenka ta brzmiała by idealnie.
W instrumentalu z singla Lockwooda słychać to czego wersji MT brakuje, słychać nostalgię, więcej ozdobników, wersja ta jest też odrobinę wolniejsza, co uważam za jej zaletę. Ponadto bardzo mi się podoba barwa chórku (w pierwszej części refrenu słyszę chyba kobiecy głos) i sposób w jaki chór akcentuje głoski.
a jakie jest Wasze zdanie?
uważam że aranżacja "Hey you" z singla Joe Lockwooda wydobywa więcej potencjału z tej piosenki niż jej aranżacja z albumu "ready for romance".
W wersji Modern Talking czegoś mi brakuje, mam nawet mały żal do Bohlena/Rodrigueza za to że "hey you" w wersji Modern Talking brzmi trochę mało oryginalnie- nie dostatecznie wyróżnia się od innych piosenek na albumie. Gdyby wersja MT była zaaranżowana tak samo jak wersja Joe Lockwooda to piosenka ta brzmiała by idealnie.
W instrumentalu z singla Lockwooda słychać to czego wersji MT brakuje, słychać nostalgię, więcej ozdobników, wersja ta jest też odrobinę wolniejsza, co uważam za jej zaletę. Ponadto bardzo mi się podoba barwa chórku (w pierwszej części refrenu słyszę chyba kobiecy głos) i sposób w jaki chór akcentuje głoski.
a jakie jest Wasze zdanie?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- marco
- Członek TAFC Polska
Re: Hey You
Czy ja wiem czy jest to lepsze od oryginału...moim zdaniem Dieter Bohlen z czasów świetności Modern Talking robił naprawdę Majstersztyk, wiadomo po czasie każdy może się do czegoś przyczepić.....
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.
Szczerze mówiąc wersja Modern Talking zdecydowanie bardziej mi się podoba, niż ta zaprezentowana tutaj. Te chórki w wersji instrumentalnej są, moim zdaniem, słabiutkie. Rzadko kiedy zdarza się, by cover był lepszy od oryginału - tutaj reguła ta się potwierdza...
Pozdrawiam.
Szczerze mówiąc wersja Modern Talking zdecydowanie bardziej mi się podoba, niż ta zaprezentowana tutaj. Te chórki w wersji instrumentalnej są, moim zdaniem, słabiutkie. Rzadko kiedy zdarza się, by cover był lepszy od oryginału - tutaj reguła ta się potwierdza...
Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
-
Marcin87
Podzielam zdanie przedmówcy. "Hey You" w oryginale brzmi lepiej.
Jedyną piosenką, która brzmi mało oryginalnie jest "A Telegram To Your Heart".tanathos pisze:"hey you" w wersji Modern Talking brzmi trochę mało oryginalnie
- ewka_si
- Kontakt:
Zdecydowanie oryginał lepszy. Słabe jak na cover. Modern Talking według mnie jest nie do podrobienia te brzmienia w piosenkach MT rzadko zdarza się przerobić tak żeby miało moc.A ta w tym wydaniu jej nie ma .http://youtu.be/zksDXPZavMQ

,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Oczywiście,że oryginał lepszy,choć zawsze warto poznać cover.Joe Lockwood ma zbyt mocny głos co od razu zdaje się nie pasować nam do wersji wykonanej z przez Thomasa.Jesteśmy przyzwyczajeni do lekkości głosu Andersa,dlatego trudno jest przyjąć każdy cover.Nie chodzi tu zapewne o aranżację dźwięku,ale o głos wykonawcy.
- tanathos
mi chodzi głównie o podbudowę instrumentalną. Nawet dla porównania wkleiłem wersję instrumental (będącą de facto wersją playback). głos andersa jest o niebo lepszy niż Lockwooda. Jednak po porównaniu instrumentali obu wersji odnoszę wrażenie, że z "Hey you" Bohlen mógł na 3ciej płycie MT wycisnąć (w instrumentarium) więcej potencjału.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No tak ale jak wiadomo nie sam Bohlen przy tym pracował,może chcieli właśnie taki mdły zrobić ten utwór,choć dla mnie nie ma bardziej mdłego w dyskografii MT niż "Charlene".