Blue System w radiu

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
ODPOWIEDZ
fan09

Blue System w radiu

Post autor: fan09 »

chciałem się dowiedzieć czy może ktoś kiedyś słyszał jakaś piosenkę blue system w radiu jak tak to piszczcie, jak nigdy niesłyszałem ale może są jeszcze jakieś stacje radiowe które puszczają muzykę tego zespołu.
Marcin87

Re: Blue System w radiu

Post autor: Marcin87 »

Jasne, że można usłyszeć Blue System w radiu :D Mieszkam niedaleko Kalisza, a w tym mieście jest Radio Centrum, w którym można często usłyszeć Modern Talking, C.C.Catch i oczywiście Blue System :) Oprócz piosenek Dietera puszczają Bad Boys Blue i inne piosenki z lat 80. W ogóle w tym radiu cały czas nadają starszą muzykę od lat 50. do 90; nowych piosenek nie puszczają w ogóle. Jeślki chciałbyś posłuchać to masz tu linka:

http://www.rc.fm/

Po lewej stronie kliknij pomarańczowy napis "Radio On-Line" :)
Obrazek
fan09

dzięki za linka :)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Radio CCM oraz radio FEST! często puszczają piosenki Blue System :wink:
Point Of No Return
Marcin87

fan09 pisze:dzięki za linka :)
Nie ma sprawy :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Czyżby ''Laila'' lub ''Only with you'' nie były jedynymi utworami, które można było usłyszeć w stacjach radiowych?
Wydaje mi się, że wlasnie ''Lejle'' 8) słyszałem kiedyś w radiu, ale musiało to być bardzo dawno temu...
Modern Talking.....i wszystko jasne!
DrMabuse1

Post autor: DrMabuse1 »

W radiu Piekary dzień bez nagrań Bohlena jest dniem straconym :). Z Blue System najczęściej leci My bed is too big, potem Body to body. Były też m.in. Magic Symphony, Madonna Blue, Sorry little Sarah, Mrs. Jones, Venice In The Rain.
fan09

a może ktoś z starszych fanów pamięta czy jak wychodził jakiś nowy singiel blue system to go puszczali w radiu
DrMabuse1

Post autor: DrMabuse1 »

Na radio Katowice (nie pamiętam nazwiska redaktora) grano wychodzące single BS.
Marcin87

Adek pisze:Czyżby ''Laila'' lub ''Only with you'' nie były jedynymi utworami, które można było usłyszeć w stacjach radiowych?
oczywiście, że nie były jedynymi :) W Radiu Centrum Kalisz pierwszą piosenką Blue System, którą usłyszałem była "Love Is Such A Lonely Sword". Oprócz tej leciała także "Sorry Little Sarah", "When Sarah Smiles", wspomniana przez Ciebie "Laila" a całkiem niedawno nawet "It's All Over".
Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

W latach 80 i później bardzo często leciało My Bed Is To BIg i Gangster love na liście w radio, nie pamiętam jaka stacja, na pewno w niedzielę do południa. Była tez audycja w tygodniu koło 11 rano puszczali po 3 utwory, tam nagrywałem swoje nowości od Chrisa Normana np. Hunters Of The Night. Pamiętam dokładnie bo zrywałem sie na długiej przerwie w szkole podstawowej i biegłem do domu, szpulowiec czekał od rana w gotowości. No i niezapomniane SŁUCHAJMY RAZEM z Bogdanem Fabiańskim, czyli kanał lewy kanał prawy. Tam usłyszałem pierwszy raz nowy 1 singiel solowy Bohlena i projekt Blue System, czyli Gangster Love. Na początku nie wiedziałem czy juz włączyc REC w szpulowcu to była zupełnie inna muzyka niż MT. Totalny odlot jakbym trawkę wyjarał:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

śląskie radia: Piekary i Fest ;)
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Marcin87

Tutaj jest lista gdzie i które piosenki Blue System były ostatnio grane w radiu:

http://radioarchiwum.net/artist/7552/bl ... em/page/20
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Przez prawie cały okres istnienia B_System słuchałem i śledziłem dostepne mi rozgłośnie radiowe i , (nie były to czasy internetu...) w oczekiwaniu na utwory B_System, nie były grane tak często jak inni topowi wykonawcy ale raz na jakiś czas można było coś usłyszeć, również na listach przebojów.
fan09 pisze:a może ktoś z starszych fanów pamięta czy jak wychodził jakiś nowy singiel blue system to go puszczali w radiu
Na początku pamiętam głównie B_System z Pr. II i I Polskiego Radia gdzie dość często grali single z 2 pierwszych albumów (wtedy BS jeszcze mi się specjalnie nie podobało, dopiero po 3 albumie się przekonałem i stałem się prawdziwym fanem BS i Dietera...)
Na wyróżnienie zasługuje Radio Katowice głównie audycja "Moje Radio" (nowe single jak i 30 min fragmenty albumów!)
DrMabuse1 pisze:Na radio Katowice (nie pamiętam nazwiska redaktora) grano wychodzące single BS.
Zapewne chodzi właśnie o śp. redaktora Zygmunta Kiszakiewicza (fan i promotor twórczości Dietera w mediach m.in. też w czasopiśmie "Panorama")
Co mi jeszcze utkwiło w pamięci gdzie często prezentowali nowe wydawnictwa B_System to:
Radio Park K-Koźle (od 1993r) - systematycznie grano single i nie tylko z każdego nowego albumu, była m.in. co tydzień lista najlepiej sprzedawanych płyt w sieci sklepów w okolicy gdzie albumy B_System były bardzo wysoko, do dzisiaj można czasami usłyszec BS najczęściej „Anything”
Radio Vanessa z Raciborza (głównie pamietam Body To Body wiele tyg na liście przebojów)
Radio Planeta (na śląsku) – lista przebojów Mega Bit Dance Chart (pamietam na liście przewinęły się Operator (mix) i Laila, był moment że na liście była jednocześnie Laila i poz . niżej T_Anders - A Little Bit Of Loving, prowadzący stwierdził że na liście mamy w sumie Modern Talking! no i wykrakał powrót! :)
2 rozgłośnie radiowe w Lublina (Chyba Puls czy Plus i radio Lublin) gdzie Laila była nr. 1 na listach!
Pr. IV Polskiego Radia czy Radio BIS prezentowało jakis czas liste najlepiej sprzedawanych płyt w Polsce gdzie Forever Blue był wysoko (złota płyta w Polsce!) a potem album Body To Body się pojawił i redaktor Artur Orzech mimo że nie przepadał za Dieterem musiał grac ! :)
Czasami Radio Opole, Radio Wrocław (pamiętam że prezentowano It's All Over gdzie dziwili się jak Dieter to zrobił że zaśpiewała z nim D.Warwick!...
Na razie więcej nie pamiętam...
ODPOWIEDZ