Dieter na Diskoteka-80

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter na Diskoteka-80

Post autor: ArCrack »

Alex, prowadzący stronę Bohlenworld.de spotkał się parę dni temu z Dieterem. DB mówił, że obecnie jest zajęty DSDS, żadnych muzycznych planów nie chciał zdradzić, wspomniał jedynie o... występie w Moskwie :shock: Ciekawe co miał na myśli... :roll:
Ostatnio zmieniony sob lis 25, 2006 15:49 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mógłby Dieter odswieżyć jakieś stare kawałki Blue System,choćby jakiś megamix na singlu :lol:

Posłuchałoby sie czegoś nowego w rytmach Blue System...nie tęsknicie za tym...jak prawie biegliście ze sklepu muzycznego z najnowsza płytą Blue System a w nocy zanim zasnęliście znało się już refreny na pamięć :lol:
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

oj tak, pobiegałoby się :-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Płyty na razie chyba nie będzie, ale koncert jednak tak. :shock: 6 listopada:
http://newarena.spb.ru/a0/ru/poster/index.thtml?c=3&p=0
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

NO I SUPER, NA TAKA WIADOMOSC CZEKALEM :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Dieter Bohlen i grupa Blue System. Ciekawe czy będą znajome twarze czy muzycy z łapanki... Jeszcze żeby ten koncert był początkiem tournee promującego kolejną nową płytę Dietera...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Podejrzewam, że to właśnie tak będzie ;) Dieter śpiewający (możliwe że z playbacku) stare hity + coś z ostatniej płyty i ekipa muzyków na scenie mająca głównie ładnie wyglądać :D
Tak czy inaczej coś go skłoniło, żeby jednak stanąć znów na scenie, co jest chyba krokiem we właściwym kierunku 8)

A żeby było zabawniej, jest też informacja o koncercie w Moskwie, na dorocznym festiwalu muzyki lat 80-tych. ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No i występ Dietera w Moskwie został oficjalnie potwierdzony przez organizatorów :) :) :)
www.disco80.ru
Teraz jestem ciekaw, jakie piosenki zaprezentuje 8)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Teraz jestem ciekaw, jakie piosenki zaprezentuje
Skoro to ma być festiwal muzyki lat 80-tych to osobiście obstawiam powtórkę z występu na festiwalu w Sopocie. A może też na żywo Midnight Lady.
Pewnie There's too much blue... zaśpiewać się nie odważy, a szkoda. :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

W tym występie (wzorem lat ubiegłych) każdy wykonawca śpiewa 2 - 3 piosenki, nie więcej. Dieter zaśpiewa coś z ostatniej płyty ze swojej kreskówki. Na nic więcej nie liczył bym.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Będzie więc pewnie Gasoline, Bizarre Bizarre i może...
Under My Skin?
Sorry Little Sarah?
My Bed Is Too Big?
Magic Symphony?
Deja Vu?

Ciekaw też jestem, czy poleci live czy z playbacku :D
Przemo

Co tam sychac u Dietera - koncerty w Rosji

Post autor: Przemo »

Początkowo ucieszyłęm się z wieści o reaktywacji Blue System; powoli dochodzę jednak do wnilsku, że macie rację - na kocenrcie wystąpi Dieter z gromadką artystów studyjnych i modeli udających, że grają...
Tak swoją drogą jednak, jak według Was wyglądałby odtworzony B.S? Muzyka w style "Der Film", plastikowe ballady, czy coś w starym stylu? I jak by to brzmiało, skoro chórzyści z dawnego B.System raczej z Dieterem do studia nie wejdą?
Przemo
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Gasoline, Bizarre Bizarre... To są utwory w starym stylu i przy ewentualnym solowym projekcie (pod dowolnym szyldem) ten styl byłby pewnie kontynuowany. A dawni chórzyści nie są Dieterowi do niczego potrzebni, na Dieter der Film pokazał że ma zmontowany nowy team ;)

Ale do wydania czegokolwiek droga jeszcze daleka, póki co mamy jedynie (aż?) te dwa występy, które przecież wiele nie wymagają.

Na petersburski koncert można już rezerwować bilety: http://www.ebilet.ru/order/27053.html
Przemo

Post autor: Przemo »

Takiej odpowiedzi się spodziewałem i w zasadzie tez coś takiego mi przyszło do głowy - tzn., że byłoby to coś w stylu "Der Film". Ale, według mnie, Blue System brzmiał trochę inaczej. Dlatego jestem ciekaw, czy byłaby próba odtworzenia stylu / brzmienia / chórów z danwego BS w jak najbardziej zblizonym stylu, czy jednak kontynuacja Der Film.
Mi BS bardziej aranżacyjnie / wokalnie podchodził, stąd pytanie.
Przemo
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Widzialem kilka razy klipy z festiwalu i raczej wszyscy "spiewaja" z playbacku. Nie wydaje mi sie, zeby Dieter pod tym wzgledem sie wylamal. Swoja droga czy kiedykolwiek BS zagrali na zywo?
a co do ich stylu to jaki blue system mieli wlasciwie styl przeciez takie "Walking on a rainbow" czy "Body Heat" nijak sie maja do "Forever Blue" czy pozniejszych.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nawet pomijając styl samych piosenek, to ich nazwijmy to "układ wokalny" był różny. Są nagrania takie jak "Voodoo Nights", gdzie wokal w refrenie prowadzi któryś z SIBów (nie mam pojęcia który, nie rozróżniam ich), i są takie jak "Gangster Love", gdzie stanowią oni jedynie tło dla Dietera.
Tak czy inaczej cieszy mnie, że Dieter wystąpi na scenie, mimo że do niedawna zdecydowanie się przed tym bronił. I mam nadzieję, że tłum Rosjan szalejących przy tym co tam "zaśpiewa" przekona go, że warto.
ODPOWIEDZ