Depeche Mode

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Depeche Mode

Post autor: YaQb85 »

Postanowiłem założyć temat, który nie ma co prawda żadnego związku z muzyką Dietera ale ciekaw jestem co fani Maestro sądzą o tej grupie z Basildon?
Może ja pierwszy. Z początku nie mogłem się przekonać do tej grupy. Jednak któregoś razu będąc na dyskotece usłyszałem utwór "Personal Jesus" (jakiś rok temu) i zakochałem się w tym kawałku. Później postanowiłem trochę zagłębić się w twórczość grupy zaopatrując się w płyty typu "the best of". Dziś już mogę się nazwać fanem tej grupy jednak cenie sobie ich twórczość z lat 80-tych no i pojedyncze kawałki z późniejszych płyt. Moje ulubione albumy to "A Broken Frame", "Construction Time Again" czy "Some Great Reward". A jak jest z wami? Czy zagłębialiście się w twórczość grupy? Czy jest wam zupełnie obojętna? A może macie jakiś ulubiony utwór lub utwory?
Ja się szczerze przyznam, że teraz uwielbiam słuchać kawałka "Master And Servant"
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Tak naprawdę podoba mi się jeden utwór DM - "Enjoy The Silence". Reszta niestety do mnie nie trafia, ich muzyka wydaje mi się taka jakaś... kwadratowa?
Jak piszesz tak cię widzą.
Przemo

Post autor: Przemo »

Wspaniałe określenie. Nie wiem jakim cudem, ale trafnie oddaje charakter muzyki Depeszów. Ja lubię w zasadzie dwie ich piosenki: "Personal Jesus" i "Enjoy the silence". Ale nie jestem tu wielkim autorytetem, bo moja znajomość ich twórczości jest stosunkowo mizerna.
Przemo
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Jak już wspomniałem wcześniej sam nie mogłem się długo przekonać do nich. Nie jest to co prawda miłość na miarę MT (wiadomo taka już się raczej nie zdarzy ;) ) ale mimo wszystko bardzo grupę lubię. A jednym z kawałków, których właśnie nie lubię jest "Enjoy The Silence" z tego powodu, że jest to tak ograna piosenka przez radia aż do obrzydzenia mimo, że utwór sam w sobie jest naprawdę dobry.
Co prawda jest to zupełnie inna liga niż MT i muzyka Bohlena ale chciałem zobaczyć co fani sądzą na temat tej grupy.
Przemo

Post autor: Przemo »

Ja ogólnie lubię jeszcze wiele rzeczy poza Bohlenem i Andersem. Czasem są to pojedyncze kawałki (jak np. "I surrender" Samanthy Fox), czasem ogólnie twórczość danego wykonawcy lub kompozytora (Mike Oldfield, Sandra, Boney'm). Chociaż najgorętsze uczucia żywię do M.T.
Przemo
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

A ja lubię Depeche Mode. W latach 80-tych mieli kilka fajnych kawałków jak Just Can`t Get Enough, Everything Counts, People Are People czy Stripped. Oczywiście moim ulubionym nagraniem jest Enjoy The Silence. Współczesne piosenki też są ciekawe, Dream On czy Precious.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

ostatnio słucham ich coraz częściej a właściwie nawet mogę powiedzieć, że słucham tylko ich. Kurcze aż żal, że dopiero po tylu latach odkryłem prawdziwe piękno w tej muzyce. Jest tego tak dużo, że cały czas odkrywam coś nowego i zaskakującego. To właśnie w muzyce jest najlepsze! Myślę, że Depeche zasłużyli już na specjalne miejsce u mnie.
Być może duży wpływ na sympatię do nich miały okoliczności w których zapoznawałem się z ich twórczością :roll:
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Mnie przekonywać nie trzeba do muzy Depeche Mode.Słucham często szczególnie wersje maxi i wszelakie inne różniące się od podstawowych wersji . Rewelacja !!! Swego czasu w jednym z klubów Jeleniogórskich prowadzałem z kolegą może trudno to nazwać dyskoteki ale wieczorki dla fanów Depeche :) Zabawa przednia a ludziska bawiły się zejebiście .Nigdy wcześniej ani później nie widziałem tak udanych imprez.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Skoro na forum mowa o koncertach BBB to i ja się pochwalę, że już za dwa dni wyruszam do Warszawy, żeby zobaczyć depeszów na żywo. Emocje rosną z dnia na dzień tym bardziej, że to mój pierwszy TAKI koncert w życiu. Ciekawy jestem czym zaskoczą polskich fanów i jak będzie wyglądał repertuar.
Sytuacja jest o tyle śmieszna, że w tym samym czasie Polska gra mecz więc na drogach i w komunikacji kolejowej pewnie będzie zatrzęsienie. Ja już mam opłaconego busa teraz tylko modle się, żeby w obie strony dotrzeć bezpiecznie.
Na modernów też bym pewnie na drugi koniec Polski jechał ale to już nierealne... :(
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

DM to zespoł , w ktorym chyba kazdy znajdzie cos dla siebie :)
Ja nie kocham ich na tyle, aby delektowac sie dyskografiami, ale mam kilka piosenek, ktore lubie od lat i ciagle mi sie podobaja.

- A Question Of Time
- Lever Let Me Down Again
- Strangelove
- Personal Jesus
Ze staroci wczesnodepeszowych :
- Photographic
- Nothing To Fear
- Everything Counts
A z najnowszych :
- Dream On

Niestety "Enjoy The Silence" bylo tak walkowane, że juz nie moge tego sluchac, bo po prostu odtaje odruchow "zoologicznych". Choc to oczywiscie jedno z najwspanialszych nagran zespolu.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

"endżoja" tak często słyszę w radiu, że wolę puścić sobie jakieś alternatywne wersje tego kawałka z singli ewentualnie "live".
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

depeche mode jak najbardziej TAK !!!!!!
mam narazie tylko 2 albumy - black celebration i violator, ale napewno zdobedę więcej, bo kocham muzykę elektroniczną a oni są uważani za jednych z prekursorów syntezatorowych dźwięków.
osobiście uwielbiam Policy Of Truth
think for yourself - question authority
Rage Hard

Post autor: Rage Hard »

depeche MODE to najwspanialszy zespół jaki się trafił!!!

zapoznajcie sie z dyskografią

www.depmod.com
jarek

Post autor: jarek »

Jesli chodzi o Depechów to toleruje tylko i wyłacznie utwór ''Photografic''
Zapraszam na forum Papa Dance
www.stasiakpawel.fora.pl Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Ja nie znam dokłądnie ich twórczości ale bardzo lubie utwór "Freelove"
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Re: Depeche Mode

Post autor: Peter »

Ja lubię Depeche Mode za album Speak and spell i albumy Some great rewards, Construction time again, Music from the mases, Violator, Exciter, Ultra..., za bardzo dobre kompozycje Gore'a i świetny wokal Gahana.
ODPOWIEDZ