Remixy bootlegowe / internetowe
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Remixy bootlegowe / internetowe
Najsłynniejsza ich seria - DJ Rav'l i jego ekipa - jest już właściwie zakończona (choć krążą słuchy, że jakaś płyta z remixami jeszcze powstaje). Ale ciągle tworzone są nowe, ostatnio chyba najwięcej można ich znaleźć na http://www.remix.yapis.net.
I ciekaw jestem Waszego zdania co do takich mixów, których pełno w internecie. Słuchacie ich, staracie się zdobywać, czy raczej przy okazji wpadają Wam w ręce i po jednym przesłuchaniu idą w zapomnienie?
I ciekaw jestem Waszego zdania co do takich mixów, których pełno w internecie. Słuchacie ich, staracie się zdobywać, czy raczej przy okazji wpadają Wam w ręce i po jednym przesłuchaniu idą w zapomnienie?
Jak piszesz tak cię widzą.
- Mateusz vel. Kokos
- Mateusz
ja nie jestem zwolennikiem mixów innych niż te z singli chociaż czasem zdarzają się wyjątki które mi się podobają, jakiś sentyment czuje cały czas do "charlene 2000" bo to jeden z moich ulubionych kawałków i choć mix nie jest wybitny to jednak często do niego wracam bo kiedy go usłysząłem nie znałem jescze płyty "Romantic Warriors" i oryginalnej wersji. byłem w trakcie kompletowania dyskografii, potem okazało się że charlene to mój ulubiony utwór z tej płyty a poznałem go właśnie przez mix usłyszany zupełnie przypadkiem. 
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- BlueRobson
Mam w chacie wszystkie płyty od DJ Ravl i szczerze pisząc to większość jest taka sobie .Super wykonanie okładek i nadruki na cd ale to za mało bo na 50-kilka płyt do perełek zaliczam może 10 całych cd i pojedyncze utwory z pozostałych pozycji .Jak sam DJ Ravl stwierdza że wczesne jego mixy są słabe z perspektywy czasu nawet dla niego
co potwierdzam stare są słabe nowe są super .Kto lubi dance i wszelkiego rodzaju nowe wersje będzie zadowolony ale osoba lubiąca oryginalne brzmienie odłoży takie wynalazki na wieczny spoczynek
Ostatnio kupiłem fajną cd Alone Megamix . Fajnie posklejane kawałki w 3 mixach .Pierwszy to sklejanka 14 utworów MT 2 mix to 9 pozycji Touche i 3 mix 21 utworów Bad Boys Blue .Płyta ogólnie bardzo dobra .Polecam zakup jeśli trafi się okazja .Płyta nie jest droga na aukcjach można ją zdobyć za góra 10 euro .
Ostatnio kupiłem fajną cd Alone Megamix . Fajnie posklejane kawałki w 3 mixach .Pierwszy to sklejanka 14 utworów MT 2 mix to 9 pozycji Touche i 3 mix 21 utworów Bad Boys Blue .Płyta ogólnie bardzo dobra .Polecam zakup jeśli trafi się okazja .Płyta nie jest droga na aukcjach można ją zdobyć za góra 10 euro .
- YaQb85
- Kontakt:
-
kaczanoga
Za free to mozna jedynie dostac po ry....
Jak chcesz posluchac to uszanuj czyjas prace i zakup sobie te wydania bez problemu mozna je nabyc, wystarczy napisac. Osobiscie zakupilem wiekszosc tych plyt i musze przyznac ze niektore mixy są calkiem niezle i mysle, że Dieter ani Luis by sie ich nie powstydzili.
- punky linsky
remixy
najlepsze remixy robi rene hatersson i to bez dwóch zdań!
ravl ma tylko kilka dobrych, reszta powinna być traktowana jako ciekawostka i efekt zabawy muzyką dietera...
ravl ma tylko kilka dobrych, reszta powinna być traktowana jako ciekawostka i efekt zabawy muzyką dietera...
think for yourself - question authority
- punky linsky
-
OliverLeadline
Ten remix Charlene de facto powstał w roku 99. Rzeczywiście dziś jak się na to patrzy, to prymityw i totalnie rozjeżdżające się elementy aranżu.Mateusz pisze:ja nie jestem zwolennikiem mixów innych niż te z singli chociaż czasem zdarzają się wyjątki które mi się podobają, jakiś sentyment czuje cały czas do "charlene 2000" bo to jeden z moich ulubionych kawałków i choć mix nie jest wybitny to jednak często do niego wracam bo kiedy go usłysząłem nie znałem jescze płyty "Romantic Warriors" i oryginalnej wersji. byłem w trakcie kompletowania dyskografii, potem okazało się że charlene to mój ulubiony utwór z tej płyty a poznałem go właśnie przez mix usłyszany zupełnie przypadkiem.
Ale człowiek pomyśli w jakich warunkach to powstawało...
Można się nieźle uśmiać.
Wynalazki to dobre określenie. Po co robić remix, który byłby taki sam jak oryginał?BlueRobson pisze:Mam w chacie wszystkie płyty od DJ Ravl i szczerze pisząc to większość jest taka sobie .Super wykonanie okładek i nadruki na cd ale to za mało bo na 50-kilka płyt do perełek zaliczam może 10 całych cd i pojedyncze utwory z pozostałych pozycji .Jak sam DJ Ravl stwierdza że wczesne jego mixy są słabe z perspektywy czasu nawet dla niegoco potwierdzam stare są słabe nowe są super .Kto lubi dance i wszelkiego rodzaju nowe wersje będzie zadowolony ale osoba lubiąca oryginalne brzmienie odłoży takie wynalazki na wieczny spoczynek
![]()
Zdecydowanie polecam najostatniejsze wypociny z roku 2006, zwłaszcza "who will save the world" w wersji 10 minutowej no i nieco dynamiczniejszą wersję "shooting star".
Potwierdzam też, że to co powstało przed rokiem 2000 to w większości się nie da słuchać. To co powstało po 2000 tylko w połowie
Bo to wszystko to była tylko zabawa, ale że był na to rynek ze sporym popytem......punky linsky pisze:najlepsze remixy robi rene hatersson i to bez dwóch zdań!
punky linsky pisze:hehe, no to jestem zaskoczony, nie wiedziałem o tym!Pkmodern pisze:rene hatersson i ravl - to ta sama osoba!!!
w takim razie pod pseudonimem rene hatersson lepiej mu to wychodzi
inna idea, inne pomysły, inne brzmienie.... inny nick