W 2002 roku wyszedł singiel Dieter Talking "Its haahd se Dieter tuh bie" wokalnie wspomagany przez dzisiejszych Systems In Blue.
I jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepsza płytka jaką nagrali naśladując Dietera - żaden z utworów SIB nie umywa się do tego nagrania. Obie wersje są kapitalne - zarówno szybka, jak i ta naśladująca "Jeanny".
Może wynika to z tego, że przy parodii mniej zwraca się na techniczne aspekty a bardziej na dobrą zabawę podczas słuchania piosenki? Żaden z ich późniejszych, nagranych już na serio kawałków nie spodobał mi się tak jak to
Mnie osobiście nie podobają się utwory SIB które są kalką BS, jedyny utwór który mi sie spodobał to A Thousand And One Nights, ma on cos w sobie z nie zastąpionego Blue System.
Ja Dieter Talking też uwielbiam. Mocne basy, fajny rytm, kapitalne wykonanie. W obu utworach ("Its haahd..." i "Das-ist-mein...") świetne są chórki. A poza tym ciekawe, że ten sam tekst można odśpiewać (zaaranżować) w tak rózny sposób).
proszę o pomoc.. czy ktoś móglby przetłumaczyc te (Its haahd se Dieter tuh bie) piosenki Dieter Talking? nie znam niemieckiego i moge sie wielu słów niestety tylko domyslac
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Szkoda, ze Systemsi biorą udział w takich projektach. Jest to przecież w miarę dobra grupa. Udział w takich kiepskich projektach jak Dieter Talking psuje im renomę Bohlen by nigdy w tym nie brał udziału....
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do