Czy Dieter jest człowiekiem rodzinnym?

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Po przeczytaniu przetłumaczonego artykułu ze strony http://thomas-anders.com.pl/akt/?page_id=23 ,a konkretnie tego fragmentu :

W książce możemy przeczytać, że Dieter Bohlen udzielił wywiadu w Wigilię. Mamy pewne spostrzeżenie: „On woli spędzać ją sam, pijąc w kieliszku szampana i iść wcześniej spać (…) Ma pięcioro dzieci z trzema kobietami i najwyraźniej żadne z tych dzieci nie chce spędzić wigilii z tatą. Jakie to smutne. Czy to nie przez własne zachowanie pozostał osamotniony?” Znowu nie daje nam jasnej odpowiedzi jego były kolega: Jeśli tak patrzę wstecz, jak on postępował ze wszystkimi, że wywołuje to tyle negatywnych emocji, to każdy w końcu nie będzie chciał mieć z nim nic więcej do czynienia. On sam jest własnym swoim problemem, ‘Charakter-Problemem-Dietera-Bohlena’!”

Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to skojarzenie Dietera z Ebenezerem Scroogem z "Opowieści Wigilijnej".
Opowieść kończy się dobrze jak to każda bajka,życie jednak nie jest bajką...czy taką samą przemianę jest w stanie przejść Dieter ? Żeby z żadnego pieniędzy manipulanta stał się miły kochający i kochany człowiek ?

Ostatnio to co dowiaduję się na temat mojego Idola stawia mnie w prawdziwe osłupienie...czy Dieter zawsze taki był?Czy pieniądze do tego go doprowadziły?
polaczek892
Członek TAFC Polska

Re: Czy Dieter jest człowiekiem rodzinnym?

Post autor: polaczek892 »

No właśnie mnie też przez myśl nie przyszło sądząc po tym artykule żeby skojarzyć Dietera z bohaterem powieści Dickensa w ogóle rodzina go nie obchodziła.
A w przemianę raczej Dieter nie przejdzie ponieważ on zawsze będzie taki sam do końca życia samotny jak palec.
A co do pieniędzy czy ja wiem pewnie dlatego opuścił rodzinne strony żeby żyć na własny rachunek.
Awatar użytkownika
Thomas A
Członek TAFC Polska

Post autor: Thomas A »

moim zdaniem Dieter był ,jest troche zazdrosny że nie ma takiego głosu jak Thomas A. na większości wywiadach często nie dawał Thomasowi dojść do słowa a czy Dieter jest człowiekiem rodzinnym chyba nie ale to są tylko moje poglądy
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dla mnie to, czy Bohlen jest rodzinnym misiem czy samolubnym dyktatorem nie ma większego znaczenia, bo ceniłem go za muzykę którą tworzy, a nie za charakter. Nie jest moim kolegą, współpracować raczej też nie będziemy, więc jedyną formą kontaktu jaką z nim mam jest muzyka. Nie należę do osób, które marzą o posiadaniu Bohlena wśród znajomych na Facebooku :)
Z wszystkich opowieści jego byłych współpracowników wynika, że nie jest i nigdy nie był człowiekiem rodzinnym. OK, to jego życie, dla mnie najważniejsze jest to, żeby niezależnie od tego z kim mieszka był w stanie tworzyć dobrą muzykę. Ostatnimi czasy ma z tym coraz większe problemy i jeśli coś mnie martwi to raczej to, a nie fakt że w święta pije sam szampana i idzie spać.
Jak piszesz tak cię widzą.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Mi jako fanowi muzyki Bohlena przykro jest słuchać złych rzeczy na jego temat :( Szkoda, że facet, którego cenię jako świetnego muzyka jest uznawany za "czarną postać". Pewnie w tym wszystkim ziarno prawdy jest, ale myślę, że w show-biznesie nikt tak do końca nie jest święty (i nie tylko w show-biznesie). Nie ma człowieka bez wad; każdy człowiek popełnia w życiu większe lub mniejsze błędy. A jaki jest Dieter tego tak na prawdę nie wiemy, bo go osobiście nie znamy. O każdym człowieku można powiedzieć wszystko; można kogoś oczernić i można kogoś wychwalić. Jeśli Dieter robi coś złego to Pan Bóg go z tego rozliczy a nie ja. Oczywiście chciałbym żeby Dieter był człowiekiem jak najlepszym, ale jakikolwiek nie jest cenię go za talent muzyczny jaki posiada. Nigdy nie będę go potępiał, bo sam bez grzechów nie jestem i tak samo nie będę potępiał żadnego człowieka, którego znam, bo sam nie chcę być przez ludzi osądzony. Pan Bóg każdego z nas rozliczy na końcu, także Dietera.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Fakt, nam jako fanom smutno jest słuchać i czytać o tym co się z nim dzieje.
Może kiedyś był inny? Przecież chyba każdy z nas widział zdjęcia Dietera z Ericą i synem...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Gasolina91 pisze:Może kiedyś był inny? Przecież chyba każdy z nas widział zdjęcia Dietera z Ericą i synem...
Ja też mam kilka zdjęć z Thomasem,i o czym to świadczy?o bliskiej znajomości?Nic bardziej mylnego!A ile czasu i swojej miłości Dieter dał bliskim,że w samotności spędza wigilię?Nigdy nie darzyłam go wielką sympatią i coraz częściej się przekonuję,że intuicja mnie nie zawiodła.Jego wcześniejsze dokonania zawodowe były na wysokim poziomie i tylko to w nim cenię!
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Gasolina91 pisze:Przecież chyba każdy z nas widział zdjęcia Dietera z Ericą i synem...
Tak, te zdjęcia są bardzo fajne
Obrazek
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

michal.czeslaw pisze:Ja też mam kilka zdjęć z Thomasem,i o czym to świadczy?o bliskiej znajomości?Nic bardziej mylnego!A ile czasu i swojej miłości Dieter dał bliskim,że w samotności spędza wigilię?
Nie zapominaj, że to działa w dwie strony. To, że Thomas i inni mówią o nim w ten sposób wcale nie oznacza, że Dieter rzeczywiście spędza wigilię samotnie czy nie interesuje się swoją rodziną. Nie nam oceniać jak bardzo i czy wystarczająco Dieter poświęca się swoim dzieciom...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Niestety Dieter nie jest człowiekiem rodzinnym ,nie jest też potulnym misiem i ***** jak Thomas tylko człowiekiem który potrafi sam,bez niczyjej pomocy zapanować nad swoją przyszłością ,nad sukcesem i swoim życiem.
Dieter jest osobą publiczną która sobie zdaje sprawę z wagi funkcji którą spełnia i jest człowiekiem odpowiedzialnym i świadomym roli która mu przypadła.
Prócz tego jest zapracowanym kompozytorem,tworzącym muzykę która ma z góry ustalony termin wydania,i brzmienia w zależności co do wokalistów i potencjalnych odbiorców.
I w tej funkcji spisuje się świetnie
Dieter wie co robi,sława i sukces ma swoją cenę.Czasem trzeba wybrać albo domowy kominek który by uszczęśliwił żonę,albo poświęcenie które uszczęśliwia miliony...
Ostatnio zmieniony czw sty 12, 2012 23:32 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Pewne określenia nie powinny być używane w dyskusji na poziomie.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

MODERN JEANNE pisze:,nie jest też potulnym misiem i ***** jak Thomas
Dlaczego obrażasz Thomasa?Nie znasz go wcale!To,że jest człowiekiem kulturalnym,inteligentnym i nie jest skandalistą dyskryminuje go w Twoich oczach?Kim więc Ty jesteś człowieku z takimi poglądami?
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MODERN JEANNE pisze: Dieter nie jest... ***** jak Thomas...
?????!!!!
Jak przeczytalem te Twoje “filizoficzne wywody” to az mi rece opadly!!! Chyba nie zdajesz sobie sprawy, co oznacza slowo “ciota” – wyjasniam – tym slowem okreslani sa w sposob obrazliwi homoseksualni mezczyzni. Jesli nie znalas jeszcze znaczenia tego slowa to w jakims tam stopniu Cie to usprawiedliwia. Jesli natomiast uzylas tego okreslenia z premedytacja to dalas tym samym dowod swego prostactwa i chamstwa. Nazwanie bowiem heteroseksualnego faceta mianem cioty/pedala/homoseksualisty jest, moim zdaniem, jednym z najwiekszych obelg, jakie mozna skierowac pod adresem mezczyzny. To, ze Thomasa nie jest – w przeciwienstwie do Dietera – typem “macho” nie czyni jeszcze z niego homoseksualisty…
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Malediwy

michal.czeslaw pisze:
MODERN JEANNE pisze:,nie jest też potulnym misiem i ***** jak Thomas
Dlaczego obrażasz Thomasa?Nie znasz go wcale!To,że jest człowiekiem kulturalnym,inteligentnym i nie jest skandalistą dyskryminuje go w Twoich oczach?Kim więc Ty jesteś człowieku z takimi poglądami?
Być może słowo ciota nie jest zbyt eleganckim określeniem, ale argument "Nie znasz go wcale!" w tej dyskusji też w ogóle mnie nie przekonuje. Bo wygląda na to, że nie trzeba kogoś znać, żeby stwierdzić, że jest nierodzinny (nie jest to tak obraźliwe jak słowo ciota ale wcale nie mniej krzywdzące dla osoby którą się o to pomawia) ale trzeba kogoś znać, żeby powiedzieć o nim ciota?...
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Malediwy pisze:Być może słowo ciota nie jest zbyt eleganckim określeniem,
Tak,zgadzam się z tym.Człowiek o innej orientacji seksualnej nie jest nikim gorszym,a czasami lepszym człowiekiem niż niektórzy"macho".
Malediwy pisze:"Nie znasz go wcale!" w tej dyskusji też w ogóle mnie nie przekonuje.
Uważam,że nie powinno się wyrażać opinii na temat,który jest nam obcy.Pomówienia,które krążą na temat seksualności Thomasa są dla mnie niewiarygodne i krzywdzą samego Thomasa.Trudno jest człowiekowi udowodnić,że nie jest wielbłądem!!!
Malediwy pisze: Bo wygląda na to, że nie trzeba kogoś znać, żeby stwierdzić, że jest nierodzinny
.Opieram się tylko na opiniach osób,które znają Dietera.Opisuje sporo na ten temat Thomas w swojej książce,wywiady jakich udzielał i opinie innych osób pozwalają mi tak właśnie Dietera postrzegać.

[/quote]
Awatar użytkownika
Malediwy

michal.czeslaw pisze:
Malediwy pisze:"Nie znasz go wcale!" w tej dyskusji też w ogóle mnie nie przekonuje.
Uważam,że nie powinno się wyrażać opinii na temat,który jest nam obcy.Pomówienia,które krążą na temat seksualności Thomasa są dla mnie niewiarygodne i krzywdzą samego Thomasa.
A czy temat rodzinności czy nierodzinności Dietera której poświęcony jest ten wątek jest nam mniej obcy niż seksualność Thomasa?...
michal.czeslaw pisze:Opieram się tylko na opiniach osób,które znają Dietera.Opisuje sporo na ten temat Thomas w swojej książce,wywiady jakich udzielał i opinie innych osób pozwalają mi tak właśnie Dietera postrzegać.
Obawiam się, że gdyby Thomas w swojej książce napisał, że białe jest czarne a czarne jest białe to co niektórzy też by tej tezy bronili... A Tobie tylko przypominam, że Dieter też napisał parę książek i sporo w nich napisał o ludziach z którymi współpracował, nie zawsze dobrze ich oceniając. Idąc Twoim tokiem rozumowania również należałoby uwierzyć w to wszystko co on napisał min. o Thomasie... Ja osobiście jednak zostaję przy zdaniu, że książki obu Panów należy traktować z lekkim przymrużeniem oka, szczególnie te fragmenty w których albo piszą o sobie albo oczerniają swojego dawnego partnera...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Zgadzam się z tym co Malediwy napisał. Nie możemy opierać się tylko na tym co napisał Thomas lub co mówiono o Dieterze w TV. Osobiście go nie znamy, nie jadamy z nim śniadań i nie siedzimy w jego szafie.
Jeśli Dieterowi odpowiada to jak spędza Święta czy inne uroczystości to jego sprawa i do takiego zachowania ma święte prawo. Nie można kogoś wytykać palcami jeśli robi coś nie tak jak wszyscy...
Point Of No Return
ODPOWIEDZ