Dieter na Diskoteka-80
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dieter na Diskoteka-80
Alex, prowadzący stronę Bohlenworld.de spotkał się parę dni temu z Dieterem. DB mówił, że obecnie jest zajęty DSDS, żadnych muzycznych planów nie chciał zdradzić, wspomniał jedynie o... występie w Moskwie
Ciekawe co miał na myśli... 
Ostatnio zmieniony sob lis 25, 2006 15:49 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak piszesz tak cię widzą.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Płyty na razie chyba nie będzie, ale koncert jednak tak.
6 listopada:
http://newarena.spb.ru/a0/ru/poster/index.thtml?c=3&p=0
http://newarena.spb.ru/a0/ru/poster/index.thtml?c=3&p=0
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Podejrzewam, że to właśnie tak będzie
Dieter śpiewający (możliwe że z playbacku) stare hity + coś z ostatniej płyty i ekipa muzyków na scenie mająca głównie ładnie wyglądać 
Tak czy inaczej coś go skłoniło, żeby jednak stanąć znów na scenie, co jest chyba krokiem we właściwym kierunku
A żeby było zabawniej, jest też informacja o koncercie w Moskwie, na dorocznym festiwalu muzyki lat 80-tych.
Tak czy inaczej coś go skłoniło, żeby jednak stanąć znów na scenie, co jest chyba krokiem we właściwym kierunku
A żeby było zabawniej, jest też informacja o koncercie w Moskwie, na dorocznym festiwalu muzyki lat 80-tych.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No i występ Dietera w Moskwie został oficjalnie potwierdzony przez organizatorów

www.disco80.ru
Teraz jestem ciekaw, jakie piosenki zaprezentuje
www.disco80.ru
Teraz jestem ciekaw, jakie piosenki zaprezentuje
- Pioetrek
- Kontakt:
Skoro to ma być festiwal muzyki lat 80-tych to osobiście obstawiam powtórkę z występu na festiwalu w Sopocie. A może też na żywo Midnight Lady.Teraz jestem ciekaw, jakie piosenki zaprezentuje
Pewnie There's too much blue... zaśpiewać się nie odważy, a szkoda.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Przemo
Co tam sychac u Dietera - koncerty w Rosji
Początkowo ucieszyłęm się z wieści o reaktywacji Blue System; powoli dochodzę jednak do wnilsku, że macie rację - na kocenrcie wystąpi Dieter z gromadką artystów studyjnych i modeli udających, że grają...
Tak swoją drogą jednak, jak według Was wyglądałby odtworzony B.S? Muzyka w style "Der Film", plastikowe ballady, czy coś w starym stylu? I jak by to brzmiało, skoro chórzyści z dawnego B.System raczej z Dieterem do studia nie wejdą?
Tak swoją drogą jednak, jak według Was wyglądałby odtworzony B.S? Muzyka w style "Der Film", plastikowe ballady, czy coś w starym stylu? I jak by to brzmiało, skoro chórzyści z dawnego B.System raczej z Dieterem do studia nie wejdą?
Przemo
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Gasoline, Bizarre Bizarre... To są utwory w starym stylu i przy ewentualnym solowym projekcie (pod dowolnym szyldem) ten styl byłby pewnie kontynuowany. A dawni chórzyści nie są Dieterowi do niczego potrzebni, na Dieter der Film pokazał że ma zmontowany nowy team 
Ale do wydania czegokolwiek droga jeszcze daleka, póki co mamy jedynie (aż?) te dwa występy, które przecież wiele nie wymagają.
Na petersburski koncert można już rezerwować bilety: http://www.ebilet.ru/order/27053.html
Ale do wydania czegokolwiek droga jeszcze daleka, póki co mamy jedynie (aż?) te dwa występy, które przecież wiele nie wymagają.
Na petersburski koncert można już rezerwować bilety: http://www.ebilet.ru/order/27053.html
-
Przemo
Takiej odpowiedzi się spodziewałem i w zasadzie tez coś takiego mi przyszło do głowy - tzn., że byłoby to coś w stylu "Der Film". Ale, według mnie, Blue System brzmiał trochę inaczej. Dlatego jestem ciekaw, czy byłaby próba odtworzenia stylu / brzmienia / chórów z danwego BS w jak najbardziej zblizonym stylu, czy jednak kontynuacja Der Film.
Mi BS bardziej aranżacyjnie / wokalnie podchodził, stąd pytanie.
Mi BS bardziej aranżacyjnie / wokalnie podchodził, stąd pytanie.
Przemo
- YaQb85
- Kontakt:
Widzialem kilka razy klipy z festiwalu i raczej wszyscy "spiewaja" z playbacku. Nie wydaje mi sie, zeby Dieter pod tym wzgledem sie wylamal. Swoja droga czy kiedykolwiek BS zagrali na zywo?
a co do ich stylu to jaki blue system mieli wlasciwie styl przeciez takie "Walking on a rainbow" czy "Body Heat" nijak sie maja do "Forever Blue" czy pozniejszych.
a co do ich stylu to jaki blue system mieli wlasciwie styl przeciez takie "Walking on a rainbow" czy "Body Heat" nijak sie maja do "Forever Blue" czy pozniejszych.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nawet pomijając styl samych piosenek, to ich nazwijmy to "układ wokalny" był różny. Są nagrania takie jak "Voodoo Nights", gdzie wokal w refrenie prowadzi któryś z SIBów (nie mam pojęcia który, nie rozróżniam ich), i są takie jak "Gangster Love", gdzie stanowią oni jedynie tło dla Dietera.
Tak czy inaczej cieszy mnie, że Dieter wystąpi na scenie, mimo że do niedawna zdecydowanie się przed tym bronił. I mam nadzieję, że tłum Rosjan szalejących przy tym co tam "zaśpiewa" przekona go, że warto.
Tak czy inaczej cieszy mnie, że Dieter wystąpi na scenie, mimo że do niedawna zdecydowanie się przed tym bronił. I mam nadzieję, że tłum Rosjan szalejących przy tym co tam "zaśpiewa" przekona go, że warto.