You're my heart, you're my soul

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

You're my heart, you're my soul

Post autor: Pioetrek »

Od YMHYMS zaczęła się historia Modern Talking, więc pomyślałem sobie, że wyrażę swoją opinię od tym utworze do czego zapraszam i Was.

Piosenka ta wg mnie rozpoczyna się bez specjalnych rewelacji (tzn. nie odbiega poziomem ani w górę ani w dół od standardowego brzmienia MT) i w zasadzie ten stan trwa do końca pierwszej zwrotki. Potem jest bardzo dobry refren i wg mnie rewelacyjna druga zwrotka. Zarówno tekst jak i bardziej urozmaicona muzyka tworzą taki super klimat. Gdyby cały utwór tak brzmiał to byłby moim nr 1 na albumie (obecnie moim liderem jest Do You Wanna).
W 1998 roku na singlu pojawił się rewelacyjny moim zdaniem Classic Mix a na płycie fanklubowej Thomas zaprezentował YMHYMS w wersji balladowej (świetne). Co do wykonań innych wykonawców najbardziej mi pasuje wersja Lian Ross.
Jeszcze wspomnę o pewnym wydarzeniu. W 1998 roku słucham sobie jakiegoś tam radia - najpewniej Radia dla Ciebie - i przy okazji przeglądałem ogłoszenia na TV Kablowej. W podkładzie było RMF FM. I nagle coś jakbym melodię kojarzył, ale słyszę rap więc nastawiam radio i słysze refren YMHYMS - myśle przeróbka, ale co tam nagram minutę później dowiedziałem się, że Modern Talking powrócił!!!

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

To jedna z wersji nie-MT

http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=0QRB ... R0AG19AYQK

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

You're My Heart, You're My Soul... Wiele mógłbym napisać, faktem jest że od tego utworu zaczęłą się moja przygoda z MT. Wiadomo, wiosna/lato 1998 i wszędzie nowa wersja z Erikiem.
Sam utwór jak dla mnie nie jest czymś, nad czym zachwycam się. Owszem, ładny ale na pierwszym albumie są moim zdaniem lepsze kawałki. Tyle tylko, że chyba żaden z nich nie ma tego co ma YMHYMS - wpada w ucho już przy pierwszym przesłuchaniu. Bardzo dobra aranżacja!
Moja ulubiona wersja - chyba ta z singla 7", z 1984 roku. Dlaczego? Może dlatego że sporo się jej naszukałem, może ze względu na znakomite zakończenie z cichnącym wokalem, sam nie wiem. A ulubiony moment piosenki - drugi refren. Zaśpiewany tak jakby od niechcenia, a brzmi cudownie.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mi najbardziej podoba sie wersja balladowa YMHYMS.
Jak w 1998r. w Niedziele Wielkanocna przegladalam kanaly muzyczne to trafilam akurat na pierwszy refren YMHYMS.Bylam zaskoczona.Jak zobaczylam tytul You're My Heart,You're My Soul'98,to na poczatku niemoglam w to uwierzyc.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Wypowiem się jeszcze odnośnie klipu do utworu. Otóż kiedyś, kiedyś w Telewizyjnym Koncercie Życzeń zdarzały się teledyski MT i w tym programie pierwszy raz zobaczyłem video YMHYMS. To były czasy kiedy radiowa odmiana koncertu życzeń przynajmniej raz w tygodniu serwowała piosenkę duetu.

I może jeszcze pytanko. Właśnie w radiu często puszczano taką składankę Z YMHYMS, You can win if you want i Cheri cheri lady. Wykonawcą był ktoś inny chyba i pytanie właśnie kto. Nie było to rewelacyjne ale może bym gdzieś znalazł jakbym wiedział czego szukać.

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Yancioo
Kontakt:

Post autor: Yancioo »

A czy ma ktoś inne wersje YMHYMS - oprócz tych podanych niżej:
* Single Version
* Extended Version - Album Version
* Dieter Team Retro 2001 Mix
* Discotech 48 Mix
* Extended Version - remixed By Thomas Van Der Velde
* Paul Masterson Extended Version
* Paul Masterson Version
* Playback Version
* Yannou Version
* Antiloop Reconstruction Radio Mix
* Classic Mix with Enigma
* '98 - 12" Vinyl
* T-Rexx Version
* DDR Version
* Fredda Mix
* Instrumental Version
* Label Mix
* Ballad Version
* USA Promo Version
* UK' 85 Version
* Wand Mix
* Razormaid Mix
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ależ oczywiście - nie ma tu wymienionych wersji z singla z 1998 8)
Istnieje też instrumentalna wersja brytyjskiego remixu z 1985, ale nie mam jej. Może ktoś ma?
Awatar użytkownika
Yancioo
Kontakt:

Post autor: Yancioo »

fakt - zapomnialem dodac singla z 1998 - ale te wersje posiadam ;) - tej instrumentalnej wlasnie nie...

a pozatym zapraszam na http://remix.aq.pl/
ArCrack pewnie znów powie ze to amatorskie remixy ;)
a ja znów powiem ze fajnie brzmią :) a dla zainteresowanych - możliwość sciągniecia
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wszystkie wydane nieoficjalnie są amatorskie ;)
A czy brzmią fajnie czy nie to już zupełnie inna historia :P
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Coś mnie naszło dzisiaj i obejrzałem sobie video YMHYMS wer 84 i 85.

Moje spostrzeżenia:

W pierwszej wersji Thomas strasznie się giba (tzn tańczy :D w sumie dziwne, że ani razu Dietera nie zawadził) i spokojnie gra na yhmm...syntezatorze? - w wersji z 85 roku jest już spokojny, duma na twarzy, przebłyski uśmiechu, zdecydowanie więcej dynamiki poświęcono grze na syntezatorze.
W drugiej zwrotce ver 84 Thomas spogląda tak jakby pod kamerę. Domyślam się, że mógłbyć tam umieszczony tekst piosenki, ewentualnie podgląd ich występu lub leżał reżyser i pokazywał na migi co mają robić.

Co do Dietera w ver 84 to moje zdanie jest takie nigdy wcześniej i nigdy później nie wyglądał tak kiepsko. Rok poźniej pojawił się zdecydowanie odmieniony. Stanął też przodem do kamery. :D. Nie śpiewał już partii Thomasa w zwrotkach. :D .

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Właśnie na stronie Arcracka zobaczyłem, że w 84 roku były dwie wersje YMHYMS.

Do tych co znają i mają tą wersję (tzw 84 - 2). W jaki sposób szukać tego teledysku żeby znaleźć. Może jest jakieś charakterystyczne słowo w nazwie?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Obawiam się, że tego drugiego teledysku w necie nie znajdziesz, bo ja sam dostałem go od fana który zgrywał z własnej kasety VHS. Za to jeśli dasz mi miejsce np. na edysku mogę go tam przerzucić.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Hej Arku! Dawno mnie nie było na forum bo wciąż jestem poza domem. Zajrzałem dziś na chwilę i czytam, że masz teledysk YHYS więc i ja go poproszę na mój edysk jeśli to możłiwe.
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Poszło info na PW.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Za czasów Back for Good a może za Laili - BS w radiu -chyba to była Hop-Bęc na RMF lub jakaś inna lista na RDC pojawiła się pewna piosenka, która się mi z czymś skojarzyła i zacząłem ją nagrywać. Na koniec prowadzący audycję co ciekawe wspomniał właśnie o skojarzeniach chociaż co dokładnie powiedział już nie pamiętam... :D W każdym bądź razie kaseta z nagraniem mi zginęła, tytuł jeśli w ogóle wcześniej znałem wyleciał z głowy. Jakiś rok temu przewertowałem listę Hop-Bęc i znalazłem utwór mogący być tym którego szukałem. I po roku polowania na tenże w sieci - znalazłem.

She Male - No glove no love

Z wyraźnymi elementami z YMHYMS. Tematem utworu jest chyba bezpieczna miłość. :D Gdyby ktoś wiedział coś o autorze tego utworku, wpis mile widziany :D

http://s15.yousendit.com/d.aspx?id=14FX ... KU1Q4SJVUW

Pozdrawiam

Piotrek
[/list]
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Do Yancioo:
Te nieoficjalne miksy może i fajne, ale.... czemu tylko dema!?!?!
ODPOWIEDZ