ABBA
- Peter
Re: ABBA
Ja nie lubię żywych instrumentów, wolę dźwięki syntetyczne, i to jest rzecz której nie bardzo lubię w ABBie i właśnie dlatego wolę lata 80 te niż 70 te. Szkoda, że Benny i Bjoern nie poszli tropem wyznaczonym przez Morodera. A powiedzcie czy Benny wydał jakąś solową płytę? Bo w necie można znaleźć tylko, że stworzył band i grają folk, ale jego głosu nigdy nie słyszałem...
- MichałT
Myślałem, że pisząc o wyraźnej perkusji, basie i padzie z synteztora, oraz o drugiej gitarze (prawdobodobnie też basowej, na której grano w technice "slappingu") to chyba logiczne o jaki nurt mi chodziło, a Ty, jako znawca, powinieneś był się chyba najszybciej domyśleć, niż wypisywać listę styli muzycznych, chwaląc się swoją wiedząPeter pisze:Michale na początku wyjaśnijmy co rozumiemy przez muzykę lat 80 tych bo mamy np: rock, new wave, new romantic, pop, eurodisco (i jego mutacje jak italo, eurobeat). Tak więc nie można tak powiedzieć, że ktoś gra muzykę lat 80 tych, bo nie można do jednego worka wrzucać Sandry z Kim Wilde, Davida Bowie z MT czy Eurythmics z Roxette. Wszyscy są głównie z tej dekady a ich muzyka w tej dekadzie to coś całkowicie różnego. Jasne?
Nie wiem też czym się kierowałeś, mówiąc, że Kim Wilde i Sandry nie można wrzucić do "jednego worka", bo chyba nie barwą głosu wokalistek
Może więc zamiast artykułować masę różnych spostrzeżeń, przechodź od razu do meritum
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Kim Wilde i Sandra to przecież całkowicie różna bajka muzyczna; jedna grała eurodisco, a druga na początku post punkowego rocka i nową falę. Potem zeszła bardziej w stronę popu. Co do Abby to jest to chyba jeden z pierwszych zespołów którzy stworzył dzisiejsze rozumienie popu i chyba jeden z prekursorów teledysków. Jeśli się mylę poprawcie mnie. 
- użytkownik #1463
- mabuse89
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ab ... -middleton#
Gdy usłyszałem tą wiadomość (bądź plotkę czy nowinkę) także w radiu wprost nie mogłem wierzyć własnym uszom. Co Wy o tym sądzicie?
Gdy usłyszałem tą wiadomość (bądź plotkę czy nowinkę) także w radiu wprost nie mogłem wierzyć własnym uszom. Co Wy o tym sądzicie?
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Szwedzką SENSACJĄ w święta stała się wiadomość, że słynna grupa ABBA w pełnym składzie wkrótce wystąpi w charytatywnym koncercie, który ma na celu ratowanie jednego z historycznych rejonów Sztokholmu - Slussen, który wg. planów architektów powinien mieć zupełnie nowy wygląd. Mimo protestów mieszkańców, władze nadal dążyły do unowocześnienia tego rejonu, jednak Bienni Andiersson oświadczył, że zostaje jedyny środek, żeby przyciągnąć uwagę do problemu - zebrać grupę "ABBA" i wystąpić z koncertem, by pomóc przeciwników przed modernistyczną przebudową tego rejonu. Z początku liczne szwedzkie gazety nie brały sobie tych słów na serio. Ale kiedy niespodziewanie dla wszystkich Bienni Andierssona poparła pustelniczka Agnieta Fieltskog (ona do tej pory żyła w odosobnieniu i nie chciała słyszeć o wstępach), powiedziała dziennikarzom, że dla ratowania tego miejsca jest ona gotowa wyjść na scenę, okazało się jasne, że "ABBA" rzeczywiście może na ten koncert po tylu latach zjednoczyć się.
ŹRÓDŁO: http://www.radiovesti.ru/articles/2011-12-21/fm/25522
ŹRÓDŁO: http://www.radiovesti.ru/articles/2011-12-21/fm/25522
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Gasolina91
- Didi&Thomas
Jeśli do takiego wspólnego występu dojdzie, to dla mnie będzie to wydarzenie muzyczne roku. Szczerze mówiąc uważam, że lepszym czasem na wspólny występ była premiera filmu "Mamma Mia" ale sam fakt że takie przedsięwzięcie jest rozważane budzi już sporą sensację. Do tego naprawdę szczytny cel występu. Pozostaje tylko jedno otwarte pytanie:
Czy to w ogólne jest możliwe ?
Czy to w ogólne jest możliwe ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Peter
Zapoznał się ktoś z materialem zawartym na najnowszej pły ie "Voyage". Mi ta płyta zupełnie nie podeszła. Przesłuchałem materiału z czystej ciekawości. Studyjny album tego zespołu, no przyznam, że dość dawno czegoś takiego nie bylo na rynku. Będzie ze 40 lat odstępu od "The Visitors". Dla mnie to ich najlepsza płyta. Poziom niemożliwy do przeskoczenia dla nich. Natomiast "Voyage" przesluchałem i mi to starczy. Nie mój klimat. Ale szacun za to że się reaktywowali i zrobili coś wielkiego dla fanów.