Nie zrozumiałeś mnie. Mnie ciekawi tylko ile jest tych "Fanów" ze względu na muzykę Dietera a ile ze względu wyłącznie jego udział w "Das Supertalent" i "DSDS". Jakoś nie chce mi się wierzyć, że te "tysiące" Fanów w wieku 8 - 17 lat to wyłącznie od działalności muzycznej Dietera. I w tej sprawie jakoś nie mogę porównywać Dietera z Thomasem względem ich Fanów.Malediwy pisze: No tak, i pewnie fani Elvisa Presleya umarli razem z nim...
Ja zdecydowanie zaliczam się do tych pierwszych. A jeśli chodzi o aktualną działalność Bohlena to nawet nie jestem na bieżąco co kiedyś nie było do pomyślenia. Gdyby dzisiejsza działalność Dietera spowodowała, ze z obrzydzeniem patrzyłbym na wszystkie albumy BS, MT i inne które są w mojej kolekcji to wtedy mógłbym się go wyprzeć. No ale skoro towarzyszą mi one w sumie od ponad 20 lat i wciąż się nimi zachwycam, to niezależnie od tego jaką drogę pójdzie teraz mój idol to chyba mam prawo powiedzieć, że jestem jego fanem. Ba, uważam wręcz to za swój obowiązek...Bo prawdziwi fani są ponoć na dobre i na złe...
Das Supertalent 5 (2011)
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Re: Das Supertalent 5 (2011)
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Emil45677
Porównywanie sytuacji Thomasa z tak zaszufladkowaną i niszczycielską partią pod przewodnictwem dyktatora nie jest najlepszym porównaniemMalediwy pisze:To mi przypomina naszego szalonego Jara który 6 razy z rzędu przegrał ze swoją partią wybory i za każdym razem mówił WYGRALIŚMY...
Czy tego chcemy czy nie, dziś nie mierzy się sukcesu na zasadzie "Thomas ma swój sukces (...) w postaci swoich wiernych fanów." idąc takim tokiem rozumowania to rzeczywiście PiS już 6 razy wygrał wybory bo choć wyniki świadczą o czymś zupełnie innym to takich "fanów" czy wręcz fanatyków, jakich ma Jaro to żaden polityk w Polsce nie ma...
- Malediwy
Masz rację. Chciałem tylko podziałać na wyobraźnię mojego rozmówcy:-)Emil45677 pisze:Porównywanie sytuacji Thomasa z tak zaszufladkowaną i niszczycielską partią pod przewodnictwem dyktatora nie jest najlepszym porównaniem.
No i teraz się tak zastanawiam czy nie trzeba by było zestawić ze sobą dokonania muzyczne Dietera po drugim rozpadzie MT i dokonania muzyczne Thomasa od tamtego okresu których za wiele to też nie było...Emil45677 pisze: Polityka to zupełnie inna bajka. Dieter ma swój top w postaci sukcesu medialnego, komercyjnego, natomiast jeżeli chodzi o poziom jakościowy to tutaj już zwycięża Thomas - proste.
Spokojem można kamień ugotować...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Zdecydowanie jestem fanką tego co Dieter stworzył w muzyce.W chwili obecnej nie jestem zainteresowana jego siedzeniem na fotelu i wygłupianiem się.
Tak tylko,że co ? Może weźmy dokonania solowe pod uwagę? A nie to co stworzyli dla innych-bo to mnie akurat najmniej interesuje.Moja fascynacja Bohlenam skończyła się właściwie na Alexandrze.Potem jeszcze próbowałam przekonać się na siłę do tego co tworzy z Markiem Medlockiem ,nie wyszło. Prawdziwy Bohlen to Modern Talking,CCC,Ch.Norman,Les McKeown,Blue System,Nino De Angelo czy Bonnie Tyler.Z ostatnich lubię posłuchać jedynie Touche i Alexandra Klawsa,po za tym nic ciekawego dla mojego ucha Dieter nie stworzył. Może powinien nagrać coś z Ashleyem skoro go tak wychwala.Malediwy pisze:No i teraz się tak zastanawiam czy nie trzeba by było zestawić ze sobą dokonania muzyczne Dietera po drugim rozpadzie MT i dokonania muzyczne Thomasa od tamtego okresu których za wiele to też nie było...
- Malediwy
Nie to, że Cię nie interesuje tylko w kategorii "co stworzyli dla innych" Thomas po prostu w ogóle nie wystartuje...atlantyda ;o) pisze:Tak tylko,że co ? Może weźmy dokonania solowe pod uwagę? A nie to co stworzyli dla innych-bo to mnie akurat najmniej interesuje.
Ale to może zróbmy tak. Niech każdy sobie zrobi własne zestawienie i każdy sobie sam według uznania wybierze który z dwójki Thomas & Dieter dokonał więcej, sprzedał więcej, zadowolił więcej itd, itd...
- Tomolo
A ja jestem fanem obu panów
.... i co jestem ten gorszy czy ten lepszy?...
Nie ma sensu porównywać Dietera i Thomasa w poszczególnych kategoriach, z charakteru 2 przeciwieństwa, razem się doskonale uzupełniali, dzięki czemu powstało coś tak wspaniałego jak Modern Talking! W karierach solowych działają w innych kategoriach... nie będę już dziś rozwijał bo późno...
Co do Marka Ashleya, zgadzam się że jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia, szczególnie jak na swój wiek i pewne doświadczenie muzyczne i sceniczne... ale barwę głosu ma jednak podobną do Thomasa (oczywiście nie ta liga) i You're My Heart w jego wykonaniu podobało mi się. W finale już trochę lepiej się chyba zachowywał, może sie wyrobi
.
Nie znam całej jego dyskografii, ale kilka piosenek słyszałem i najbardziej do dziś podoba mi się "The Fans Of Modern Talking", w typowym stylu MT. Chętnie więc bym posłuchał (niekoniecznie oglądał na scenie
) premierowe utwory Marka skomponowane przez Dietera, może dla niego powróciłby właśnie do stylu MT, co inni krytykują , ale wielu na to czeka!....
Dla mnie "You Can Get It" Dietera i Marka jak i Gigolo Thomasa, to balsam dla duszy, więc i Ashleya w kompozycjach Dietera w tym stylu chyba strawię
...
Nie ma sensu porównywać Dietera i Thomasa w poszczególnych kategoriach, z charakteru 2 przeciwieństwa, razem się doskonale uzupełniali, dzięki czemu powstało coś tak wspaniałego jak Modern Talking! W karierach solowych działają w innych kategoriach... nie będę już dziś rozwijał bo późno...
Co do Marka Ashleya, zgadzam się że jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia, szczególnie jak na swój wiek i pewne doświadczenie muzyczne i sceniczne... ale barwę głosu ma jednak podobną do Thomasa (oczywiście nie ta liga) i You're My Heart w jego wykonaniu podobało mi się. W finale już trochę lepiej się chyba zachowywał, może sie wyrobi
Nie znam całej jego dyskografii, ale kilka piosenek słyszałem i najbardziej do dziś podoba mi się "The Fans Of Modern Talking", w typowym stylu MT. Chętnie więc bym posłuchał (niekoniecznie oglądał na scenie
Dla mnie "You Can Get It" Dietera i Marka jak i Gigolo Thomasa, to balsam dla duszy, więc i Ashleya w kompozycjach Dietera w tym stylu chyba strawię
- Malediwy
Oczywiście, że nie można do tego stopnia sprowadzić tej dyskusji. Ja również jestem fanem ich obu choć bliżej mojemu sercu jest BS i DB niż MT i TA ale nie przeszkadza mi to być członkiem TAFC, jeździć na koncerty Thomasa i czerpać z tego przyjemność bo podziwiam to co dzisiaj robi i jestem pod wielkim wrażeniem jego wokalu od czasu kiedy w SOPOCIE rozłożył nim na łopatki wszystkie gwiazdy z "jego epoki". Ale jeśli będziemy się spierać o to który z nich w ostatnich latach odnosi większe sukcesy to przestają być ważne nasze subiektywne uczucia tylko górę biorą wszelkie statystyki w tym temacie. A te są zdecydowanie na korzyść Dietera niezależnie od tego czy nam się podoba to, co teraz robi, czy też nie.Tomolo pisze:A ja jestem fanem obu panów.... i co jestem ten gorszy czy ten lepszy?...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Płyta zwycięzcy Leo Rojasa ukaże się 27 stycznia 2012 (Ariola, 88691939432).
To stosunkowo długi czas, zważywszy na to że album poprzedniego instrumentalnego triumfatora Das Supertalent Michaela Hirte został nagrany i wydany w 6 dni.
To stosunkowo długi czas, zważywszy na to że album poprzedniego instrumentalnego triumfatora Das Supertalent Michaela Hirte został nagrany i wydany w 6 dni.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pkmodern
A tu występ ze znanym dźwiękiem...
Robi się Ciekawie... zwycięzca "Das Supertalent" nagle zapałał "miłością" do MODERN TALKING!!!
LINK: http://www.klatsch-tratsch.de/2011/12/2 ... pers/98971
Okazuje się że Leo uwielbia Modern Talking i Die Flippers.
Jego płytę ma wyprodukować DIETER BOHLEN!!!
Ogólnie w tym artykule zachwyca się niemiecką muzyką rozrywkową (ma to mu pomagać przy nauce języka niemieckiego), czyli podebrał Bohlena Ashleyowi...?
Robi się Ciekawie... zwycięzca "Das Supertalent" nagle zapałał "miłością" do MODERN TALKING!!!
LINK: http://www.klatsch-tratsch.de/2011/12/2 ... pers/98971
Okazuje się że Leo uwielbia Modern Talking i Die Flippers.
Jego płytę ma wyprodukować DIETER BOHLEN!!!
Ogólnie w tym artykule zachwyca się niemiecką muzyką rozrywkową (ma to mu pomagać przy nauce języka niemieckiego), czyli podebrał Bohlena Ashleyowi...?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jego album ma się nazywać tak jak przebój Rednex - "Spirit of The Hawk". Sądząc po tytule idziemy raczej w kierunku szybkich nagrań.
http://www.weltbild.de/3/17179947-1/mus ... -hawk.html

http://www.weltbild.de/3/17179947-1/mus ... -hawk.html

- tanathos
okładka wygląda bardzo kiczowato
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- art_system
No to mamy prawdziwego Geronimo/Cadilaca:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Pkmodern
Mamy już info o albumie Leo!
Leo Rojas - Spirit Of The Hawk
01 - Silent Rain (Part 1) 01:26
02 - Winnetou 03:41
03 - White Arrows 05:18
04 - En Aranjuez Con Tu Amor 04:43
05 - El Condor Pasa 03:36
06 - Der letzte Mohikaner 04:08
07 - Der mit dem Wolf tanzt 04:02
08 - Der einsame Hirte 03:58
09 - The Rose 03:50
10 - There Is A Place 05:59
11 - Matsuri 04:31
12 - Silent Rain (Part 2) 03:50
27.01.2012 - Ariola (Sony Music) - 88691 93943 2 (CD)
Odsłuch: http://www.jpc.de/jpcng/SESSIONID/938f7 ... um/1676818
Leo Rojas - Spirit Of The Hawk
01 - Silent Rain (Part 1) 01:26
02 - Winnetou 03:41
03 - White Arrows 05:18
04 - En Aranjuez Con Tu Amor 04:43
05 - El Condor Pasa 03:36
06 - Der letzte Mohikaner 04:08
07 - Der mit dem Wolf tanzt 04:02
08 - Der einsame Hirte 03:58
09 - The Rose 03:50
10 - There Is A Place 05:59
11 - Matsuri 04:31
12 - Silent Rain (Part 2) 03:50
27.01.2012 - Ariola (Sony Music) - 88691 93943 2 (CD)
Odsłuch: http://www.jpc.de/jpcng/SESSIONID/938f7 ... um/1676818
-
nado
No i mamy polski akcent w Supertalent
(cytat):
"Ekwadorczyk ożenił się z Polką, którą poznał siedem lat temu w Weimarze. "Można powiedzieć, że była to miłość od pierwszego wejrzenia".Dzieci nie mają. "Chciałbym jednak mieć już małego Leo" - zaśmiał się."
Czy my - Polacy, możemy liczyć na bohlenowski akcent na płycie Leo ???
Próbki są mizernie krótkie, ale jeśli są to produkcje Bohlena (chociaż chciałbym żeby były to też jego melodie), to mamy Modern Enigmę, Spirit Bohlena, Beautiful Dietera. Krócizny do odsłuchu aranżacyjnie najbardziej zbliżają się do pierwszej płyty Sacred Spirit (lata 95-97, pewnie i tak nikt z was nie kuma
) i Native American Indian Ja takie granie lubię, a Dieter zdaje się od zawsze zazdrościł takiegoż grania Michael'owi Cretu ( po polsku - Kretowi). Pewnie, jeśli chodzi o muzykę etniczną wplecioną w ambient, Bohlen dotychczas znał tylko Enigmę, co ma swoje dobre i złe strony...No... bredzę... ale ciekawy jestem i melodii i pełnych aranżacji.
"Ekwadorczyk ożenił się z Polką, którą poznał siedem lat temu w Weimarze. "Można powiedzieć, że była to miłość od pierwszego wejrzenia".Dzieci nie mają. "Chciałbym jednak mieć już małego Leo" - zaśmiał się."
Czy my - Polacy, możemy liczyć na bohlenowski akcent na płycie Leo ???
Próbki są mizernie krótkie, ale jeśli są to produkcje Bohlena (chociaż chciałbym żeby były to też jego melodie), to mamy Modern Enigmę, Spirit Bohlena, Beautiful Dietera. Krócizny do odsłuchu aranżacyjnie najbardziej zbliżają się do pierwszej płyty Sacred Spirit (lata 95-97, pewnie i tak nikt z was nie kuma
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wśród autorów i producentów nie widać nazwiska Bohlena (są pod linkiem z JPC):
Silent Rain (Part 1) (1:26) Start
Leo Rojas
Jeo Mezei
Dreamfactory
2 Winnetou (3:41) Start
Leo Rojas
Martin Böttcher
Dreamfactory
3 White Arrows (5:18) Start
Leo Rojas
Mario Spindler
Dreamfactory
4 En Aranjuez Con Tu Amor (4:43) Start
Leo Rojas
Joaquin Rodrigo Vidre
Dreamfactory
5 El Condor Pasa (3:36) Start
Leo Rojas
Jorge Milchberg
Daniel Robles
Dreamfactory
Erwin Emcke
6 Der letzte Mohikaner (4:08) Start
Leo Rojas
Trevor Alfred Charles Jones
Dreamfactory
7 Der mit dem Wolf tanzt (4:02) Start
Leo Rojas
John Barry
Dreamfactory
8 Der einsame Hirte (3:58) Start
Leo Rojas
James Last
Dreamfactory
9 The Rose (3:50) Start
Leo Rojas
Amanda MC Broom
Dreamfactory
10 There Is A Place (5:59) Start
Leo Rojas
Mario Spindler
Dreamfactory
11 Matsuri (4:31) Start
Leo Rojas
Masanori Takahashi
Dreamfactory
12 Silent Rain (Part 2) (3:50) Start
Leo Rojas
Joachim Wolf
Dreamfactory
Chyba, że w grę weszły nowe pseudonimy (Joachim Wolf? Mario Spindler?)
Silent Rain (Part 1) (1:26) Start
Leo Rojas
Jeo Mezei
Dreamfactory
2 Winnetou (3:41) Start
Leo Rojas
Martin Böttcher
Dreamfactory
3 White Arrows (5:18) Start
Leo Rojas
Mario Spindler
Dreamfactory
4 En Aranjuez Con Tu Amor (4:43) Start
Leo Rojas
Joaquin Rodrigo Vidre
Dreamfactory
5 El Condor Pasa (3:36) Start
Leo Rojas
Jorge Milchberg
Daniel Robles
Dreamfactory
Erwin Emcke
6 Der letzte Mohikaner (4:08) Start
Leo Rojas
Trevor Alfred Charles Jones
Dreamfactory
7 Der mit dem Wolf tanzt (4:02) Start
Leo Rojas
John Barry
Dreamfactory
8 Der einsame Hirte (3:58) Start
Leo Rojas
James Last
Dreamfactory
9 The Rose (3:50) Start
Leo Rojas
Amanda MC Broom
Dreamfactory
10 There Is A Place (5:59) Start
Leo Rojas
Mario Spindler
Dreamfactory
11 Matsuri (4:31) Start
Leo Rojas
Masanori Takahashi
Dreamfactory
12 Silent Rain (Part 2) (3:50) Start
Leo Rojas
Joachim Wolf
Dreamfactory
Chyba, że w grę weszły nowe pseudonimy (Joachim Wolf? Mario Spindler?)
- art_system
REWELACYJNY gniot!!!!Całośc, na pewno Dieter siedział kilometr od tego studio w trakcie tworzenia. Cłaośc od razu wypada na nie, dlaczego!-pierwsze skojarzenia z muzyką chodnikową panów z Peru grajacych na fujarkach. Szczerze mówiąc byłem przekonany ,że to tak będzie wyglądać. I Znowu cisza....brak nowości Bohlena i Thomasa tak zapowiadanej płyty.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...