Cheri Cheri Lady (feat. Eric Singleton) (Extended Version)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Marcin87

Cheri Cheri Lady (feat. Eric Singleton) (Extended Version)

Post autor: Marcin87 »

Bardzo podoba mi się Cheri Cheri Lady z singla Brother Louie '98 :wink: Ma taki fajny nowy rytm i tylko szkoda, że wersja z albumu Back For Good już taka nie jest :( Jedynie do wymazania jest ten rap, ale sama melodia jest miodzio :mrgreen: A Wy jak oceniacie tę wersję?
Obrazek
Awatar użytkownika
Emil45677

Re: Cheri Cheri Lady (feat. Eric Singleton) (Extended Versio

Post autor: Emil45677 »

Pozwolę sobie wrzucić tą wersję:

A jeżeli chodzi o moje zdanie na temat tej wersji "Cheri Cheri Lady" to jak dla mnie bomba. I nawet nie przeszkadza mi za bardzo ten Eric. Szkoda że nie umieszczono tej wersji na albumie "Back For Good" jako bonus. Osobiście nie posiadam singla "Brother Louie '98" ale czasami zdarza mi się słuchać tej wersji wspomnianej piosenki na YouTube. Ten odświeżony beat bardzo przypadł mi do gustu :).
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

A ja żałuje, że nie powstał klip do tej nowej wersji. Bit kapitalny, tylko po tysiącach odsłuchu przez lata pierwowzoru, ciągle w uszach gra mi ta z 80 lat. Nasycony nią jestem jak gąbka:) Oczywiście na teraźniejsze DISCO to tylko ta nowsza, CZAD na całego...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Też bardzo podoba mi się ta wersja, dlatego, że zostawiono całą otoczkę tego utworu z lat 80, oryginalny wokal, chórki instrumenty. Wersja z albumu Back For Good była robiona od nowa, instrumenty i cały aranż są nagrywane od nowa, chciano z niej zrobić taki letni przebój w stylu Coco Jumbo. Wokal Thomasa z tego co mi się zdaje został w tej wersji z Back for Good oryginalny z lat 80, ale ponakładano na niego jakieś filtry, uwydatniono go pewnie w equalizerze, co spowodowało że wokal nie jest taki cukierkowy i słodki jak w oryginale ale brzmi bardziej dojrzale, z chórków natomiast wycięto reverb i brzmią one troszeczkę śmiesznie w tej wersji, no i wycięto tego pana który w refrenie w chórkach w oryginale ochrypłym glosem mówi cheri cheri cheri lady lay. Te wszystkie zmiany spowodowały że magia utworu w nowej wersji prysła, myślę że Dieter zdawał sobie z tego sprawę, albo słuchał opinii fanów i stąd właśnie na singlu Brother Loui 98 pojawiła się wersja rap oparta nie o wersje z albumu Back For Good, ale o wersje oryginalną.
ODPOWIEDZ