Ja mam pytanie,gdzie na stronie www.thomas-anders.com.pl można znaleźć tłumaczenia które się dotychczas ukazały na stronie? Były na stronie kiedy ukazywały się "na świeżo" a teraz nie wiem gdzie ich szukać.rut pisze:Ja też czytam biografie Thomasa i tu dziękuję Piotrowi za tłumaczenie to jest godne ogromniej pochwały za wkład jego pracy.
100% Anders - autobiografia Thomasa
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Na samej dole AKTUALNOŚCI na szarym pasku masz napisane "Previous Entries"
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
- Malediwy
Niegodne fana to jest zaglądanie na forum i podniecanie się jednym postem bez sprawdzenia większej części wątku...michal.czeslaw pisze: Powielanie niezdrowych sensacji z niewiarygodnych żódeł jest niegodne fana.![]()
![]()
Spokojem można kamień ugotować...
- Fanka MT
Ludzie! Nie kłóćcie się co jest godne fana, a co nie!! Każdy z nas ma swoje zdanie. Wasz problem polega na tym, że punkt widzenia Malediwego opiera się na opinii promowanej publicznie - wśród ludzi, czasopism itp. Wydaje mi się, że chodzi mu o to, że niektóre treści ujawnione przez osoby trzecie bywają bardziej wiarygodne niż te przedstawione przez samych zainteresowanych. Natomiast Pani Małgosia (michal.czeslaw) kieruje się własnym zdaniem i opinią, zbudowaną między innymi na podstawie autobiografii Thomasa. Bardziej ufa słowom jego samego, a niżeli tzw plotkom. Myślę, że nie ma sensu dalej sobie dogryzać. Każdy z Was ma swoje zdanie i jest ok 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Napisałam to z ironiąMalediwy pisze:atlantyda ;o) napisał(a):
No tak ważniejsze i wiarygodniejsze,to co mówią koledzy,a nie to co sam artysta to już jest śmieszne
Nie, to nie jest śmieszne! To nie Thomas mówił o sobie, że jest gejem tylko osoby trzecie.
O tak zdanie innych ludzi np. na Twój temat jaki jesteś jest bardziej wiarygodne niż to co wiesz sam o sobie - przykład: Malediwy się ubiera jak satanista,więc na pewno nim jest- co Ty na to (podkreślam,że to tylko przykład)-wieżyć tym co tak mówią czy wierzyć Tobie,że to nie prawda?Malediwy pisze:A to jest inaczej mówiąc tzw. opinia publiczna która jest znacznie bardziej wiarygodna od samooceny jaką ktoś sobie stawia.
- Malediwy
Mój Boże... Bardziej się zakręciłaś niż wcześniej myślałem...atlantyda ;o) pisze:O tak zdanie innych ludzi np. na Twój temat jaki jesteś jest bardziej wiarygodne niż to co wiesz sam o sobie
Może jeszcze raz spróbuję i obiecuję, że jak nie wyjdzie, to już ostatni...
Jeśli Tomas napisałby w swojej autobiografii: Nie, nie jestem gejem, to oczywistym jest, że nie ma wobec tego znaczenia opinia publiczna, moja czy Twoja opinia. Czyli zgadzam się z Tobą, każdy sam o sobie wie najlepiej więc Thomas wie najlepiej czy jest gejem czy też nie... Tylko to co napisałaś a z czym ja się nie zgadzam to nie sama istota seksualności Thomasa ale zdanie opinii publicznej w tym temacie. Jeśli sugerujesz w swoim poście, że Thomas musi się tłumaczyć, że jest gejem przez zachowanie Dietera to oczywiście jest totalna bzdura, nawet jeśli sam Thomas tak stwierdził. Bo o ile Thomas sam najlepiej wie, że jest hetero to już tylko może przypuszczać, a nie być pewnym, dlaczego przez część opinii publicznej uważany jest za geja.atlantyda ;o) pisze:Dieter podniósł podczas jednego z pierwszych koncertów Thomasa i obrócił się z nim w ramionach - żenada ! Thomasowi nie koniecznie musiało się to podobać.Kiedy indziej Bohlen "gryzie" Andersa w ucho - kolejna wtopa. Potem Thomas musi się tłumaczyć,że nie jest gejem.Niech Dieter się wytłumaczy z takich zachowań.
Przykład oczywiście mało adekwatny do tego o czym piszemy bo nie chodzi o to, czy ja potwierdzę czy zaprzeczę, że jestem satanistą czy nie. Bo i do tej pory nie spieraliśmy się o to czy Thomas jest czy nie jest gejem tylko dlaczego za geja jest uważany.atlantyda ;o) pisze:przykład: Malediwy się ubiera jak satanista,więc na pewno nim jest- co Ty na to (podkreślam,że to tylko przykład)-wieżyć tym co tak mówią czy wierzyć Tobie,że to nie prawda?.
Chyba, że rzeczywiście będę się ubierał jak satanista bo szefowie wytwórni będą mi kazać a ja napiszę w swojej autobiografii, że jestem uważany za satanistę bo atlantyda ugryzła mnie w ucho albo podniosła do góry i powiesiła na krzyżu.
I wtedy przykład będzie bardziej adekwatny do istoty naszego sporu i oczywiście będzie można śmiało powiedzieć, że to co twierdzę w swojej autobiografii nie jest prawdą. Bo niezależnie od tego czy jestem czy nie jestem satanistą, będę za niego uważany za to, że jak wcześniej napisałaś, ubieram się jak satanista a nie dlatego, że ugryzłaś mnie w ucho. Tak jak Thomas jest czy był pomawiany za geja nie dlatego, że Bohlen ugryzł w ucho ale dlatego, że "ubierał" się jak gej... I to było istotą naszego sporu a nie to czy on rzeczywiście jest gejem czy hetero...
Uff... Nie dało się chyba prościej. Ale jeśli nie wystarczy to się poddaję...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Oboje myślimy o tym samym a jedno drugiego nie może zrozumieć-ciekawe,nie.
To,że Thomas ubierał się jak gej nie było jego wyborem-krótka piłka.A to,że do tej pory wlecze się za nim taka opinia ,no cóż ja tego nie zmienię.Tylko,że Dieter dolewał oliwy do ognia - po co? Pewnych zachowań po prosu nie pojmuję.
To,że Thomas ubierał się jak gej nie było jego wyborem-krótka piłka.A to,że do tej pory wlecze się za nim taka opinia ,no cóż ja tego nie zmienię.Tylko,że Dieter dolewał oliwy do ognia - po co? Pewnych zachowań po prosu nie pojmuję.
- Pkmodern
W swojej książce autobiograficznej Thomas tą kwestię wyjaśnia dość dokładnie.atlantyda ;o) pisze:Oboje myślimy o tym samym a jedno drugiego nie może zrozumieć-ciekawe,nie.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Wiem Pkmodern.
Malediwy chyba tego nie czytał stąd ta głupia dyskusja.
Malediwy chyba tego nie czytał stąd ta głupia dyskusja.
- Malediwy
Nie wiem czy myślimy o tym samym ale na pewno piszemy o dwóch różnych rzeczach. A właściwie ja piszę o jednej a Ty o dwóch. Ja piszę o tym, że Thomas był uważany za geja przez swój wizerunek a Ty piszesz, że przez zachowanie Dietera choć zarazem potwierdzasz, że był temu winny taki a nie inny wizerunek...atlantyda ;o) pisze:Oboje myślimy o tym samym a jedno drugiego nie może zrozumieć-ciekawe,nie.
Rozśmieszyło mnie to... Dieter swoim zachowaniem dolewał oliwy...Ja tylko może przypomnę, że zarówno podniesienie Thomasa jak i ugryzienie w ucho miały miejsce po reaktywacji duetu a opinia o Thomasie krążyła od zawsze. Z drugiej strony to zupełny absurd. Czy jak ja zacznę podszczypywać swoich kolegów, przytulać ich, może poliże albo też ugryzę w ucho, to oni będą wyzywani od pedałów czy ja?atlantyda ;o) pisze:To,że Thomas ubierał się jak gej nie było jego wyborem-krótka piłka.A to,że do tej pory wlecze się za nim taka opinia ,no cóż ja tego nie zmienię.Tylko,że Dieter dolewał oliwy do ognia - po co?
Ano widzisz i tu się dość znacznie różnimy. Ja osobiście jestem człowiekiem spontanicznym i wesołym. Właściwe mogłoby mi się zdarzyć, że z radości podniosę kolegę do góry a nawet dla żartu ugryzę go w tyłek. Szanse, że pomimo tego ktoś nazwie mnie gejem raczej żadne. Bo może to i głupie ale o takich się czasami mówi np. "jajcarz". Natomiast gdyby ktoś próbował mnie namówić, żebym się ubierał jak zniewieściała panienka i malował usta, to to byłoby właśnie zachowanie, którego ja akurat ZUPEŁNIE NIE POJMUJĘ...atlantyda ;o) pisze:Pewnych zachowań po prosu nie pojmuję.
Ta dyskusja jest głupia dlatego, że właśnie to czy ją czytałem czy nie, nie ma tutaj zupełnie żadnego znaczenia. Tak jak i dla tych wszystkich którzy przez lata uważali Thomasa za geja nie ma znaczenia kto go ugryzł w ucho. To czego się dzisiaj oni mogli dowiedzieć z tej książki, to że damskie ciuszki Thomas nosił na życzenie bosów z wytwórni płytowej. Co wcale nie zmienia faktu, że to właśnie przez te ciuszki go za geja uważali a nie przez Dietera...atlantyda ;o) pisze:Malediwy chyba tego nie czytał stąd ta głupia dyskusja.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Wiem,ale Dieter nie zrobił nic aby tak o nich nie mówiono a wręcz starał się o to aby tak mówiono.Malediwy pisze:to właśnie przez te ciuszki go za geja uważali a nie przez Dietera...
No widzisz wtedy,aby plan się udał ,czyli żeby duet się wylansował Thomas musiał się zgodzić na taki wizerunek.A dlaczego właśnie on a nie Dieter pisze w książce.Malediwy pisze:Natomiast gdyby ktoś próbował mnie namówić, żebym się ubierał jak zniewieściała panienka i malował usta, to to byłoby właśnie zachowanie, którego ja akurat ZUPEŁNIE NIE POJMUJĘ...
- Malediwy
Taaaa.... Pewnie mu sam te usta malował...atlantyda ;o) pisze:Wiem,ale Dieter nie zrobił nic aby tak o nich nie mówiono a wręcz starał się o to aby tak mówiono.
A ja akurat uważam, że to Dieter miał dość tłumaczenia się z tego, że nie jest gejem. Bo o nim również tak mówiono. A dlaczego? Ano właśnie przez ciuszki Thomasa...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Mam na myśli rok 1998 Comeback.Wiadomo,że w latach 80 tych sam Dieter nie mógł pyskować w momencie kiedy jego największe marzenie o zdobyciu popularności się ziściło.Malediwy pisze:Taaaa.... Pewnie mu sam te usta malował...atlantyda ;o) pisze:Wiem,ale Dieter nie zrobił nic aby tak o nich nie mówiono a wręcz starał się o to aby tak mówiono.
A ja akurat uważam, że to Dieter miał dość tłumaczenia się z tego, że nie jest gejem. Bo o nim również tak mówiono. A dlaczego? Ano właśnie przez ciuszki Thomasa...
- MTalkingusia28
Zadziwiające. Naprawdę.Malediwy pisze: Nie, to nie jest śmieszne! To nie Thomas mówił o sobie, że jest gejem tylko osoby trzecie. A to jest inaczej mówiąc tzw. opinia publiczna która jest znacznie bardziej wiarygodna od samooceny jaką ktoś sobie stawia. Więc to nie Thomasa należałoby zapytać dlaczego jest kojarzony z gejami tylko tych, co taką opinię mu wystawiają. A tego typu opinię słyszałem nie tylko od moich kilku kolegów ale od setki innych ludzi których w swoim życiu spotkałem a z którymi zdarzyło mi się wymienić opinią o Thomasie. Nigdy nie usłyszałem od nikogo, że Thomas jest gejem przez zachowanie Dietera, czy to przez to, że go podniósł czy ugryzł w ucho ale za to prawie wszyscy z nich zgodnie twierdzili, że Thomas wygląda jak gej i zachowuje się jak gej. A to czy sam to wymyślił czy mu szefowie wytwórni kazali to już jest drugorzędna sprawa.
To ciekawe, bo ja się nigdy w całym moim życiu nie spotkałam, żeby ktoś z mojego otoczenia nazwał Thomasa gejem. Naprawdę. Możecie mi wierzyć lub nie, ale to prawda. Tak jak Wy wszyscy chodziłam niegdyś do szkoły i jeszcze nikt ani razu nie wymienił słowa gej, gdy mówiłam o Thomasie czy o Modern Talking ogólnie. Niektórzy mówili: fajni goście i fajne mają piosenki. Pożyczałam niektórym kasetę Back For Good i byli zadowoleni. Poza tym spotykam się z kumpelkami i one też jakoś nigdy nie wyrażają się w ten okropny sposób o Thomasie. Nie mówią w samych superlatywach na jego temat ale nigdy nie usłyszałam od nich, że Thomas to gej czy coś... Śmiem nadmienić, że niektóre z nich mówią, że jest bardzo przystojny i ma taki miły głos.
Nie mogłam tego komentarza ominąć bez odzewu, bo to dla mnie zadziwiające jak można kogoś po ubiorze czy po wyglądzie ocenić. Piszę to, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałam a nie dlatego, że najeżdżam tu na kogoś. Nic z tych rzeczy. Możecie mnie za ten koment zwymyślać jeśli chcecie, ale ja niestety ale nienawidzę (chyba nie tylko ja tutaj) jak ktoś na Thomasa mówi gej a tak praktycznie to na tym forum pierwszy raz się spotkałam, że Thomas... gej... czy coś...
Ja się NIE ZGADZAM z twierdzeniem, że THOMAS TO GEJ i NIGDY się z tym twierdzeniem NIE ZGODZĘ, bo to jest czysty idiotyzm tak kogoś nazywać bez czyjegoś potwierdzenia że tym gejem naprawdę jest. Nigdy mi się jego śmieszne, kolorowe ciuszki i wymalowane usta nie podobały i nadal uważam, że nie tak powinien facet wyglądać, ale niestety taka była wtedy moda. Poza tym skoro tak mu kazywano się ubierać i się malować no to któż może teraz na to poradzić. Choćbyśmy się kłócili wszyscy naraz cały tydzień od rana do wieczora to i tak tego nie zmienimy. Naprawdę ludzie nie ma się o co kłócić. Nic nam to nie da, że będziemy się na siebie wydzierali jedno przez drugie i że będziemy sobie nabijali licznik takimi postami. To i tak niczego nie zmieni. Ale skoro o tym piszecie to pozwólcie, że i ja też się wyrażę na ten temat.
Nie cofniemy się w czasie do lat 80. i nie zmienimy naszym idolom ubioru na zupełnie inny. Poza tym to szczyt idiotyzmu, żeby nazywać kogoś tym czym w rzeczywistości nie jest i nigdy nie był. Chyba nie jest to chyba tak ciężkie do zrozumienia, prawda?
Thomas... GEJEM? Idiotyzm nad idiotyzmy. Ale cóż. Tak to w życiu jest, że kogoś trzeba za coś uwalić. Bodajże za wygląd. Bo dawniej wyglądał dziwnie... czy jakoś tam... W dodatku to do teraz to na Thomasie siedzi, bo ktoś uważał za słuszne mówić o nim gej. Eh... brak słów...
No to by było na tyle na razie ode mnie.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Malediwy
Nie znalazłem nic w Twoim poście z czym mógłbym się nie zgodzić. Pozostaje mi jednak zadać tylko jedno pytanie. Jeśli uważasz, że Thomas nigdy nie był posądzany o homoseksualizm to dlaczego sam pisze o tym w swojej książce? Dlaczego pisze, że musiał się tłumaczyć z takich opinii skoro nigdy, jak Tobie się wydaje, ich nie było?MTalkingusia28 pisze:To ciekawe, bo ja się nigdy w całym moim życiu nie spotkałam, żeby ktoś z mojego otoczenia nazwał Thomasa gejem. Naprawdę. Możecie mi wierzyć lub nie, ale to prawda. Tak jak Wy wszyscy chodziłam niegdyś do szkoły i jeszcze nikt ani razu nie wymienił słowa gej, gdy mówiłam o Thomasie czy o Modern Talking ogólnie.
Oczywiście skoro Ty się nigdy z taką opinią nie spotkałaś to nie widzę powodu, żeby Ci nie wierzyć. I oczywiście zgadzam się z Tobą w 100%, że nie należy nikogo sądzić po ubiorze itp. I może jeszcze dodam, że w żadnym moim poście nie znajdziesz stwierdzenia które by świadczyło o tym, że ja sam oceniałem Thomasa w ten sposób.
Nie zmienia to faktu, że przez długi czas krążyła taka opinia o Thomasie i zapewne nie ja jeden się z tym spotkałem. Tyle, że taka opinia krążyła o nim w pierwszym okresie działalności MT a nie po jego reaktywacji i wydaniu albumu Back For Good. Nic więc dziwnego, że z taką opinią się więc nie spotkałaś.
Fakt! Obaj nosili śmieszne ciuszki, ale Dieter nosił jednak męskie... Wiesz, to dziwne, ale na słowo gej najbardziej ponoć uczuleni są właśnie geje... Skoro jesteś kobietą to zapewne Ciebie to słowo nie dotyczy, to dlaczego więc budzi w Tobie takie skrajne uczucia?...MTalkingusia28 pisze:Obaj z Dieterem nosili te śmieszne ciuszki i co z tego. W ogóle nienawidzę słowa gej.
- Pkmodern
Thomas w swojej książce określa to "METROSEKSUALIZM" a nie "GEJ", i wyjaśnia, że był to wymóg wytwórni płytowej.Malediwy pisze:Nie znalazłem nic w Twoim poście z czym mógłbym się nie zgodzić. Pozostaje mi jednak zadać tylko jedno pytanie. Jeśli uważasz, że Thomas nigdy nie był posądzany o homoseksualizm to dlaczego sam pisze o tym w swojej książce? Dlaczego pisze, że musiał się tłumaczyć z takich opinii skoro nigdy, jak Tobie się wydaje, ich nie było?
MODERN TALKING FOREVER!!!