Powrót Czarodziejki z Księżyca
- Jasmine
Powrót Czarodziejki z Księżyca
Otóż dzisiaj, dowiedziałam się, że TV4 ma rozpocząć emisję kultowego anime 'Czarodziejka z Księżyca' 1 grudnia o 17.30. Jestem prze szczęśliwa, to moje ulubione anime, wreszcie obejrzę odcinki od początku do końca 
-
Marcin87
Re: Powrót Czarodziejki z Księżyca
Kurde kiedy to leciało
Pamiętam że też to oglądałem. Teraz jestem za stary na kreskówki 
- Jasmine
Oj tam za stary, jak Cię to bawi, to śmiało oglądaj 
- phantomas
- Kontakt:
Obejrzałem wszystkie odcinki w tv. Pamiętam, ze wsiąkłem w przygody czarodziejek 
To było dawno temu.
To było dawno temu.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Jasmine
Podobno ma być dubbing. Oby wszystko było przetłumaczone poprawnie (żadnego mydła powidła albo grochu fasoli
)
- Jasmine
Pierwszy odcinek 'Czarodziejki z Księżyca' już za nami
Pod względem graficznym, jestem zaskoczona świetną grafiką, żadnych oznak starości
Pod względem lektorskim, na razie jestem zadowolona, lektor został zmieniony i zamiast 'Bany Cukino' jest 'Bunny Tsukino'
Ale powstrzymam się od ostatecznej opinii, bo czekam na ataki Czarodziejek z Merkurego i Wenus
A pod względem fabularnym... Genialne
Prawdopodobnie odcinki będą puszczane codziennie, oczywiście o tej samej porze.
Zachęcam do oglądania i starych i młodych
Prawdopodobnie odcinki będą puszczane codziennie, oczywiście o tej samej porze.
Zachęcam do oglądania i starych i młodych
- Kellok
A ja powiem Wam, że bardzo mnie to ucieszyło.
W wieku tych 7/8 lat, kiedy to Sailorki święciły u nas triumfy, bo były nowością sam bardzo chętnie po szkole zasiadałem do TV (WIELKA, CZARNA SKRZYNIA, nie to, co dzisiejsze płaskie ekrany!) , żeby śledzić przygody tych dzielnych dziewczyn
Powiem wam też, że zdarzało mi się wzdychać raz do jednej, raz do innej... z resztą zapewne nie ja jeden. Na pewno była to Sailor Mercury, potem Sailor Venus i Sailor Mars. Tak, te trzy były moimi kreskówkowymi l'amoures na pewno
Za samą Sailor Moon (Usagi Tsukino) nie przepadałem, bo wydawała mi się, delikatnie mówiąc idiotką.
Anyway - pamiętam do dzisiaj jakie piorunujące wrażenie robiło na mnie to anime - nowa forma kreskówki, zupełnie coś innego od rzeczy, które w tamtym czasie oglądałem. Ta atmosfera w połączeniu z moją wówczas dziedziecą duszą była istnie magiczną mieszanką, dlatego też... z pewnością będę śledził losy Sailorek po comebacku do polskiej TV
Zwłaszcza, że poprzednia emisja skończyła sie na początku 2001 roku, a ja o dziwo kilka miesięcy później miałem straszne wyrzuty sumienia, że w ogóle to zignorowałem. Dlatego teraz, po latach jest idealna okazja, żeby to obejrzeć
pragnienie sprzed lat będzie zaspokojone.

W wieku tych 7/8 lat, kiedy to Sailorki święciły u nas triumfy, bo były nowością sam bardzo chętnie po szkole zasiadałem do TV (WIELKA, CZARNA SKRZYNIA, nie to, co dzisiejsze płaskie ekrany!) , żeby śledzić przygody tych dzielnych dziewczyn
Anyway - pamiętam do dzisiaj jakie piorunujące wrażenie robiło na mnie to anime - nowa forma kreskówki, zupełnie coś innego od rzeczy, które w tamtym czasie oglądałem. Ta atmosfera w połączeniu z moją wówczas dziedziecą duszą była istnie magiczną mieszanką, dlatego też... z pewnością będę śledził losy Sailorek po comebacku do polskiej TV
Zwłaszcza, że poprzednia emisja skończyła sie na początku 2001 roku, a ja o dziwo kilka miesięcy później miałem straszne wyrzuty sumienia, że w ogóle to zignorowałem. Dlatego teraz, po latach jest idealna okazja, żeby to obejrzeć
A myślisz, że ja się tym przejmuję? Oglądaj i nie marudźMarcin87 pisze:Kurde kiedy to leciałoPamiętam że też to oglądałem. Teraz jestem za stary na kreskówki