Po to się wybrało Antlantisa na moderatora wybrało (Arek o to pytał chętnych) że należy respektować ten wybór i odnosić się do niego z szacunkiem.
Teza ta jest słuszna, dopóty, dopóki dotyczy dwóch stron dyskusji. Oto, w jakim tonie pisał Atlantis zaraz po wyborze na MODERATORA:
przez Atlantis » Cz gru 16, 2010 14:53
Również uważam zarzuty, że za dużo pisze się o Thomasie, za nie na miejscu i bardzo proszę o zrezygnowanie z wypowiedzi w tym tonie. Od tego jest forum, by rozmawiać, a to, że obecnie więcej pisze się o Andersie spowodowane jest zerową aktywnością Bohlena w naszym kraju i obecnie tworzoną przez niego muzyką, która jak widać większości nie interesuje. Jak zauważyła moja poprzedniczka na forum nie trzeba czytać wszystkiego, z reguły pomija się tematy, które nas nie interesują. Chcemy by było więcej o Bohlenie? Dajmy dobry przykład i zacznijmy tworzyć nowe tematy, albo zabierajmy głos w już istniejących, jest ich przecież mnóstwo. Mam nadzieję, że powyższe oświadczenie wystarczy, bowiem nie chcę prosić po raz trzeci o pohamowanie się od komentarzy, że za dużo tu Thomasa, a za mało Dietera i że Fanklub jest zarozumiały, bo ma dopisek koło awatara.
Oto mój stosunek do Atlantisa przed wyborem na MODERATORA:
przez nado » Cz sty 28, 2010 12:53
WOW. Właśnie po raz pierwszy dosyć dokładnie przejrzałem dział "Regulamin". Przyznaję, że bardzo intrygujący. Przede wszystkim dziękuję MODERN JEANNE. Fajnie mieć kogoś po swojej stronie. Dodaję Cię do grona swoich przyjaciół, chyba że to nieregulaminowo. Raczej nie pomyliłem się wydając opinię na twój temat w jednym z postów.
Słowem podsumowania: łączy nas JEDNO, a różnice poglądów, które się pojawiają, znaczą, że TO COŚ żyje. Nie droczcie się na siebie, nie ograniczajcie. O sobie samych piszcie tylko w superlatywach, miło i sympatycznie. Na swoje poglądy reagujcie jak chcecie, oby taktownie i z umiarem. Niech sprawia wam to jak największą przyjemność.
P.s. Interesuje mnie co się stało z Atlantisem ? Śle jeszcze jakieś posty ?
Oto Atlantis teraz:
W odniesieniu do fanów:
1. Coraz częściej mam wrażenie, że na forum mamy prawdziwą elitę i (c)hołotę. Elita dorabia się na allegro, daje kwiaty, bo alkohol jest odrażający, a reszta ma się zamknąć bo kupuje mp3, na marynarke musi wziąć kredyt, bo ma inne zdanie. Efekt jest taki, że wielu ludzi chcąc coś napisać na przeciw fali po prostu rezygnuje.
Pomyślcie o tym, bo to wielki problem tego forum. Jedna tylko myśl, reszta out.
2. Po pierwsze przeczytaj regulamin Forum, a następnie poradnik jak z niego korzystać.To, że jesteś nowa nie upoważnia Cię do nieprzestrzegania zasad, które dotyczą dokładnie wszystkich.
Druga sprawa to to, że oprócz Forum jest też strona główna, na której znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, więc warto najpierw zajrzeć tam, zanim zaczniesz tu bezsensownie spamować.
Ostatecznie empik też ma przecież swoją stronę internetową, skoro trafiłaś tu do nas, możesz trafić i tam i sprawdzić, czy rewelacyjna książka Thomasa Andersa jest w jego ofercie.
3. Atlantis » Śr cze 15, 2011 16:34
Śpieszę wyjaśnić tym, którzy jeszcze nie rozumieją, po raz kolejny z resztą, że forum dyskusyjne to nie jest kółko wzajemnej adoracji. Dlatego też, każde zdanie wyrażone kulturalnie będzie tu mile widziane. Nie potrafię zrozumieć skąd się bierze ta agresja na odmienność poglądów. Z kompleksów? Ze ślepego zapatrzenia w idola? Nawet jeśli tak jest, to czy umiejętność kulturalnego wyrażenia kontrargumentów bez spinania się to tak dużo? Części z Was forum myli się ewidentnie z sektą czy inną al-kaidą, co tolerowane tu nie będzie.
Atlantis na temat Andersa:
1. Z drugiej strony, dziwne jest, że sprzedaż niby nie ma znaczenia, ale to 500 000 tak fajnie brzmi, mimo, że zdecydowana większość z tego to ta okrojona wersja z kosmetyków. Jak to jest, sprzedaż płyt Bohlena nic nie znaczy, brak sprzedaży płyt Toma nic nie znaczy, no chyba, że to pół miliona płyt dodanych do tuszu?
2. Fanów to ma ewentualnie grupa Modern Talking, a wnioskując po wypowiedziach na naszym Forum obaj panowie mają jeszcze wąską grupę fanatyków, którym ciężko otworzyć oczy. Nachapał się i ma teraz Fanów na ,których dorobił się
3. Co do samego teledysku-program Disco Relax był pełen clipów na podobnym poziomie, Tom, jak to bywa bardzo często, z tym siwym zarostem (grunt, że z tymi rozwianymi włoskami tak słodko wygląda ) Uwe mógłby podarować sobie te klawisze... Nowa wersja utworu to jakieś nieporozumienie w dodatku.
4. Tak, ja też czuje, że duet jeszcze nam pokaże i zwojuje świat (aha, zapomniałem, nie musi, bo wiadomo, 30 lat, Modern Talking, 120 mln sprzedanych płyt, Modern Talking, koncerty na odpustach w każdą niedziele, Modern Talking, przykładny tatuś, Modern Talking, miliony fanów i zainteresowanych, Modern Talking, reszty nie da się słuchać, Modern Talking, nikt o nikim nie będzie pamiętał, Modern Talking). Eh.
5. Te parę osób, które histerią atakują na każde nieprzychylne o nim słowo niestety popularności mu nie zapewni, dlatego już zawsze Anders będzie przebrzmiałą gwiazdą sprzed 30 lat.
Sposób działania Atlantisa:
przez MichałT » Cz lis 20, 2008 21:51
Chciałem to napisać w innym temacie, ale ten oczywiście został zablokowany.
Zawsze myślałem, że My Forumowicze tworzymy taką zgraną paczkę, która jakby "zatrzymała się" na wspaniałej muzyce tamtych lat, na muzyce pełnej pasji i miłości, którą tworzyli tamci wykonawcy i tamte zespoły.
CZY OSOBIE PIASTUJĄCEJ FUNKCJĘ MODERATORA PASUJĄ TAKIE TEKSTY ? DLA MNIE SĄ OBRAŹLIWE I PONIŻAJĄCE. Posty te jednoznacznie wskazują na wypalenie, nadużycie kompetencji, zatraceniu zobiektywizowanego oglądu sytuacji.
EFEKTY:
1. Forum pomniejszone o kilkanaście osób, brak nowych forumowiczów,
2. przez atlantyda ;o) » Śr lis 23, 2011 15:48 :Do poziomu rynsztoka zniża nas atmosfera na tym Forum,którą Atlantis czy phantomas prowokują. A to,że ktoś komuś naubliżał na PW to na Forum powinno mu się konto blokować? - Jakoś nie mogę tego pojąć.,
3. Anty forum MT.pl.
Co należało zrobić z wiadomością priv jkrisa ?
przez ArCrack » Wt gru 07, 2010 20:18
Niewielu użytkowników forum wie o istnieniu opcji pozwalającej na ukrywanie postów danego użytkownika. Aby ją włączyć, wchodzicie w jego profil i klikacie tam "Dodaj do wrogów". Od tego momentu wszystkie tematy będą wyświetlane bez wypowiedzi użytkownika, którego postów nie chcecie czytać.Opcję można wyłączyć w panelu użytkownika, na zakładce "Przyjaciele i wrogowie".
Czy o to naprawdę chodzi ?:przez phantomas » Śr lis 23, 2011 15:10
Nie rozumiem jakie prawo masz na myśli? Bo z tego co widzę, to jedynym prawem tutaj jest pisanie jaki Anders jest słodki.Odmienne zdania są niemile widziane. I za to chcecie uwalić moda tego forum.
Raczej chodzi o to:przez 33ccd » Śr lis 23, 2011 14:57
Jakoś Arek może wypowiadać się pokojowo na tematy konfliktowe i nie powoduje to afer.
Policjant też może mieć swoje zdanie na temat wykroczenia, ale PRAWO JEST PRAWEM.
I na koniec zacytuję samego klasyka: Atlantis » Śr cze 15, 2011 16:34 Nie potrafię zrozumieć skąd się bierze ta agresja na odmienność poglądów.