Księga skarg i wniosków

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
nado

Re: Księga skarg i wniosków

Post autor: nado »

Odpowiedzialność MODERATORA wobec tego, co pisze, jakie wyraża myśli i jak działa jest niewspółmiernie większa niż jakakolwiek wypowiedź gościa forum. To MODERATOR nadaje ton FORUM DYSKUSYJNEMU i tylko od niego zależy, jak to forum będzie odbierane, przyjmowane przez dyskutantów i w końcu, czy osiągnie ono komercyjny sukces ( liczbę forumowiczów liczonych chociaż w setkach )

Po to się wybrało Antlantisa na moderatora wybrało (Arek o to pytał chętnych) że należy respektować ten wybór i odnosić się do niego z szacunkiem.

Teza ta jest słuszna, dopóty, dopóki dotyczy dwóch stron dyskusji. Oto, w jakim tonie pisał Atlantis zaraz po wyborze na MODERATORA:

przez Atlantis » Cz gru 16, 2010 14:53
Również uważam zarzuty, że za dużo pisze się o Thomasie, za nie na miejscu i bardzo proszę o zrezygnowanie z wypowiedzi w tym tonie. Od tego jest forum, by rozmawiać, a to, że obecnie więcej pisze się o Andersie spowodowane jest zerową aktywnością Bohlena w naszym kraju i obecnie tworzoną przez niego muzyką, która jak widać większości nie interesuje. Jak zauważyła moja poprzedniczka na forum nie trzeba czytać wszystkiego, z reguły pomija się tematy, które nas nie interesują. Chcemy by było więcej o Bohlenie? Dajmy dobry przykład i zacznijmy tworzyć nowe tematy, albo zabierajmy głos w już istniejących, jest ich przecież mnóstwo. Mam nadzieję, że powyższe oświadczenie wystarczy, bowiem nie chcę prosić po raz trzeci o pohamowanie się od komentarzy, że za dużo tu Thomasa, a za mało Dietera i że Fanklub jest zarozumiały, bo ma dopisek koło awatara.

Oto mój stosunek do Atlantisa przed wyborem na MODERATORA:

przez nado » Cz sty 28, 2010 12:53
WOW. Właśnie po raz pierwszy dosyć dokładnie przejrzałem dział "Regulamin". Przyznaję, że bardzo intrygujący. Przede wszystkim dziękuję MODERN JEANNE. Fajnie mieć kogoś po swojej stronie. Dodaję Cię do grona swoich przyjaciół, chyba że to nieregulaminowo. Raczej nie pomyliłem się wydając opinię na twój temat w jednym z postów.
Słowem podsumowania: łączy nas JEDNO, a różnice poglądów, które się pojawiają, znaczą, że TO COŚ żyje. Nie droczcie się na siebie, nie ograniczajcie. O sobie samych piszcie tylko w superlatywach, miło i sympatycznie. Na swoje poglądy reagujcie jak chcecie, oby taktownie i z umiarem. Niech sprawia wam to jak największą przyjemność.
P.s. Interesuje mnie co się stało z Atlantisem ? Śle jeszcze jakieś posty ?

Oto Atlantis teraz:

W odniesieniu do fanów:
1. Coraz częściej mam wrażenie, że na forum mamy prawdziwą elitę i (c)hołotę. Elita dorabia się na allegro, daje kwiaty, bo alkohol jest odrażający, a reszta ma się zamknąć bo kupuje mp3, na marynarke musi wziąć kredyt, bo ma inne zdanie. Efekt jest taki, że wielu ludzi chcąc coś napisać na przeciw fali po prostu rezygnuje.
Pomyślcie o tym, bo to wielki problem tego forum. Jedna tylko myśl, reszta out.

2. Po pierwsze przeczytaj regulamin Forum, a następnie poradnik jak z niego korzystać.
To, że jesteś nowa nie upoważnia Cię do nieprzestrzegania zasad, które dotyczą dokładnie wszystkich.
Druga sprawa to to, że oprócz Forum jest też strona główna, na której znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, więc warto najpierw zajrzeć tam, zanim zaczniesz tu bezsensownie spamować.
Ostatecznie empik też ma przecież swoją stronę internetową, skoro trafiłaś tu do nas, możesz trafić i tam i sprawdzić, czy rewelacyjna książka Thomasa Andersa jest w jego ofercie.

3. Atlantis » Śr cze 15, 2011 16:34
Śpieszę wyjaśnić tym, którzy jeszcze nie rozumieją, po raz kolejny z resztą, że forum dyskusyjne to nie jest kółko wzajemnej adoracji. Dlatego też, każde zdanie wyrażone kulturalnie będzie tu mile widziane. Nie potrafię zrozumieć skąd się bierze ta agresja na odmienność poglądów. Z kompleksów? Ze ślepego zapatrzenia w idola? Nawet jeśli tak jest, to czy umiejętność kulturalnego wyrażenia kontrargumentów bez spinania się to tak dużo? Części z Was forum myli się ewidentnie z sektą czy inną al-kaidą, co tolerowane tu nie będzie.

Atlantis na temat Andersa:
1. Z drugiej strony, dziwne jest, że sprzedaż niby nie ma znaczenia, ale to 500 000 tak fajnie brzmi, mimo, że zdecydowana większość z tego to ta okrojona wersja z kosmetyków. Jak to jest, sprzedaż płyt Bohlena nic nie znaczy, brak sprzedaży płyt Toma nic nie znaczy, no chyba, że to pół miliona płyt dodanych do tuszu?

2. Fanów to ma ewentualnie grupa Modern Talking, a wnioskując po wypowiedziach na naszym Forum obaj panowie mają jeszcze wąską grupę fanatyków, którym ciężko otworzyć oczy. Nachapał się i ma teraz Fanów na ,których dorobił się

3. Co do samego teledysku-program Disco Relax był pełen clipów na podobnym poziomie, Tom, jak to bywa bardzo często, z tym siwym zarostem (grunt, że z tymi rozwianymi włoskami tak słodko wygląda ) Uwe mógłby podarować sobie te klawisze... Nowa wersja utworu to jakieś nieporozumienie w dodatku.

4. Tak, ja też czuje, że duet jeszcze nam pokaże i zwojuje świat (aha, zapomniałem, nie musi, bo wiadomo, 30 lat, Modern Talking, 120 mln sprzedanych płyt, Modern Talking, koncerty na odpustach w każdą niedziele, Modern Talking, przykładny tatuś, Modern Talking, miliony fanów i zainteresowanych, Modern Talking, reszty nie da się słuchać, Modern Talking, nikt o nikim nie będzie pamiętał, Modern Talking). Eh.

5. Te parę osób, które histerią atakują na każde nieprzychylne o nim słowo niestety popularności mu nie zapewni, dlatego już zawsze Anders będzie przebrzmiałą gwiazdą sprzed 30 lat.

Sposób działania Atlantisa:

przez MichałT » Cz lis 20, 2008 21:51
Chciałem to napisać w innym temacie, ale ten oczywiście został zablokowany.
Zawsze myślałem, że My Forumowicze tworzymy taką zgraną paczkę, która jakby "zatrzymała się" na wspaniałej muzyce tamtych lat, na muzyce pełnej pasji i miłości, którą tworzyli tamci wykonawcy i tamte zespoły.

CZY OSOBIE PIASTUJĄCEJ FUNKCJĘ MODERATORA PASUJĄ TAKIE TEKSTY ? DLA MNIE SĄ OBRAŹLIWE I PONIŻAJĄCE. Posty te jednoznacznie wskazują na wypalenie, nadużycie kompetencji, zatraceniu zobiektywizowanego oglądu sytuacji.

EFEKTY:

1. Forum pomniejszone o kilkanaście osób, brak nowych forumowiczów,
2. przez atlantyda ;o) » Śr lis 23, 2011 15:48 :Do poziomu rynsztoka zniża nas atmosfera na tym Forum,którą Atlantis czy phantomas prowokują. A to,że ktoś komuś naubliżał na PW to na Forum powinno mu się konto blokować? - Jakoś nie mogę tego pojąć.,
3. Anty forum MT.pl.

Co należało zrobić z wiadomością priv jkrisa ?
przez ArCrack » Wt gru 07, 2010 20:18
Niewielu użytkowników forum wie o istnieniu opcji pozwalającej na ukrywanie postów danego użytkownika. Aby ją włączyć, wchodzicie w jego profil i klikacie tam "Dodaj do wrogów". Od tego momentu wszystkie tematy będą wyświetlane bez wypowiedzi użytkownika, którego postów nie chcecie czytać.Opcję można wyłączyć w panelu użytkownika, na zakładce "Przyjaciele i wrogowie".

Czy o to naprawdę chodzi ?:
przez phantomas » Śr lis 23, 2011 15:10
Nie rozumiem jakie prawo masz na myśli? Bo z tego co widzę, to jedynym prawem tutaj jest pisanie jaki Anders jest słodki.Odmienne zdania są niemile widziane. I za to chcecie uwalić moda tego forum.

Raczej chodzi o to:
przez 33ccd » Śr lis 23, 2011 14:57
Jakoś Arek może wypowiadać się pokojowo na tematy konfliktowe i nie powoduje to afer.
Policjant też może mieć swoje zdanie na temat wykroczenia, ale PRAWO JEST PRAWEM.

I na koniec zacytuję samego klasyka: Atlantis » Śr cze 15, 2011 16:34 Nie potrafię zrozumieć skąd się bierze ta agresja na odmienność poglądów. :|
Ostatnio zmieniony śr lis 23, 2011 20:34 przez nado, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Zgadzam się po części i z Atlantisem i z Tobą.

Atlantis ma rację w tym, że faktycznie dość często robi się tutaj z Thomasa "Boga", zaś Modern Talking traktuje się jako projekt poboczny.
Rozumiem że Thomas w tej chwili koncertuje, nagrał duet, jest piękny, mądry i kochany - ale Dieter też coś jednak tam robi.
Produkuje co najmniej 2 płyty rocznie, zasiada w jury programów TV - może nie są to szczyty tego czego byśmy oczekiwali, ale moim zdaniem nie jest to powód do traktowania Dietera jako mniej znaczącej figury zespołu.

Co do elity forumowej - faktycznie można zaobserwować coś takiego, to istnieje - i wszelkie próby nagłaśnia tego faktu, szybko zostają stłumione przez użytkowników z magicznym napisem "Członek TAFC Polska" pod loginem. Ale jest to normalne i taka "elita" zawsze będzie na forum tego typu.
Są osoby bardziej zorganizowane, naprawdę żyjące faktem spotkania z Thomasem, organizujące spotkania, robiące coś w tym kierunku itp...
Wierzę że załatwienie sobie kontaktów w firmie organizującej koncerty Thomasa w Polsce też wymaga trochę pracy, czasu i poświęcenia, a spotkanie z Thomasem jest nagrodą za wkład pracy.
Więc albo trzeba się w to wkręcić i działać, dzięki temu spotkamy Thomasa albo dać sobie spokój, bo Thomas sam nas o zdjęcie czy autograf prosić nie będzie.

Ja swoje zdjęcie z Thomasem i autograf mam.
Nie jestem członkiem fanclubu i to że mam to zdjęcie to sprawa jakiejś tam bystrości, organizacji i szczęścia (pozdrawiam Krzycha!)
Najpewniej Dietera też kiedyś poznam osobiście, planuje poznać go w przyszłym roku, ale to jeszcze dość luźny plan.
Niemniej jednak, o takie rzeczy naprawdę trzeba się postarać samemu, nikt za nas tego nie załatwi.
Zdjęcie z Philem Collinsem - mimo że o takie zdjęcie, zdecydowanie trudniej niż z Thomasem - to jednak bardzo chciałem i załatwiłem sobie sam, bez pomocy jakiegoś forum. Kosztowało mnie to sporo czasu i pieniędzy ale się udało.
Więc nic nie da płacz i teksty typu "Ja nie mam zdjęcia, a oni mają bo to masoni i pedały".
Ostatnio zmieniony śr lis 23, 2011 20:28 przez Sussudio, łącznie zmieniany 5 razy.
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pozwole sobie jeszcze skomentować ten fragment wypowiedzi:
nado pisze:Gwoli ścisłości:
- fani MT w kraju, korzystając z dobrodziejstw strony, której nazwa brzmi: "moderntalking.pl", niesłusznie sądzą, że strona (jedyna taka w Polsce) jest autoryzowana przez członków duetu i że zasady pełnego korzystania z niej ( bardzo restrykcyjne w odniesieniu do forum), podlegają ich weryfikacji,
- fakt przytoczony powyżej wprawia w osłupienie tych, którzy po krótkim czasie ( zdawałoby się - wśród swoich), są napiętnowani lub usuwani ze społeczności fanów MT za przewinienia typu: źle napisane zdanie, zdanie za krótkie, zdanie za głupie, zdanie bez zdania racji, chociaż w regulaminie nie przeczytali nic na temat selekcji fanów ze względu na ich poziom wykształcenia bądź wrodzonej inteligencji.
Za: http://www.moderntalking.pl/index.php?s ... ontakt.htm
Kontakt

ModernTalking.pl jest stroną prowadzoną przez fanów z myślą o fanach. Nie mamy bezpośredniego kontaktu z Dieterem Bohlenem oraz Thomasem Andersem. Jeśli mimo to chcesz do nas napisać, zapraszamy pod adres: info@moderntalking.pl

Zapytania związane z koncertami Thomasa Andersa prosimy kierować do impresariatu Solaris Music.

Kontaktu z Dieterem Bohlenem proszę szukać za pośrednictwem wytwórni Sony Music.
Za regulaminem:
- Posty piszemy tylko wtedy, gdy mamy coś do powiedzenia na dany temat. Jednozdaniowe posty w stylu "zgadzam się" oraz te nie związane z tematem nie są mile widziane i będą usuwane. Autorzy notorycznie wysyłający takie wiadomości będą otrzymywali ostrzeżenia do profilu, co może prowadzić do czasowego lub stałego zawieszenia konta.

- Posty piszemy z dbałością o zasady ortografii i interpunkcji - jeśli ktoś ma z tym problemy, może użyć przeglądarki internetowej podkreślającej błędy (np. Firefox). Konsekwencją niestosowania się do tych zasad będą oficjalne ostrzeżenia do profilu, jeśli to nie pomoże czasowe lub stałe zawieszenie konta.
Jak piszesz tak cię widzą.
nado

Post autor: nado »

Atlantis
Szanuję Twoją decyzję. Życzę ci powrotu do pisarskiej formy sprzed moderacji i stylu, który osobiście bardzo lubiłem. Mam nadzieję być Twoim partnerem w dyskusji na jeszcze niejeden temat. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Sussudio pisze:ale Dieter też coś jednak tam robi
To dlaczego nie dyskutujecie o tym na Forum skoro Bohlen robi nawet według niektórych więcej od Thomasa?Dlaczego taka cisza w tematach Dietera?Nie rozumie?Nie ma o czym pisać co u Dietera to trzeba wsiadać na Andersa i jego Fanów?Ludzie postukajcie się po głowie bo jak na razie szukacie dziury w całym.
Sussudio pisze:Atlantis ma rację w tym, że faktycznie dość często robi się tutaj z Thomasa "Boga"
Jak ktoś ma córeczkę albo synka i wszyscy dookoła mówią jakie to piękne,wspaniałe,mądre dobrze ubrane,uczesane i uczące się dziecko -to też jest uważane za "Boga"?...sami stawiacie Thomasa w takim świetle potem wygadując Nam "Członkom Fan Clubu".Jego fani cieszą się z koncertów,spotkań,wywiadów -czym potem dzielą się na forum,dziwi to kogoś?
Awatar użytkownika
Sussudio

atlantyda ;o) pisze:
Sussudio pisze:ale Dieter też coś jednak tam robi
To dlaczego nie dyskutujecie o tym na Forum skoro Bohlen robi nawet według niektórych więcej od Thomasa?Dlaczego taka cisza w tematach Dietera?Nie rozumie?Nie ma o czym pisać co u Dietera to trzeba wsiadać na Andersa i jego Fanów?Ludzie postukajcie się po głowie bo jak na razie szukacie dziury w całym.
Sussudio pisze:Atlantis ma rację w tym, że faktycznie dość często robi się tutaj z Thomasa "Boga"
Jak ktoś ma córeczkę albo synka i wszyscy dookoła mówią jakie to piękne,wspaniałe,mądre dobrze ubrane,uczesane i uczące się dziecko -to też jest uważane za "Boga"?...sami stawiacie Thomasa w takim świetle potem wygadując Nam "Członkom Fan Clubu".Jego fani cieszą się z koncertów,spotkań,wywiadów -czym potem dzielą się na forum,dziwi to kogoś?
Sam mam ze sobą dyskutować o tym co Dieter robi?
Chodziło mi bardziej o to, że forum przeistacza się powoli w forum fanów Thomasa.
Thomas udzieli wywiad - nowy temat na forum, Thomas gdzieś tam się pojawi - nowy temat na forum.
A Dieter - coś tam sobie po prostu robi.
atlantyda ;o) pisze:Ludzie postukajcie się po głowie bo jak na razie szukacie dziury w całym.
O tym mówię.
Już ktoś ma odmienne zdanie, musi się w głowę stukać, bo coś z nim nie tak itd.

Ludzie, skąd tyle jadu i chamstwa?
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Sussudio pisze:Sam mam ze sobą dyskutować o tym co Dieter robi?
Chodziło mi bardziej o to, że forum przeistacza się powoli w forum fanów Thomasa.
Thomas udzieli wywiad - nowy temat na forum, Thomas gdzieś tam się pojawi - nowy temat na forum.
A Dieter - coś tam sobie po prostu robi.
Człowieku co Ty za głupoty wypisujesz?
A kto komu broni pisać o Bohlenie?
To jest takie czepianie się garbatego, że ma dzieci proste.

To według co niektórych nie wolno pisać o Thomasie, skoro jego działalność muzyczna bardziej zajmuje Forumowiczów od tego, co robi Dieter?

Nikt nie będzie pisał na siłę i jest to wolne Forum - każdy pisze i przedstawia swoje poglądy w tematach jakie mu pasują.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Sussudio

Czy ja komuś zabraniam pisać?
Ja wyrażam swoje zdanie i od tego jest forum że właśnie to robić.
Stwierdziłem że o Dieterze piszę się tutaj znacznie mniej, nie bardzo jest w jakich tematach podjąć dyskusje.

Pkmodern pisze:Nikt nie będzie pisał na siłę i jest to wolne Forum - każdy pisze i przedstawia swoje poglądy w tematach jakie mu pasują.
Więc dlaczego odmienne zdanie zdanie na tym forum jest traktowane w ten sposób?
Dlaczego teksty typu "Człowieku co Ty za głupoty wypisujesz?" "postukajcie się po głowie" pochodzą od osób z "magicznym napisem" o którym wyżej pisałem?

Czemu na tym forum panuje taka atmosfera?
Na innych forach artystów/zespołów jakie znam, użytkownicy nie odnoszą się w ten sposób do osób które mają odmienne zdanie.
To nie jest tylko moja opinia, jest parę osób na forum które tak twierdzą, jednak jak tylko ktoś podejmie się dyskusji na ten temat, dość szybko zostaje zdławiony przez innych.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Zaczynasz walkę z wiatrakami. Żeby później nie było, że nie ostrzegałem ;)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Sussudio

O, kolega wyżej myśli chyba podobnie - jak i parę innych osób z którymi rozmawiałem prywatnie.

Przykro mi że tak jest, ale tak jak napisał phantomas jest to walka z wiatrakami.

Pozdrawiam wszystkich logicznie myślących na tym forum. Kilkoro jednak nas jest.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Sussudio pisze:Więc dlaczego odmienne zdanie zdanie na tym forum jest traktowane w ten sposób?
Dlaczego teksty typu "Człowieku co Ty za głupoty wypisujesz?" "postukajcie się po głowie" pochodzą od osób z "magicznym napisem" o którym wyżej pisałem?
Jakie odmienne? Dla mnie jest głupotą zarzucać komukolwiek to, że pisze to co chce. Trudno to zrozumieć? Ręce mi opadają jak widzę taką argumentację.
Dla mnie zarówno Dieter jak i Thomas są osobami, które kształtowali, kształtują i będą kształtować mój gust muzyczny, choć może Bohlen tymi swoimi obecnymi kompozycjami wiele stracił w moich oczach (wolę to jego słynne "Brzmienie Bohlena") bo to co obecnie Dieter promuje nie ma się nijak do tego za co tak bardzo Go ceniłem i będę cenił.
Jak mam zabierać głos w dyskusji odnośnie działalności Dietera, skoro to co On teraz produkuje po prostu nie podoba mi się?
Thomas daje mi obecnie to co lubię i to co kojarzę z okresem Modern Talking - podobne brzmienie i podobna muza, Dieter niestety nie.
Mam tysiące godzin nagrań Video z ubiegłych lat i często sobie ot tak puszczam i ze łezką w oku nie mogę odżałować faktu, że kiedyś wszyscy naśladowali Dietera, a dziś jest na odwrót.
Wydałem majątek na kolekcje płytowe, a Ci co mnie dobrze znają, wiedzą, że mam unikaty które w tym kraju może mieć raptem kilka osób. Dlatego nie mogę zgodzić się z tym, że skoro mam przy nicku napis Thomas Anders Fanklub, oznacza to że Dieter stał się dla mnie nikim. Naprawdę Dieter musi zacząć coś wydawać ciekawego, z tym "dreszczykiem" żebym znów mógł szaleć za jego obecnymi produkcjami. A jak jest - świadczy choćby pozycja na Top100 najnowszego singla Pietro. I nic nie poradzę na to, że jest tak jak jest...
Awatar użytkownika
Sussudio

Rozumiem i szanuje Twoją opinie.
Proszę byś też zrozumiał moją. Nie zabraniam nikomu, ani też nie narzucam o czym ma pisać. Stwierdzam po prostu fakt, że o Dieterze piszę się mniej. Rozumiem tego powody, też mi z tego powodu przykro.

Ani razu również nie podważyłem tego że jesteś fanem, ani Twojej kolekcji (z której kilka płyt DVD u mnie również pochodzi).

Cały czas jednak twierdzę że stosunek "fanów" do innych "fanów" jest nie taki jak powinien być.

Widzę więc, że uczestnictwo w forum, trzeba ograniczyć do komentowania aktualności ze świata DB i TA, bo dyskusja z niektórymi osobami i polemika, nie ma sensu. A szkoda, bo przez to idea forum traci sens.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Ja naprawdę z chęcią podyskutuję w ciekawych tematach, ale one muszą zaistnieć. Co ja mam poradzić na to że "dinozaury" chyba wyginęły? Czasami siedzę wieczorem i przeglądam tomy segregatorów z materiałami prasowymi i ciągle myślę: "to się nie wróci". O DSDS nie chce pisać, bo tam już nie o śpiewanie chodzi, podobnie z Das Supertalent. Lombardo i Sara nic ciekawego, więc co? Tłumaczę teraz książkę Thomasa, mam ciekawe zajęcie i jest ona ciekawa, nie jest tak brutalna jak książki Dietera. Wspomnienia ciągle wracają. Z "nowym" pokoleniem o tamtych czasach jak mam dyskutować skoro ich nawet na świecie nie było... Te moje 40 lat na karku jednak daje mi w kość, to co obecnie w kanałach muzycznych typu VIVA i MTV puszczają - dla mnie czarna magia i dlatego praktycznie non-stop leci u mnie TV disco, te piosenki przynajmniej znam i wiele mi przyjemności sprawiają. Mam na koncie spotkania z Dieterem, Thomasem czy C.C. Catch, z którą opowiadaliśmy sobie kawały, ale to było lata temu. Zrozum z kim mam rozpamiętywać lata 80-90 te, chyba nie z 14-18 latkami... (oczywiście bez obrazy dla Nich), ale ten prawdziwy klimat szarej komuny lat 80-tych kiedy to Muza Bohlena przynosiła to oczekiwane światło mogą to w pełni zrozumieć tylko Ci co to przeżyli...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Sussudio pisze:Sam mam ze sobą dyskutować o tym co Dieter robi?
No to o co Ci chodzi? Odkop jakiś ciekawy temat Bohlenowski to popiszemy. To,że należą niektóre osoby do TAFCPL ,nie znaczy,że nie znamy tego co robił Dieter.Podobnie jak Pkmodern mam sporo w swojej kolekcji zarówno MT jak i Blue System CD i artykułów,programów TV,występów w TV Show itd... Gdyby Dieter Bohlen odwiedzał nasz kraj i założyłby ktoś jego Fan Club też bym do niego wstąpiła i użyczyłabym sporo swoich materiałów do rozbudowy strony Fan Clubowej.Ale "nie fani Thomasa" - potraficie tylko narzekać ,że to Forum opanowali wielbiciele Andersa. A co ma piernik do wiatraka?
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Sussudio pisze:Widzę więc, że uczestnictwo w forum, trzeba ograniczyć do komentowania aktualności ze świata DB i TA, bo dyskusja z niektórymi osobami i polemika, nie ma sensu. A szkoda, bo przez to idea forum traci sens
No może nie jest aż tak żle z tymi fanami z magicznym napisem.Przyznaję,Modern Talking to było coś!do dzisiaj mam gęsią skórkę,kiedy słucham ich nagrań.No cóż o Bolenie nie piszę wcale,bo i nie ma za bardzo o czym,zwłaszcza,że pewne fakty stawiają go w nieciekawej sytuacji,jako człowieka i jako muzyka.Zamiast pisać o nim niepochlebne opinie,wolę milczeć.Wcale nie uważam,że wszystko co robi Anders jest wspaniałe i cudowne.Zaskakuje mnie bardzo często swoimi projektami.Ale podziwiam go za to,że robi bardzo wiele w tym kierunku,żeby nie zostać zapomnianym.Ciężko pracuje na swoje większe lub mniejsze sukcesy.Do tego jest otwarty na ludzi(fan-day Koblenz) ilu artystów organizuje takie spotkania?Tam każdy, dosłownie każdy fan ma realną możliwość spotkać się z nim,porozmawiać,zrobić fotkę,podpisać płyty,zdjęcia i nie trzeba być członkiem TA FC. :!:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Sussudio pisze: Czemu na tym forum panuje taka atmosfera?
Na innych forach artystów/zespołów jakie znam, użytkownicy nie odnoszą się w ten sposób do osób które mają odmienne zdanie.
To nie jest tylko moja opinia, jest parę osób na forum które tak twierdzą, jednak jak tylko ktoś podejmie się dyskusji na ten temat, dość szybko zostaje zdławiony przez innych.
Właśnie, ja też zadaję sobie to pytanie. Czemu na tym forum tak jest? Czemu tak jest, że gdy kilka osób napisze coś pozytywnego dotyczącego Thomasa, ktoś się wtrąci i te osoby zdegraduje słowami: kółko modlitewne do Thomasa czy fanatycy? Chyba już to pisałam ale chyba muszę to powtórzyć, bo do niektórych nadal to nie dotarło. Admin i moderatorzy to nie królowie, a forumowicze to nie poddani. Czy to jasne? Moderator ewidentnie przesadzał z epitetami dotyczące osoby Thomasa. Zaś admin nigdy się w ten sposób nie zachowywał i za to go szanuję. Nie rzuca obelg pod adresem naszych idoli.
A może na tych innych forach nikt nie narzuca na siłę nikomu swojego zdania i nie nazywa nikogo fanatykiem tak jak robił to np. nasz były moderator? No tak, wiem, tu się nadmiernie i przesadnie kocha idola. No wiem. Dla niektórych to oczywista oczywistość. Ja jak i wielu innych mamy odmienne zdanie na ten temat.

Obrażanie i rzucanie obelg pod adresem artysty to wcale nie jest właściwe rozwiązanie. Zdanie negatywne to zdanie negatywne, które nie zawiera treści obraźliwej w stosunku do artysty o którym się pisze. Takie zachowanie jest chamskie i niedopuszczalne. Tak samo jak niedopuszczalne jest wmawianie na siłę wszystkim, że XX jest taki czy owaki. Niektórzy ewidentnie przesadzają i nie liczą się ze słowami w stosunku do artysty. I żeby było jasne, nie mamy Thomasa za Boga. My tzw. elita jak tu ktoś napisał tylko zwyczajnie Thomasa kochamy i szanujemy za to co robi. Już wszystko wyjaśnione? Myślę, że tak.
Eh, brak słów... na niektórych...

Tu są rzeczywiście 2 strony, które nigdy nie dogadają się. Ale cóż. Takie życie. Nie załamię się z tego powodu ale jest mi przykro, że jedni z drugimi nie umieją się dogadać. To tyle.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ODPOWIEDZ