Koncerty - kwestie organizacyjne

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Re: Koncerty - kwestie organizacyjne

Post autor: agnieszka12345 »

Witam ! :)
Ja jeszcze za bardzo nie ogarniam tej strony bo jestem tutaj dopiero nową osobą :(
Mam pytanie do Was ? Czy bilety na koncert tylko można zamówić przez internet ?
Z góry dziękuję za wiadomość :)
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Będzie wspaniale na koncercie Thomasa Andersa :)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Evaalex pisze:Powiem wszystkim zeby mialy ze soba biely szalik.
Brawo! Super pomysł!
Natomiast co do nagrania piosenki..... No tak będziemy z ruskich ściągać....? :? Coś dla Thomasa - jak najbardziej! Ale może nie "papugować" pomysłu.... Ogłośmy "burzę mózgów" i na pewno wykluje nam się NOWY i NASZ pomysł.

No i....witaj, Agnieszko12345:) Wiem to nie miejsce na powitania w tym wątku, ale akurat Agnieszka napisała "nade mną" ;)
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

agnieszka12345 pisze:Czy bilety na koncert Thomasa Andersa można kupić jedynie tylko przez internet ?

Witaj.
Bilety na nasz sektor FAN tylko przez internet na naszych stronach możesz kupić. Jeśli zaś chcesz jakieś inne sektory to w Empiku, Media Markt i Sautrnie.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
KarinaMaria
Kontakt:

Post autor: KarinaMaria »

JoannaIzabella pisze:Natomiast co do nagrania piosenki..... No tak będziemy z ruskich ściągać....? :?
No właśnie, mi też wydaję się, że z nagraniem piosenki to taki sobie pomysł- powtarzanie pomysłu czyjegoś ( przyjaciół zza wschodniej granicy). No przecież będzie nas chyba stać na wymyślenie dla Thomasa czegoś oryginalnego, no nie ? ;)

Tak sobie myślę.... Thomas lubi coś tam upitrasić w kuchni. A może... Może każdy chętny spośród naszej braci przesłałby SWÓJ jakiś fajny, oryginalny przepis na coś... Zebralibyśmy to w jedną książkę np. "Tasty (for) Thomas" ;p Tam byłyby te przepisy, przy każdym fotka danego fana, no i fotka potrawy. Książka mogłaby być po angielsku albo po niemiecku - zależy kto z nas podjąłby się tłumaczenia przepisów. Jeśli chodzi o angielski to myślę, że JoannaIzabella spokojnie dałaby radę ;) Ale może mamy i dobrego germanistę :)
Jak myślicie? Chyba fajna by była taka książka... Może kiedyś spróbowałby coś z niej przyrządzić..? Czasu jest jeszcze ciut, jakby od razu zacząć komuś przesyłać przepisy i zdjęcia..? Jeśli chodzi o oprawienie książki - moja ciocia pracuje w drukarni-introligatorni, więc zrobiłaby to bezkosztowo ;)
...because You are the KING OF LOVE..!
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

KarinaMaria pisze:
JoannaIzabella pisze:Natomiast co do nagrania piosenki..... No tak będziemy z ruskich ściągać....? :?
No właśnie, mi też wydaję się, że z nagraniem piosenki to taki sobie pomysł- powtarzanie pomysłu czyjegoś ( przyjaciół zza wschodniej granicy). No przecież będzie nas chyba stać na wymyślenie dla Thomasa czegoś oryginalnego, no nie ? ;)

Tak sobie myślę.... Thomas lubi coś tam upitrasić w kuchni. A może... Może każdy chętny spośród naszej braci przesłałby SWÓJ jakiś fajny, oryginalny przepis na coś... Zebralibyśmy to w jedną książkę np. "Tasty (for) Thomas" ;p Tam byłyby te przepisy, przy każdym fotka danego fana, no i fotka potrawy. Książka mogłaby być po angielsku albo po niemiecku - zależy kto z nas podjąłby się tłumaczenia przepisów. Jeśli chodzi o angielski to myślę, że JoannaIzabella spokojnie dałaby radę ;) Ale może mamy i dobrego germanistę :)
Jak myślicie? Chyba fajna by była taka książka... Może kiedyś spróbowałby coś z niej przyrządzić..? Czasu jest jeszcze ciut, jakby od razu zacząć komuś przesyłać przepisy i zdjęcia..? Jeśli chodzi o oprawienie książki - moja ciocia pracuje w drukarni-introligatorni, więc zrobiłaby to bezkosztowo ;)
No cóż, pomysł wydaje mi się całkiem fajny, jednakże z góry widać, że wymaga mnóstwa pracy i czasu. Ponad to, musiałaby się znaleźć garstka fanów preferująca jakieś oryginalne i na ogół mniej popularne potrawy, aby owe dzieło stanowiło dla Thomasa jakiś rarytas. Jeżeli znajdą się chętne osoby do podjęcia kroków w celu realizacji tej inicjatywy to popieram w 100%! :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Fanka MT pisze:No cóż, pomysł wydaje mi się całkiem fajny, jednakże z góry widać, że wymaga mnóstwa pracy i czasu. Ponad to, musiałaby się znaleźć garstka fanów preferująca jakieś oryginalne i na ogół mniej popularne potrawy, aby owe dzieło stanowiło dla Thomasa jakiś rarytas. Jeżeli znajdą się chętne osoby do podjęcia kroków w celu realizacji tej inicjatywy to popieram w 100%! :)
Hmmm...wydaje mi się, że aż TAKIE czasochłonne to nie jest.... jestem pewna, że w każdej rodzinie jest jakiś tam przepis na własna pychotkę :) To nie musi być z udziałem kawioru, ostryg czy innego ptasiego mleka - wręcz przeciwnie. Fajny przepis na smaczne jedzonko. NIE WIERZĘ, że nikt z nas nie zna :) Wystarczy pomysł przesłać, swoją fotkę, fotkę dania (dobrze by było) i naprawdę może powstać super książka kucharska dla Thomasa - pełna nas i naszego uwielbienia dla niego :) I do tego - da radę zrobić ją na koncert w lutym!!!
Ale to tylko pomysł: rzucajcie następne!
Awatar użytkownika
Fanka MT

A może mogłaby to być książka kucharska z typowymi polskimi daniami i przy tym nasze zdjęcia, co?? :) Wydaje mi się, że wtedy by zabrał ze sobą nie tylko cząstkę nas, ale także naszej kultury :) a przecież jest mnóstwo polskich potraw, które ujmą najbardziej wyrafinowane podniebienia - kto wie? Może i nawet podniebienie Thomasa :)

PS Jeżeli chodzi o inicjatywę piosenki w naszym ojczystym języku o Thomasie to tekst znajdziecie pod linkiem: viewtopic.php?f=8&t=3697&p=72713#p72713 :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Fanka MT pisze:A może mogłaby to być książka kucharska z typowymi polskimi daniami
Jeśli mowa o książce kucharskiej, to rzeczywiście tylko ta stworzona przez fanów mogłaby naprawdę zaskoczyć. Książkę z tradycyjnymi polskimi przepisami Thomas już ma :wink:, jak i ponad 100 innych książek kucharskich.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Agata pisze:
Fanka MT pisze:A może mogłaby to być książka kucharska z typowymi polskimi daniami
Jeśli mowa o książce kucharskiej, to rzeczywiście tylko ta stworzona przez fanów mogłaby naprawdę zaskoczyć. Książkę z tradycyjnymi polskimi przepisami Thomas już ma :wink:, jak i ponad 100 innych książek kucharskich.
To w takim razie proponuję zostać przy pomyśle Karinki :) Jest dość oryginalny i może zaskoczyć Thomasa, a przecież o to chodzi.

Dziękuję...

Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Dziękuję serdecznie za wiadomość.Mam nadzieję że jeszcze zostały bilety? :wink:
Bo na sektor Fan to słyszałam że jest już bardzo mało tych biletów.... :(
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Agata pisze:Jeśli mowa o książce kucharskiej, to rzeczywiście tylko ta stworzona przez fanów mogłaby naprawdę zaskoczyć.
Hehe, no właśnie :)

Słuchajcie, wiem, że co kawałek wspominam o tych szalikach, ale obiecywałam podsumowania, więc czasem muszę pomarudzić. Jedno małe info. Zamówionych jest 55 szalików, za 17 jeszcze nie wpłynęły pieniążki. Wobec czego (no i ostatnia szansa dla "maruderów" ;p ) czekam na wpłaty od tych osób, które zamówiły a jeszcze nie wpłaciły oraz na ewentualne nowe zamówienia do końca listopada. W pierwszym tygodniu grudnia zacznę wysyłać do tych z Was, którzy chcieli z wysyłką. Pozostali odbiorą w Katowicach.

A tak poza tym w kwestiach organizacyjnych - to jak w końcu będzie wyglądała FanAction? Co robimy poza szalikami...? Tuby strzelające serduszkami też będą. Róże jak zawsze :) i te zimne ognie (o ile naprawdę pozwolą w pomieszczeniu zamkniętym..)
A co do bukietu dla Thomasa... Może podpytać w katowickich czy innych kwiaciarniach, czy nie mają takiego drucianego stelażu do bukietu w kształcie serca? Wtedy moglibyśmy ułożyć róże właśnie w takim kształcie. Byłoby walentynkowo ;) To taki drut, do niego przymocowuje się kwiaty stanowiące zewnętrzną ramkę, pozostałe do środka i jest bukiet w wybranym kształcie.
Awatar użytkownika
nebula4

Post autor: nebula4 »

Jesli chodzi o mnie to ja szaliczka nie zamowie bo mam piekny bialy w domu i nie widze sensu zebym miala zamawiac kolejny-chyba sie ze mna zgodzicie?? B ukiet kwiatow w ksztalcie serca to piekny akcent walentynkowy,jestem za, tylko ktos z Katowic musialby sie dogadac z jakas kwiaciarnia :).Pomysl ksiazki kucharskiej-bomba! Ale musialoby byc dobrej jakosci zdjecie osoby ktora proponuje przepis i dobre zdjecie potrawy-co juz nie jest takie proste...nie wiem czy nie jest za malo czasu do takiego przedsiewziecia bo to powinno byc na 100% PROFI... :wink:
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Bardzo wspaniały pomysł nebula4 :wink:
Też bym kupiła piękny bukiet kwiatów w kształcie serca w sam raz na Walentynki :wink: :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

nebula4 pisze:B ukiet kwiatow w ksztalcie serca to piekny akcent walentynkowy,jestem za, tylko ktos z Katowic musialby sie dogadac z jakas kwiaciarnia :)
Cieszę się, że podoba Ci się pomysł. Mam nadzieję, że innym też się spodoba. Tak myślę, że ten stelaż w kształcie serca to można nawet własnym przemysłem zrobić... Wystarczy kawałek odpowiedniego drutu, wygiąć w kształt serca i...będzie na pewno taniej, niż w kwiaciarni. Spróbuję coś takiego zrobić, ułożyć w tym jakieś kwiatki i zobaczę, czy to zdaje egzamin. Fotkę zamieszczę tu :)

W założeniu powinno to wyglądać mniej więcej tak:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

JoannaIzabella pisze:A tak poza tym w kwestiach organizacyjnych - to jak w końcu będzie wyglądała FanAction? Co robimy poza szalikami...? Tuby strzelające serduszkami też będą. Róże jak zawsze i te zimne ognie (o ile naprawdę pozwolą w pomieszczeniu zamkniętym..)
A co do bukietu dla Thomasa... Może podpytać w katowickich czy innych kwiaciarniach, czy nie mają takiego drucianego stelażu do bukietu w kształcie serca? Wtedy moglibyśmy ułożyć róże właśnie w takim kształcie. Byłoby walentynkowo To taki drut, do niego przymocowuje się kwiaty stanowiące zewnętrzną ramkę, pozostałe do środka i jest bukiet w wybranym kształcie.

Nie bądzcie w gorącej wodzie kompani!!!

Bukiet Dla Thomasa myślę że powinien być klasyczny.
Osobiście kojaży mi się to z ozdobą na auto ślubne - ale to moje prywatne zdanie. Jako podarowanie prywatnie takiego serca może i nie jest złym pomysłem, lecz jako oficialnie na scenie na koniec koncertu przyjęły sie białe róże i z tym jesteśmy kojarzeni. Nawet w Berlinie Thomas powiedział : "jak zwykle" jak dziewczyny dały mu 100sztuk białych róż.
Kolor? - czerwone będą dwukrotnie droższe bo to Walentynki, białe dostanę w normalnej cenie. Zakładam że będzie ich potrzebne około 300-400 szt do sektora i około 100-150 wielkich na bukiet. Taką ilość zamawiam prosto z Holandii.

Co do pozostałych elementów Fan Action to po rekonensansie w Spodku dam znać co z organizatorem ustaliliśmy. Naprawdę jest sporo czasu na zorganizowanie wszystkiego.

Kiedyś pisalem o pomysłach na Fan Action do Spodka i niewielu do tego się odniosło.
Balony, zimne ognie, balony z sufitu ......
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
ODPOWIEDZ