It Hurts So Good
-
Marcin87
It Hurts So Good
Słuchałem dzisiaj Alone i stwierdziłem, że piosenka It Hurts So Good ma taką smutną melodię. Jest trochę za mocno zaaranżowana i gdyby była zrobiona w stylu spokojnej ballady dużo lepiej by się prezentowała. A Wy co sądzicie o tej piosence?
- MTalkingusia28
Re: It Hurts So Good
Tak w ogóle to cały album Alone ma takie delikatne brzmienie i powiem Ci szczerze, że mnie też wydaje się ta piosenka na trochę smutną i melancholijną ale o takim trochę beatowym brzmieniu. Czyli ani to ballada ani szybki numerek. No i gdy pierwszy raz tę piosenkę słuchałam to jakoś tak smutno mi się zrobiło i łzy stanęły mi w oczach. Ja zwykle nie płaczę przy słuchaniu piosenek, ale przy tej do dziś mi się tak dzieje, bo już sam ten tytuł oznacza smutek - It Hurts So Good - To tak bardzo boli. No i do tego ten głos Thomasa w tej piosence, że aż mi się tak smutno robi. Nie wiem czemu ale właśnie takie wrażenie odnoszę słuchając tej piosenki.
It hurts so good - to be in love To tak bardzo boli - być zakochanym. Już samo to zdanie mnie zasmuca.
Być może przesadzam, ale dla mnie też ona ma taki smutny oddźwięk.
Jednakże piosenka mi się bardzo podoba choć taka smutnawa. Jednak chyba coś w tym zdaniu prawdy jest...
It hurts so good - to be in love To tak bardzo boli - być zakochanym. Już samo to zdanie mnie zasmuca.
Jednakże piosenka mi się bardzo podoba choć taka smutnawa. Jednak chyba coś w tym zdaniu prawdy jest...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Sussudio
Wydaje mi się że nie do końca zrozumieliście tekst.
It hurts so good - to be in love
You are the girl I'm living for
to przecież oznacza :
To boli tak przyjemnie - być zakochanym
Jesteś dziewczyną dla której żyję...
It hurts so good - to be in love
You are the girl I'm living for
to przecież oznacza :
To boli tak przyjemnie - być zakochanym
Jesteś dziewczyną dla której żyję...
Dieter Bohlen Królem Polski
-
Marcin87
Mnie akurat o tekst nie chodziło tylko o melodię. Ma ona w sobie coś takiego, że kojarzy mi się ze smutkiem.
- ewka_si
- Kontakt:
Mi natomiast melodia z piosenki ,, It's Hurt So Good'' kojarzy się z taką lekkością dla duszy i ciałaMarcin87 pisze:Mnie akurat o tekst nie chodziło tylko o melodię. Ma ona w sobie coś takiego, że kojarzy mi się ze smutkiem.
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
- Didi&Thomas
I to właśnie jest piękne w MT - dla każdego z nas ta muzyka znaczy co innego. Jeśli nawet bywa że boli, to jednocześnie jest to taki przyjemny ból po którym czujemy się świetnie. I cieszę się że akurat ten utwór nie był balladą tylko dynamicznym, tanecznym hitem, on niesie ze sobą zdecydowanie pozytywne emocje. Nastraja optymistycznie do życia 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."