Original Album Classics

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: Original Album Classics

Post autor: edmund1974 »

Romantic Warrior pisze:ja już kupiłem dwa zestawy - jeden dla siebie, choć miałem przedtem wszystkie albumy, a drugi ofiarowałem koledze :)
zakupu dokonałem we wrocławskim Saturnie, aż miło było zobaczyć tyle półek zajętych przez plyty MT, pojedyńcze starsze płyty Saturn wycenia na 19 zł z groszami, a te po comebacku sprzedaje po 30-37 zł za sztukę
Witaj kolego.
Mam pytanko: ile dales za ten zestaw we wroclawskim Saturnie, bo w MediaMarkt w Galerii Dominikanskiej jest on za bodajze 84 PLN (czy cos kolo tej kwoty)

Dziekuje za odpowiedz!
Pozdrawiam
Edmund
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

witaj, zapłaciłem 85 zł z jakimiś groszami za komplecik
Saturn w Magnolii (nie wiem, czy we wszystkich mają jednakowe ceny)
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Wiecie co cztery dni temu zamówiłam sobie te płyty na stronie internetowej empiku oczywiście za pobraniem i właśnie ten zestaw otrzymałam od listonosza :D :D :D .
A jeśli chodzi o cenę to wynosiła 102,99zł.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja też mam już tę płytkę w kolekcji. Jeśli chodzi o cenę, to zamawiając ją w mpiku i wybierając odbiór w najbliższym punkcie mpiku, można było sporo zaoszczędzić. Moja kosztowała 82 złote, realizacja zamówienia błyskawiczna, kontakt mailowy z bieżącą informacją o przesyłce. Słowem - bardzo fajna forma zakupów.
O ile dobrze pamiętam w jednym ze wcześniejszych postów padło pytanie o "You Can Win If You Want", na okładce składanki jest zapis pod tą pozycją" Special Single Remix". Wg. mnie jest to jednak najbardziej znana, klasyczna wersja tego nagrania. Ja bynajmniej innej nie słyszałem.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Też się dziwię dlaczego wydawnictwo zostało "wykastrowane".
Już bardziej sensowne było wydanie albumów 1-5, pomijając 6, który nie był już na świecie wielkim wydarzeniem i nie posiada wielkich hitów singlowych.
Ale czemu pominęli 5, a nie 4 albo 3? Może album 5 był najdroższy w produkcji albo zagubili materiał "matkę" ;)
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Didi&Thomas pisze:Ja też mam już tę płytkę w kolekcji. Jeśli chodzi o cenę, to zamawiając ją w mpiku i wybierając odbiór w najbliższym punkcie mpiku, można było sporo zaoszczędzić. Moja kosztowała 82 złote, realizacja zamówienia błyskawiczna, kontakt mailowy z bieżącą informacją o przesyłce. Słowem - bardzo fajna forma zakupów.
O ile dobrze pamiętam w jednym ze wcześniejszych postów padło pytanie o "You Can Win If You Want", na okładce składanki jest zapis pod tą pozycją" Special Single Remix". Wg. mnie jest to jednak najbardziej znana, klasyczna wersja tego nagrania. Ja bynajmniej innej nie słyszałem.

No ale przynajmniej nie musiałam jechać w te i z powrotem.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Udało mi się wejść w posiadanie tego boxa. Od razu odpowiem na pytanie, dotyczące "You Can Win If You Want" - zamieszczona jest wersja albumowa, a zatem na pudełku jest błąd. Generalnie są to popakowane w kartoniki wznowienia dotychczasowych krążków, więc skąd taka informacja? Najpewniej ktoś w Sony Music poszedł za ciosem, bo ostatnio 7" wersje często gościły na różnych składankach :)

Opiszę wydawnictwo od strony wyglądu. Kartoniki, które od biedy można nazwać okładkami, prezentują oryginalne wydania winylowe. W spisie piosenek dokonano podziału na stronę 1 i 2 (zupełnie jak na winylach). Wyjątkiem jest cover-back "Ready For Romance" - tutaj lista leci od 1 do 10...nie wiem jak było na wydaniu Hansa, na węgierskim jest podział na dwie strony. A tak w ogóle to patrząc na kartoniki można dostrzec różne "cuda na kiju" - i tak: "Let's Talk About Love", "In The Middle Of Nowhere" oraz "In The Garden Of Venus" oznaczone są logiem Hansy, "The First Album" - źródłem było wydanie duńskie (gości logo Mega Records oraz adres tejże wytwórni), z kolei na "Ready For Romance" zero informacji o wydawcy. W ogóle jakość okładki "Gotowych na Romans" nie powala - zdjęcia duetu i gołębi rozmazane (na zasadzie oglądać w HD program, dostosowany do jakości SD :) ).

Muzyka - właśnie wziąłem się za odsłuch, więc z góry nie będę oceniał :).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Dlatego zawszę mówie, że lepiej jest kompletowac sobie oryginały, niżli takie cuda, wściekłbym się na taki pięciopak. Ciekawe czy utwory są w kolejności i jakości jak na oryginałał. Załamka po całośći.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
ODPOWIEDZ