Przedstawcie się :)

Tutaj każdy nowy użytkownik forum może przedstawić się i zapoznać z innymi fanami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Evaalex

Re: Przedstawcie się :)

Post autor: Evaalex »

Czesc Wam
Prawde mowiac do Zabrza mialam wiecej niz 1000 km. Jechalo sie cala noc.JKak przyjechalam na miejsce to nawet spüac nie umialam, tzek ze bylam wiecej niz 24 godziny na nogach w czasie koncertu.W moich wspomnieniach sa koncerty po ktorych nie dojechaölam do domu, Po drodze gdzies na dworcu albo w miejscowsci w ktorej koncert sie odbyl pod golym niebem nocowalam. Jako mloda dziewczyna jezdzilam za Thomasem po calych niemczech na bilecie weekendowym. Na tym bilecie mozesz tylko regionalnymi pociagami jezdzic.To byla tulaczka. Czesem sie dzien wczesniej pozna noca wyjechalo w nocy dwie przesiadlki milo a na miejscu bylo sie o 12 godzinie na drogi dzien. Spowrotem ta sama procedura.
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

CZESC WAM;-) powiem szczerze że teraz mieszkam w Zabrzu i np.na koncert do Katowic mam blisko,ale gdybym dalej mieszkała w Redle,woj,Zachodniopomorskie to by było cieżko z tym koncertem :( bo do Katowic z Redla jakies 9 godz drogi takze podroz by była o wiele drozsza..i bardziej meczaca ..ale na pewno zrobiłabym wszystko by z Redła przyjechać do Katowic :D pozdrawiam
You Are Not Alone..!!
elzbietka

Post autor: elzbietka »

Witam.Tak sobie pomyślałam,że i ja powinnam zaistnieć na tej stronce,bo właśnie też jestem wierną fanką z dłuugiim stażem, bo od początku zaistnienia zespołu(byłam wtedy 10 latką a już znałam się na muzyce...).Mam na imię Elżbieta i mieszkam w Głubczycach.Dzisiaj zaglądnełam pierwszy raz na te stronę, jeszcze jej dobrze nie poznałam,i mam też nadzieję ,że nie popełniłam żadnej gafy pisząc na tym forum. Muszę jednak się przyznać ,że był w moim życiu taki czas ,że zupełnie odstawiłam muzykę i wiele innych przyjemności, więc nie byłam na bieżąco z muzyką MT ,TA i DB, dopiero od niedawna odżyłam i zaczęłam normalnie funkcjonować i troche mojego życia zaczęłam poświecać też sobie. A w moim życiu też jest własnie miejsce na MT. Tak bowiem było zawsze i wszędzie aż do momentu gdy urodziłam syna i jak się okazało że był cieżko chory, walka o jego zdrowie zupełnie pozbawiła mnie wszystkiego, nie było miejsca więc w moim miejscu na nic, tylko dla dziecka,a zwiazana z tym depresja nie pozwoliła mi mysleć o niczym wiecej.Troche zazdroszcze wszystkim,że mieliście możliwośc spełniać swoje marzenia jako fani poprzez bywanie na koncertach, fotki z TA.Super.Dzisiaj mamy taką mozliwość, bo i TA często bywa w naszym kraju i stać nas na bilety, nie to co za czasów, gdy byłam nastolatką i nawet mi sie nie śniło,że dożyję takich czasów,że gdy tylko zechce będę mogła być na koncercie swojego idola.
Trochę sie rozpisałam,będę też miała kilka pytań w sprawie koncertu walentynkowego TA w Katowicach.Tylko może jutro i nie wiem za bardzo w jakim dziale forum o to pytać.Proszę więc mnie pokierować,pozdrawiam wszystkich fanów.Ela
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

elzbietka pisze:...będę też miała kilka pytań w sprawie koncertu walentynkowego TA w Katowicach.Tylko może jutro i nie wiem za bardzo w jakim dziale forum o to pytać.Proszę więc mnie pokierować,pozdrawiam wszystkich fanów.Ela
Witaj na naszym forum.

Myślę, że w tym wątku możesz spokojnie zadawać pytania dotyczące walentynkowego koncertu Thomasa w katowickim Spodku:

viewtopic.php?f=2&t=4358&start=176

Pozdrawiam serdecznie!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Witaj serdecznie na forum Elu. jestem mniejwiecej w twoim wieku i tez wiem jak to jest jak sie na koncert Thomasa pojsc nie moze. W 87 albo 88 roku Thomas bym w domu Muzyki i Tanca w Zabrzu. Ja chodzilam do szkoly znajdujacej sie jakies 200 metrow od Domu Muzyki i Tanca. Mio dziadkowie mieszkali na tej ulicy na ktorej stoi tez dom Muzyki i Tanca. Kolezanki z klasy na tym koncercie byly a ja nie moglam.Jak bym byla troche starsza . mogla bym zamenic marki albo dolary , ktore dostalam na komunie i na koncert posc. Napewno by mnie bylo stac.Thomasa zobaczyly,m pierwszy raz na zywo 28.12.1991 na spotkaniu Fanclubu w Koblenz. Nie miela za doleko, bo wtedy juz 3 lata w niemczech mieszkalam. Bende tez w Katowicach na Koncerecie
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Cześć Ela nie popełniłaś żadnej gafy też jestem fanką MT z długim stażem tylko, że od kontynuacji niestety dzieci nie mam ponieważ uczę się w PSA a poza tym trudno spotkać kogoś kto lubi ten zespół.
Zatem miłego forumowania :D :D :D :D :D .
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

polaczek892 pisze: niestety dzieci nie mam ponieważ uczę się w PSA a poza tym trudno spotkać kogoś kto lubi ten zespół.
Witam.

Z Twojego postu wnioskuję, że gdy tylko spotkasz kogoś (faceta), który będzie lubił Modern Talking to postarasz się o dzieci z nim. Dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź??
You Can Win, If You Want.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Oczywiście, że tak chociaż łatwo to nie jest :( .
Ostatnio zmieniony wt paź 04, 2011 12:40 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Apeluje o minimum rozsądku w tym co piszesz, bo irytuje mnie już ciągłe umieszczanie Twoich postów w koszu. Poraz kolejny zatem proszę, zastanów się dwa razy nim klikniesz na "wyślij".
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Witam Cię Ela na forum i pozdrawiam :) Ja też kawałek czasu Modern Talking słucham. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
elzbietka

Post autor: elzbietka »

Dziękuje wszystkim za miłe powitanie. Ogólnie jak koncert wygląda to moge sobie wyobrazić, rozminiem też ,że te najdroższe bilety to najlepsze miejsca,/ciekawe czy jeszcze są w sprzedaży/,tylko mam pytanko czy mam wogule szansę na spotkanie z TA, wogule jak wy to robicie, ze macie fotki z nim, czy to jest łatwe na takim koncercie gdzie jest tyle fanów, w koncu ze wszystkimi zdjec sobie nie zrobi.Macie jakieś wtyki czy co. Kurcze może i ja bym sie jakoś wkręciła.Tylko co jak ja jestem jezykowa"kaleka" polski,rosyjski to mam w paluszku, a wy jak nie po angielsku to mieszkaliście w Niemczech to i pewnie niemiecki umiecie.A może sie nauczę tego niemieckiego do lutego, sporo czasu jeszcze.Czy sie obędzie? Narazie dzięki.Pozdrawiam.Ela
filo1963

Post autor: filo1963 »

Sziasztok! A nevem Ferenc és magyar vagyok. 47 éves és már a 80' évektől nagy rajongója vagyok a MT.

Hi! Mam na imię Franciszka i jestem Węgier. 47 lat i 80 'od roku jestem wielkim fanem MT.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

filo1963 pisze:Hi! Mam na imię Franciszka i jestem Węgier. 47 lat i 80 'od roku jestem wielkim fanem MT.
Serdecznie witam na forum kolejną fankę MT i TA.To wspaniałe,że jest nas coraz więcej.Pozdrawiam! :D
polaczek892
Członek TAFC Polska

Cześć Franciszka fajnie, że dołączyłaś do nas :) :) :) .
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Witaj Franciszko. :) Miło mi powitać Ciebie na naszym polskim Forum. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Kellok

Post autor: Kellok »

Yyyyy... Zacznę może oficjalnie: "WITAM!" ... Albo nie, bo oficjalne gadanie kojarzy mi sie z poważnym, starym, miłym panem w średnim wieku. Zatem nieoficjalnie: "SIEMACIE, LUDZIE!" :mrgreen:
Wypadałoby powiedzieć coś o sobie, bo taka jest standardowa forma postów powitalnych. Jestem przeciwnikiem lania kawy na ławę na samym początku, lubię uzewnętrzniać sie z czasem, wtedy ludzie sami mogą sobie zbudować opinię na podstawie obserwacji, a nie na podstawie mojej autoprezentacji wstępnej :mrgreen: No, ale nic, oto parę słów na początek:

Dzińdybry - w gwarze potocznej, polskiej :D na znak, że jestem polakiem i jestem z polakami na tym forum solidarny :D
Nazywam się Marcin i chciałem wybrać sobie nicka 'Martin', ale niestety ktoś mnie wyprzedził :D pochodzę z Polski, urodziłem się, wychowałem, dojrzewałem, dorosłem i żyję w Warszawie. Mam 23 wiosenki (niestety) skończone niedawno i hmmmm... Tak jak Was wszystkich sprowadza mnie tu umiłowanie do zespołu Modern Talking wraz z jego dwiema ikonami - Thomasem & Dieterem. Taaaak... właśnie sie zorientowałem, że MT słucham od ponad trzech lat, kiedy to mój znajomy (co ciekawe Black-Metalowiec) raz puścił u siebie w mieszkaniu "Back for Good" przypominając MT i pokazując że... ta muzyka jest kapitalna, jeśli chodzi o muzykę miłą, lekką i przyjemną :D Od tego momentu się zaczęło. Natomiast sam zespół znam od kiedy pamiętam :D na bank znałem kilka ich piosenek jak nie dobiłem jeszcze dwucyfrowego wieku :D
I tak! moderntalking.pl znałem już 2 lata temu, ale nie byłem zainteresowany czytaniem forum, tym bardziej udzielaniem się na nim. Postanowiłem się zapisać dopiero teraz, czemu? Bo jest dobra okazja - Thomas Anders w okresie walentynkowym w Polsce i ta okazja przypomniała mi o istniejącej społeczności miłośników Andersa, konkretnie o tym, że na pewno na koncercie będzie. Generalnie wydaje mi się, że kontakt z ową społecznością zawsze mieć warto, dlatego oto jestem :D I witam wszystkich :mrgreen:
polaczek892
Członek TAFC Polska

Cześć Marcin sądząc po twoim poście wnioskuję, że jesteś o 3 lata starszy ode mnie więc jesteśmy jakby rówieśnikami.
No cóż zatem miłego forumowania :D :D :D :D :D .
ODPOWIEDZ