Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
antonn

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: antonn »

Ja mam dekoder echostar cyfrowego polsatu na którym można samemu szukać kanały które są ogólnodostępne przez ''zwykłą satelitke''. Wczoraj się bawiłem trochę i znalazłem TV DISCO i jeszcze PoloTV, CZWORKE i ESKE TV. Wczoraj wieczorem leciało na TV DISCO you're my heart wersja '84. Jak dla mnie ten kanał jest super. Bardzo dużo muzyki z lat '80 i '90
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Dzisiaj w radio Centrum Kalisz przed 11.00 puścili Laile Blue System. W tym radiu można dosyć często usłyszeć coś od Dietera. Kiedyś nawet puścili balladową wersję You're My Heart, You're My Soul w wykonaniu Thomasa.
Obrazek
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Marcin87 pisze:Dzisiaj w radio Centrum Kalisz przed 11.00 puścili Laile Blue System. W tym radiu można dosyć często usłyszeć coś od Dietera. Kiedyś nawet puścili balladową wersję You're My Heart, You're My Soul w wykonaniu Thomasa.

Przynajmniej w lokalnych stacjach radiowych się starają :) .
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Oglądam blok "Niech żyje bal" na kanale TV.Disco, i Modern Talking, zgodnie z zapowiedzią, jest prezentowane. Wyemitowano już klipy: "China In Her Eyes", "Geronimo's Cadillac". Była również C.C. Catch z filmem promocyjnym (byłbym daleki określać go teledyskiem, choć podobna deseń towarzyszyła wielu gwiazdom lat 80.) do utworu "I Can Lose My Heart Tonight".
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Mam pytanie. Wie ktoś na jakim kanale jest TV.Disco w Cyfrowym Polsacie?
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Niby weekend z C.C.Catch w radiu ZP, a do tej pory jeszcze nie usłyszałem żadnego jej utworu i tym bardziej wzmianki o niej samej :( Może wieczorem będzie lepiej...
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Maro_D

Caro dzisiaj gościła w Radiu Złote Przeboje. Była mowa o niej w godzinach: 8.15, 13.15, 15.15 oraz 17.15. Na dziś pewnie już koniec. Fakt, jest mniej Caroliny, niż to było w przypadku Modern Talking. Były wywiady z nią, pojawiła się wypowiedź Piotra Kupichy z zespołu Feel (wspomniał, że słuchanie CC Catch, to jak bawienie się przy Boysach lub Boney M. - niby nikt się nie przyzna, a wszyscy tańczą). Poleciały też piosenki: "Heartbreak Hotel", "I Can Lose My Heart Tonight", "Strangers By Night" oraz "Soul Survivor". Te dwa ostatnie to debiut na antenie Radia Złote Przeboje.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

W Złotych Przebojach o 9:15 było Heaven And Hell. Teraz w Radiu Elka Głogów leci Blue System - Magic Mystery.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Adrian77 pisze:W Złotych Przebojach o 9:15 było Heaven And Hell. Teraz w Radiu Elka Głogów leci Blue System - Magic Mystery.
Chyba "Magic Symphony".
"Magic Mystery" to utwr SIB
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Tak. Magic Symphony leciało. Tytuły mi się pomyliły.
Awatar użytkownika
antonn

Post autor: antonn »

Nie uwierzycie przed chwilą w TV Disco leciało Keep Love Alive MT. A jakąś godzinę temu Pretty Young Girl BBB. :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Wczoraj u mojego Rafała przeglądałam sobie gazetę "To & owo" i co zobaczyłam na przedostatniej stronie? Zdjęcie Thomasa i Dietera z okładki Back For Good. Widnieli przy info o kanale TV Disco :wink:
Point Of No Return
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Wiecie co właśnie siedem minut po dziewiątej leciał "Last exit to Brooklyn" :D :D .
A teraz grają "Billie Jean" Michaela Jacksona :) :) .
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

polaczek892 pisze:Wiecie co właśnie siedem minut po dziewiątej leciał "Last exit to Brooklyn" :D :D .
Ale gdzie to grają/grali w jakims radio czy w tej stacji TV Disco?
Awatar użytkownika
Maro_D

Stacja TV.Disco to, można powiedzieć, program dla Nas. Faktycznie teledysków Modern Talking mają ogrom, choć mam dziwnego pecha i trafiam wciąż na to samo :P Do godziny 12-ej nadawany był blok "Moje Disco 80s", w którym, tuż obok siebie, wyemitowano dwa projekty Dietera:

Obrazek

Obrazek

Z kolei kilka dni wcześniej zaprezentowano klip do mniej popularnego, singlowego utworu, duetu - "Don't Take Away My Heart" (w wersji z Ericiem, choć istnieje też wokalna).
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dziś na MDR g.20:15 jak wyczytałam będzie Modern Talking min.wykonawcami takimi jak np.Tina Turner.Nie wiem jak to się ma do występu ANDERS/FAHRENKROG o którym pisze w Terminach TV (?).
ODPOWIEDZ