Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Maro_D

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: Maro_D »

Droga Dario - z tego, co wiem, ten zestaw zawiera 5 płyt z lat 80-tych (wciąż nie rozumiem dlaczego nie 6?)...dokładniej box "Original Album Classics".
Konkursy zawsze były zapowiadane dosłownie przed piosenkami M.T., więc przy słuchaniu od 8 do 18 można było na nie często trafić...gorzej z dodzwonieniem...fakt...dlatego ja dzwoniłem rano :)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No to tym bardziej gratuluję takiego nabytku! ;) Jeżeli chodzi o te konkursy, to zazwyczaj trafiałam na piosenki w połowie i tylko przedstawienie odpowiedzi w konkursie.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Maro_D

Uuuu, no to sporo Ciebie ominęło w takim razie...a szkoda. Ja włączając wcześniej, słyszałem wywiady...o, np. dzisiaj mówili o pseudonimach Dietera oraz Thomasa...nie spodziewałem się, że dożyję czasów, gdy usłyszę w radiu Złote Przeboje nazwisko Steve Benson i tytuł "Don't Throw My Love Away"! Niestety, nie zagrali, ale już wzmianka to coś. Tak samo jak wzmianka, że "Brother Louie" miał polską wersję... 8)

Ale dziękuję za gratulację ;)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Masz rację Maro - super czasy nastały w Radiu Złote Przeboje. Sam dzisiaj słyszałem o 12.45 CC Catch i "Heartbreak Hotel". Wspominany przez Ciebie wywiad też udało mi się usłyszeć, ale niestety ani razu nie udało mi się do radia dodzwonić. I jeszcze jedna uwaga - szkoda, że antenie nie były prezentowane rozmowy z osobami biorącymi udział w konkursie (a może były, tylko nie w czasie prezentacji utworów MT :?: - ja w każdym razie nie słyszałem).
Warto chyba jeszcze w tym miejscu wspomnieć, że na stronie Radia Złote Przeboje pojawiła się następująca informacja dotycząca następnego weekendu: "Na portalach społecznościowych - facebook i nk.pl, zadaliśmy pytanie, który z wykonawców powinien być gwiazdą pierwszego październikowego weekendu. Z odpowiedzi wyłoniliśmy sześciu kandydatów, wśród których znajduje się zwycięzca - gwiazda przyszłego weekendu!
CC Catch
, Queen, Abba, Roxette, Boney M. i Genesis z Philem Collinsem. To lista Waszych kandydatów w muzycznych wyborach. Między tymi gwiazdami stoczy się rywalizacja. Kto z nich wygra? Decyzja należy do Was!"

Oto link do stronki, na której można głosować: http://zloteprzeboje.tuba.pl/zloteprzeb ... endu_.html
Oczywiście dla odwiedzających tę stronkę kandydat jest tylko jeden ;) I nie trzeba daleko szukać, wystarczy wybrać pierwszego z listy :D Trzeba się sprężyć, bo na chwilę obecną CC Catch ma 42% głsów, a Queen - 41.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Oddałam głos na CCCatch of course :wink:
Choć z pierwszej chwili zatrzymałam się przy Abbie a nie wiem czemu :roll: .
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Maro_D

@ Dr Mabuse - rozmowy z osobami, biorącymi udział w konkursie, były prezentowane. Można było je usłyszeć w połowie godziny, i też w co drugiej (np. 15:30 a potem 17:30).

I wiadomość z przed 15 minut - prezenter potwierdził, że w najbliższy weekend będzie gościem C.C. Catch! :D
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

A widzisz - moja wina, bo ja przeważnie po MT odchodziłem od radia i czekałem na następny utwór, który był prezentowany ok. 15 min. po pełnej - nie samym radiem człowiek żyje ;)
Maro_D pisze:I wiadomość z przed 15 minut - prezenter potwierdził, że w najbliższy weekend będzie gościem C.C. Catch!
Super wiadomość :D :D :D A już zacząłem się niepokoić, bo link przestał działać
Obrazek
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

W najnowszym wydaniu tygodnika To&Owo znalazła się krótka notka na temat startu nowej muzycznej telewizji TV Disco. Notka ilustrowana jest fotką Dietera i Thomasa z czasów po 1998 r. Wygląda na to, że nasz ulubiony zespół będzie częstym gościem w tej stacji. Oficjalnie stacja Tv Disco wystartowała dzisiaj...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Didi&Thomas pisze:W najnowszym wydaniu tygodnika To&Owo znalazła się krótka notka na temat startu nowej muzycznej telewizji TV Disco. Notka ilustrowana jest fotką Dietera i Thomasa z czasów po 1998 r
To super :!: Muszę zakupić ten tygodnik ;)
Didi&Thomas pisze:Wygląda na to, że nasz ulubiony zespół będzie częstym gościem w tej stacji.
Oby to były prorocze słowa ;) A TVDisco jest na Cyfrze+ ??
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Fanka MT pisze:
Didi&Thomas pisze:W najnowszym wydaniu tygodnika To&Owo znalazła się krótka notka na temat startu nowej muzycznej telewizji TV Disco. Notka ilustrowana jest fotką Dietera i Thomasa z czasów po 1998 r
To super :!: Muszę zakupić ten tygodnik ;)
Didi&Thomas pisze:Wygląda na to, że nasz ulubiony zespół będzie częstym gościem w tej stacji.
Oby to były prorocze słowa ;) A TVDisco jest na Cyfrze+ ??
Ja mam N-ke i na razie nie ma disco tv na liście kanałów
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
jkris

Post autor: jkris »

więcej informacji znajdziecie tutaj
http://satkurier.pl/news/69014/13e-tvdi ... -642h.html
a tutaj kanał mozna ogladac przez internet
http://www.tvdisco.pl/live.html
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Przeprogramowałem dekoder Cyfry i niestety jeszcze tego kanału nie ma. Może jutro.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

A ja przetrzepałem ofertę mojej kablówki - nędza :x Ale pociesza fakt emisji kanału on-line ;)

A odnośnie weekendu z C.C. Catch - super sprawa i super, że ta wiadomość znalazła się na stronie głównej ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro_D

Jeżeli ktoś chce oglądać TV.Disco, to w tym temacie: viewtopic.php?f=14&p=71514#p71514 wspólnie z Adrianem77, zapodaliśmy techniczne namiary na stację. Czytałem na forach TV-Sat, że najlepiej manualnie jest szukać na dekoderach cyfrowych naszych rodzimych platfom. Na "eNce" znajduje się on w dalszej odległości jako Disco TV...przynajmniej tak było w poniedziałek.

Ja zadowalam się wersją on-line, na stronie: http://tvdisco.pl/live.html trzeba wcześniej zainstalować odpowiedni program.
I tak ok. 14:40 wyemitowano klip do "Brother Louie'98"...pocieszam się, że klipy z 80s również mają w swoich zbiorach, o czym świadczy fakt, że w wakacje, na kanale 4Fun.TV (a to jest ta sama spółka), można było ujrzeć video do "Atlantis is calling". Trzeba być dobrej nadziei, skoro dziś rano w TV.Disco widziałem klip do "Queen of Hearts" grupy Bad Boys Blue :o , a nie dawno Sandra śpiewała "Hi! Hi! Hi!".
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Wczoraj wieczorem był klip Bad Boys Blue- You're A Woman.
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

przed chwileczką Thomas był w "jaka to melodia" z YMHYMS
Obrazek
ODPOWIEDZ