Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: Dr Mabuse »

Nie ma co narzekać - nie tylko zagorzali fani MT słuchają radia. To oczywiste, że repertuar musi być zróżnicowany. Zastanawiam się skąd wzięli ten wywiad z Dieterem, bo ja już go gdzieś czytałem / widziałem / słyszałem.
Obrazek
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Ann pisze:Chociaż mogliby dać coś z lat 1998-2003
Tak przypuszczam, że dziś prezentują singlowe utwory z lat 80, a jutro z okresu 98-03.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Po godzinie 16 było drugi raz Cheri Cheri Lady.
Odpowiedzi na pytania trzeba nagrywać im na pocztę głosową, a oni potem oddzwaniają, czy trzeba wbić się w odpowiedni moment rozwiązywania pytania?

Teraz o 17:18 leci YMHYMS.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Jedno jest pewne. Na pytanie kto jest najważniejszy w ten weekend w radio Złote Przeboje, odpowiedz jest jedna.
MODERN TALKING
A tak przy okazji fajnie że panowie z radia na swojej stronie umieścili zdjęcie pochodzące z mojej galerii z adresem strony.
To miła niespodzianka, ciekawe czy to się jakoś odbije na oglądalność w tych dniach.
Pozdrawionka dla wszystkich optymistów i pesymistów. Ja zawsze należałem do tych pierwszych.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Seba, rzeczywiście: http://zloteprzeboje.tuba.pl/zloteprzeb ... lking.html
Idą po całości ;) Tak samo jest z wywiadem, który fragmentami jest prezentowany na antenie. Nie słyszałem wyjaśnienia komu ten wywiad był udzielany i kiedy. Zapewne znajdą się słuchacze, którzy będą święcie przekonani, że to ekskluzywny wywiad specjalnie dla Radia Złote Przeboje. Ale to tylko drobne szczegóły techniczne. Ważne, że przypomnieli sobie o MT i przedstawiają go w samych superlatywach ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Właśnie...które radio w Polsce (nie liczę internetowych) zafunduje nam w ciągu jednego dnia aż 8 piosenek Modern Talking (z czego 6 poszło co godzinę)*? A gdyby jeszcze zagrano dziś C.C. Catch (właśnie poszła w jinglu reklamowym :P ), to byłby prawie dzień z muzyką Dietera. Ze swojej strony mogę mieć niesmak, że dwie piosenki: "Cheri, Cheri Lady" oraz "Geronimo's Cadillac", były grane podwójnie...ale to drobny szczegół, który mogę wybaczyć (chociażby z uwagi na brak "Cadillaca" na codzień).

Co do wywiadu - po prostu był to archiwalny, z podłożonym głosem redaktora. Kilka lat temu owa taktyka była stosowana na antenie Złotych Przebojów.

* - hmm a radio, które zafunduje tyle piosenek M.T. na raz to znam - Vox FM...kilkakrotnie Marek Sierocki w swej audycji puścił mix 6 utworów duetu. :)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Dzisiaj byłam w pizzerii z jedną z bydgoskich fanek Thomasa (Beti3771) i akurat radio było nastawione na Złote Przeboje. No i rozmawiamy sobie o lutowym koncercie, a tutaj nagle w tle słyszymy Andersa he he ;) Kiedy skończyło się "Cheri Cheri Lady" to za ladą zaczęli nucić "Brother Louie" :lol:
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

O 15:30 dzisiaj było rozwiązanie konkursu. Pytanie było takie: W którym roku Modern Talking wystąpił w Sopocie? Osoba, która wygrała, odpowiedziała, że w 2008 roku.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

:lol: No tak,Thomas Anders from Modern Talking :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Ciekawi mnie skąd oni wzięli tą wypowiedź Thomasa na temat jego występu w "konkursie tanecznej Eurowizji" :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

http://www.facebook.com/zloteprzeboje
Pod tym linkiem można dawać propozycje gwiazdy następnego weekendu. Ja, idąc za ciosem oraz popierając osobę, która wpisała się przede mną, zaproponowałem CC Catch ;) Pewnie nie przejdzie, ale gdyby więcej osób wyszło z podobną propozycją, może wzięliby Karolcię pod uwagę w przyszłości.
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MT

Dzisiaj również słuchałam radia Złote Przeboje i dwukrotnie trafiłam na kawałki naszych idoli ;) Najpierw na "Cheri Cheri Lady", potem na "You're my heart, you're my soul" ;) Fajnie usłyszeć w mediach od czasu do czasu takie hity ;)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Maro_D

A jeszcze fajniej jest usłyszeć swój własny głos na antenie radiowej, i informację na całą Polskę, że wygrało się fajną płytę z takimi hitami Modern Talking, po udzieleniu kompetentnej odpowiedzi na zadane przez prezenterkę pytanie 8)

Aczkolwiek szkoda, że nie poszły pozdrowienia dla sympatycznych miłośniczek i miłych miłośników talentu Bernda Weidunga vel Thomasa Andersa i Dietera Gunthera Bohlena...no, ale czasem i takie rzeczy się zdarzają :)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Maro_D,to Ty jesteś tym szczęśliwcem?
Awatar użytkownika
Maro_D

Hmm...w sumie to jednym z tych szczęśliwców, bo licząc osoby, które wygrały płyty, to było nas trochę :)
Ale tak, należę do tego grona.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Maro_D pisze:Hmm...w sumie to jednym z tych szczęśliwców, bo licząc osoby, które wygrały płyty, to było nas trochę :)
Ale tak, należę do tego grona.
No to wielkie gratulacje, Marku :!: :) Ilekroć włączałam radio Złote Przeboje to było już po konkursie i ogłaszano jego wyniki ;) Szkoda, że nie miałam przyjemności usłyszeć Ciebie ;) A co konkretnie wygrałeś ? Jedną płytę czy kilka? ;)

Dziękuję...

ODPOWIEDZ