Thomas i Uwe - co dalej ?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.

Czy jesteś za kontynuacją projektu Anders i Fehrenkrog

Tak, to dobry kierunek
49
59%
Nie, wolę Thomasa solo
24
29%
Jeszcze nie mam zdania w tej kwestii
4
5%
Jest mi to obojętne
1
1%
Mam swoją wizję dalszej kariery Thomasa
5
6%

Liczba głosów: 83

Awatar użytkownika
Emil45677

Re: Thomas i Uwe - co dalej ?

Post autor: Emil45677 »

Z jednej strony smutek z powodu odwołanych koncertów a z drugiej radość że jadą do Szwecji nagrywać album. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło jak to mówią :). Liczę że to będzie album co najmniej nie gorszy od "Two" :). Sama wiadomość że będzie drugi album jest świetna, ulżyło mi bo myślałem że wytwórnia może nie być usatysfakcjonowania ostatnią sprzedażą :). Z drugiej strony może i nie jest, ale dają duetowi ostatnią szansę...pożyjemy, zobaczymy...
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Emil45677 pisze:Sama wiadomość że będzie drugi album jest świetna
No dokładnie :!: Dopiero co wyszedł drugi singiel promujący album "Two" , a tutaj już taka niespodzianka! Naprawdę, super! Bardzo mnie to cieszy! ;) Jestem ciekawa nowych pomysłów obu panów - te pierwsze były całkiem niezłe no i kawałek "Now or never" - normalnie szacuneczek! :) Trzymam kciuki za ich nowy projekt! :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Agata pisze:
Myślę, że mimo przesuniętej trasy, już w listopadzie możemy się spodziewać jakiejś niespodzianki z ich strony :wink:
Powiedzmy dla osób nieznających niemieckiego, że Thomas mówi (7:47) o świątecznym singlu w listopadzie. Oby z lepszym teledyskiem niż poprzedni i oby gdziekolwiek był ten singiel puszczany :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Nie musi być puszczany, ważne, że Thomas nagrywa dla nas, dla fanów...
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mam nadzieję, że po odwołaniu trasy koncertowej już każdy rozumie po co te single powinny być puszczane.
jkris

Post autor: jkris »

moze czas zrozumiec dlaczego puszczane nie sa i pewnie nie beda...
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Oświeć mnie. Masoni czy inny tajemniczy powód?
jkris

phantomas pisze:Oświeć mnie. Masoni czy inny tajemniczy powód?
z pewnoscia jest to wina Platformy Obywatelskiej, a skoro serio nie wiesz to informuje- wiek Thomasa, niechec wytworni do promowania na szersza skale projektu A&F, a przede wszystkim brak promocji w radiu, kanalach telewizji muzycznych no i sama osobowosc Thomasa- malo skandalizujaca i raczej bedaca wzorem postepowania czyli tlumaczac Ci dokladniej "nudna" dla mediow.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

jkris pisze:moze czas zrozumiec dlaczego puszczane nie sa i pewnie nie beda...
jkris pisze:wiek Thomasa, niechec wytworni do promowania na szersza skale projektu A&F, a przede wszystkim brak promocji w radiu, kanalach telewizji muzycznych no i sama osobowosc Thomasa- malo skandalizujaca i raczej bedaca wzorem postepowania czyli tlumaczac Ci dokladniej "nudna" dla mediow.
Wyszło jakieś masło maślane - A/F nie jest nigdzie puszczany, bo wytwórnia nie chce go promować, a przede brakuje promocji w radiu i TV. A czym jest to puszczanie go w mediach, jeśli nie promocją...? Bez sensu jest wydawanie singli bez jakiegoś zaplecza promocyjnego, bo idą wtedy w próżnię tak jak "No More Tears...". Przecież one nie wychodzą same dla siebie, tylko po to żeby powiedzieć światu "jest płyta z taką muzyką". I tego nie jestem w stanie zrozumieć - nie oczekuję A/F na Vivie, ale wypuszczenie singla bez ŻADNEGO terminu w jakiejkolwiek stacji TV w okolicach premiery to jakiś kabaret, który mam nadzieję, że się nie powtórzy.
Wiek nie jest moim zdaniem argumentem, panowie z RHCP są w wieku Thomasa. Poza tym płyt nie kupuje wyłącznie młodzież, a i w radiu nie słyszy wyłącznie Justina Biebera i Gagi.
jkris

ArCrack pisze:Wyszło jakieś masło maślane - A/F nie jest nigdzie puszczany, bo wytwórnia nie chce go promować, a przede brakuje promocji w radiu i TV. A czym jest to puszczanie go w mediach, jeśli nie promocją...?
Wiek nie jest moim zdaniem argumentem, panowie z RHCP są w wieku Thomasa. Poza tym płyt nie kupuje wyłącznie młodzież, a i w radiu nie słyszy wyłącznie Justina Biebera i Gagi.
a kto ma wplyw na promocje w radiu czy muzycznych tv jak nie wytwornia? przeciez to chyba oczywiste, szczegolnie dla Ciebie. zatem skoro wytwornia nie podejmuje krokow zeby A&F zaistnial np w Vivie to przeciez on sam tam nie pojdzie i nie poprosi o emisje. O tym co puszczaja w radiu takze nie decyduja gusta prezenterow tylko kontrakty z poszczegolnymi wytworniami :roll:
nie porownywalbym tez Andersa do RHCP, bo jakby nie ten klimat. podaj moze jakis porownywalny zespol grajacy taka muzyke jak A&F, ktory od lat jest na topie.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Po raz któryś już podkreślam, że Viva to nie jest miejsce dla Thomasa, podobnie jak dajmy na to rodzima Eska. Nie wiem dlaczego tak bardzo uparłeś się na media celujące w nastolatków. Skoro zakładamy, że Thomas celuje w publiczność 30+, to należałoby promować go tam, gdzie może go zobaczyć i usłyszeć możliwie najwięcej ludzi z tej grupy. Skądś ci ludzie muszą się dowiadywać, że jest album, że jest koncert.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

podaj moze jakis porownywalny zespol grajacy taka muzyke jak A&F, ktory od lat jest na topie.
Pet Shop Boys - dowodem ich ostatnia trasa koncertowa z Take That. Sami też potrafią zapełnić sale koncertowe, nawet takie jak O2 w Londynie.
Ale ich przynajmniej można nazwać profesjonalistami, którzy potrafią dbać o własną karierę.
btw
Take That to też już nie młodzieniaszki, a szaleją za nimi nastolatki młode i te trochę starsze.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

phantomas pisze:
podaj moze jakis porownywalny zespol grajacy taka muzyke jak A&F, ktory od lat jest na topie.
Pet Shop Boys - dowodem ich ostatnia trasa koncertowa z Take That. Sami też potrafią zapełnić sale koncertowe, nawet takie jak O2 w Londynie.
Ale ich przynajmniej można nazwać profesjonalistami, którzy potrafią dbać o własną karierę.
Porównanie nie najlepsze .Pet Shop Boys można porównać do popularności Modern Talking a nie ANDERS/FAHRENKROG.
PSB to grupa,która zaistniała w latach 80'tych i utrzymuje się do dziś na topie.A/F to duet.który działa od tego roku,nie ma więc co porównywać popularności tych dwóch zespołów.A/F nigdy nie dogoni PSB,nawet nie ma o czym marzyć,musiał by się zdarzyć cud.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Podałem przykład dla jkrisa. I nie rozumiem dlaczego jest zły. Anders zaczynał karierę też w latach 80tych.
Postawię pytanie. Dlaczego fani Modern Talking i podobnego brzmienia nie kupili płyty nowego duetu? Przecież jest zrobione wszystko żeby skopiować MT, jest nawet blondyn z instrumentem (nie)grającym obok?
jkris

ArCrack pisze:Po raz któryś już podkreślam, że Viva to nie jest miejsce dla Thomasa, podobnie jak dajmy na to rodzima Eska. Nie wiem dlaczego tak bardzo uparłeś się na media celujące w nastolatków. Skoro zakładamy, że Thomas celuje w publiczność 30+, to należałoby promować go tam, gdzie może go zobaczyć i usłyszeć możliwie najwięcej ludzi z tej grupy. Skądś ci ludzie muszą się dowiadywać, że jest album, że jest koncert.
to, ze Viva to nie miejsce dla Thomasa to Twoja opinia- ja uwazam, ze tylko Viva i np Eska bylyby w stanie go wylansowac. Sam mam 35 lat i zarowno jedno jak i drugie nie jest mi obce. Analogicznie MT po '98 tez nie powinien pojawiac sie w tych mediach, bo przeciez target byl ten sam 30+ A jednak to wlasnie Viva ich lansowala w glownej mierze i szybko okazalo sie, ze nastolatkowie takze chetnie siegali po ich plyty...
phantomas pisze:Podałem przykład dla jkrisa. I nie rozumiem dlaczego jest zły. Anders zaczynał karierę też w latach 80tych.
Postawię pytanie. Dlaczego fani Modern Talking i podobnego brzmienia nie kupili płyty nowego duetu? Przecież jest zrobione wszystko żeby skopiować MT, jest nawet blondyn z instrumentem (nie)grającym obok?
jak dla mnie kiepski przyklad- PSB nigdy nie bylo zespolem disco, poza tym ciezko nazwac ich obecna kariere jako kwitnaca- kiedy slyszales w radiu czy tv ich jakis nowy utwor?
Porownywanie Take That do A&F to juz w ogole jakis kosmos :roll:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

phantomas pisze:Podałem przykład dla jkrisa. I nie rozumiem dlaczego jest zły. Anders zaczynał karierę też w latach 80tych.
Rozumiem.
Alenie można porównywać solowej kariery Thomasa do zespołu Pet Shop Boys,który śpiewa do dziś.Z MT PSB nie maja szans.
Ciekawe jakby potoczyła się kariera solowa tych panów ;) wtedy mógłbyś nam podać porównanie popularności ;).
Podam przykład Backstreet Boys,N' Sync czy Take That nie wspominając już o NKOTB.Razem mieli Świat u swych stóp a osobno?Który z nich osobno odniósł taki sukces jak w grupie?Prócz Robbie'go Williams'a.
ODPOWIEDZ