5 niepublikowanych utworow na albumie STRONG

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: 5 niepublikowanych utworow na albumie STRONG

Post autor: Fanka MT »

atlantyda ;o) pisze:Według mnie te piosenki
edmund1974 napisał(a):
All You Need
Dynamite
Love You a Lifetime
Right Here, Right Now
The Best Of Me

...zupełnie nie pasują do albumu "Strong",są za bardzo Fahrenkrog-owe.
A dla mnie wręcz przeciwnie, te nowe piosenki reprezentują bardziej "Thomasowe" brzmienie, a niżeli Fahrenkrog-owe ;) bynajmniej w moim odczuciu ;) Uwe stara się stworzyć muzykę podchodzącą pod współczesne przeboje, natomiast tych pięć kawałków ma taki klimat lekki, z rodem lat osiemdziesiątych ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

Tak tez sie zgodze z tym że jednak to jest bardziej Thomasa brzmienie..
ale tez co do tamtych pieciu utworow to naprawde mi sie podobaja... :)
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Każda płyta Thomasa jest inna, więc ciężko powiedzieć co tak naprawdę jest jego brzmieniem. Tym bardziej, że sam w roli producenta występuje rzadko. Tym pięciu utworom jest moim zdaniem znacznie bliżej do Stronga niż jakiejkolwiek innej płyty. Szczególnie "You Are A Lifetime" brzmi jak druga część "Sorry Baby". Bardzo się cieszę, że Thomas został w pewnym momencie przejęty przez Fahrenkroga, bo ta piątka to po prostu przeciętność.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

No i pojawił się wreszcie Strong w jakimś dostępnym z Polski sklepie: http://music.ovi.com/pl/pl/pc/Product/T ... g/19909831
Co prawda bez zapowiadanych przez Thomasa teledysków, ale jednak. Ciekawe ile osób zdecyduje się na zakup teraz, gdy wszyscy już te piosenki znają?
W międzyczasie iTunes także otworzył się na Polaków, choć tam po reformach nie próbowałem jeszcze niczego kupować i nie jestem w stanie powiedzieć, czy zakup nowego Stronga jest możliwy.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Na pewno ktoś się jednak znajdzie. Całkiem niedawno zaglądałam na stronę ovi i jeszcze nie było tych piosenek. Fajnie, że wreszcie można je zdobyć u nas legalnie. Dzięki za info!
JarekMT

Post autor: JarekMT »

Powiem szczerze, te pięc utworów to mogłaby być cała plyta, bo jeśli chodzi o poziom to przebijają cały Strong o kilka klas. Są po prostu dużo lepsze, bardziej dopieszone i dopracowane.
Right Here, Right Now - bardzo pogodna piosenka, szybko wpadająca w ucho dzieki świetnej melodi. 6/6
Love You a Lifetime - prawdziwa bomba zaczyna sie wraz z refrenem, naprawdę piosenka robi świetne wrażenie! Tak powinien brzmieć Thomas solo w zasadzie. 6/6
All You Need - tutaj niestety łupanka jakich na Strong wiele, różni sie tylko lepszym dopracowaniem muzycznym, nie jest aż tak wnerwiająca jak np. "Music, dance" wiec daje 4/6
The best of Me - wstęp troche przypomina piosenki Enyi, ale jednak jest bardzo udana ballada 6/6
Dynamite - Szybka, tanceczna piosenka. Niby ma coś łupankopodobnego ale milo sie jej słucha, jednak to łupankowopodobne brzemienie sprawia ze daje 5/6

Ogólna ocena - 5/6, to co napisałem wczesniej, piosenki sprawiają wraznie badziej dopracowanych, poza tym np. takie Love you a lifetime jest dużo lżejsze niż calusieńki Strong. I ta lekkość sprawia że jakoś napisał że może brzmieć jak disco polo. Jednak wedlug mnie tak nie jest, ta "zbytnia" lekkość własnie sprawia że chce sie słuchać. Dobrze sie stało, ze piosenki nie przepadły :)
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

"Love You a Lifetime" jest na prawdę świetne, nawet mam ustawione jako dzwonek w telefonie :)
Don’t Give Up!
ODPOWIEDZ