Singiel You're the lady of my heart.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Singiel You're the lady of my heart.

Post autor: Atlantis »

Fan to nie fanatyk, była już kiedyś dyskusja o tym na forum. O czym Twoim zdaniem ten tekst opowiada? To, że ktoś coś krytykuje oznacza, że od razu jest złym fanem?? To co, mamy pisać, że wszystko och i ach i cacy i w ogóle wymiata?? Poza tym, akurat tym, że w języku angielskim nie ma jakiegoś zwrotu Dieter wcale się nie przejmuje przykłady: "If walls could speak, they will telling you", "You will stand up if you will fall"...
Bycie fanem nie oznacza, że ma nam się wszystko podobać, zwłaszcza jeśli delikatnie mówiąc nie jest najwyższych lotów.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Jak ktos doszukje się sensu życia lub myśli, ze muzyka może zmianić świat, czy dany utwór ma lepsze lub gorsze przemyślany to odsyłam tego mościa do kiązek może Inny Świat Grudzińskiego, tam może sie zagłębić w przemyśleniach autora. albo niech poczyta jakiegoś wierszokletę. Myślę , ze osoba która tak bardzo doszukuje sie poprawności złego stylu na pewno Modern Talking zaczęła słuchać po 98 roku. Niech kupi sobię płytę Pink Floyd - oni to podobno mają rewelacyjne teksty, tylko ze zypełnie mnie to nie kręci bo całośc jest do bani.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie chodzi myślę o głębokie przemyślenia, a o jakiś podstawowy stopień poprawności, lepiej wówczas słucha się piosenki. Mnie też ten motyw z teacherem denerwuje, jak i wiele innych w muzyce Dietera. Da się odczuć, że teksty z drugiej płyty nie były już sprawdzane przez Geffa Harrisona ;) Naturalnie można wokal traktować jako kolejny instrument i często nawet się to sprawdza, czasem jest nawet koniecznością żeby przebrnąć przez wszystkie bejbi i im podobne.
W wypadku tego kawałka pomaga, dla mnie to taki przeciętny kawałek Modern Talking z tamtego okresu. Tyle, że wówczas przeciętność to była czwórka z dużym plusem... ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Tu już wielokrotnie było, że nikt nie oczekuje przemyśleń, po prostu elementarnego poziomu, który nie zawsze jest zachowany, a tu przeszedł pewną granicę...

Porównywanie MT do Pink Floyd jest nietrafione, jak można porównywać rock z disco??
a tak a propos, to żeby MT grało koncerty jak Pink Floyd to byłoby wspaniale.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Blue Forever pisze: Ale nie najbardziej przeraża mnie to jakich "fanów" na zespół. Aby tylko ktoś wspomniał, że tekst jest głupi lub coś, a reszta mu przytakuje, lecąc po tzw. standardzie oceniając zespół.
Pozdrawiam fanów!
To ze jest sie fanem, nie oznacza ze trzeba uwielbiac kazda bzdure jaka zespol nagra i kazdy wers glupiego tekstu.
To ze jest sie fanem nie oznacza, ze trzeba Bohlenowi stopy lizac. No chyba ze Ty bys lizal ? Bo ja napewnio nie ! :)

Niektore piosenki lubie bardzo, inne mniej, a kilka uwazam za naprawde slabych.
Wynika z tego, ze po prostu mam jakis swoj gust.
A ci co kochaja wszystko, bez zadnych ograniczen - sorry, ale gustu nie macie za grosz.
Nie potraficie odroznic czegos co jest dobre, od slabizny, skleconej w pospiechu na kolanie.
A jesli sie nie zna dobrze jezyka, to mozna bylo zatrudnic lepszego teksciarza, albo chociaz dac komus do sprawdzenia :)
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Po pierwsze "You're the lady of my heart" to nie singiel, tylko kawałek znajdujący się na drugim albumie Modern Talking. Po drugie, bardzo lubię tę piosenkę - nie wiem, dlaczego się czepiacie tekstu - przecież większość tekstów Dietera była mało ambitna, a i tak wszyscy kochali ich muzykę! ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Mnie się bardzo podoba ten kawałek. Pamiętam jak pierwszy raz ją usłyszałem. Wydawała mi się taka normalna, ale gdy w refrenie usłyszałem chórki to zaniemówiłem! Chórki tutaj są cudowne
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Marcin87 pisze: Chórki tutaj są cudowne
Popieram! Refren w połączeniu z tymi chórkami jest kapitalny!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
ODPOWIEDZ