100% Anders - autobiografia Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa

Post autor: atlantyda ;o) »

Jacek pisze:Cytuj:
- Wiesz Dieter, jeśli rozmawiamy tak otwarcie to ja też chciałbym ci coś powiedzieć: w moich oczach jesteś największym dupkiem, jakiego poznałem!

Ale zaraz : Thomas jest przecież "Gentleman of Music". Dżentelmen tak przecież nie mówi :mrgreen:

"Gentelman Of Music" a nie Gentelman for Everyone a zwłaszcza dla Dietera-Dobrze mu powiedział .
Bywa i tak,ze nawet dżentelmenowi puszczą nerwy ;).
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Thomas w Stern TV:

No i mamy rewelacje o Norze:
http://www.bild.de/unterhaltung/leute/t ... .bild.html
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Czytając, co niektóre fragmenty to rzeczywiście autobiografia Thomasa może stanowić bardzo ciekawą, zawierającą mnóstwo pikantnych szczegółów książkę!! :) Szkoda tylko, że została wydana jedynie w języku niemieckim i nie ma polskiego, albo chociaż angielskiego przekładu. Mam nadzieję, że szczęśliwi posiadacze udostępnią nam kilka ciekawych informacji :) Pozdrawiam serdecznie!! :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Jeden się zeszmacił dla paru euro, teraz przyszedł czas na drugiego. Nie ma to jak wyznać po ćwierć wieku, że nazwał Bohlena dupkiem.
No po prostu rewelacja - w sam raz na czołówki niemieckich szmatławców. Zastanawiam się jakie jeszcze "sensacje" pan Anders wyciągnie z rękawa.
Krótko mówiąc Anders ma tyle wspólnego z gentelmanem, co ja z klubem milionerów. Jak długo ten gościu jeszcze będzie śpiewał piosenki "dupka"?
Może przyzwoitość nakazywałaby przestać to robić?
Ale myślę, dopóki zapraszają pod markety, tak długo przyzwoitość będzie na bardzo dalekim planie.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
jkris

Post autor: jkris »

phantomas pisze:Jeden się zeszmacił dla paru euro, teraz przyszedł czas na drugiego. Nie ma to jak wyznać po ćwierć wieku, że nazwał Bohlena dupkiem.
No po prostu rewelacja - w sam raz na czołówki niemieckich szmatławców. Zastanawiam się jakie jeszcze "sensacje" pan Anders wyciągnie z rękawa.
Krótko mówiąc Anders ma tyle wspólnego z gentelmanem, co ja z klubem milionerów. Jak długo ten gościu jeszcze będzie śpiewał piosenki "dupka"?
Może przyzwoitość nakazywałaby przestać to robić?
Ale myślę, dopóki zapraszają pod markety, tak długo przyzwoitość będzie na bardzo dalekim planie.
za Wikipedią
Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami.

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

to jedyne co przychodzi na mysl po przeczytaniu Twojego kolejnego wpisu...
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Kogo ośmieszam czy obrażam? Kłamię? W którym niby miejscu?
Wyrażam swoją opinię, nie oczekuję poklasku ani pochlebstw.
Dwóch facetów z zespołu uważanego przez wielu za kultowy (w tym mnie) obrzuca się inwektywami.
Śmieszne lub straszne jest to, że ta kapela nie istnieje już ładnych parę lat, a Ci goście w celach sobie wiadomych wypisują "rewelacje".
Mojej kasy na pewno nie ujrzą na swoim koncie.
Magia MT została rozmieniona na bardzo drobne.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
jkris

kazdy z nich ma prawo do wydania biografii, bo osiagneli na tyle duzo, aby miec o czym pisac. nie wyobrazam sobie zeby jeden czy drugi pominal siebie w swoich ksiazkach. ale dziwne jest mieszanie z blotem Andersa, ktorego ksiazki nikt z nas jeszcze nie czytal i mowienie, ze taki z niego gentelman jak z Ciebie czlonek klubu milionerow. a coz takiego urazilo Cie w opublikowanym fragmencie jego ksiazki? sam fakt, ze ją wydal? przeciez rzesza ludzi na nia czeka, odniosl olbrzymi sukces, ma do tego prawo. klasa tego czlowieka polega wlasnie na tym, ze przez tyle lat nie odnosil sie w zaden sposob do oszczerstw Bohlena, a to, ze teraz to zrobi (jestem przekonany, ze jak na gentelmana przystalo z klasa ale dosadnie) jest zupelnie naturalne. i jak sam powiedzial- ta ksiazka nie jest o Dieterze Bohlenie- jest jego biografia...
co zas sie tyczy Twojego trolowania, to nie napisalem, ze klamiesz, obrazasz- zaznaczylem wyraznie, ktora czesc moim zdaniem Ciebie tyczy. poza tym wydaje mi sie, ze jestes na tyle inteligentnym facetem, ze nie musze Ci tego tlumaczyc. mysle, ze Ty zwyczajnie lubisz byc kontrowersyjny za wszelka cene...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

jkris pisze:i jak sam powiedzial- ta ksiazka nie jest o Dieterze Bohlenie- jest jego biografia...
Biografia biografią, ale poza garstką fanów niewielu Niemców sam Thomas interesuje (co odzwierciedla sprzedaż jego solowych płyt, wyniki udziału w eurowizyjnych eliminacjach itd.). Jeśli uda się książkę na czymś wypromować, to na Bohlenie i Norze, co zresztą podkreśla tekst na okładce i co aktualnie jest powodem jej obecności w mediach. I dobrze, skoro nie da się inaczej niech tędy będzie droga. Legenda MT i tak już kiepsko stoi.

Choć prawdę mówiąc, obawiam się że i z tym może być problem. To co opublikował Bild i powiedział Thomas nie wnosi wiele nowego do tego co wiemy na temat Bohlena i jego relacji z Thomasem. Cham, samolub, uzurpator, nawet ludzie ceniący jego dokonania wiedzą jak wiele w Bohlenie jest takich cech. Słowa o Norze to już w ogóle odgrzewane kotlety. Oby nie było tak jak z A/F - że przez tydzień wszyscy o tym będą gadać, a potem nagle zapomną o Thomasie.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:Biografia biografią, ale poza garstką fanów niewielu Niemców sam Thomas interesuje.
to Twoja opinia. dla mnie niemająca nic wspólnego z rzeczywistoscią. mysle, ze nie tylko garstka fanów sięgnie po tę książkę. sam fakt, że Thomas zapraszany jest do wszystkich najważniejszych programów w TV o czymś świadczy. a sprzedaży płyt nie łączyłbym z tym, bo jedno nie ma nic wspólnego z drugim.
ArCrack pisze:Oby nie było tak jak z A/F - że przez tydzień wszyscy o tym będą gadać, a potem nagle zapomną o Thomasie.
i znowu nie rozumiem podejscia. wszystko przeliczasz na liczbę sprzedanych sztuk, tak jakby to było najważniejsze- dla mnie liczy się to, że ja będę miał (jeśli ktoś to przetłumaczy na angielski lub polski) możliwość poznania wersji Thomasa. Po przeczytaniu 2 stron juz wydajesz osąd, że to odgrzewane kotlety?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

OK, ale co wynika z tego, że jest zapraszany? Przecież idzie tam promować książkę. Jeśli ta książka zdobędzie dzięki temu popularność, będziemy mogli odtrąbić sukces.

Co do drugiej kwestii - nie sądzisz, że gdyby Thomas jednak sprzedawał tych sztuk trochę więcej, to komuś opłaciłoby się zrobienie tłumaczenia?
Awatar użytkownika
Agata

Zapowiedź programu Brisant:
http://www.mdr.de/brisant/promi-klatsch/anders108.html

Na liście najpopularniejszych książek na Amazon.de biografia Thomasa aktualnie weszła do pierwszej dwudziestki (choć ta pozycja ciągle się zmienia), z kolei w kategorii "Biografie i Wspomnienia" obecnie zajmuje czwarte miejsce.
jkris

ArCrack pisze:Co do drugiej kwestii - nie sądzisz, że gdyby Thomas jednak sprzedawał tych sztuk trochę więcej, to komuś opłaciłoby się zrobienie tłumaczenia?
nie sądzę- Bohlen sprzedał sie rewelacyjnie i jakoś do dzis tłumaczenia nie ma :roll:
ArCrack pisze:OK, ale co wynika z tego, że jest zapraszany? Przecież idzie tam promować książkę. Jeśli ta książka zdobędzie dzięki temu popularność, będziemy mogli odtrąbić sukces.
z tego, że go zapraszają wynika to, że jednak nie tylko garstka fanów nim sie interesuje. natomiast jeszcze raz powtorze- dla mnie nie ma znaczenia czy odtrąbią sukces książki czy nie (oczywiscie życzę tego Thomasowi)- dla mnie liczy się sam fakt, że ją wydał i każdy kogo interesuje historia jego kariery i co naturalne historia MT będzie mógł sie zapoznać z wieloma interesującymi faktami, o których do tej pory nie wspominał np. w wywiadach...
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Kupię ją, przeczytam i będę się nią cieszył, bez względu na to jak sprzeda się ona na rynku Niemieckim, bo niewiele mnie to obchodzi, ważne , że JA ją będę miał.

Już to kiedyś pisałem, bo zupełnie nie rozumiem tak usilnego przejmowania się statystyką sprzedaży. I tak nie mamy na to wpływu, poza kupieniem egzemplarza dla siebie, więc po co psuć sobie humor, zamiast cieszyć się tym co jest i co się pojawia, np. tą książką.
Thomas jako jedna z gwiazd muzyki, która popularna była grubo ponad 20 lat temu i tak radzi sobie bardzo dobrze. Trudno, najwyżej zarobi mniej, ale my możemy się cieszyć, że biografia wreszcie wyszła.

Na pewno wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale denerwuje mnie pesymizm, który wita na naszym forum dosyć często.
Awatar użytkownika
Agata

Thomas o książce w programie Brisant (to jednak było wczoraj ;-) ):
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Na oficjalnej stronie internetowej Thomasa panuje duży optymizm :). Taki oto tekst pojawił się na oficjalnej stronie Thomasa:
"Sensationel success for "100 PERCENT ANDERS"!
Two days after the official announcement of the book "100 PERCENT ANDERS" the publisher already started the second edition. Die publication is brought forward to Saturday, September 17th, 2011."

Poza tym będzie wersja po angielsku + audiobook...hmm może się skuszę :)

http://www.amazon.de/100-PROZENT-ANDERS ... 146&sr=8-1 - sprzedaż na Amazonie ma się dobrze, jak dla mnie zaskakująco dobrze
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tłumacząc na nasze - dwa dni po rozpoczęciu promocji książki, wydawca zarządził dodruk. Jako zgniły kapitalista, trzymam kciuki, żeby taki stan rzeczy się utrzymał i czekam z niecierpliwością na angielskie tłumaczenie (mimo, że niemieckie wydanie już zamówiłem) :)
ODPOWIEDZ