Back For Good II ;-)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
jkris

Back For Good II ;-)

Post autor: jkris »

w '98 powstaly nowe wersje piosenek z lat '80. a co powedzielibyscie na płytke z piosenkami z '98-'03 w nowych- stylizowanych na lata '80 wersjach?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Tak, ale pod warunkiem że...
:arrow: nie było by przy tej okazji comebacku
:arrow: ta stylizacja brzmiałaby lepiej niż w wypadku piosenek Systems In Blue

A, i jeszcze jedno - lepiej, żeby takiej płytki nie robił Edel.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Post autor: jkris »

dla mnie aranzacje SIB sa raczej wzorowane na Blue Systemie i to niestety na jednym kawalku ;-)
o reaktywacji MT nie ma mowy wiec myslalem raczej o takim malym prezencie dla fanow...
takze wolalbym aby bylo to SonyBMG ;-)
Mike

Post autor: Mike »

Z nieoficjalnych źródeł wiem, iż DJ Moraz jest w trakcie negocjacji z samym Dieterem na temat wyprodukowania totalnie nowych remiksów hitów Modern Talking. Z tego co wiem najpierw miałyby zostać wydane single promocyjne, a następnie cały album. Jeśli dojdzie to do skutku, to premiery tych wydawnictw możemy oczekiwać już w 2007 :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

DJ Moraz? Nieeee :(
Mam nadzieję, ze te informacje okażą się bardzo nieoficjalne ;)
Mike

Hehe, dlaczego nie? To bardzo miły gość, który ma całkiem ciekawe spojrzenie na muzykę Bohlena :wink: Jeśli dojdzie do wydania takiego albumu, na pewno jego brzmienie będzie zaakcpetowane przez samego Dietera, więc bez obaw :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Że miły nie wątpię, gorzej że jego remixy po prostu mi nie leżą ;)
Także fakt zaakceptowania tego przez Dietera mnie nie uspakaja po tym, jak zaakceptował wykonaną przez Luisa aranżację do "Shooting Star".
Ale gdyby już pozwolili mu się zabrać za piosenki Modern Talking, niech dadzą do przerobienia coś innego niż "You're My Heart, You're My Soul" i "Cheri Cheri Lady". Ile można słuchać tego samego?
Mike

Oczywistym jest, iż każdy ma inny gust :wink: Ja osobiście się cieszę, mimo, iż znów będą to odgrzewane kawałki - w rozmowie ze mną padło bowiem stwierdzenie "all the major hits of the group on singles and then a remix album".
Mike

Przed chwilą Itamar wyjaśnił mi, iż pracuje nad "You're My Heart You're My Soul" Funky Remix, ale Dieter nie ma z tą produkcją nic wspólnego. Wygląda na to, iż wcześniejsze źródło moich informacji pośpieszyło się z "rewelacjami" na temat serii singi i całego albumu z remiksami.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Czyli po raz kolejny plotki o jego albumie pozostały plotkami... :) Pierwszy raz pojawiły się po jego remixach "Brother Louie" kiedy to BMG i Dieter nie zgodzili się (czy też raczej nie odpowiedzieli) zapytani o możliwość oficjalnego ich wydania.

Natomiast dość ciekawy mix "In 100 Years" można znaleźć na jego MySpace'owej stronie: http://www.myspace.com/itamarmoraz
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

[quote="ArCrack"]
Także fakt zaakceptowania tego przez Dietera mnie nie uspakaja po tym, jak zaakceptował wykonaną przez Luisa aranżację do "Shooting Star".

Arku - aż tak nie lubisz tej aranżacji?? Nie rozumiem dlaczego? Czy jest więcej osób które podziela ten pogląd? Dla mnie nuta (i aranż do niej) są rewelacyjne!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Oj, bardzo jej nie lubię, bardzo :)
Jak dla mnie brzmi bardzo prymitywnie i jednostajnie - intro to zdecydowany przerost formy nad treścią, a w pozostałej części nagrania dobija mnie nudny podkład. Generalnie aranż spóźniony parę ładnych lat, pasujący może do Marka Ashleya a nie do Modern Talking.
Takie jest moje zdanie na temat "Shooting Star" :D

I dlatego jeśli kiedykolwiek doszłoby do produkcji płyty z remixami MT chciałbym żeby Luis nie brał się na niej za uwspółcześnianie nagrań - wolałbym raczej żeby zrobił coś w rodzaju "China In Her Eyes - 80's Delight".
Pioozo

Back For Good II ;-)

Post autor: Pioozo »

A ja bym chetnie posłuchał BLUE SYSTEM "Back For Good".
A co do MT "Back For Good II", ja skłaniałbym się do produkcji z remiksami kilku współczesnych wykonawców sceny Trance, jakich w Niemczech akurat jest sporo. Win The Race (Scooter Remix) nie wypadło najgorzej. Takie płyty wydawało wielu wykonwców: Jean Michael Jarre, Mylene Farmer, Alphaville, etc...
Sądzę, że po taką produkcję wielu by sięgnęło. Śmiało mogłoby być to dwupłytowe wydawnictwo. Płyta z remiksami tylko Itamara Moraza to słaby pomysł na album, ale na singla czemu nie. Dla mnie gość ma dobre pomysły.
Awatar użytkownika
dees
Członek TAFC Polska

Post autor: dees »

A mnie jak najbardziej odpowiada perspektywa ewentualnego albumu z remixami. Każde tego typu działanie powoduje że Modern Talking w jakis sposób ciągle żyje. Remix Bother Louie DJ Moraza to była jedna z najlepszych produkcji nieoficjalnych jakie można było posłuchać. Równiez z tego powodu że nie ograniczała sie do prostego zmixowania żeby np zrobić tylko tzw extended version któregoś z nagrań które nie ma oficjalnej wersji extended, choc nawet tego typu mix też cieszą.
A ostatnio bardzo spodobały mi np dwa mixy DJ Ravela, gdzie w ciekawy sposób przemixował "Shooting Star" (im dłużej słucham tej wersji tym bardziej dochodzę do wniosku że mimo mojego małego ale jednak sceptycyzmu dotyczącego tego nagrania to w wesji Ravela podoba mi sie ono chyba bardziej niż orginał )i "Diamonds Never Made A Lady 2006" (też kawałek niezłej roboty), dwa remixy w mile słuchających się dynamicznych wersjach tzw disco. A co do "In 100 Years" Moraza to też miły kawałek, szkoda że można go odsłuchac tylko w jakości jaka jest na jego stronie w "Myspace". I byle było na świecie takich ludzi jak Ravel i Moraz jak najwięcej.

Pozdrawiam
Modern Talking Forever !!! :-)
Awatar użytkownika
hero12

Post autor: hero12 »

witam
podzielam zdanie Arka ......najgorsza piosenka MT , no może ratuje ją intro i to wszystko.
Awatar użytkownika
dees
Członek TAFC Polska

Post autor: dees »

No "Shooting Star" jako taka napewno nie nalezy do najlepszych w twórczości MT, ale zawsze to coś, szkoda że trochę "bezczelnie" poskładana, ale jak na takie "sztukowanie" z kawałków vocalu to trzeba przyznać że wyszło to naprawdę nie najgorzej. Choć przyznam że początowo troche mnie Bohlen zdenerwował tym pomysłem, ale niech tam. Soundtrack potrzebował czegoś "niby" nowego sygnowanym jako Modern Talking :). W końcu sama nazwa MT przy tym nagraniu przyciągneła do tego soundtracka napewno troche fanów niż gdyby tego nagrania nie było na soundtracku do kreskówki z Bohlenem w roli głównej.
ODPOWIEDZ