Mystery

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
piotras1272

Mystery

Post autor: piotras1272 »

Witam

Jestem ciekawy co myślicie o piosence Mystery z albumu Universe. Miała ona być drugim singlem po TV Makes The Superstar, ale nie została wydana ze względu na rozpad MT w 2003. Co o niej sądzicie
Marcin87

Re: Mystery

Post autor: Marcin87 »

Jest to bardzo fajny, dynamiczny kawałek; mnie się podoba, ma fajny latynoski styl :wink:
Obrazek
piotras1272

Ciekawe co by było jakby został wydany jako drugi singiel

Hit lata 2003??
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Dobra piosenka. Jej początek to ''aaa iii jooo'' w bardzo podobnej formie pojawiło się chwilę potem, bo chyba jeszcze w tym samym roku, albo rok później w jednej z piosenek Black Eyed Peas, ale nie pamiętam już jaki nosiła ona tytuł. A więc mały plagiacik? czy po prostu typowy latynoski okrzyk? czy jak to tam nazwać.
Bardzo mnie ciekawi jak by wyglądał do niej teledysk.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Bardzo mi się podoba ta piosenka. Szkoda że nie została wydana jako singiel.
piotras1272

Co do teledysku. To Ibiza. Pełno skąpo ubranych kobiet (jak w Sexy Sexy Lover) jakiś klub na plaży no i nasi Thomas i Didi
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Haha, zapewne tak :lol:
Ja bym bardziej stawiała na coś w stylu "Juliet" albo "TV makes a superstar"
piotras1272

No to by było ciekawe. Bo nuta strasznie fajna ; )
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Szczerze powiedziawszy to ta piosenka była na początku dla mnie jedyną piosenką jaka do tego albumu nie pasuje. Teraz mi wszystko jedno, jednak nie lubię latynoskich rytmów a ta piosenka bardzo zajeżdża muzyką latyno. W sumie jest tak nagrana jakby nie było. Poza tym, gdy po raz pierwszy przesłuchałam Universe to bardziej na tę piosenkę zwróciłam uwagę niż na Blackbird, która też jest w innym stylu niż pozostałe ale ta przynajmniej mi się podoba od samego początku. A Mistery od razu wyeliminowałam ze słuchania. Teraz już się do niej przyzwyczaiłam i już mi przestała przeszkadzać, gdy słucham Universu. :)
piotras1272 pisze:Co do teledysku. To Ibiza. Pełno skąpo ubranych kobiet (jak w Sexy Sexy Lover) jakiś klub na plaży no i nasi Thomas i Didi
Nie cierpię tego teledysku właśnie ze względu na te porozbierane panienki. Nie cierpię oglądać tego typu teledysków i takowych unikam jak ognia. :lol:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Ja nie specjalnie byłem od początku przekonany do tego utworu. Piszecie latynoski styl... Może i tak ale taki właśnie nieco nie pasujący do całego albumu ten kawałek. To co mi się najbardziej podoba w tym utworze to nagłe jego zakończenie (bez jakiegoś wyciszenia) i przejście do znacznie lepszego utworu "Everybody Needs Somebody"...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
ewka_si
Kontakt:

Post autor: ewka_si »

Latino Americano :)) piękna miłosna historia w tej piosence się mieści :)) Lubię tą piosenkę.
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
ODPOWIEDZ