Andrea Berg - Schwerelos

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Andrea Berg - Schwerelos

Post autor: Peter »

To się naprawdę nazywa mieć rękę do interesów, widać, że Bohlen znalazł bardzo dobry biznes. Sprzedaż dwukrotnie wyższa niż w "Złotych latach" Medlocka. Podejrzewam, że większości z Was byłoby na rękę jakby się zabrał za pisanie dla Andrei zamiast dla Medlocka. Ale nie wiem czy następny album jest w planach, bo do tego czasu pewnie wyzdrowieje je kompozytor.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Piętnaście tygodni po premierze album utrzymuje trzecie miejsce w Niemczech. Pod względem długości obecności w Top-10 Dieter miał do tej pory zaledwie dwa większe sukcesy z Modern Talking - The 1st Album i Back For Good.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Jak taki sukces to coraz bardziej rozważam zakup. Nie do końca moja muzyka, ale jak dla mnie lepsze to niż każda płyta z Markiem Medlockiem. Gdyby to jeszcze było po angielsku.... sukces w Europie byłby. Czy prawdą jest, że Olivier Lukas miał swój udział w powstawaniu piosenek? Chodzi o teksty.
Awatar użytkownika
thomas6

Post autor: thomas6 »

Witam wszystkich forumowiczów i mam pytanie odnośnie tej Pani i tego albumu, czy ktoś może wie gdzie można ściągnąć ten album? Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:A to ciekawe! Znamy jakieś tytuły, lub chociaż ogólne informacje o tych piosenkach zalegających Bohlenowi w szufladzie?

Byłbym ostrożny w porównywaniu jej z Otzim, materiał z ostatniej płyty (http://www.musicline.de/de/product/8869 ... ///2489318) wiele wspólnego z Noch in 100000 Jahren nie ma i bliżej mu do Rosenzeit Roya Blacka.
ArCrack pisze:Wolałbym usłyszeć nowego Medlocka, choć nie tego tropikalnego, a raczej dance'owego - Real Love, This Is Love...
Album Anderi Berg brzmi dokładnie tak jak inne współczesne szlagiery (Oetzi, Wendler) i nie jest to styl, za którym jakoś wyjątkowo przepadam. Jeśli jednak porównać to ze stylem z płyty Petera Alexandra, korzystniej dla mnie wypada produkcja z zeszłego roku. "Verliebte Jahre" przesłuchałem może ze cztery razy w życiu i nie mam ochoty do niego wracać - nie moje klimaty.
Hehe, czyli jednak można porównać Andreę do Dj Oetzi. Poprzednia płyta nie ma za wiele wspólnego z Royem Blackiem, a ta nowa także, do Oetziego bym tego nie porównał, a kto wie czy Bohlen nie wyciągnął z szuflady czegoś co napisał dla niego?
Pozdrawiam Cię. ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ötzi jak wiemy dostał od Bohlena propozycje trzech piosenek i wybrał tylko jedną, zatem możliwe że dwie pozostałe trafiły w jakiejś formie na "Schwerelos". Praktyka pokazała, że DB jednak poszedł z Andreą w tym kierunku.
Awatar użytkownika
Peter

Tam w reedycji są bardzo ciekawe piosenki, mam wrażenie, że "Mein Prinz" to typowy Bohlen, Słuchałeś może tego wydawnictwa? I bardzo dobrze zrobiono rockowy remix DKNNRL.... Gdyby nie Andrea to bym Bohlena chyba wcale nie słuchał. Wolę także "Schwerelos" niż "Verliebte Jahre".
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wokół albumu cisza, ale nadal sprzedaje się on bardzo dobrze. Osiągnął właśnie status potrójnej platyny (>600 000 egzemplarzy w Niemczech) i utrzymuje się na niemieckiej Top 100 już przez 43 tygodnie. Z albumów będących produkcjami Dietera dłużej notowane były tylko "Let's Talk About Love" (44 tygodnie) i "Back For Good" (53). Wszystko więc wskazuje na to, że za nieco ponad dwa miesiące "Schwerelos" przebije płyty Modern Talking i będzie pod tym względem największym sukcesem Dietera w ojczyźnie.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Pkmodern pisze:Nr katalogowy już jest:

22.10.2010 - Ariola (SonyMusic) - 88697 78386 2 (CD)

Na Amazonie już zapowiedź dali: http://www.amazon.de/Schwerelos-Andrea- ... amonlco-20

A ja kupiłam na fan.pl i jestem zadowolona :D :D :D .
Na wszelki wypadek podaję linka.

http://www.fan.pl/katalog/p91624020_and ... relos.html
ODPOWIEDZ