Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dancefloor

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
art_system

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dance

Post autor: art_system »

phantomas pisze:art-system napisał(a):
No!fakt, dlatego Thomas go przygarnął, wygląda jak RAINMAN w filmie z Dastinem Hofmanem:) Czysty obłęd..

Odbieram te posty jako bardzo ponury żart świadczący o chwilowej mam nadzieję słabości umysłowej piszących te bzdety.
Odnosi się to filmu z You Tube, na kórym Uwe jest z Neną, robi miny jak Rainman. A nie do nowego klipu, bo jak dla mnie to 4 za całośc, widać że się śpieszyli z nakręceniem bo nawet do kamery nie patrzą lub nie dadążają w pewnych monentach, ale Thomas na planie jest profesjinalistą:)

Przesłuchałam cały utwór "Now or Never", no niestety klapa po całości. Zachwycony byłem początkiem, 30 sek. Myslałem,że będzie BOMBA jak Wicked Love, za to mamy długie ooooooooooooooooooooooooooooo i 3 sekundy chórku, ktorego tak naprawdę nie rozumiem w tym miejscu i dlaczego tak krótko?Dlaczego brakuje melodii w refrenie- wszysko jest na jednej lini, szkoda. A zapomniałbym, techno nie jest dla pana Thomasa, niech już takich kawałków nie tworzą.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
alunia13

Post autor: alunia13 »

Co do teledysku i piosenki - wgl mnie nie poruszyły ani zachwyciły ani etc. etc.
Wolałabym już Summer Of Love to po 1. Po 2 Uwe wygląda jakby za wszelką cenę chciał być Dieterem.
To jak jeden stoi koło drugiego na tych skałach - od razu się kojarzy Thomas-Dieter.
Teledysk nudny, jedynie widoki ładne- oczywiście nie mam na myśli tych pań, bo przecież teraz żaden klip nie obejdzie się bez roznegliżowanych panienek :/ No i za dużo tej "nowoczesnej" muzyki słychać w utworach Thomasa. A przecież nawet w tych czasach można tworzyć piosenki w stylu lat 80 (przykład: Lauri - Heavy).
Moim zdaniem, Thomas powinien tworzyć dla swoich wiernych fanów muzyke a'la Modern Talking, a nie próbować uszczęśliwiać teraźniejszą młodzież( i nie tylko) która słucha tylko techno bądź Rhiany, Dody albo hip-hopu tudzież rapu.
Amen.
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Piosenka taka sobie trochę mdła... mało melodyjna jak dla mnie. :cry: Plener teledysku cudowny kocham naturę... :D Thomas lepiej by wyglądał ogolony,ale te igły na jego buzi brrrry pewnie mu nie kazali taki wizerunek. Co do tego pana blondynka to już pewnie zawsze będzie kojarzył mi się z trupią czachą.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Przesłuchałem cały utwór "Now or Never" i pierwsze co mi przeszlo na myśl , nie wiedząc czemu to Britney Spears. Piosenka niestety kiepska, momentami wpada w ucho ale za dużo tych dziwnych bajerów, na siłe jest to robiony moim zdaniem na taką typową radiówke i chyba byc może dla tego mi sie to skojarzyło z Britney Spears, nawiązując do tego co napisał art_system " ooOOoooOOOOoooo" które sie odznacza w piosence, jest takie troche jako zapchaj dziura bo nie wiedzieli co tam wsadzic w ten refren to piepszneli "oooOOooOo" " .. mam takie odczucia. Moim zdaniem zamiast tego powinna byc Ballada, coś wolniejszego...
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mr.King of Love pisze:Przesłuchałem cały utwór "Now or Never" i pierwsze co mi przeszlo na myśl , nie wiedząc czemu to Britney Spears. Piosenka niestety kiepska, momentami wpada w ucho ale za dużo tych dziwnych bajerów, na siłe jest to robiony moim zdaniem na taką typową radiówke i chyba byc może dla tego mi sie to skojarzyło z Britney Spears, nawiązując do tego co napisał art_system " ooOOoooOOOOoooo" które sie odznacza w piosence, jest takie troche jako zapchaj dziura bo nie wiedzieli co tam wsadzic w ten refren to piepszneli "oooOOooOo" " .. mam takie odczucia. Moim zdaniem zamiast tego powinna byc Ballada, coś wolniejszego...
Tak masz racje,zdecydowanie lepsza byłaby ballada (uwielbiam ballady w wykonaniu Thomasa ;)) ale "Now Or Never" też jest całkiem fajnym utworem.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Mamy miejsce 5. na liście najlepiej sprzedających się singli na Amazonie:
http://www.top10-charts.com/cd-single-charts.html
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

To nawet dobre miejsce, ale mozna chyba jeszcze wyzej wejsc.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

W JPC kompaktowy singiel jest dziś siódmy (http://www.jpc.de/jpcng/poprock/charts/ ... agroup=cdm) więc dobre wyniki z Amazona nie są odosobnione.

Niestety download nadal leży, czemu w sumie trudno się dziwić.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

Co do teledysku No More Tears On The Dancefloor to zgadzam się z niektórymi wypowiedziami ze nie jest za specjalny....trochę za duzo w nim chaosu i tak naprawdę nie wiadono o co w nim chodzi....ale co do samej piosenki to jest SUPER!!! Nowoczesna i bardzo wpadająca w ucho i spokojnie w takiej wersji może polecieć na niejednej dyskotece. A nowa piosenka Nor or never....podkład muzyczny spoko, refren również ale tego "oooooooo" fektycznie trochę za dużo
A co do Uwe to przestańcie się już tak czepiać! To że nie pasuje do Thomasa i to że robi miny jest tak naprawde najniej ważne. Ważne że im sie dobrze współpracuje i że nagrali dobrą płytę i singiel a reszta to szczegóły
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Cieszy dobra sprzedaż na początku, ale nauczony doświadczeniami ze sprzedaży singla "Gigolo" na razie nie popadam w zachwyty. Bardzo przypadł mi natomiast do gustu utwór "Now Or Never". Moim zdaniem mógłby spokojnie zastąpić utwór "Maria" na albumie "Two". Podoba mi się klimat tego utworu, spokojne zwrotki i dynamiczny refren. Szkoda że to właśnie do "Now Or Never" nie powstał teledysk. Według mnie ten utwór lepiej poradziłby sobie jako singiel niż "No More Tears...".
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Teledysk w rodzaju "podziwiajmy piękne widoki" niespecjalnie mi się podoba.
Nieogolonemu Thomasowi z siwym zarostem przybyło 15 lat.
Wersja piosenki "od tylca" kompletnie mi nie pasuje, jestem już przyzwyczajony do wersji albumowej, która jest 100razy lepsza.
Na ten "przyspieszacz" czeka się od połowy piosenki - a w tej wersji kompletnie go "rozwalono".
Ogólnie - i wersja i teledysk niezbyt udane.

CheriLady pisze:A co do Uwe to przestańcie się już tak czepiać! To że nie pasuje do Thomasa i to że robi miny jest tak naprawde najniej ważne.
Dokładnie! Przeciez najgłupsze miny to robił Bohlen. Gość nawet z playbacku śpiewać nie potrafi, a co dopiero na żywo.
Dlatego w porównaniu do Bohlena, to Uwe i tak jest mało sztuczny w teledyskach.
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

1. Ostra krytyka Fahrenkroga jest niesprawiedliwa, dla mnie jest znakomitym kompozytorem, a te dziwne miny wcale nie muszą być konsekwencją jakiejś kokainy, może tak po prostu ma.
2. Thomas w tym teledysku wypadł według mnie całkiem nieźle, z wiekiem wygląda coraz lepiej. Natomiast sam clip faktycznie mógłby być lepszy.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Krzychoo pisze:dziwne miny wcale nie muszą być konsekwencją jakiejś kokainy, może tak po prostu ma.
Albo po prostu reżyser i operator kamery w tym klipie do niczego się nie nadają.
Jak pojawiła się głupia mina, powinni powtórzyć ujęcie.
To świadczy o producentach klipu, że dopuszczają takie rzeczy na wizję.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Blue Forever pisze:Dla mnie teledysk - porażka.
Mam takie same odczucia. Środowisko naturalne jeszcze ok ale Uwe leżący na leżaku i ten "keybordzik" :lol: na początku teledysku...
Oj słabo, słabo.
Point Of No Return
talk talk

Post autor: talk talk »

Thomas prezentuje się dobrze, na luzie. Uwe robi miny jakby mu coś rosło z tylu. Teledysk słabej jakości jakby z lustrzanki zrobiony. Mogli ze dwa tuziny dziewczyn wpuścić na plan to może by to jakoś wyglądało, bo te dwie to jakoś nie wpisują się w nurt teledysków tanecznych.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Teledysk jest po prostu słaby, pewnie wyprodukowany podobnym nakładem środków co "The Night is Still Young" albo nawet i mniejszym.
A|F próbują podążąć przykładem DSDS i zamiast nakręcić do piosenki teledysk mający choć trochę wspólnego z jej treścią, stawiają na ładne krajobrazy i laski w bikini.
No i ten nieszczęsny Uwe, który siedząc na leżaku z tymi klawiszami wygląda co najmniej śmiesznie. Wygląda tym śmieszniej, gdy zaczyna robić te miny.
Jedyne dobre momenty teledysku to te, gdy pokazują obu panów na skałach.

Oceniam na 2/5 i poważnie zastanawiam się, czy A|F mają kogoś, kto zarządza ich image?
ODPOWIEDZ