Thomas Anders – Hits & Raritäten [3CD Box-Set]

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Thomas Anders – Hits & Raritäten [3CD Box-Set]

Post autor: atlantyda ;o) »

Myślę ,że w tym boxie znajdziemy utwory w nowych aranżacjach z solowych albumów Thomasa.Zapewne będą zrobione przez Uwe Fahrenkroga.Aż się proszą niektóre piosenki o przypomnienie :).Świetna wiadomość.

źródło:http://thomas-anders.com.pl/akt/?page_id=23
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Thomas Anders – "Hits & Raritäten" [3CD Box-Set]

Post autor: ArCrack »

Wydawcą jest Sony Music, zatem nie spodziewam się oficjalnego wsparcia Thomasa lub Uwe. W tej chwil są oni związani z Universal Music.
Z drugiej strony, Sony przejęło katalog Hansy, a więc i sporo niemieckojęzycznych singli Thomasa z lat 80.

Edit: na jednym z niemieckich forum pojawiła się informacja, że każda z trzech płyt z tego zestawu ma być poświęcona osobnemu etapowi kariery Thomasa.
CD1: wszystkie 18 niemieckojęzycznych nagrań z czasów przed Modern Talking
CD2: przeboje Modern Talking
CD3: utwory z czasów kariery solowej

http://ioff.de/showthread.php?p=32434119
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jeżeli chodzi o to CD ...
ArCrack pisze:CD1: wszystkie 18 niemieckojęzycznych nagrań z czasów przed Modern Talking
...to bardzo by mnie to ucieszyło bo mam nadzieję,że jakość nagrań będzie idealna :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Obrazek
Oto okładka składanki. Ciekawi dopisek "and friends" - czyżby tym przyjacielem miał być Bohlen z czasów Modern Talking? ;)

http://www.sonymusic.de/Thomas-Anders/H ... /P/2577358
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Thomas Anders – Hits & Raritäten [3CD Box-Set]

Hits wie "You're My Heart, You're My Soul" machten ihn einst weltberühmt - Thomas Anders, die eine Hälfte des legendären Duos Modern Talking. Gemeinsam mit Dieter Bohlen brach der 1963 als Bernd Weidung geborene Sänger sämtliche Rekorde der Popmusik. Doch Thomas Anders ist mehr, als die ihn umrankenden Klischees aus den Achtzigern glauben machen wollen. Zahlreiche seiner Solotitel bestechen durch einen Anspruch an Komposition, Text, Produktion und Interpretation. Mit dieser CD-Box wird Thomas Anders' Karriere erstmals komplett dokumentiert. Angefangen bei seinen zwischen 1980 und 1984 erschienenen Solosingles in deutscher Sprache, mit denen er erste Achtungserfolge erzielte. Diese hier vollzählig vertretenen Titel - teils bereits von Dieter Bohlen produziert - waren bis jetzt schwer zu findende und auf Vinyl hoch gehandelte Sammlerraritäten. Natürlich dürfen auch die großen Erfolge der Modern-Talking-Ära nicht fehlen, darunter vier Songs des Duos, die von Thomas Anders selbst geschrieben wurden. Und schließlich gibt es das Beste aus den Neunzigern und Zweitausendern zu hören.
Opis składanki ze stron Sony Music potwierdza kształt wydawnictwa. Będą stare niemieckojęzyczne nagrania, będą przeboje MT i cztery piosenki MT napisane przez Thomasa i wreszcie utwory solowe z lat 90. i 2000.
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Niespodzianek raczej nie będzie, ale warto zauważyć, że niemieckojęzyczne utwory będą oficjalnie wydane na CD po raz pierwszy
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A jednak wygląda na to, że niespodzianka będzie. Oto fragment opisu z Amazon.de:

Mit der vorliegenden CD-Box wird Thomas Anders' Karriere erstmals komplett dokumentiert. Angefangen bei seinen zwischen 1980 und 1984 erschienenen Solosingles in deutscher Sprache, mit denen er erste Achtungserfolge erzielte. Diese hier vollzählig vertretenen Titel - teils bereits von Dieter Bohlen produziert - waren bis jetzt schwer zu findende und auf Vinyl hoch gehandelte Sammlerraritäten. Dazu kommt - gleich in zwei Fassungen - die gesuchte Coverversion des Real-Life-Hits "Catch Me I'm Falling", die Thomas Anders 1984 unter dem Pseudonym Headliner veröffentlicht hat. Natürlich dürfen auch die großen Erfolge der Modern-Talking-Ära nicht fehlen, darunter vier Songs des Duos, die von Thomas Anders selbst geschrieben wurden. Und schließlich gibt es das Beste aus den Neunzigern und Zweitausendern zu hören. Und spätestens mit der dritten CD dieser Box wird auch der letzte Zweifler davon überzeugt sein: Thomas Anders ist nicht nur einer der erfolgreichsten, sondern auch einer der besten deutschen Sänger.

Dwie(?) wersje Catch Me, I'm Falling!
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Zgadzam sie z Arkiem bedzie to bardzo ciekawe wydanie chociazby na niemieckojezyczne utwory!Pytanie jak to bedzie zrobione mam nadzieje ze profesjonalnie i bez przesterow na utworach a utwory z lat 90-siatych zapowiadaja sie bardzo interesujaco w kacu bedzie jakas ciekawa gratka dla fanow Thomasa ktorzy sluchaja jego muzyki juz od 20-stu lat
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Od dawna nie czekałem z takim zniecierpliwieniem na wydanie składanki. Ostatnio było to przed wydaniem boxu "The Definitive Collection" Modern Talking.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

weidung pisze:Od dawna nie czekałem z takim zniecierpliwieniem na wydanie składanki. Ostatnio było to przed wydaniem boxu "The Definitive Collection" Modern Talking.
No to nie jesteś sam Michałku.Chyba bardziej się niecierpliwię niż przed wydaniem TWO!To dla fanów będzie niezły rarytasik! :lol:
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Fajnie jakby hity MT zostały np. zaśpiewane na nowo.
Bo wersje oryginalne, to już wyszły ma milionie składanek.

Ciekaw jestem czy Thomas załączy jakies nagrania, które wyszły tylko na płytach klubowych, albo nie ukazało się wcale, jak Crying In The Night, Good Karma, Ibiza Baba-Baya i tym podobne. To by było dużo ciekawsze niż składanka piosenek z regularnych albumów.

No i pytanko do Arka - sprowadzasz to wydawnictwo?
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Daniel pisze: Ciekaw jestem czy Thomas załączy jakies nagrania, które wyszły tylko na płytach klubowych, albo nie ukazało się wcale, jak Crying In The Night, Good Karma, Ibiza Baba-Baya i tym podobne.
Ibiza Baya-Baya wyszła na singlu.Mam nawet z autografem. Co do innych nagrań,których nie ma na płytach,to chętnie by się posłuchało.Może jakaś perełka się trafi.Jesteśmy ciekawi,ale musimy czekać,czekać,czekać.... :lol:
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Niby wyszło, ale to były jakieś limitowane edycje. na żadnym albumie się tego nie uświadczy.
Wolałbym tego typu piosenki, niż zbieraninę ze zwykłych regularnych albumów, a zapewne jeszcze w tych samych, znanych wersjach.
Ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

No Mili Państwo!
Odkładamy pieniążki, bo tracklista zapowiada się arcyciekawie. Oto i ona:

Disk: 1
1. Judy
2. Liebe ist ein zweites Leben
3. Du weinst um ihn
4. Einer von uns beiden
5. Es war die Nacht der ersten Liebe
6. Mädchen so wie du
7. Ich will nicht dein Leben
8. Ich hatte mal Freunde
9. Was macht das schon
10. Steig aus, wenn du kannst
11. Wovon träumst du denn (in seinen Armen)
12. Du bist die Frau fürs Leben
13. Endstation Sehnsucht
14. Zwischen Himmel und Hölle
15. Heißkalter Engel
16. Wie ein verbotener Kontinent
17. Es geht mir gut heut nacht
18. Und wenn die Sonne schlafen geht
19. Catch Me I'm Falling (Single Version)
20. Catch Me I'm Falling (Long Version)

Disk: 2
1. You're My Heart, You're My Soul
2. You Can Win If You Want
3. Lucky Guy
4. Cheri, Cheri Lady
5. Brother Louie
6. Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)
7. Angie's Heart
8. Geronimo's Cadillac
9. Give Me Peace On Earth
10. Jet Airliner
11. In 100 Years
12. Anything Is Possible
13. You Are Not Alone
14. Love Is Like A Rainbow
15. Love Is Forever
16. I Need You Now
17. Ready For The Victory
18. Mrs. Robota
19. Love To Love You
20. Blackbird

Disk: 3
1. Love Of My Own
2. One Thing
3. Turn On The Light
4. Soldier
5. The Sweet Hello, The Sad Goodbye
6. Más que amor
7. Whispers Of Love
8. How Deep Is Your Love
9. My One And Only
10. When Will I See You Again
11. The Love In Me
12. A Little Bit Of Lovin'
13. Independent Girl
14. King Of Love
15. Never Been Loved Before
16. This Time
17. Just Dream
18. Geboren
19. Songs That Live Forever
20. You're My Heart, You're My Soul

Mój komentarz:

Znakomicie!

Wszystkie niemieckie utwory Thomasa, z których tylko dwa wyszły na CD. Unikatowy Headliner po raz pierwszy szerzej, niż na składance z 1984 roku. Do tego dochodzi jego wersja krótka (czyli premiera w ogóle).

Drugi krążek - no cóż...znowu sporo MT, ale i tak dobrze. Sporo piosenek autorstwa Thomasa, kilka moich ulubionych ;)

Solo Thomas - "Geboren" na składance, "Just Dream", "Can't Give You Anything" po hiszpańsku i moje ulubione "My One And Only". No i jeden bonus wydany tylko na singlu. Mało? :)

Aha - źródło: Amazon.de
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
smok04

Post autor: smok04 »

-"Mało?"-Tak,nie tego się spodziewałem.Pominięto wszystkie projekty,w których Thomas uczestniczył.Nie ma duetów(np. z Sandrą,czy naszą Kasią Novą).Brak piosenek ze"Strong'a",choć to można wytłumaczyć nie wydaniem płyty na rynek zachodni.Moim zdaniem można było darować sobie większość piosenek Modern Talking na rzecz mało dostępnych,znanych jedynie z unikatowych singli,jako np.bonus track.Cieszy za to obecność"Geboren".Oceniam ten box na 2 za pomysłowość wydawcy(ciekawe ile w tym decyzji Thomasa?)i na 5 za 1CD.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

smok04 pisze:Re: Thomas Anders – Hits & Raritäten [3CD Box-Set]

Nowy postprzez smok04 » Śr sie 24, 2011 5:10
-"Mało?"-Tak,nie tego się spodziewałem.Pominięto wszystkie projekty,w których Thomas uczestniczył.Nie ma duetów(np. z Sandrą,czy naszą Kasią Novą).Brak piosenek ze"Strong'a",choć to można wytłumaczyć nie wydaniem płyty na rynek zachodni.Moim zdaniem można było darować sobie większość piosenek Modern Talking na rzecz mało dostępnych,znanych jedynie z unikatowych singli,jako np.bonus track.Cieszy za to obecność"Geboren
Zgadza się.moje wyobrażenie o disk3 było zupełnie inne.Spodziewałam się,że będą tam utwory,które nie wyszły dotąd na żadnej płycie.A tutaj" powtórka z rozrywki".Jedynie 1 disk jest zgodny z wcześniejszą zapowiedzią.Dla tego właśnie krążka kupię ten zestaw.No cóż zawiodłam się,ale nie pierwszy raz w życiu. :roll:
ODPOWIEDZ