Lady Lai
-
Marcin87
Lady Lai
Która wersja piosenki Lady Lai jest Waszym zdaniem lepsza? Ta z albumu Ready For Romance czy Back For Good? Mnie osobiście bardziej przypada do gustu pierwsza wersja. Ma ona ten niesamowity mroczny klimat, który zniknął niestety po odświeżeniu piosenki w 1998r. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Lady Lai
Oczywiście,że z albumu Ready For Romance
.Podobnie jest z balladą Give Me Peace On Earth,wolę wersję z In The Middle Of Nowhere
,chociażby ze względu na chórki
.W Lady Lai tych chórków mi brakuje.W każdym razie ma jakby bogatsze tło muzyczne no i jakby bardziej podoba mi się śpiew Thomasa w tej wersji z lat 80tych
.
-
jkris
dla mnie zdecydowanie lepsza wersja to ta z BFG. wg mnie wersja odswiezona ma w sobie duzo wiecej subtelnosci i szlachetnosci...
- Karolek78
Wersja Lady Lai z 1986 roku ma niesamowity klimat dużo się dzieje w tle zdaje mi się że w tym nagraniu słychać perkusję Simmonsa tymczasem nowa wersja jest taka zwyczajna nie ma w niej tej magii.
Karolek78
- Peter
Ja głosuję na wersję z 1986 roku, ma w sobie magię i jest ładniejsza. Po prostu według mnie jest bardziej udana.
- użytkownik #1463
Wybrałem wersję z BFG. Bardzo podoba mi się w niej ten saksofon na początku, i w ogóle wydaje mi się lepiej i nowocześniej zaaranżowana.
- kate
Oczywiście z ready for romance. Zawsze wybieram oryginalną pierwszą wersję. Nie lubię żadnych przeróbek bo wg mnie piosenka na tym traci. Niektóre są fajne ale nigdy lepsze od pierwowzoru.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Fanka MT
Ja również zaznaczyłam wersję z "Back for good"
Sama nie wiem, dlaczego ale od razu przypadła mi do gustu. Moim zdaniem to jeden z najlepszych kawałków na tym albumie 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- Gasolina91
Fakt, jest ona bardziej romantyczna, choć wersja z lat 80. ma swój klimat. Obie wersje bardzo lubie i ciężko mi pomiędzy nimi wybierać.jkris pisze:dla mnie zdecydowanie lepsza wersja to ta z BFG. wg mnie wersja odswiezona ma w sobie duzo wiecej subtelnosci i szlachetnosci...
Point Of No Return
-
DanielG
Bez dwóch zdań pierwsza wersja - 1986! Ta odświeżona jest zaśpiewana tak delikatnie, muzyka taka melancholijna, a w ogóle sam wstęp do niej jest taki "słodki" - idealna by była do jakiegoś filmu romantycznego. Przy wersji '86 wymięka! Właściwie chyba jedna z pierwszych piosenek MT jakie się w tamtych czasach pokazały i nie miały chórku... Ale Thomas tak daje czadu głosem w refrenie, że w połączeniu z tym głosem jaki słychać w tle, refren robi się cudo
To właściwie jedna z moich ulubionych ballad MT tamtych czasów. Zwrotki spokojne, choć doniosłe i z takim mrocznym klimatem, a refren zaśpiewany pełną piersią - to jest coś co sprawia, że ta nuta zasługuje na uwagę i głośniejsze słuchanie 
- MODERN JEANNE