D.Bohlen 2011 - nadzieje i oczekiwania

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Malediwy

Re: D.Bohlen 2011 - nadzieje i oczekiwania

Post autor: Malediwy »

Ja podobnie jak Wy jestem rozczarowany bieżącą działalnością Bohlena choć niewątpliwie za to co przez tyle lat zrobił i tak pozostanie dla mnie ikoną do końca życia. Niemniej jednak obecnie nawet nie jestem na bieżąco z tym co wydaje.
Osobiście marzy mi się jakiś album, jeśli nie Blue System to choć coś na miarę Der Film. Na występy live jednak bym raczej nie liczył. Chyba, że coś w stylu "rosyjskiej dyskoteki '80"...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Malediwy pisze:Osobiście marzy mi się jakiś album, jeśli nie Blue System to choć coś na miarę Der Film.
Dokładnie.Jest to marzenie chyba wszystkich jego fanów.Niestety podejrzewam że na razie nie do spełnienia.Dieter wie że jego osobisty album nie miał by szans na większy sukces dopóki trwa DSDS i większą uwagę szerszej publiczności przyciągają obecnie jego gwiazdki.
Celem Dietera ,jak każdego kompozytora i producenta jest odnieść sukces i dopóki jest aż tak wielkie zainteresowanie DSDS wątpię żeby wydał solowy album.Ale mam nadzieję że gdy skończy się jego jurowanie odważy się na to.Ale to też nie jest pewne bo album Dieter Der Film nie zrobił oszałamiającego sukcesu.Fajnie by było żeby zaśpiewał chociaż z kimś w duecie.
I LOVE DB AND TA!
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

NOwa plyta pietro lombardi w stylu modern talking:):):)
jkris

Post autor: jkris »

a mi sie marzyl zeby dal kilkanascie piosenek z pierwszych plyt Blue Systemu do obrobki dobrym DJom (np ATB) i mysle, ze powstaloby cos co mialoby szanse zaistniec na listach nie tylko w Niemczech...
sq9tm
Kontakt:

Post autor: sq9tm »

Mimo to że płyta Dieter der film wyszła już 5 lat temu ja ją odkryłem niecałe dwa lata temu. Nie kupowałem jej wcześniej myśląc że to po prostu kiepska płyta. Co prawda widziałem teledysk Gasoline ale niezbyt mi się podobał. Kiedy wreszcie zdecydowałem się na zakup płyty totalnie mnie zaskoczyła. Po prostu nie mogłem w to uwierzyć co usłyszałem. Myślałem że bez Systemsów Dieter sam nic nie potrafi a tu taka niespodzianka. Jest to moja ulubiona płyta po rozpadzie Modern Talking i właśnie takiego Dietera chcę. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby odnowić kilka nagran Blue System. Prawda jest jednak taka że Dieter idzie trochę w innym kierunku który nie do końca akceptujemy ale myślę że tak musi być. Wiadomo że ta solowa płyta nie zdobyła wielkiej popularności a gwiazdy którym pisał nagrania są powiedzmy na topie. Thomas zaśpiewa na koncercie kilka nagrań MT i już ma kasę natomiast Dieter musi się dwoić i troić aby coś dobrego napisać bo inaczej kasy nie ma. :D
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To by był dobry pomysł by odświeżyć BS dlatego że piosenki Blue System odniosły jakiś tam sukces w Europie i były na listach.Mógłby je odświeżyć tak jak odświeżył MT który odniósł jeszcze większy sukces po powrocie niż przed.Jeśli byłoby zainteresowanie to dobrze jakby tworzył nowe piosenki w tym stylu.Wtedy mógłby być odzew szerszej publiczności.Bo odgrzewane przeboje dla fanów to już nie to samo co nowości ale na pewno lepsze to niż nic
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

sq9tm pisze:Jest to moja ulubiona płyta po rozpadzie Modern Talking i właśnie takiego Dietera chcę.
Ja też byłam mile zaskoczona,ze Dieter pokazał,że potrafi śpiewać bez Systemsów. I jeżeli miałby coś nagrywać to chciałabym zobaczyć coś w stylu właśnie Dieter der film. Wszystkie piosenki z tej płyty bardzo mi się spodobały i ucieszyłabym się gdyby Dieter nagrał coś w takim stylu.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Najciekawsze jest to że mi akurat bardziej podobały się zwrotki.W refrenach często było słychać zawodzenie Kohlera.Posłuchaj Can This Be Love
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Ja od Pana Bohlena nie oczekuje już prawie niczego, po 2003 roku stracił swoja wiarygodnosc. Obecnie Dieter nie robi nic czego można by pochwalic..powiedziec " to jest to". Jedynie co mu w miare wyszlo piosenki Medlocka i niestety wiecej nie ma, no chyba że nazwiemy jego plagiatopodobne utwory lub covery..JEGO dziełami , to ok, wtedy można powiedziec że robi dobrą robote. Powiem to już setny raz, Dieter sie zdziadział.
Jedynie co może robic obecnie to siedziec jury i sie promowac, a reszta nie ma juz znaczenia..
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
ODPOWIEDZ