TV.Disco - nowy kanał telewizyjny

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

TV.Disco - nowy kanał telewizyjny

Post autor: ArCrack »

Z początkiem września działalność rozpocznie TV.Disco - nowy muzyczny kanał adresowany do miłośników szeroko pojętej muzyki tanecznej. Dominować mają w nim brzmienia z lat 70., 80. i 90., a wykonawcy tacy jak Modern Talking czy C.C. Catch są wymieniani z nazwy w prasowych zapowiedziach. Jak mówi dla portalu media2.pl Ewa Czekała, prezes zarządu firmy 4Fun Media, analiza pokazała, że muzyka disco z lat 70tych, 80tych czy 90tych jest preferowana przez większość Polaków. Disco nadal modne jest, zarówno wśród osób starszych, jak i młodych ludzi, którzy słuchają jej podczas spotkań towarzyskich, czy na imprezach. Bardzo dobrze wypadają również rozmowy z operatorami, którzy mówią, że właśnie takiego kanału brakuje w ich ofercie.

Z wywiadu udzielonego dla TV Sat Magazynu możemy się dowiedzieć, iż nowy kanał będzie emitowany za darmo z satelity Hotbird i powinien pojawić się w ofercie wszystkich renomowanych sieci kablowych. Emisja będzie trwała 24 godziny na dobę.

Link do jednego z wywiadów na temat kanału: http://media2.pl/media/80944-ewa-czekal ... kanal.html
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
sellimi

Re: TV.Disco - nowy kanał telewizyjny

Post autor: sellimi »

Niepokoi mnie tylko, że poza disco 70', 80' i 90' oraz dobrymi polskimi zespołami (Kult, T-Love) wymienia się także Boysów, Shazze itd... czyli disco polo też mają w planach :(
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

W końcu jakaś porządna stacja będzie :D.
Nie to co gówniane MTV, VIVA itp.
Szczerze to brakuje mi muzyki lat 70tych, 80tych i 90tych.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

No to zobaczymy czy to tylko w zapowiedziach nowej TV jest wymieniony MT i CCC czy też tak będzie na długie lata.
Swego czasu bardzo podobała mi się Viva niemiecka bo rzeczywiście dużo w niej Dietera było.
To,że Disco Polo ma tam tez gościć to błąd,powinna powstać osobna stacja dla fanów Disco Polo.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jest już kanał z disco-polo, nazywa się Polo TV. Z tego co czytałem, DP na TV.Disco ma być nie więcej niż 30%.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Dla mnie osobiście "stare" info, ale jestem dobrej myśli i czekam z niecierpliwością, dziwi mnie tylko to że jeszcze nikt nic nie widział/obejrzał a już zaczynają się opinie że disco polo nie pasuje...hehe :D (chyba sobie sprawy nie zdajecie jaki to lep "na ludzi", a więcej widzów to większe stawki za reklamy, itp, jednym słowem; kasa). Mogę się mylić ale uważam że kanał ten stanie się popularny bo jego program świetnie wkomponuje się w zapotrzebowanie rynku.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mam nadzieję,że ten kanał będzie dostępny w mojej kablówce.A co co disco polo to gdyby dawali stare teledyski Akcentu albo Venus to nie miałabym nic przeciwko bo przypominają mi czasy mojego dzieciństwa (wtedy to były moje ulubione zespoły do czasu,aż poznałam Modern Talking :wink: ).
MY DREAMS COME TRUE :D
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Świetna wiadomość :!: Nareszcie porządne dźwięki będą puszczać.
Ann pisze:Mam nadzieję,że ten kanał będzie dostępny w mojej kablówce.
Dokładnie o to samo się martwię, fajnie gdyby znalazł się na mojej liście programów.
A Disco Polo nie będzie mi przeszkadzać, jednakże zdecydowanie więcej Dietera chcę tam słyszeć :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

W końcu jakiś kanał z muzyką dla osób które lubią starsze lata. Cholery dostawałem od tego MTV , Vivy itp..nawet nie przeszkadza mi to że bedą tam Boysi..;p Jestem fanem muzyki z lat 70-80,90 wiec na pewno bede słuchał w wolnym czasie:)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Najnowsze informacje: TV Disco ruszy najprawdopodobniej 27 września, a nie 1-szego, jak wstępnie planowano. Powód? Przedłużający się proces koncesyjny.
Mam jednakże nadzieję, że długie oczekiwanie zostanie wynagrodzone odbiorcom naprawdę ciekawymi teledyskami. W ten weekend, na kanale 4Fun.TV, można było zobaczyć zalążek zapowiadanej stacji. Wśród klipów były: "I Can Lose My Heart Tonight" oraz "You're My Heart, You're My Soul" :) .
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Marcin87

Fajnie by było gdyby telewizję można było obejrzeć także w internecie. Kurcze nie wiem czy moja kablówka będzie to nadawać :(
Obrazek
alunia13

Post autor: alunia13 »

Obym miała szansę oglądać tę wspaniale zapowiadającą się stację TV. Zdecydowanie brakuje "starej" muzyki w TV.
A disco polo mi nie przeszkadza.
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

TV.Disco jeszcze nie została uruchomiona, ale powstała jej konkurencja. Next Music HD - muzyczny program, który przez 24 h nadaje teledyski do tanecznych piosenek lat 70, 80 i 90 oraz nowości. Można go oglądać pod tym linkiem: http://oognet.pl/content/details/1100 Docelowo zagości w telewizjach kablowych.

I ciekawostka w filmie promocyjnym, oglądajcie od 15 sekundy ;):

http://www.dailymotion.com/video/xih51v ... shortfilms
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Marcin87

Fajny jest ten kanał. Oglądam go sobie teraz hehe :wink: A filmik promocyjny ma na prawdę fajną niespodziankę :D
Obrazek
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Czekamy na start TV.Disco, tymczasem Polo TV przebojem zdobywa "uznanie" w oczach widzów, z dnia na dzień stając się kurą znoszącą coraz to więcej złotych jaj.

http://media2.pl/media/83895-Polo-TV-hi ... a-MTV.html
http://finanse.wp.pl/kat,104492,title,Z ... omosc.html
"...I'm A Rough Boy..."
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Maro_D pisze:TV.Disco jeszcze nie została uruchomiona, ale powstała jej konkurencja. Next Music HD - muzyczny program, który przez 24 h nadaje teledyski do tanecznych piosenek lat 70, 80 i 90 oraz nowości. Można go oglądać pod tym linkiem: http://oognet.pl/content/details/1100 Docelowo zagości w telewizjach kablowych.

I ciekawostka w filmie promocyjnym, oglądajcie od 15 sekundy ;):

http://www.dailymotion.com/video/xih51v ... shortfilms

A wiadomo może na jakiej platformie cyfrowej można będzie oglądać ten kanał telewizyjny?
ODPOWIEDZ