Mehrzad Marashi - Don't Believe (80s Mix)

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MichałT

Mehrzad Marashi - Don't Believe (80s Mix)

Post autor: MichałT »

ArCrack pisze:Ta melodia aż prosi się o jakiś sensowny, dynamiczny aranż. Może ktoś się nad nią zlituje... :wink:
http://www.4shared.com/audio/TaWWPHww/0 ... _Vers.html
Co prawda minęło trochę czasu, ale myślę, że prośba jest nadal aktualna :wink:
Postanowiłem stworzyć własną aranżację dla tej piosenki, oczywiście w stylu lat 80.
Od początku stworzyłem własną linię basu oraz perkusji. Dodałem też analogowy pad, lead, pianino i gitarę, mam nadzieję, że się Wam spodoba :)
http://www.4shared.com/audio/7EXuE8h9/M ... lieve.html

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na komentarze :)
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Mehrzad Marashi - Don't Believe (80s Mix)

Post autor: ArCrack »

Pisząc mój post z linkiem do acapelli liczyłem po cichu, że adamstan zainteresuje się tematem ;), ale miło, że ktoś podjął się próby stworzenia alternatywnej aranżacji. Do tej pory natknąłem się jedynie ma remiksy w stylu klubowym, który jest kompletnie nie z mojej bajki.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Pomysł nawet ciekawy ale nie które brzmienia są trochę takie... midowe.
Karolek78
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Dziękuję, postoję. Nie słuchałbym w ogóle muzyki, gdyby mi serwowano takie wynalazki.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MichałT

Tak myślałem, że może niepotrzebnie dodałem niektóre instrumenty midi. Pasował tu właśnie klang na basie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć jakiegoś VSTka z tym brzmieniem, więc dodałem w to miejsce bas bezprogowy. Przydała by się jeszcze gitara, ale niestety nie mam odpowiedniej wtyczki. Zrobiłem drugą wersję, tym razem z midi zostały tylko pianino w tle i hi-hat'y.
http://www.4shared.com/audio/Ii7BKwOE/M ... ieve.html?
Ogólnie starałem się zrobić mix w stylu euro disco, stąd dużo bębnów. Niestety są to próbki z internetu i ich brzmienie faktycznie może pozostawiać trochę do życzenia. Jest to jak na razie mój pierwszy mix.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Dziękuję, postoję. Nie słuchałbym w ogóle muzyki, gdyby mi serwowano takie wynalazki.
Oczywiście masz prawo do takiego zdania, ale coś czuję, że mścisz się na mnie za ten salon Ferrari :)
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Źle czujesz. Piszę o tym co słyszę, niezależnie kto udostępnia swoje "dzieła".
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MichałT

phantomas pisze:Źle czujesz. Piszę o tym co słyszę, niezależnie kto udostępnia swoje "dzieła".
Więc czemu nie napiszesz, co konkretnie Ci się nie podoba, tylko walisz post, obrzucający mnie szambem. Cenię krytykę, ale konstruktywną, Twoja bardziej wygląda na atak. Przesłuchałeś drugą wersję ?
Nie podoba Ci się całość, czy może poszczególne fragmenty, pisząc tak jak piszesz, nie pomagasz mi.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichalT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Bez przesady, negatywna opinia to nie atak.
Główną wadą tego miksu jest to, że brzmi jak jeden z wielu plików .mid rozpowszechnionych w internecie. Brakuje indywidualności w tej aranżacji, myślę że to musi przyjść dopiero po wielu, wielu próbach z czasem.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MichałT

Rozumiem o co Ci chodzi, ale tym miksem celowałem w euro disco - nie tworzyłem własnego stylu. Dlatego piosenka ma dopisek (80s mix), a nie (Own Style). Starałem się jednak urozmaicić go własnymi wstawkami w stylu euro disco, stąd dodałem lead w drugiej zwrotce i odpowiednią perkusję. Sądzę, że gdybym miał dostęp do lepszych próbek, miks brzmiał by lepiej, ale nie przesadzaj, że brzmi jak midi :wink: Chyba nie jest aż tak źle, w wersji drugiej tylko pianino i hi-hat'y są z midi, reszta to sample i VSTki, które nie grają gdy odtwarzasz ściągnięte midi, n.p. w Winampie.
Mimo to cenię Twoją krytykę - chodzi mi właśnie o tego typu post, napisałeś co Ci się nie podoba, w przeciwieństwie do Phantomasa, który jak na razie nie napisał nic merytorycznie, za to ochoczo nazwał mój miks "dziełem". Dlatego uważam to raczej za atak niż konstruktywną krytykę.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Masakra! I to ten co obrzucił błotem aranżacje Anders I Fahrenkrog,sam pokazal jak powinna wygladac muzyka :lol:
Kończ waść wstydu oszczędź!
ODPOWIEDZ