Prosze sobie je porównac z piosenkami ze " Strong" , ja wiem że artysta musi byc wszechstronny itd..ale po prostu mi sie to nie komponuje.
Strong czy Two
- Mr.King of Love
Re: Strong czy Two
Kochani...oróż tak..moim zdaniem fajniejszym albumem był "Strong". A czemu? otóż moim zdaniem we wspomnianym przezemnie albumie było wiecej piosenek które wpadły mi w ucho, były bardziej melodyjne i po prostu fajniejsze. "Two" jest takim specyficznym albumem ponieważ jest w nim kilka piosenek z takim mocniejszym beatem. Owszem Thomas miał już takie utwory z mocnym beatem,taneczne, ale tutaj po prostu jest taka specyficzna powiedziałbym "nie thomasowska" aranżacja. Chodzi mi tutaj np o takie kawałki jak "Nathalie" lub " Hit or a Miss" a nawet bym powiedział o "Mr.Moon"..
Prosze sobie je porównac z piosenkami ze " Strong" , ja wiem że artysta musi byc wszechstronny itd..ale po prostu mi sie to nie komponuje.
)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
- I-love-M-T
Ja postawiłam na TWO - wcześniej wspomniane przez innych różnorodność aranżacji, brak monotonii i, ogólnie rzecz ujmując, ciekawsze melodie (teksty zresztą też) przechyliły szalę zwycięstwa na stronę albumu Anders|Fahrenkrog
Album STRONG uważałam dotychczas za bardzo dobry i w dalszym ciągu słucham piosenek z tego krążka, jednakże w zestawieniu z najnowszym wydawnictwem wypada trochę gorzej 
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
- MTalkingusia28
Właśnie. Otóż to. Piosenki na Two nie zlewają się jak na Strongu. Właśnie tego oczekiwałam od Thomasa, że nareszcie nagra piosenki bardziej beatowo, chociaż wszystkie jego poprzednie płyty mi się podobają. Bardzo lubię piosenki w ten sposób nagrane jak właśnie na Two i chyba dlatego bardziej wolę te późniejsze albumy Modern Talking niż te starsze, ale to już inna historia. Cieszę się, że nareszcie piosenki Thomasa są tak zróżnicowane pod względem muzycznym jak właśnie na Two.Fanka MT pisze:Zaznaczyłam "Two", gdyż moim zdaniem znajdują się na nim lepiej zaaranżowane piosenki. Nie są tak podobne do siebie jak kawałki na "Strongu"
Dokładnie tak jak ja, ale po pojawieniu się albumu Two zmieniłam zdanie na temat albumu Strong. Nadal bardzo lubię piosenki z tego albumu, ale piosenki na Two przebijają piosenki na Strongu. Nie myślałam, że nowy album tak bardzo mi się spodoba i że będzie lepszy pod każdym względem od poprzednich, ale jednak się myliłam. Niesamowicie podobają mi się piosenki na Two. Chciałabym, aby następne płyty Thomas nagrywał w podobnym stylu. Byłoby super. Jak dla mnie:)I-love-M-T napisał(a)
Album STRONG uważałam dotychczas za bardzo dobry i w dalszym ciągu słucham piosenek z tego krążka, jednakże w zestawieniu z najnowszym wydawnictwem wypada trochę gorzej
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
-
Modern
Oba albumy są super
ale wybieram album Two 2011
ale wybieram album Two 2011
Ostatnio zmieniony czw lip 21, 2011 17:24 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: A jakieś uzasadnienie?
Powód: A jakieś uzasadnienie?
- kate
Jak dla mnie tylko i wyłącznie Strong. Piosenki na tym albumie ujęły mnie taką jakąś magią. Album w takim stylu to coś dla mnie. A co do Two to po przesłuchaniu piosenki Gigolo myślałam,że album mi się spodoba. Ale gdy już zapoznałam się ze wszystkimi tytułami to stwierdziłam,że jest trochę przekombinowane z tymi wszystkimi beatami. Jakby koniecznie chcieli stworzyć "bardzo współczesny" album. Ale właśnie przez to przestałam słuchać muzyki współczesnej.
Podsumowując wolę dawnego Thomasa.
Podsumowując wolę dawnego Thomasa.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- angel
Dla mnie zdecydowanie album " Two ".
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- selena
Bardziej podoba mi się album "Two" , moze to dlatego że jest to pierwszy album Thomka, który podoba mi się w całości, może nie potrzebnie wsadzili tu utwor "I miss you" bo to w sumie z poprzedniego albumu,ale fajnie że tu słychac ponownie "Why do you cry" ale za to w wersji (lekko) zmiksowanej.
Jeśli chodzi o te współczesne bity o których ktoś tu wspominał, to wydaje mi się ze Tomek i Fahrenkrog chcą iść z duchem czasu, żeby nikt im nie zarzucał "że maglują w kółko ten sam styl" no i bardzo dobrze, bo na pewno są osoby którym się zmienia gust np. z lekkiego popu na klubowe bity (ja do nich należę).
Jeśli chodzi o te współczesne bity o których ktoś tu wspominał, to wydaje mi się ze Tomek i Fahrenkrog chcą iść z duchem czasu, żeby nikt im nie zarzucał "że maglują w kółko ten sam styl" no i bardzo dobrze, bo na pewno są osoby którym się zmienia gust np. z lekkiego popu na klubowe bity (ja do nich należę).
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Utwór "I Miss You" niby z poprzedniego albumu ale ukazał się tylko w wydaniu Oriflame,natomiast "Why Do You Cry?" ukazał się na wszystkich 4 wersjach albumu "Strong"selena pisze:może nie potrzebnie wsadzili tu utwor "I miss you" bo to w sumie z poprzedniego albumu,ale fajnie że tu słychac ponownie "Why do you cry" ale za to w wersji (lekko) zmiksowanej
- MTalkingusia28
Oczywiście że jest zmieniony i to nawet więcej niż leciutko.atlantyda ;o) pisze:Po za tym "I Miss You" też jest leciutko zmieniony-trzeba się tylko wsłuchać
.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- MODERN JEANNE
Zdecydowanie głosuję na Strong.Bardzo klimatyczny album z wieloma pięknymi piosenkami jak Make You czy Stay With Me.Ostatnio nawet często do niego wracałam i cały czas u mnie leciał.Two zupełnie nie trawię
I LOVE DB AND TA!
- Daniel
Nie uważacie, że teraz w porównaniu do Two - album Strong wypada bardzo słabo?
Strong jest monotonny, zagrany na jedno kopyto, piosenki prawie wszystkie takie same,
zaaranżowane z rosyjską "manierą" (w piosence "Sorry baby" słyszałem "Biełyje rozy"... i nadal je słyszę).
Zdecydowanie bardziej podoba mi się też singiel Gigolo niż Why Do You Cry (który to nigdy mi się nie podobał
- wolę Stay With Me - uważam, że to powinien być pierwszy singiel ze Stronga).
Nie dziwne, że wytwórnie zdecydowały nie wydać go na zachodzie - bo to rynek o wiele bardziej wymagający niż Rosyjski
i to by była finansowa i artystyczna porażka Thomasa.
Natomiast płyta Two - przy swojej melodyjności i przebojowości zachowuje wielkie urozmaicenie, każda piosenka jest zupełnie inna!
Wielkie brawa dla Uwe!
Strong jest monotonny, zagrany na jedno kopyto, piosenki prawie wszystkie takie same,
zaaranżowane z rosyjską "manierą" (w piosence "Sorry baby" słyszałem "Biełyje rozy"... i nadal je słyszę).
Zdecydowanie bardziej podoba mi się też singiel Gigolo niż Why Do You Cry (który to nigdy mi się nie podobał
- wolę Stay With Me - uważam, że to powinien być pierwszy singiel ze Stronga).
Nie dziwne, że wytwórnie zdecydowały nie wydać go na zachodzie - bo to rynek o wiele bardziej wymagający niż Rosyjski
i to by była finansowa i artystyczna porażka Thomasa.
Natomiast płyta Two - przy swojej melodyjności i przebojowości zachowuje wielkie urozmaicenie, każda piosenka jest zupełnie inna!
Wielkie brawa dla Uwe!