Masoneria, anarchizm a Modern Talking
- tanathos
Re: Masoneria, anarchizm a Modern Talking
ktoś chyba miał podobne spostrzeżenia do naszych.. zobaczcie , jakie to dziwne:
http://www.youtube.com/watch?v=CpFEMc5J ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=CpFEMc5J ... re=related
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- phantomas
- Kontakt:
Kolega to tak poważnie odbiera te filmiki? 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
- phantomas
- Kontakt:
A chociaż przeczytałeś co było 2 posty wyżej?
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Po przeczytaniu jeszcze raz tych wszystkich odkryć dotyczących masonerii -okładek,symboli,cyfr,a nawet tekstów piosenek to teraz rzeczywiście mam wrażenie jakby Dieter chciał przekazać swoim "braciom" coś przez te teksty (bo to przecież Dieter pisał teksty).Czy Thomas wiedział jakie teksty śpiewa,dlaczego tak często powtarzają się niektóre zwroty.Teraz już nie uważam,że teksty są typowo Disco Polowe.Z perspektywy czasu uważam ten temat za dosyć ciekawy.
- Prophet5
O ile administracja nie przeniesie wątku z tematu "okładkowego", sądzę że warto odesłać i do tamtej dyskusji, ale kontynuować już tutaj.
Link.
Inna sprawa, że sam Bohlen może nie był wiele świadom. Młody chłopak żądny sławy i pieniędzy, stał się marionetką w rękach wpływowych ludzi, zarządzających wytwórniami. A tych wielkich w sumie jest pięć, zatem może to być wąska grupa ludzi.
Ciekawe rzeczy znajdziemy u Michalea Cretu. I to nie tylko w oczywistej, jeśli chodzi o okultyzm, Enigmie, ale i w lekkiej, łatwej i przyjemnej Sandrze!
Najpierw zachęcam Was do obejrzenia filmu "Oczy szeroko zamknięte" (Eyes Wide Shut) Stanley Kubrick'a z 1999 roku. Reżyser ten dość dobrze pokazał rytuały masońskie, za co zresztą poniósł konsekwencje.

Polecam ten film. Uzbrojeni w wiedzę, przyjrzyjcie się uważnie temu "niewinnemu" teledyskowi Sandry "Little Girl":
http://www.vimeo.com/25652989
Jest tam bardzo wiele odniesień do masonerii, ale założę się, że mało kto zwróci uwagę na taki oto szczegół. Stop-klatka z 24 sekundy:

Oto lata życia zmarłej dziewczynki, nazwanej... Anioł Wenecki:
1789 - 1797.
Niby nic, prawda? Otóż są to lata urzędowania pierwszego prezydenta Stanów Zjednoczonych George Washington'a.
Wciąż nic specjalnego? To może zatem to:
"Washington also joined the Freemasons in Fredericksburg at this time"
(Washington przyłączył się także w tym czasie do masonów we Fredericksburgu).
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington
Taki sobie mały, wakacyjny smaczek.
Link.
Inna sprawa, że sam Bohlen może nie był wiele świadom. Młody chłopak żądny sławy i pieniędzy, stał się marionetką w rękach wpływowych ludzi, zarządzających wytwórniami. A tych wielkich w sumie jest pięć, zatem może to być wąska grupa ludzi.
Ciekawe rzeczy znajdziemy u Michalea Cretu. I to nie tylko w oczywistej, jeśli chodzi o okultyzm, Enigmie, ale i w lekkiej, łatwej i przyjemnej Sandrze!
Najpierw zachęcam Was do obejrzenia filmu "Oczy szeroko zamknięte" (Eyes Wide Shut) Stanley Kubrick'a z 1999 roku. Reżyser ten dość dobrze pokazał rytuały masońskie, za co zresztą poniósł konsekwencje.

Polecam ten film. Uzbrojeni w wiedzę, przyjrzyjcie się uważnie temu "niewinnemu" teledyskowi Sandry "Little Girl":
Jest tam bardzo wiele odniesień do masonerii, ale założę się, że mało kto zwróci uwagę na taki oto szczegół. Stop-klatka z 24 sekundy:

Oto lata życia zmarłej dziewczynki, nazwanej... Anioł Wenecki:
1789 - 1797.
Niby nic, prawda? Otóż są to lata urzędowania pierwszego prezydenta Stanów Zjednoczonych George Washington'a.
Wciąż nic specjalnego? To może zatem to:
"Washington also joined the Freemasons in Fredericksburg at this time"
(Washington przyłączył się także w tym czasie do masonów we Fredericksburgu).
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington
Taki sobie mały, wakacyjny smaczek.
- labambino
A czy ktoś z Was wsłuchał się w początek "JUST WE TWO(Mona Lisa)"?
Co słyszycie? Chodzi mi o sam początek.
Co słyszycie? Chodzi mi o sam początek.
you can win if you want!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ci co są w temacie obcykani tak jak Ty na pewno zwrócili uwagę.Dla mnie to był zwykły teledysk opowiadający historię jakiejś zmarłej dziewczynki,która ukazuje się Sandrze (nie wiem o czym jest sama piosenka-nie znam na tyle angielskiego).Moja uwagę w tym clipie przyciągnęła powtarzający się szczegół maski potem na twarzach tajemniczych ludzi ubranych w czarne peleryny.Oczywiście na samym początku Sandra stoi w otaczającym ją kwadracie właściwie jakby 3 kolumny kwadratowe.Prophet5 pisze:Uzbrojeni w wiedzę, przyjrzyjcie się uważnie temu "niewinnemu" teledyskowi Sandry "Little Girl":
Kurcze tak mnie to wciągnęło,ze zaraz zacznę dokładnie clipy MT i BS przeglądać.
- Mr.King of Love
atlantyda ;o) pisze:Ci co są w temacie obcykani tak jak Ty na pewno zwrócili uwagę.Dla mnie to był zwykły teledysk opowiadający historię jakiejś zmarłej dziewczynki,która ukazuje się Sandrze (nie wiem o czym jest sama piosenka-nie znam na tyle angielskiego).Moja uwagę w tym clipie przyciągnęła powtarzający się szczegół maski potem na twarzach tajemniczych ludzi ubranych w czarne peleryny.Oczywiście na samym początku Sandra stoi w otaczającym ją kwadracie właściwie jakby 3 kolumny kwadratowe.Prophet5 pisze:Uzbrojeni w wiedzę, przyjrzyjcie się uważnie temu "niewinnemu" teledyskowi Sandry "Little Girl":
Kurcze tak mnie to wciągnęło,ze zaraz zacznę dokładnie clipy MT i BS przeglądać.
Dla mnie sam fakt jaki jest tekst piosenki "Lucifer" "In room 66 - the devil is playing against me" Mówi sam za siebie..Dieter cos miał wspólnego z siłami nieczystymi
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.
Na onet.pl jest dosc interesujacy artykul o masonerii:
http://ciekawe.onet.pl/historia/masoni- ... tykul.html
Pozdrawiam!
Na onet.pl jest dosc interesujacy artykul o masonerii:
http://ciekawe.onet.pl/historia/masoni- ... tykul.html
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- labambino
Widzę,że nikt nie odpowiedział na moje pytanie.
Co słychać na początku MONA LISA?
Work of art...
Woooo rk of art...
Co słychać na początku MONA LISA?
Work of art...
Woooo rk of art...
you can win if you want!
- Prophet5
Jeśli ktoś jest ciekawy, co przedstawia oryginalny klip Blue System "Magic Symphony",

to spieszę donieść, że jest to ołtarz ofiarny Majów dla ich bogów,

taki, jak na przykład wyżej The Temple of Masonry Altar (Link).
Dodatkowo na teledysku jest też czerwona pani, a u stóp schodów (schody są bardzo typowe dla masonerii, jako że symbolizują rozwój i kolejne wtajemniczenia) orkiestra, ucharakteryzowana na bezdomnych, niewolników
czy wręcz trędowatych. Zapewne chodzi tu o profanów:

Jest też ukazany kult starożytnego zwierzęcia (Biblijny złoty cielec), a i mundury, w tym Bohlena, nie są bez znaczenia. W podobnych pojawiał się Michael Jackson, a ten należał do scjentologów:

Centrum Scjentologii w Los Angeles też ma ładną piramidkę, jak na okładkach MT:

Zaciekawionym tematem polecam uważnie obejrzeć teledysk Blue System "Love Is Such a Lonely Sword" (czerwona pani, świątynia, kolory nieba, skok w ogień etc...
).

to spieszę donieść, że jest to ołtarz ofiarny Majów dla ich bogów,

taki, jak na przykład wyżej The Temple of Masonry Altar (Link).
Dodatkowo na teledysku jest też czerwona pani, a u stóp schodów (schody są bardzo typowe dla masonerii, jako że symbolizują rozwój i kolejne wtajemniczenia) orkiestra, ucharakteryzowana na bezdomnych, niewolników

Jest też ukazany kult starożytnego zwierzęcia (Biblijny złoty cielec), a i mundury, w tym Bohlena, nie są bez znaczenia. W podobnych pojawiał się Michael Jackson, a ten należał do scjentologów:

Centrum Scjentologii w Los Angeles też ma ładną piramidkę, jak na okładkach MT:

Zaciekawionym tematem polecam uważnie obejrzeć teledysk Blue System "Love Is Such a Lonely Sword" (czerwona pani, świątynia, kolory nieba, skok w ogień etc...
-
Marcin87
Prophet5 widzę, że drążysz temat niesamowicie
To wszystko bardzo ciekawe, ale czy prawdziwe jednak
A mam pytanie. Czy w tekście piosenki Magic Symphony jest coś "masońskiego"
czy są piosenki, w których są "normalne" teksty
- Prophet5
Temat drążę już kilka lat, co jakiś czas mi się coś przypomina, bądź kojarzy. To, co Wam pokazuje, to i tak ułamki. Główny powód jest jeden: moja obawa przed ośmieszeniem. Sam pamiętam, jak na takie "rewelacje" zareagowałbym jeszcze przed laty.Marcin87 pisze:Prophet5 widzę, że drążysz temat niesamowicieTo wszystko bardzo ciekawe, ale czy prawdziwe jednak
A mam pytanie. Czy w tekście piosenki Magic Symphony jest coś "masońskiego"
czy są piosenki, w których są "normalne" teksty
"Magic Symphony", moim zdaniem, to nawiązanie do "Czarodziejskiego Fletu" Mozarta. Kompozytora, do którego w wywiadach przyrównuje się Bohlen.
"Opera opowiadająca o wartościach w sposób przystępny i zarazem baśniowy; zawiera jednocześnie liczne odniesienia do symboliki masońskiej (...)" link.
Z czasem i u Bohlena zaczęły zanikać odniesienia do masonerii, więc i teksty stawały się "normalne", jak napisałeś. Dlaczego tak się stało? Spekulowałem o tym wcześniej, niżej przypomnę cytatem, ale może jeszcze dodam, że jeśli sekta ukrywa coś przed profanami, to na wyższych szczeblach wtajemniczenia absolutnie nie ma powodu, by się z jakimikolwiek rytami obnosić. Wszelkie inicjacje, które możemy odkryć my (a więc nieupoważnieni), a które służą m.in. wprowadzaniu do świata wpływowych ludzi i mediów, dotyczą pierwszych stopni (najprawdopodobniej czeladniczych pierwszych trzech). Dalej są już elity bogatej, zakulisowej władzy, która nie musi bawić się "w kulki",
Cytat stąd.Prophet5 pisze:Chyba już usunięto tę wypowiedź, ale pytanie wydaje się ciekawe.(...)
A tak w ogóle gdyby Dieter nawet zaciągnął się do tej masonerii aby zyskać sławę to czy musiałby to "udowadniać" w tekstach i okładkachWydaje mi się, że lepiej dla niego zostawić to w ukryciu a nie dawać do myślenia takim jak my
Chyba, że w zamian za "pomoc" w osiągnięciu sławy musiał używać tych masońskich znaków
To jest także odpowiedź, dlaczego w późniejszym okresie symbolika taka znika.
Mamy początek lat 80-tych. Nie ma Internetu, a na przykład list z Europy do Australii potrafi iść pół roku. Jak przekonać "wtajemniczonego" speakera radiowego (jeśli jest sławny i wpływowy, to może być przecież masonem) z takiej właśnie Australii, by zagrał "jakiś tam" debiutujący zespół z Niemiec, podczas gdy do radia dziennie przychodzą setki singli? Odpowiedź jest prosta: "braciom" się pomaga. To ich grają media. Tak jest zresztą do dzisiaj z innymi zespołami.
Ale dziś Bohlen ma sławę, pieniądze, wpływy. Nic nie musi, machina inercyjnie wprowadzona w ruch, sama działa. Efekt śnieżnej kuli. To jest pierwszy powód.
Drugi jest taki, że jak większość sekt, i masoneria wymaga pewnych inicjacyjnych rytuałów. Chrześcijanie mają Msze Św., Sakramenty, lucyferianie swoje ryty.
- tanathos
Prophet5, ośmieszenia obawiać się nie musisz:-) tez się tym interesuję, założyłem ten temat i przyznam że znalazłes mnóstwo fajnych związanych z nim materiałów.
a tak by the way: wspomniałeś , że bohlen porównywał się do Mozarta. oglądałeś film "Amadeusz" Milosa formana? świetny
a tak by the way: wspomniałeś , że bohlen porównywał się do Mozarta. oglądałeś film "Amadeusz" Milosa formana? świetny
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
-
Marcin87
Nie no jasne, że się nie ośmieszysz. temat jest super i bardzo wciąga. Mnie to interesuje i fajnie, że podajesz nam te wszystkie informacje. A wiesz może czy motywy masońskie były też w nowszych albumach Blue System jak Forever Blue np?