Don't Play With My Heart - co sądzicie?
- Mr.King of Love
Don't Play With My Heart - co sądzicie?
Szukałem czy był juz taki wątek ale nie znalazłem, otóż jestem bardzo ciekaw jakie jest wasze zdanie na temat tej piosenki.
Otoż niektórzy twierdzą że jest to piosenka typowo boysbandowa, nawet gdyby tak było to co z tego?
Dla mnie to najlepsza ballada z Back For Good i zaryzykował bym nawet że jedna z lepszych po powrocie MT:)
a Jakie jest wasze zdanie?:)
Otoż niektórzy twierdzą że jest to piosenka typowo boysbandowa, nawet gdyby tak było to co z tego?
Dla mnie to najlepsza ballada z Back For Good i zaryzykował bym nawet że jedna z lepszych po powrocie MT:)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
- MTalkingusia28
Re: Don't Play With My Heart - co sądzicie?
Nie sądzę, żeby to brzmiało jak boysbandowy utwór. Nie cierpię boysbandów. Oczywiście jeśli ktoś tak twierdzi to jego sprawa. A co do piosenki to ośmielam się przyznać, że myślę podobnie jak kolega, bo dla mnie Don't Play With My Heart jest też jednym z lepszych utworów po powrocie obok I Will Follow You z Back For Good. Uwielbiam te piosenki. Są świetnie zaaranżowane i jak dla mnie bardzo wyróżniają się na Back For Good pośród tych wszystkich przerobionych utworów.Mr.King of Love pisze: Otoż niektórzy twierdzą że jest to piosenka typowo boysbandowa, nawet gdyby tak było to co z tego?
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Sussudio
Perkusja (brzmienie jak i patterny) ściągnięte z "Quit Playin' Games (With My Heart)" Backstreet Boys'ów (z resztą tytuły są dość podobne).
Jeśli chodzi o utwór jako taki...ani to ballada, ani jakoś specjalnie nastrojowy utwór to nie jest.
Moim ulubionym utworem z Back For Good, jest przearanżowana "Lady Lai", ze świetnym saksofonem, wspaniałym elektrycznym pianinkiem na początku i klarnetem...świetna wersja.
Jeśli chodzi o utwór jako taki...ani to ballada, ani jakoś specjalnie nastrojowy utwór to nie jest.
Moim ulubionym utworem z Back For Good, jest przearanżowana "Lady Lai", ze świetnym saksofonem, wspaniałym elektrycznym pianinkiem na początku i klarnetem...świetna wersja.
Dieter Bohlen Królem Polski
- Malediwy
Generalnie ta piosenka urozmaiciła album który składa się głównie ze starych piosenek w nowej aranżacji. Mnie osobiście bardzo się podoba. Czy jest to boysbandowy utwór?... Prawdę mówiąc nigdy pod tym kątem nie oceniałem tej piosenki. Mnie się ona po prostu podoba a przede wszystkim była jednym z 4 nowych utworów jakie można było posłuchać po kilku latach przerwy więc cieszyła i to bardzo:-)
Spokojem można kamień ugotować...
-
Marcin87
"Don't Play With My Heart" jest bardzo przyjemną do słuchania piosenką, ma słodką, cudną melodię; bardzo mi się podoba
A co do tgo, że jest to utwór boysbandowy to nie zgadzam się z tym; w ogóle nie kojarzy mi się z boysbandami. To po prostu bardzo fajna pioseneczka 
- Karolek78
Piosenka ta stanowi pewne ożywienie na BFG. Według mnie jest to dobry utwór który jest utrzymany w klimacie piosenek "boysbandowych". Absolutnie mi ten styl nie przaszkadza. Nie zgodzę się jednak ze stwierdzeniem że jest to ballada. Co do melodii jest ona bardzo ładna (trochę nastrojowa) a utwór przyjemnie się słucha.
Karolek78
- maaateusz
Don't Play with my heart jest piękną piosenką, świetnie wykonaną i oczywiście pięknie "ubarwioną" głosem Thomasa. Niezbyt pasuje do stylu MT. Zabrakło w niej niestety "chórków Bohlena" no cóż ... takabyła koncepcja. To chyba najlepszy "new hit" na tej płycie.

- Romantic Warrior
świetny utwór, z nowych piosenek na "Back For Good", mój ulubiony obok "Anything Is Possible", nie przeszkadza mi pewne podobieństwo do BSB
choć z tego co wiem faworytem Dietera na albumie był "I Will Follow You" - nawet jest do tego utworu teledysk
choć z tego co wiem faworytem Dietera na albumie był "I Will Follow You" - nawet jest do tego utworu teledysk
- Mr.King of Love
Czy jest gdzieś może jakaś wersja demo tej piosenki?
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
- Emil45677
Uważam ten utwór za bardzo udany choć nie jest to jakaś szczególnie chwytająca ballada. Na pewno nie zgodziłbym się ze stwierdzeniem że ta piosenka jest typowo boysbandowa. A co do pytania Mr.King of Love to nie spotkałem demo tej piosenki.
- Ann
- Członek TAFC Polska
Don't Play With My Heart to jedna z moich ulubionych piosenek na albumie Back For Good,druga to I Will Follow You.
MY DREAMS COME TRUE