Najlepsze chórki

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Najlepsze chórki

Post autor: Didi&Thomas »

Proponuję zabawę w wybór najlepszych naszym zdaniem chórków w całej twórczości Dietera i Thomasa a także zespołów, solistek i solistów z nimi współpracujących. Aby uporządkować nasze wypowiedzi proponuje podział na chórki krótkie (np. powtórzenia części refrenów) i długie, gdzie mieliśmy przyjemność posłuchania falsetów w większym czasowo zakresie. Dodatko aby każdy mógł sobie przypomnieć o jakie utwory i jakie chórki konkretnie chodzi propoponuje zamieszczanie pod tytułem linków do odsłuchu nagrań. I jeszcze ostatnia prośba - gdyby udało nam się w tym wątku uniknąć osobistych wycieczek a skupić się wyłącznie na temacie byłoby pięknie 8)
Oto moje propozycje:
Chórek krótki:
Princes Of The Night - MT
http://www.youtube.com/watch?v=0fhi2gR1 ... re=related
Uzasadnienie: Jak prościutko a jak pięknie brzmi. Chodzi mi w tym wypadku tylko o powtórzenia w refrenie (of the night, of my dream). Oczywiście również dalsza część chórków, "startująca" po refrenie jest super ale już nie kwalifikuje się do kategorii "chórki krótkie" 8)
Chórek długi:
SMS To My Heart - MT
http://www.youtube.com/watch?v=C7K_3rrKBTI
Uzasadnienie:
Wybór padł na utwór po reaktywacji (oczywiście - przecież w latach 80-tych nikt jeszcze o sms-ach nie słyszał :lol: )A tak na poważnie urzekło mnie w nich (chórkach) zupełnie inna melodia niż w refrenach, przez co mamy do czynienia jakby z dwowa równie udanymi refrenami - tym śpiewanym przez Thomasa i tym drugim z falsetami co razem sprawia że utwór brzmi naprawdę ciekawie i oryginalnie.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Re: Najlepsze chórki

Post autor: Mr.King of Love »

Win The Race - MT
http://www.youtube.com/watch?v=Jxz48jvpTMQ - chórki świetnie dopasowane oraz bardzo dobrze komponują sie z muzyką..:) ( piosenka motywująca mnie do działania:)

Don't Worry Baby - MT
http://www.youtube.com/watch?v=yC40TsW6WlY - Dla mnie najbardziej energiczne chórki ze wszystkich piosenkek MT..świetne wykonanie. UWIELBIAM JE ŚPIEWC! :P:P:P
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

a mój typ to:
-chórki z "Angie's heart"-- lubię gdy są zaspiewane odrobinę niżej niż zazwyczaj

-chórki z "Arabian gold"- również brzmią znakomicie, odrobinę niżej i dobitniej, powiedziałbym wręcz "rockowo"

- chórki z "chalene"- zwłaszcza pod koniec refrenu, słychać różnorodność głosów

bardzo dobrze brzmią też chórki w piosenkach z płyty "year of the dragon".

najgorsze za to chórki są chyba w "why does it feel so good" z plyty "america"
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Mnie najbardziej podobają się chórki z drugiego albumu MT. Na szczególną uwagę zasługują chórki w piosence Don't Give Up. Głosy w tym chórku brzmią jak jeden i mają mocne brzmienie.
Karolek78
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Nie zapominajmy o genialnej piosence "Let's Talk About Love" :wink:
Aż ciary po plecach przechodzą :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Wypowiem się ogólnie.
Nie znoszę chórków typowo piskliwych-drażnią uszy,wolę raczej takie stonowane jak właśnie w e wspomnianej Angie's Heart czy Let's Talk About Love.Uwielbiam chórki z Magic Symphony-są w sam raz.Bardzo podoba mi się też Operator Gimme 609.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

A jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie o chórkach w Blue System? jakieś wasze typy?
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Obstawiam Let's Talk About Love, już kiedyś pisałem o tych chórkach był ząłożony taki temat. A dlatego są naj... ponieważ są chyba najdłużej zaśpiewanym refrenem przez same chórki w MT. No ciarki mam kiedy na końcu po drugim refrenie spiewane jest TALKING ABOUT razy 2...CUDO.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Chórek który szczególnie wrył się w meandry mojego umysłu od pierwszego usłyszenia to ten pochodzący z piosenki; "Only Love Can Break My Heart".

Zdecydowanie łatwiej wybrać mi ten jeden, szczególny niż zrobić dłuższą listę, ale pewne wyróżnienia dla;
- "Do You Wanna"
- "Angie's Heart"
- "Princess Of The Night"
- "Locomotion Tango"
i tych króciutkich wstawek z "Give Me Peace On Earth"

Po powrocie najlepsze chórki mają piosenki z albumu "Year Of The Dragon".
"...I'm A Rough Boy..."
ODPOWIEDZ