Sopot Festiwal 2011

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Sopot Festiwal 2011

Post autor: atlantyda ;o) »

Czy wiadomo już coś odnośnie tegorocznego Festiwalu w Operze Leśnej w Sopocie?
Szukałam informacji na stronie OL i nic nie znalazłam,czy to może jeszcze za wcześnie na takie info.
Oczywiście najbardziej interesuje mnie kto wystąpi w tym roku :) i w jakie dni się odbędzie,rzadko oglądam TV,gazety z programem w ogóle nie czytam i boję się,że przegapię .

A tak w ogóle macie jakieś propozycje,kogo warto było by zaprosić na taki koncert :).
Oczywiście głosy się posypią,że Thomasa.Moim zdaniem było by dobre zaprosić go ale jako duet z Fahrenkrogiem,żeby dali taki 60 minutowy koncert i zaprezentowali utwory ze swojego albumu "Two" a na zakończenie po 1 utworze z kariery każdego,albo najlepiej jakiś Medley przeplatane piosenki jednego i drugiego artysty :)
Ale tak po za nim ;) uważam,że było by fajnie zrobić drugą część gwiazd lat 80tych jednego wieczoru.Za pierwszym razem wystąpiło 6 artystów z tamtego okresu.Postaram się wytypować swoich 6 :):
1.Bad Boys Blue
2.Fancy
3.C.C.Catch
4.Patty Ryan
5.Gina t.
6.Franceso Napoli

Przypomniały by się znów lata młodości :).
Awatar użytkownika
Maro_D

Re: Sopot Festiwal 2011

Post autor: Maro_D »

Ja wiem kto wystąpi na tegorocznym festiwalu. Odpowiedź: NIKT! W tym roku, po raz kolejny, legendarny festiwal nie odbędzie się, a powodem jest trwający remont Opery Leśnej.

Polecam: http://www.iwoman.pl/popkultura/muzyka/ ... 46048.html
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

No chyba sobie jaja jakieś robią.Mieli oddać w lutym tego roku Operę wyremontowaną,jest lipiec.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

No nie dokońca.
Jakoś Top Trendy tam się odbyło.

http://www.operalesna.pl/SopotTopTrendy ... l2011.html
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Też nie to bardzo ciekawi..nie glupi pomysł z tym Thomasem..
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Mr.King of Love pisze:..nie glupi pomysł z tym Thomasem..
Powiem więcej.Taki występ w Operze Leśnej transmitowany na żywo (nie tylko w Polsce) - najlepiej by wypromował ten projekt/duet w naszym kraju i być może doszło by w końcu do wydania albumu "Two"...chociaż Sopot Festiwal raczej jest pod koniec sierpnia,a to już praktycznie koniec lata.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

atlantyda ;o) pisze:
Mr.King of Love pisze:..nie glupi pomysł z tym Thomasem..
Powiem więcej.Taki występ w Operze Leśnej transmitowany na żywo (nie tylko w Polsce) - najlepiej by wypromował ten projekt/duet w naszym kraju i być może doszło by w końcu do wydania albumu "Two"...chociaż Sopot Festiwal raczej jest pod koniec sierpnia,a to już praktycznie koniec lata.

Mało tego..może nawet nie skończyło by sie na jednym wystepie. Tylko znając polskie realia , mamy małe szanse..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Kiedy słyszę Sopot to od razu przychodzą mi na myśl wspomnienia z niesamowitego koncertu Thomasa w Sopocie w 2008 roku :D. Od tamtej pory interesuję się karierą Thomasa :).
Mr.King of Love pisze: Tylko znając polskie realia , mamy małe szanse..
W 2008 roku realia były takie same a jednak było stać organizatorów na gwiazdy lat 80 z Thomasem w roli głównej :)
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

I właśnie po tym koncercie TVN wydoił się z kasy. Miał umowę że przez kilka lat będzie organizował ten festiwal, o który walczył z TVP - wygrał i przechulał wszystko.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Moim zdaniem powinni sie teraz złozyc i Dietera zaprosic..:P hehe:D A tak na serio to nie miałbym nic przeciwko temu by Thomas znów przyjechał..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
Emil45677

33ccd pisze:I właśnie po tym koncercie TVN wydoił się z kasy
Niestety...było dokładnie tak jak napisałeś. Występ Thomasa to był punkt zwrotny jeżeli chodzi o jego przyjazdy do nas. Większość telewidzów i media były zachwycone występem Tomka, przez to wyrobił sobie u nas swoją markę jakby na nowo i stąd tyle jego występów ostatnimi laty. Szkoda że Sopot 2008 nie przyniósł TVN spodziewanego sukcesu, uważam że pod względem realizacji festiwalu spisali się na medal :).
Mr.King of Love pisze:Moim zdaniem powinni sie teraz złozyc i Dietera zaprosic
Nie wiem zupełnie po co mieliby to robić...by znowu dał swój żenujący playback show? Za takie "występy" to ja dziękuję :D. Wiem że napisałeś tego posta w humorystycznym tonie ale kiedy słyszę hasło o tym żeby Dieter gdzieś wystąpił to z jednej strony mnie to śmieszy a z drugiej od razu wiadomo jakby ten niby występ miał wyglądać :).
thomas1100
Członek TAFC Polska

Post autor: thomas1100 »

No ale na pewno Festiwal dałby duże szanse na wypromowanie się albumu jeszcze bardziej. Więcej ludzi mogło by ich usłyszeć i zobaczyć na żywo i byc może wzrosło by kuono nowego albumu A/F.

A tak wogóle to my mamy jakiś wpływ na to kogo oni zaproszą, jakies głosowanko czy coś :D
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

thomas1100 pisze:No ale na pewno Festiwal dałby duże szanse na wypromowanie się albumu jeszcze bardziej. Więcej ludzi mogło by ich usłyszeć i zobaczyć na żywo i byc może wzrosło by kuono nowego albumu A/F.

A tak wogóle to my mamy jakiś wpływ na to kogo oni zaproszą, jakies głosowanko czy coś :D
Promocja albumu, który w Polsce nawet premiery nie miał i nie zanosi się by to wkrótce nastąpiło? Ludzie trochę mniej fantazji. Póki co fakty są takie, że pierwszy singiel zainteresowania nie wzbudził, album jakoś się tam w Niemczech sprzedaje, planów jego wydania u nas nie ma, a nie będąc obecnym w radiu ni telewizji Thomas nie ma szans sprzedać w Polsce czegokolwiek, bo tych co drżą na sam dźwięk jego imienia nie ma za dużo, a pozostali, których mógłby on zainteresować nawet nie wiedzą, że coś wydał.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Atlantis ma rację. Zejdzcie z obłoków. Nie zdajecie sobie sprawy ile kosztowała by taka promocja. Wynajęcie obiektu, technika, namówienie jakiejś stacji na transmisję graniczy z cudem i dobrymi prywatnymi układami. A ile osób kupi bilety? To nie Roxette, Shakira, czy Lady GA GA. Wynagrodzenie dla A/F.
Dowiedziałem sie że F chce tyle samo za koncert co A solo. Menager na polskę i ja nie widizmy możliwosci sprowadzenia duetu za taką cenę. Nikt nie zapłaci takich kwot.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Emil45677

33ccd pisze:Dowiedziałem sie że F chce tyle samo za koncert co A solo. Menager na polskę i ja nie widizmy możliwosci sprowadzenia duetu za taką cenę. Nikt nie zapłaci takich kwot.
Domyślałem się że duet nie będzie tani ale żeby aż tak się razem cenili to nie przypuszczałem :D. Nieźle się ten Uwe wycenia swoją drogą. Pewnie nie ma takiej opcji by Thomas mógł śpiewać piosenki duetu na swoich koncertach, albo po prostu nie chce ryzykować nieporozumień z Uwe. Ale o czym tu gadać...skoro nawet nie ma u nas albumu "Two". Zarówno Atlantis jak i 33ccd macie pełną rację :). Większość z nas za bardzo się rozmarzyła :D.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Emil45677 pisze:
33ccd pisze:Dowiedziałem sie że F chce tyle samo za koncert co A solo. Menager na polskę i ja nie widizmy możliwosci sprowadzenia duetu za taką cenę. Nikt nie zapłaci takich kwot.
Domyślałem się że duet nie będzie tani ale żeby aż tak się razem cenili to nie przypuszczałem :D. Nieźle się ten Uwe wycenia swoją drogą.
Ciezko sie dziwic Uwemu, ze chce zarabiac przynajmniej tyle samo co Thomas. Przeciez Anders I Fahrenkrog to duet a nie "Thomas w towarzystwie jakiegos klawiszowca", wiec pieniedzmi za koncerty beda sie z pewnoscia dzielic po rowno.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
ODPOWIEDZ