Dieter powróci - The X-Files :)
- Pioetrek
- Kontakt:
Shooting Star....hmmm, jak chyba już się większość z nas zgadza jest to nawiązanie do albumu Year of the Dragon (melodia, sample z ytworów itp.). A skoro nawiązanie do Year of the Dragon to chyba należałoby się zastanowić czy w sprawie tej płytki przypadkiem jakiś ślady prowadzą może do Studio33 na Majorce. W końcu to Luis był współproducentem tej płyty. Blue System też przez większość czasu opierał się na współpracy z Luisem. Obawiam się jednak, że przed wydaniem płyty się tego nie dowiemy...
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Zapewne (chociaż akurat o tej sprawie moja siatka agentów mnie nie doniosła)
. edit: znalazłem newsa na głównej
Jest jednak coś o czym chyba zapomnieliśmy. Otóż chyba nie do końca jest jasne kiedy powstały te piosenki (mam na myśli soundtrack). Jeżeli powstał on już w 2004 albo w pierwszej połowie 2005 roku nie ma tam piosenki dedykowanej MC. A nie wyobrażam sobie, żeby takiej piosenki Dieter nie zaśpiewał. Czyli soundtrack - soundtrackiem a ja zamiast zamykać temat 3 marca czekam na kolejny album solowy Dietera.
Pozdrawiam
Piotrek
Jest jednak coś o czym chyba zapomnieliśmy. Otóż chyba nie do końca jest jasne kiedy powstały te piosenki (mam na myśli soundtrack). Jeżeli powstał on już w 2004 albo w pierwszej połowie 2005 roku nie ma tam piosenki dedykowanej MC. A nie wyobrażam sobie, żeby takiej piosenki Dieter nie zaśpiewał. Czyli soundtrack - soundtrackiem a ja zamiast zamykać temat 3 marca czekam na kolejny album solowy Dietera.
Pozdrawiam
Piotrek
- YaQb85
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dieter powrócił, jest pięknie, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia 
Dieter ewidentnie nie ma ochoty na występy na scenie, we wszystkich programach ogranicza się właściwie do wywiadu. I jak w takiej sytuacji miałaby wyglądać promocja ewentualnej nowej płyty, gdy nie byłoby już przykrywki w postaci kreskówki? Trzeba by nagrań normalny klip, wypadałoby wystąpić z piosenkami w paru programach TV.
Czy to się da jakoś pogodzić?
Dieter ewidentnie nie ma ochoty na występy na scenie, we wszystkich programach ogranicza się właściwie do wywiadu. I jak w takiej sytuacji miałaby wyglądać promocja ewentualnej nowej płyty, gdy nie byłoby już przykrywki w postaci kreskówki? Trzeba by nagrań normalny klip, wypadałoby wystąpić z piosenkami w paru programach TV.
Czy to się da jakoś pogodzić?
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Przy okazji nagrania dla Ute pojawiła się pewna informacja:
Bild:
W tym temacie, kilka stron wcześniej był wątek na temat studia nagraniowego Bohlen 02 Studio, które zostało okradzione/zniszczone niedługo po tym jak je ukończono. Bohlen 02 Studio mieściło się w domu Dietera.
Wydaje mi się, że jeśliby to nagranie odbywało się właśnie tam to w artykule wspomniano by o tym.
Czyżby więc Dieter kupił sobie studio "na mieście", a może przejął studio33 Hamburg?
Ale wracając do artykułu
http://www.bild.t-online.de/BTO/leute/a ... -song.html jest tam jedno zdjęcie Dietera i Ute i drzew za oknem (prędzej chyba takie drzewa można zobaczyć u Dietera w ogrodzie niż gdzie indziej w Hamburgu.
A jeśliby okazało się, że to co jest na zdjęciu to jednak jest w domu to sądząc po widocznych drzewach zwracam uwagę, że Dieter wyniósł się z piwnicy/garażu na poddasze chyba
I któż teraz rozwikła zagadkę tego studia?
Pozdrawiam
Piotrek
Bild:
Bohlenworld.de:BILD führte Bohlen und die behinderte Sängerin zusammen: Im Tonstudio von Dieter Bohlen in Hamburg nahm sie die Pop-Ballade „Sad, Sad Love“ („Traurige Liebe“) auf.
Wg mnie (chociaż niemiecki znam bardzo słabo) z tych wyróżnionych fragmentów wynika, że Dieter ma swoje studio w Hamburgu.Die BILD-Zeitung führte die behinderte Sängerin mit Pop-Titan Dieter Bohlen in seinem Hamburger Tonstudio zusammen. Dort nahmen sie die Pop-Ballade "Sad, Sad Love" auf.
W tym temacie, kilka stron wcześniej był wątek na temat studia nagraniowego Bohlen 02 Studio, które zostało okradzione/zniszczone niedługo po tym jak je ukończono. Bohlen 02 Studio mieściło się w domu Dietera.
Wydaje mi się, że jeśliby to nagranie odbywało się właśnie tam to w artykule wspomniano by o tym.
Czyżby więc Dieter kupił sobie studio "na mieście", a może przejął studio33 Hamburg?
Ale wracając do artykułu
http://www.bild.t-online.de/BTO/leute/a ... -song.html jest tam jedno zdjęcie Dietera i Ute i drzew za oknem (prędzej chyba takie drzewa można zobaczyć u Dietera w ogrodzie niż gdzie indziej w Hamburgu.
A jeśliby okazało się, że to co jest na zdjęciu to jednak jest w domu to sądząc po widocznych drzewach zwracam uwagę, że Dieter wyniósł się z piwnicy/garażu na poddasze chyba
I któż teraz rozwikła zagadkę tego studia?
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack